Ferry Odesláno 30. leden 2024 Odesláno 30. leden 2024 je to jasny, na ty roky a kilometry, co ty nase veterany maji je to furt dobry. Lepsi pretesnit sem tam nejaky gufero, nez resit rozpustenej rozvodovej remen THP VojtouNerCZ, Hafity a PaKr ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 10. únor 2024 Autor Odesláno 10. únor 2024 Objednány veškeré díly na webasto (pumpa, už novější typ s konektorem, těsnění komory, výfuk). Tak to snad v létě složím Ferry ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 17. únor 2024 Autor Odesláno 17. únor 2024 (upraveno) Dnes výměna oleje, dekarbonizace pomocí sajrajtu od BG, výměna filtrů, přetěsnění příruby olejového filtru. Původní papírové těsnění bylo bylo kaput a příruba byla dost volná, šrouby šly hodně lehce. Nové těsnění je kovové, vyměnil jsem veškeré okroužky (měrka, čidlo tlaku, pro jistotu i výměníku olej voda), nové těsnění sacího potrubí, vyčištěna škrtící klapka. Foto po zásahu nemám, začalo pršet, tak jsem rychle skládal Ale umyl jsem to. Pak jsem zjistil, že kvůli trubce EGR ventilu nejde vyndat startér bez demontáže sání, což je super (leda by se povedlo trubku vycvaknout zespod sání, ale tomu zas překáží startér , takže spíš fakt komplet ven) Upraveno 17. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ Ferry a BubakGS ohodnotil 2
thorr001 Odesláno 23. únor 2024 Odesláno 23. únor 2024 čau, jak se projevila ta BG dekarbonizace? Pozoruješ nějakej rozdíl? Díky
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2024 Autor Odesláno 23. únor 2024 (upraveno) Ne, je to furt stejný xD A jelikož z toho tekl olej jako vždy (černej jak bota), těžko říct, jestli to něco vyčistilo/jestli tam vůbec něco na čištění je. Když jsem měl dole ventildekl, tak po karbonu ani stopy. Ale měl jsem to v dílně, proč to tam nenalejt Upraveno 23. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ thorr001 ohodnotil 1
thorr001 Odesláno 23. únor 2024 Odesláno 23. únor 2024 nabízí se otázka jestli raději nevyrazit s rodinkou někam na výlet místo investice do dekarbonizace btw. taky už ji mám koupenou a cca za 14 dní to tam nechám dat, tak uvidíme... Motor 2.0 HDi RHH, najeto 288tkm, všechno původní
valenta.ivan Odesláno 23. únor 2024 Odesláno 23. únor 2024 Používam pri výmene oleja sadu BG KIT 6575 kompletná dekarbonizácia pre naftové motory (do 1,4 HDi )už veľa rokov a motor čistý a od výmeny po výmenu ani kvapka dolievania. Spokojnosť na %
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2024 Autor Odesláno 23. únor 2024 Tak mně olej mezi výměnama mizel (jestli ho to papá jako ostatní dvoulitry, nebo to ucrncává, což se postupně řeší, když nějaký únik najdu, těžko říct). Každopádně já měním olej co 10k, což jsou asi 3 měsíce, takže těch 500 za sajrajt na vyčištění mě už nějak netrápí Na vejlety se jezdí často, každej víkend a 1x týdně Zejtra berem osazenstvo na koupák, v neděli jedu z Inoxingem pro kola... Co mám LPG, tak mě to nějak netrápí. Přecejen vyjet měsíčně navíc jen vejletama 3-4 nádrže benzínu za nějakých 9k nebo plynu za 2 litry, to už je sakra rozdíl... dýzl a thorr001 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 (upraveno) V neděli návštěva u @inoxing, nějaký ten pokec, kontrola auta a hlavně koupě nových kol (307 RC). Jinak nahlodal si mě, a dnes jsem si trochu pohrál se světlem... 3" bi čočky na hlavní světlo ještě nemám, ale s trochou řezání jdou původní 2.5" narvat na místo dálky... Takže skončí tam a nemusím je po nájezdu cyklisty vyhazovat. Jen mám dilema, jestli koupit s integrovaným LED čipem, nebo vyměnitelné. Upraveno 27. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ PaKr a inoxing ohodnotil 2
Radek Hurvajz Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 A že by napsal že jede do Brna, to ho ani nenapadlo. Škoda no, mohli jsme si kecnout ve třech inoxing ohodnotil 1
PaKr Odesláno 28. únor 2024 Odesláno 28. únor 2024 @Radek Hurvajz to už by byl minisraz @VojtouNerCZ kola vypadají naprosto luxusně Radek Hurvajz a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 28. únor 2024 Autor Odesláno 28. únor 2024 (upraveno) Tak třeba příště Jinak dnes si po dlouhé době řekla o servis stříbrná - závada ABS. Zatím to vypadá, že byl problém jen v špinavém kroužku/korozi pod držákem čidla, které se mírně dotýkalo kroužku. Levé zadní kolo. Vyčištěno a chybu nehází, čidlo detekuje. Tak uvidíme. Horší je, že při zvedání jsem se podíval dovnitř prahu. Takže až se oteplí, vytáhnu svářečku. + mě trochu děsí přechodná závada, opotřebení katalyzátoru, P0420... To bude doufám nějaká chybka... Neměl jsem čas zkontrolovat, jak regulují lambdy, přední je ale nová, zadní původní (pokud tma je)... Snad zítra. Upraveno 28. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ Radek Hurvajz ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2024 Autor Odesláno 3. březen 2024 Dnes "repas" webasta. Když už jsem od @Ferrykoupil před 2 lety tu desku, mohl bych ho konečně rozjet. Takže nová pumpa, tam musím vyřešit nějaký držák, původní byla na webastu, nová je jiná. Výfuk, výměna těsnění ve spalovací komoře a pro jistotu jsem podmázl těsnění mezi horním a dolním blokem webasta. Tak snad pojede. Ferry ohodnotil 1
Ferry Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) Konektor k ty novy pumpe mas? Kdyztak stejnej se dava na drat opotrebeni brzdovych desticek u VW/Skoda. A na Ali jsem sehnal i ten konektor do desky webasta, kdybys potreboval. Upraveno 3. březen 2024 uživatelem Ferry VojtouNerCZ ohodnotil 1
Hafity Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 před 7 hodinami, VojtouNerCZ napsal: od @Ferrykoupil před 2 lety tu desku, mohl bych ho konečně rozjet Koukám, že máš podobný tempo jako já s uvedením do provozu miniledničky od @Fruktis .... VojtouNerCZ a Fruktis ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2024 Autor Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) @Ferrypřišlo to i s kabelem @Hafity no, nebyl čas. Původní deska tehdy shořela a já měl pak větší starosti s tím, abych se zbavil šotka v elektrice v autě. To už je vyřešený, tak můžou přijít na řadu zase blbosti okolo (kola už mám, na nových lampách se pracuje) Webasto jsem namontovat, zapojil kabely, teď jsem rozjel starý notebook s diagnostikou, zítra se možná dostanu k natáhnutí paliva a kontrole, zda vše maká. Jen doufám, že jsem správně zapojil hadice z výstupu webasta na radiátor v kabině. I když teoreticky by směr neměl vadit, stejně se to pouští jen, když neběží vodní pumpa na autě. Upraveno 3. březen 2024 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2024 Autor Odesláno 3. březen 2024 (upraveno) Tak jsem ho ještě zažehl a už topíme. Ještě ns to koupím nějaký hodiny s možností nastavení času topení a ovládání na dálku. Původní telestart (přes sms) nefunguje. 20240303_192319.mp4 Upraveno 3. březen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Hafity, inoxing a Ferry ohodnotil 3
P607Olda Odesláno 3. březen 2024 Odesláno 3. březen 2024 Bordel na stole? Magnetická lišta (LIDL) je perfektní, nářadí hned po použití nepoložíš na stůl, ale na lištu. Moc se mi osvědčilo.
Hafity Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 To není bordel, tomu se říká "tvůrčí nepořádek".... Pouze v takovém "prostředí" jsou někteří jedinci schopni se orientovat a ví kam pro co šáhnout.... Jakmile jim toto "prostředí" narušíš úklidem, jsou ztraceni.... inoxing, Ferry, dýzl a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 16. březen 2024 Autor Odesláno 16. březen 2024 Přípravy vozového parku na léto v plném proudu
Recommended Posts