ozzy56 Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 to je doba--dneska se nemůžou děcka ani trochu povozit, to já v 15 jezdil skoro běžně https://www.novinky.cz/krimi/clanek/patnactileta-divka-z-brna-vzala-auto-babicce-a-ujizdela-policistum-mladsi-bratr-jel-za-ni-40319102#seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=VTAGOLabpFd-202004021319&source=article-detail Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Však já nevím proč z toho dělaj takovou vědu. Pantáta by jí měl seřezat prdel ale ne proto že si vzala auto ale protože se nechala vyhecovat a bouchla to. Však co se v mládí naučíš . Medvěd, Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 1 Citovat
Pepito Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 @Medvěd rozdává červené bodíky jako na běžícím pásu. Asi byl v pubertě velmi vzorný chlapec. Já jsem ve 13 letech řádil na pincku a taky mě naháněli soudruzi ze Sboru národní bezpečnosti (SNB). Tak a teď čekám taky červený bodík. ozzy56, miroska a Medvěd ohodnotil 2 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2020 Autor Odesláno 2. duben 2020 Medvěd potvrdil známou citaci--zabručený medvěd někdy to chce možná víc humoru v životě Pepito ohodnotil 1 Citovat
Guest Espero Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Přiznám se, že v té době jsem řádil na pincku, ale od 16 let jsem jezdil po okreskách a táta mě učil. Tenkrát o nic nešlo, jen by dostal pokutu. Na druhou stranu jsem nikdy to, co mě naučil nezneužil a auto mu sám nikdy nesebral. Autoškola pro mě byla proto jen formalita. Byl to ale Wartburg, takže se mi dodnes stýská po volnoběžce, proto není dnes skopeček, kde bych nevyřadil. Jenže tam se nemusela používat ani spojka při řazení jen na 1. a 2. stupeň. Co se v mládí naučíš..... Řidíčák mám slabých 52 let. Citovat
miroska Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 jj,prvně jsem řídil domácí Zetor 25A,to bylo lepáků od strejdy,.Nejhorší bylo řadit z dolního neutrálu na horní.Měla 6 kvaltů-3 pomalé a na dalším neutrálu 3 silniční.Pak dědova číza175.Se škůdkou mně nechal jezdit,jen vyjel za vesnici.Paradoxem,na kozlovi, jsem seděl až v autoškole,protože doma nebyl.Ale to už je 40 roků Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 (upraveno) Pokud smrádě nemá řidičák, nemá za volantem co dělat. Ani kdysi, ani teď a ani nikdy jindy. Toleranci k něčemu podobnýmu nejen neuznávám, ale ani nechápu. Holt jsem vyrůstal ve městě a ne na vsi, kde taková "zábava" možná zvedá prckům ego. P. S. Pavel by si sednout za volant v životě netroufl a kdyby snad náhodou jo, tak by si na prdel půl roku nesedl Upraveno 2. duben 2020 uživatelem Medvěd enikybeniky, pajik999, Milhausekkk a 1 další ohodnotil 1 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2020 Autor Odesláno 2. duben 2020 budu asi vypadat jako velký machr, autoškolu sem dělal při učilišti--když přijel učitel ke škole na první jízdy, objeli jsme Vratimov a učitel říká--budu ti psát hodiny, ale jezdit už nemusíš... , když jsme někde jeli s našim autem, tata seděl vedle a ani mi do toho moc nekecal na vojně jsem byl 1. v soutěži ročníku 300 vojáků v KŘK v Plzni, byl za to opušťák..., už mlčím Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 A tím chtěl básník sdělit, že je normální a doporučené, aby 15ti letej smrad jezdil autem? Pak rozumím i tomu množství fetek a lidí pod vlivem alkoholu za volantem - vždyť je to cajk a pohoda enikybeniky a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Pravdu má Medvěd i ostatní. Je nenormální si vzít auto a jezdit po městě. To skutečně ne! Vyjet s tatíkem na samotu, kde nikdo nejezdí (polňačky apod.) a tam se učit jezdit je naopak prospěšné. Spousta lidí má doma pistoli nebo pušku. Taky byste schvalovali, kdyby si ji dítko půjčilo a s ostrýma šlo samo na náměstí sřílet do terče? Určitě ne. Ale v lomu pod dohledem, proč ne... Pepito ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Osobně nefandim ani těm prskavkám s nuceně omezeným výkonem, co můžou řídit 15ti létá děcka. Malá motorka - to je jiná, ale to pseudoauto je podle mě v provozu docela nebezpečné Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2020 Autor Odesláno 2. duben 2020 no a přizná se konečně ten brňák, čí jsou to děcka?? dal jsem to tady proto, že v poslední době co čtu, tak když průšvih, tak s pežotem Citovat
Weri 605 Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Ne... když průšvih, tak na Moravě... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 Ha tak jako dneska jsem si měl vsadit a možná bych i něco vyhrál. V co jste udělali jsem trefil kdo si do mě rýpne a tady jsem přesně věděl kdo mi dá červeňáka za můj názor. Jako jasně vzal jsem to hodně v nadsázce. Jasně že to není správné aby si smrad bez dovolení vzal auťák a projížděl se po městě na druhou stranu když ji přijel " zachraňovat " mladší brácha taky půjčeným auťákem tak v tý jejich rodině to asi tak funguje normálně ale to není naše věc tohle řešit. A to @Medvěd kategorické že neexistuje nevím no mi přijde dost krátkozraké. A to tvoje vyrůstal jsem ve městě a ne na vsi. To je nesmysl, je fakt že dneska je to jiné lidi z vesnice když už jdou do autoškoly tak protože ŘP většinou potřebujou k životu, městský člověk jde do autoškoly protože se to nějak očekává a jde si to do autoškoly většinou vysedět a očekává že ŘP dostane za účast. Ze svého okolí znám jak je to dobře když se dítko naučí alespoň základy ovládání vozidel která jsou doma na dvoře. Otec učil oba dva nevlastní bráchy ovládat auto někdy od 7-8 roků starší nevlastní brácha v 9 letech uklízel auto ze silnice do garáže každý den a jednoho krásného dne byli s otcem sami doma otec stěhoval jakousi almaru se skleněnou výplní kterou nějak prokopnul a o jeden střep se ošklivě říznul pod koleno podotýkám že to bylo v době kdy ještě telefon nebyl v každým baráku takže si tu hnátu nějak zavázal ( profi hasič) a že pojedou do špitálu na Kladno Milanovy se povedlo ho nějak nasoukat do stodváci a vyrazil do špitálu bezproblémově dojel do špitálu tam předal otce na příjem když otce propouštěli ze špitálu tak doktor prohlásil že přijet o 5 min. později tak by mu tu haxsnu museli uříznout což by pro profi hasiče byl konec kariéry a nejen že by to byl obrovský hendicap do dalšího života. A věřím tomu že když by neuměl auto ovládat tak jak to uměl tak by to možná dopadlo i hůř než jen že mu mohly uříznout hnátu. Takže z toho já vycházím a holka dostala svoje první lekce v ten moment co došlápla na pedály a viděla přes volant na silnici, Pepíno má svoje první metry za volantem za sebou taky. Úplně v klidu dokáže auto udržet v přímém směru a zatočit do oblouku. V neděli jsem ho posadil do C2 v garáži kde dostal příležitost ukázat jestli je schopný vyjet z dílny na přední plac před barák. Zvládnul to, sice jsme si oba potom vyslechli kázání od babičky. Pepíno prohlásil že za to kázání to stálo a jestli by jsme mohli někdy jet i jinam než jen v ulici. Tak jsem mu slíbil že ho někdy vezmu na polní dálnici. Pepito a Medvěd ohodnotil 1 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2020 Autor Odesláno 2. duben 2020 @Medvěd podle počtu červených cos dnes rozdal tě mám na piedestalu jako LENINA howgh Medvěd, Vena garážmistr a Pepito ohodnotil 2 1 Citovat
Medvěd Odesláno 2. duben 2020 Odesláno 2. duben 2020 (upraveno) před 3 hodinami, Pepito napsal: @Medvěd rozdává červené bodíky jako na běžícím pásu. Asi byl v pubertě velmi vzorný chlapec. Já jsem ve 13 letech řádil na pincku a taky mě naháněli soudruzi ze Sboru národní bezpečnosti (SNB). Tak a teď čekám taky červený bodík. Ano - z Tvého pohledu jsem opravdu byl v pubertě "vzorný chlapec". Možná to bylo zaviněno tím, že rodiče neměli auto a já tak neměl žádné lákadlo, ale mnohem spíš to prostě bylo pouhým RESPEKTEM k zákonům (i pivo jsem poprvé pil na konci vojny - do tý doby jsem ho k životu nepotřeboval a ani teď nepotřebuju mít lahváč v ledničce, jen holt vydržím, až budu moct do hospody a u piva pokecat s kamarády). Jak jsem psal a nemám důvod nad tím jakkoli váhat - kdo umožní dítěti bez ŘP aby řídilo auto (nedej bože ho v tom sám dokonce podporuje) je u mě prostě trubka, co má palici jen jako kryt krku před deštěm Upraveno 2. duben 2020 uživatelem Medvěd ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Almanil Odesláno 3. duben 2020 Odesláno 3. duben 2020 Tohle nebylo v pohodě, po městě a trefit autobusovou zahrádku, je opravdu nebezpečné. Na druhou stranu, taky mě táta učil řídit dřív, než jsem měl papíry. A rozhodně mi to pomohlo, naučil mě řídit víc než v autoškole. Ale nejezdili jsme centrem města. Pokud jsme normálně odpovědní a za barákem mám jen polňačku, tak v tom žádný zásadní problém nevidím. OK406 ohodnotil 1 Citovat
Weri 605 Odesláno 3. duben 2020 Odesláno 3. duben 2020 ale jen trochu.... Borcí... https://www.novinky.cz/krimi/clanek/ridici-jsou-v-brne-pri-nouzovem-stavu-jako-utrzeni-ze-retezu-40319254?seq_no=7&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. duben 2020 Odesláno 3. duben 2020 Se normalně bojim jet tedkom do Brna, aby mě tam na 50 nešikanovali že jedu 55 Weri 605, OK406 a Rikic339 ohodnotil 3 Citovat
Guest Espero Odesláno 5. duben 2020 Odesláno 5. duben 2020 Už nám kapalo na karbid a tak jsme dneska vyjeli na výlet, nejprve na vyhlídku nad Svatojánskými proudy nad Vltavou kousek před Slapy, jenže to tam bylo jako na prvomájovém průvodu a tak jsme záhy vzali roha a vyrazili s Pižmoněm do Tábora. Je tam opuštěné vojenské letiště, volně přístupné s dráhou asi 2,6 km dlouhou. Nejprve jsem se chvilku bavil sprintováním, dokázal jsem tu dodávku tam roztočit na 150 km/h, šla by víc, ale bylo to pro ten účel krátké. No a potom jsem auto dal klukoví, je mu 13 3/4 a začal ho učit jezdit. Myslím, že jsem nic neporušil, bylo to nikoli na silnici, ale ani na účelové komunikaci ne, protože do toho pojmu přistávací dráha nespadá. Zatím jsem ho učil rozjíždět, zastavovat a držet vůz za jízdy rovně, a taky řadit až do 4. stupně. A ejhle - zvládl to. Najezdil tam asi 25 km a pak jsme vyrazili zpátky domů. A teď mravokárci do mně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.