Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - A je vymalováno
Odesláno

No, naštěstí ne. Nebejt mikiny, steklo by to vanou dolů a na druhou řadu sedaček. Vyteklo jen něco dírama na držáky sedaček 3 řady, takže je to hlavně mezi podlahama

Odesláno (upraveno)

No, jelikož občas využiju třetí řadu sedaček, tak tam díry být musí. A vyndavat pořád vanu nehodlám. 

Se světlama si dávám načas, nechci něco podělat :)

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Tak jsem tomu škubání dal ještě jednu šanci. No, možná už víme, co tomu je. V lepším případě pouze něco se spojkou-ať už fakt, který se tu dost probíral, a to, že je to spojka od LUK a nějak si to s autem nerozumí nebo je poškozená, což je ta lepší možnost, v horším něco s převodovkou 😕 Teď to řešit nehodlám, ale až bude mít auto zase odstávku, tak se tomu budu muset věnovat.

Odesláno

Jo, u 1.6 nfu LUK spojka hrozne cukala, ale jen pri rozjezdu. Maji to proste konstrukčně špatně. Namontovala se Valeo sada a nebyl problem.

Pokud ti auto cuka i za jizdy, tak se třeba podivej na stav spojkového snímače, ten dává informaci jednotce motoru o stavu pedálu spojky a podle toho vyhlazuje přechody plynového pedálu- při zmáčknutí spojky padají rychle otáčky, při povolené spojce se naopak spomaluje reakce, aby auto sebou necukalo při rychlých změnách plynu.

Odesláno (upraveno)

Cukne vždy, když mám zařazeno a přidám/pustím pedál. Mrknu na to. Kdyby to dělalo jen při rozjezdu, ještě bych to zkousnul. Problém je v tom, sehnat někoho s diagnostikou, kdo by mi to uměl zkontrolovat, pohledově toho asi moc nezjistím. A tady v Kolíně stojí servisy za nic (minimálně z hlediska francouzských vozů). Jako jelikož stojí snad 300, tak to klidně vyměním, to mě nezabije. Ovšem já měl za to, že to je jen na tempomat? Ten teda mám.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

To je jednoduchý spínač, když je zmáčklý (spojka není sešláplá), jsou propojeny piny, změříš to i multimetrem. Ale jestli ti funguje tempo, tak snímač bude funkční, bez něj se neaktivuje tempo. Ten snímač má vícero funkcí. :)

Ta LUK spojka cukala jenom při rozjezdu, ale extrémně- jakoby by byla ohlá/zkroucená a sekala po setrváku, prostě to byla hrůza. Klepalo to s celým autem. Dělalo to od začátku a po roce jsem to už nevydržel a vyhodil ji z auta. Stav se nelepšil ani nezhoršoval, prostě pořád stejně špatný. Montážní chyba to nebyla, asi konstrukčně špatně udělaná sada (lamela měla 4 pružiny místo 8, přítlačák měl po roce křivou opěrnou plochu lamelek). A z dalších zdrojů se mě nezávisle potvrdilo, že LUK má různě tyto problémy u PSA. Někde to mám nafocené a porovnané Valeo vs LUK. Neříkám, že Valeo nemůže být bez chyby, ale pohledově to mají lépe zpracované, ložisko festovněji udělané apod. Mám i jednu nedobrou zkušenost s Valeo, že po roce provozu spojka uměla chvilkově proklouznout při plným výkonu. Na příčinu jsem přesně nepřišel. Olej na obložení pohledově nedetekován, jen jsem přidal pružinu na vracení spojkového lanka, jelikož starý typy u MA převodovek mají ještě samoštel na bowdenu, který dost za lanko tahá. Takže jestli "vyměkl" přítlačák anebo to dělalo 20 let starý lanko nevím. Laborace s lankem to vyřešila- samoštel na lanku se rozdělal a vyčistil. Měl jsem koupené lanko nové od Sachsu, ale po montáži jsem zjistil, že je kratší uložení u pedálu, a tím pádem neodemyká samoštel při povolení spojky- prostě komedie. Nechci nikomu křivdit, ale tohle se děje.

Odesláno

No, mně to prostě kopne s celým autem, ale při velkým záběru (to jest když dám plnej) tak se klepe celý auto. Asi bude muset převodovka dolů, no. To zas budou pohledy, až to vyndám na parkovišti 😁

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...