ozzy56 Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 kdysi nemělo smysl kupovat nové třmeny, bo byly k platu neúměrně drahé, tak se měnily gumičky o dušu...,ale dneska je rozumnější koupit nové , (samozřejmě pokud budu mít auto u sebe a nemám v úmyslu ho prodat) VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 2
Vena garážmistr Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 No s ohledem kolik už jsi do toho pekáče nacpal peněz a práce bych se asi nerozpakoval a koupil třmeny jiný když vezmeš v AK nebo kdekoli jinde ty jak oni říkají průmyslově repasovaný tak to stačí a budeš mít klid na jakou dobu. Nějaký repasování doma výměnou pístku gumiček jako asi když si to děláš pro sebe a nemusíš koukat na to kolik času to sežere a kolik pokusů budeš muset udělat než to bude fungovat ale jinak to nemá smysl vezmu u dodavatele repasovaný díl, vrátím mu starý cenově jsem cca za oba dva v ceně funglovky a není co řešit. A na dílně se mi nehromadí staré krámy. ozzy56, inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 3
VojtouNerCZ Odesláno 16. září 2022 Autor Odesláno 16. září 2022 (upraveno) Tak předek jsem si repásl, hezky v klidu, tam je to pohoda (ale tam jsem dával větší, kdybych kupoval nový třmeny, tak 1 vyjde na 3-4k)Zadek právě proto se ptám, jestli má vzduch vliv na ručku, zatím mi přijde, že krom vzduchu jsou ty třmeny prostě v pérdeli. Nový třmen kamoka na systém Lucas vyjde na 800, sada na komplet repas 500 Starý díly si nechávám a postupně dávám dohromady, používám to na druhou 307, do který nechci tolik investovat. Čas co na tom zkejsnu neřeším, beztak si to vše dělám v práci. Třmeny objednány, díky za cenné rady. Co bych si bez vás počal (s největší pravděpodobností by auto bylo už ve šrotu, protože nedělat si to sám, tak je celková částka v autě ještě mnohem větší xD) Jinak si to plánuji nechat hooodně dlouho, až na sem tam chybu motoru kvůli sekundáru to vcelku drží. Holt auto jezdilo v Německu jako služebák, podle toho dostávalo servis. Ale neměnil bych Sehnat teď slušný SWčko, navíc s dvoulitrem je problém. No a snad se začátkem roku naskytne nějaký slušný dodge grand caravan v benzínu a automatu pro manželku... Stříbrný sice jezdí relativně spolehlivě, ale z hlediska velikosti to není ono. Upraveno 16. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing a ozzy56 ohodnotil 2
inoxing Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 Jeste je dobry poradne procistit tu trapezovou hridel v trmenu a natlacit tam vazeliny az to bude lezt ven. Ja pouzivam tekuty mazivo od Wurthu HHS2000 / 5000- viskozita jak u wd40, ale jak to vyprcha, tak je to jak vazelina. Zamky, panty, temer vsechno na aute s tim jde mazat a vydrzi. Za mě best of univerzal za ty leta, co to pouzivam a vyzkouselo se uz kde co. Jen ta cena vyssi, ale jeden sprej ti vydrzi leta, kdyz to budes mit pro jedno auto. Ideal vycistit cisticem, nastrikat HSS (to zaleze vsude) a jeste natlacit vazelinu. Zadni trmen- ovladaci paka rucni brzdy, v 307 neni moc sikovne utesnena proti vode (ikdyz, vydrzelo to 15 let bez poruchy)... Jestli budes repasovat, tak urcite novej pistek a gumicku s prachovkou. Pro cizi se to nevyplati delat a je lepsi vzit kvalitni repas/novej (na stary auta je to vesmes repas vsechno). VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 16. září 2022 Autor Odesláno 16. září 2022 @inoxingteď tu mám trochu vymetýno, ale až budu zas objednávat do práce, skříň budu mít plnou Nakonec jsem objednal tu kamoku, ať je klid. Do soboty by to mělo dorazit, pak odpoledne sraz v Praze a v neděli to uděláme. inoxing a ozzy56 ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 19. září 2022 Autor Odesláno 19. září 2022 (upraveno) Tak zadní třmeny připravený. Snad jsem koupil správný, tohle mi už asi zpátky nevemou xD No a v neděli pršelo, tak jsem se na to vybodl a prozatím sedlám renaulta. No a ještě, že se manželka nešťourá v tom, co to všechno stojí Jen tahle blbá akce brzdy přijde na mnohem víc, než jsem plánoval xD Jinak hladina chladící kapaliny se už srovnala, auto topí jak ďas. Akorát nedám zpátky černý kryt okolo nádobky, ta nová má vývod na přepad trochu jinak a nesedí to. Upraveno 19. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56, radim.1008, inoxing a 3 další ohodnotil 6
VojtouNerCZ Odesláno 25. září 2022 Autor Odesláno 25. září 2022 (upraveno) Co k tomu říct xD Nový třmeny, odvzdušnění tlakem a auto brzdí jak ďas. A brzdy nepískají. Chvilku jsem okolo toho běhal a nadával, protože levý brzdilo moc a pravý vůbec, no nakonec jsem si všiml, že jsem na jedný straně nezapojil ručku Upraveno 25. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ BubakGS a inoxing ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 2. říjen 2022 Autor Odesláno 2. říjen 2022 Chtěl bych zkusit udělat proplach motoru a palivové soustavy pomocí BG109 a BG208, jakožto moji poslední snahu, jestli ta potvora nepřestane cukat... Máte s tím někdo zkušenosti, abych naopak něčemu neuškodil?
VojtouNerCZ Odesláno 4. říjen 2022 Autor Odesláno 4. říjen 2022 (upraveno) No, teoreticky jo. Prakticky? Stálo mě to už dost peněz a místní servisy mě už ani nechtějí vidět, protože se s tím natrápili dost. Už ani nevím, co vše zkoušeli. Ale ve zkratce. Svíčky, rampa (asi 4x, vždy odešla), škrtící klapka, MAP, EGR, silenbloky, rozvody... Chtělo by to nějakýho kouzelníka s diagnostikou, co tomu fakt rozumí, ale nikdo nemá čas A nechce se mi vyhodit 6k jen tak. Hlavně se to projevuje divně. Občas po startu se auto dusí, musím počkat nebo dupnout na plyn (to tu řeší poslední dobou dost lidí-co jsem dohledal, u EW z 90% hydroštely), pak když jedu, tak když úplně pustím plyn tak po 1-2 sekundách auto zacuká (otáčky jsou stabilní) , když zmáčknu plyn z klidové polohy, tak to stejné. Na sílu cuknutí má vliv rychlost, okolo 90 je to minimální, při 150 už vůbec, ale mezi 10-50 je to dost znát. O víkendu změřím tlaky, dorazí mi na to sada. Servis před rokem tvrdil, že jsou OK, ale to mi taky tvrdili, že mi proplachli brzdy, když jsem auto koupil... Akorát jsem nedohledal, kolik má tenhle motor mít? Upraveno 4. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 4. říjen 2022 Autor Odesláno 4. říjen 2022 (upraveno) Se na to můžu taky vys... No, bylo to pěkný měsíc. Buď tam něco zůstalo i po několika vypláchnutí, nebo jestli je nějak blbě načatý těsnění... Jenže olej prostě nemizí, nepřibývá, voda taky ne, emulze žádná... Jako s nějakým bordelem jsem počítal, ale tohle vypadá divně Upraveno 4. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
Roman Bazi Odesláno 4. říjen 2022 Odesláno 4. říjen 2022 To není dobré. Já měnil vstřiky ve 270000km, ale možná se opotřebovaly jízdou na LPG.
VojtouNerCZ Odesláno 4. říjen 2022 Autor Odesláno 4. říjen 2022 (upraveno) Letos to snad doklepe a příští rok si udělám premiéru, sundám hlavu, nechám srovnat, natlakovat a vyměním těsnění + hydroštely. Zas tak složitě to nevypadá. Teď už na to není počasí a kamaráda s garáží nemám. Do servisu to dávat nebudu, to by byla cenová vražda. Jen těsnění mi tehdy nacenili na 15k a kdybych měl připočítat 16x zdvihátko s autokelly cenou 700/kus... Ech Tyhle vstřiky by měly mít najeto cca 400k, co vím, tak během prvních 100k je v Německu měnili 3x na záruku Upraveno 4. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ
Ferry Odesláno 4. říjen 2022 Odesláno 4. říjen 2022 Ty tlaky bych ocekaval kolem 15 u slusnyho motoru, hranici bych videl 12-13, pod 10 uz by to byla bida VojtouNerCZ ohodnotil 1
David 106s16 Odesláno 5. říjen 2022 Odesláno 5. říjen 2022 @VojtouNerCZa zkoušel jsi "obejít" předehřev/chladič oleje pod olejovým filtrem? Možna to na 307 ani není, na jumpym ale byl. A jestli už to někdo zmiňoval, tak srry, nechce se mi to celé pročítat inoxing, Ferry, VojtouNerCZ a 1 další ohodnotil 4
VojtouNerCZ Odesláno 5. říjen 2022 Autor Odesláno 5. říjen 2022 (upraveno) Nevím o tom, že by minimálně benzínová 307 tohle měla Ale třeba má, netuším. Nicméně mě zaráží to množství, mám navíc 3cm tohohle hnusu nad původní hladinou chladničky, ale oleje je furt stejně, a hlavně je čistý... Nechápu to. Na 206 olej aspoň mizel, stejně tak voda. Ale tady vždy odněkud připluje hromada tohohle, po pár dnech zmizí a nikde nic nechybí xD Auto jede jak z praku, nevaří, hadice netlakují, voda nebuble... Mrcha Francouzská fakt. Za ty prachy co jsem do toho nalil jsem už mohl mít první 508 Upraveno 5. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ thorr001 ohodnotil 1
ChouLu Odesláno 5. říjen 2022 Odesláno 5. říjen 2022 Ale má domeček na olejový filtr je v něm jak voda, tak olej Hafity a VojtouNerCZ ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 5. říjen 2022 Autor Odesláno 5. říjen 2022 (upraveno) Áha, tak to by mohlo být ono. Mrknu na to, mám v plánu měnit olej. Tam je nějaký těsnění, nebo se to dá vyměnit celý? Tohle? EDIT_jo, podle SB to je ono, tak objednáno a uvidíme. Snad to bude jen taková blbost. Jen budu muset znova vypouštět a čistit okruh. + jsem na zkoušku vzal ty srágory do benzínu a oleje, třeba to něco udělá, třeba ne. Těch 800 už se v tomhle autě ztratí https://autodilos.cz/autodily/peugeot/307-sw-3h/2.0-16v-100kw/motor-mazani-olejovy-chladic-prislusenstvi/olejovy-chladic-motorovy-olej-526789938 Upraveno 5. říjen 2022 uživatelem VojtouNerCZ inoxing a ChouLu ohodnotil 2
Recommended Posts