Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dnes výměna oleje, dekarbonizace pomocí sajrajtu od BG, výměna filtrů, přetěsnění příruby olejového filtru. Původní papírové těsnění bylo bylo kaput a příruba byla dost volná, šrouby šly hodně lehce. Nové těsnění je kovové, vyměnil jsem veškeré okroužky (měrka, čidlo tlaku, pro jistotu i výměníku olej voda), nové těsnění sacího potrubí, vyčištěna škrtící klapka. Foto po zásahu nemám, začalo pršet, tak jsem rychle skládal :D  Ale umyl jsem to. Pak jsem zjistil, že kvůli trubce EGR ventilu nejde vyndat startér bez demontáže sání, což je super (leda by se povedlo trubku vycvaknout zespod sání, ale tomu zas překáží startér 🙃, takže spíš fakt komplet ven) 

DSC_2243.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Dekarbonizace, přetěsnění...
Odesláno (upraveno)

Ne, je to furt stejný xD A jelikož z toho tekl olej jako vždy (černej jak bota), těžko říct, jestli to něco vyčistilo/jestli tam vůbec něco na čištění je. Když jsem měl dole ventildekl, tak po karbonu ani stopy. Ale měl jsem to v dílně, proč to tam nenalejt

Odesláno

nabízí se otázka jestli raději nevyrazit s rodinkou někam na výlet místo investice do dekarbonizace :D

btw. taky už ji mám koupenou a cca za 14 dní to tam nechám dat, tak uvidíme... :D 

Motor 2.0 HDi RHH, najeto 288tkm, všechno původní

Odesláno

Používam pri výmene oleja sadu BG KIT 6575 kompletná dekarbonizácia pre naftové motory (do 1,4 HDi  )už veľa rokov a motor čistý a od výmeny po výmenu ani kvapka dolievania. Spokojnosť na 💯 %

Odesláno

Tak mně olej mezi výměnama mizel (jestli ho to papá jako ostatní dvoulitry, nebo to ucrncává, což se postupně řeší, když nějaký únik najdu, těžko říct). Každopádně já měním olej co 10k, což jsou asi 3 měsíce, takže těch 500 za sajrajt na vyčištění mě už nějak netrápí :D 
Na vejlety se jezdí často, každej víkend a 1x týdně :D Zejtra berem osazenstvo na koupák, v neděli jedu z Inoxingem pro kola... Co mám LPG, tak mě to nějak netrápí. Přecejen vyjet měsíčně navíc jen vejletama 3-4 nádrže benzínu za nějakých 9k nebo plynu za 2 litry, to už je sakra rozdíl...

Odesláno (upraveno)

V neděli návštěva u @inoxing, nějaký ten pokec, kontrola auta a hlavně koupě nových kol (307 RC).

Jinak nahlodal si mě, a dnes jsem si trochu pohrál se světlem... 3" bi čočky na hlavní světlo ještě nemám, ale s trochou řezání jdou původní 2.5" narvat na místo dálky... 😁 Takže skončí tam a nemusím je po nájezdu cyklisty vyhazovat. 

Jen mám dilema, jestli koupit s integrovaným LED čipem, nebo vyměnitelné. 

20240227_191952.jpg

20240227_192217.jpg

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Kola, světla
Odesláno (upraveno)

Tak třeba příště :)

Jinak dnes si po dlouhé době řekla o servis stříbrná - závada ABS. Zatím to vypadá, že byl problém jen v špinavém kroužku/korozi pod držákem čidla, které se mírně dotýkalo kroužku. Levé zadní kolo. Vyčištěno a chybu nehází, čidlo detekuje. Tak uvidíme. Horší je, že při zvedání jsem se podíval dovnitř prahu. Takže až se oteplí, vytáhnu
 svářečku. + mě trochu děsí přechodná závada, opotřebení katalyzátoru, P0420... To bude doufám nějaká chybka... Neměl jsem čas zkontrolovat, jak regulují lambdy, přední je ale nová, zadní původní (pokud tma je)... Snad zítra.

Odesláno

Dnes "repas" webasta. Když už jsem od @Ferrykoupil před 2 lety tu desku, mohl bych ho konečně rozjet. Takže nová pumpa, tam musím vyřešit nějaký držák, původní byla na webastu, nová je jiná. Výfuk, výměna těsnění ve spalovací komoře a pro jistotu jsem podmázl těsnění mezi horním a dolním blokem webasta. Tak snad pojede. 

20240303_112021.jpg

20240303_112029.jpg

20240303_112032.jpg

Odesláno (upraveno)

Konektor k ty novy pumpe mas? Kdyztak stejnej se dava na drat opotrebeni brzdovych desticek u VW/Skoda.

A na Ali jsem sehnal i ten konektor do desky webasta, kdybys potreboval.

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno (upraveno)

@Ferrypřišlo to i s kabelem :) @Hafity no, nebyl čas. Původní deska tehdy shořela a já měl pak větší starosti s tím, abych se zbavil šotka v elektrice v autě. To už je vyřešený, tak můžou přijít na řadu zase blbosti okolo :) (kola už mám, na nových lampách se pracuje) 

Webasto jsem namontovat, zapojil kabely, teď jsem rozjel starý notebook s diagnostikou, zítra se možná dostanu k natáhnutí paliva a kontrole, zda vše maká. Jen doufám, že jsem správně zapojil hadice z výstupu webasta na radiátor v kabině. I když teoreticky by směr neměl vadit, stejně se to pouští jen, když neběží vodní pumpa na autě. 

Odesláno

To není bordel, tomu se říká "tvůrčí nepořádek".... Pouze v takovém "prostředí" jsou někteří jedinci schopni se orientovat a ví kam pro co šáhnout.... Jakmile jim toto "prostředí" narušíš úklidem, jsou ztraceni.... :roker

• O 2 týdny později...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...