MJSytic Odesláno 11. únor 2021 Odesláno 11. únor 2021 Nic záviděníhodného Spíš si říkám, jestli tam měl s takovým "povozem" co dělat, nebo ne? Zde asi jeho vyjádření:Martin Pavlata 84669 Dobrý den, v pražských tunelech jezdím běžně a nikdy jsem neměl jakýkoliv problém. Něco jsem zařizoval na Praze 5 a cestou domů mě zaskočila zamrzlá baterie. Včera bylo na Prahu velmi neobvyklých -9*C, což způsobilo podchlazení baterie, která v této extrémní teplotě nedodávala dostatečný výkon na 2km jízdy do kopce. Zastavil jsem a hledal jsem u SOS budek nějakou zásuvku, abych si dobil, když v tu chvíli dorazila hlídka PČR, jelikož vše viděli na kameře. Tříkolku jsem si dovezl z Německa na sklopném přívěsu, nikdo jsme nevěděli, že Praha takovou odtahovou službou nedisponuje. Vycouvání by bylo v provozu riskantní a místo zavření tunelu jsme se nakonec rozhodli tunelem projet. Jak jsem řekl na videu, do půlky tunelu moje vozidlo vyjelo, pak jsem navrhl, že budu tlačit a přes okénko řídit, což ale policisté zavrhli s tím, že budou kvůli bezpečnosti spíše tlačit oni mě, aby se vozidlo nerozjelo z kopce, jelikož nemají zkušenost s neobvyklým ovládáním a budou radši, když budu sedět uvnitř a řídit. Znovu moc děkuji těmto dvěma obětavým policistům a reportérovi, který dorazil později a pomohl nám celou situaci dořešit tím, že pomohl s vytlačením do nejstrmější části trasy - výjezdu z tunelu. Nerad bych tímto způsobil posměch elektromobilům, jelikož věřím, že elektromobily jsou správnou cestou k udržitelné dopravě a moje legrační tříkolka nejde srovnávat s plnohodnotným autem na elektrický pohon, které jsem si bohužel zatím z finančních důvodů nemohl pořídit. Pokud máte dotazy, ptejte se. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 ..... jelikož věřím, že elektromobily jsou správnou cestou k udržitelné dopravě .... Věř - a víra Tvá Tě uzdraví Hafity a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 To, že spalováky jsou dnes funkční nezanamená, že jsou i trvale udržitelné. Kdyby se před pár lety naši předkové chovali jako většina zde diskutujících, tak možná ještě jezdíme na páru. Citovat
Rikic339 Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 Prej na Prahu velmi neobvyklých -9°C Snad každou zimu padne teplota v Praze k -10°C tak jaký neobvyklý.. Možná by stačilo se kouknout na předpověď Prostě mu nedošlo že akumulátorům se zima nelíbí.. Elektromobil zkrátka není pro každého, člověk u toho musí víc přemýšlet a plánovat než někam vyrazí Citovat
Medvěd Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 .... Elektromobil zkrátka není pro každého, člověk u toho musí víc přemýšlet a plánovat než někam vyrazí .... Možná proto po ňom drtivá většina řidičů netouží Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 před 4 hodinami, Medvěd napsal: není pro každého Tohle bych si dovolil "vypíchnout".... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 před 6 hodinami, Péťa napsal: To, že spalováky jsou dnes funkční nezanamená, že jsou i trvale udržitelné. Bohužel elektromobily jsou prosazovány sankcionováním spalováků, takže to není ten samý případ, kdy si spalováky vybojovaly nadvládu nad párou svými vlastnostmi.... Mimochodem (aby nám to někdo nenadhodil) parní vehykly jsou také spalováky, ale s VNĚJŠÍM spalováním.... Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
inoxing Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 Taky by mě zajímalo, kde chtějí brát tu energii elektroauta. Němci se rozhodli jaderný elektrýrny (JE) rušit, Rakušáci si JE jednu postavili a nikdy nespustili a my tady nejsme schopni ani dostavět jeden blok za 30let s pochybným argumentem "hlavně ať to není ruská výroba", ikdyž obě naše JE jsou sovětská konstrukce. Citovat
Agrafik Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 A stačí se podívat na online statistiky výroby různých FVE za poslední měsíc. Čim tedy nabíjejí majitelé FVE své elektrické vozy? Citovat
inoxing Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 Asi se začnou prodávat elektroauta s tažnou kulou... na zapojení dieselagregátu na dobíjení. Be smart. Hafity a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 12. únor 2021 Odesláno 12. únor 2021 (upraveno) @inoxing : to bude vlastně taky takový nějaký druh hybridu.... Upraveno 12. únor 2021 uživatelem Hafity inoxing ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 17. únor 2021 Odesláno 17. únor 2021 Napriek takmer 100%-nému odmietaniu elektromobilov na tomto fóre, zdá sa, že mnohé známe automobilky to neberú v úvahu. Práve čítam, že Ford ohlásil, že v roku 2030 budú všetky európske Fordy čisto elektrické. Jaguár zašiel ešte ďalej. Len elektrické budú od roku 2025. Uniká nám niečo? Nezaspali sme dobu? Citovat
Hafity Odesláno 17. únor 2021 Odesláno 17. únor 2021 No já bych klidně spal i dál, kdyby to šlo.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. únor 2021 Odesláno 17. únor 2021 před 5 hodinami, Akoc napsal: Napriek takmer 100%-nému odmietaniu elektromobilov na tomto fóre, zdá sa, že mnohé známe automobilky to neberú v úvahu. Práve čítam, že Ford ohlásil, že v roku 2030 budú všetky európske Fordy čisto elektrické. Jaguár zašiel ešte ďalej. Len elektrické budú od roku 2025. Uniká nám niečo? Nezaspali sme dobu? jako, že ford a jaguar připomínky našeho fora neberou v potaz?? to snad nemyslíš vážně Hafity a skypeja ohodnotil 2 Citovat
Akoc Odesláno 17. únor 2021 Odesláno 17. únor 2021 Jasné, že to bolo myslené ako nadsádzka, resp. pokus o vtip (zabudol som dať smajlíka). Ale prístup k elektrickým autám je v súčasnosti medzi slovenskými a českými vodičmi, novinármi, atď. v ČR a SR skôr negatívny. ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. únor 2021 Odesláno 17. únor 2021 už nee zdarma https://fdrive.cz/clanky/nabijeni-na-mol-uz-neni-zdarma-za-kazde-nabiti-se-nove-plati-jednorazove-6572 Citovat
Medvěd Odesláno 18. únor 2021 Odesláno 18. únor 2021 (upraveno) před 20 hodinami, Akoc napsal: Napriek takmer 100%-nému odmietaniu elektromobilov na tomto fóre, zdá sa, že mnohé známe automobilky to neberú v úvahu. Práve čítam, že Ford ohlásil, že v roku 2030 budú všetky európske Fordy čisto elektrické. Jaguár zašiel ešte ďalej. Len elektrické budú od roku 2025. Uniká nám niečo? Nezaspali sme dobu? Tak vzhledem k tomu, že moje kapsa preferuje nákup minimálně desetiletých aut, dostávám se u povinnosti vybírat jen mezi elektroFordy cca k roku 2040 a to už asi budu mít blíž k prdění do hlíny než k nákupu nového auta - a vůbec je otázkou, jestli mi ještě v tom strašlivém věku bude zákony a zdravím dovoleno vlastním autem a s mojí maličkostí za volantem někam cestovat. Na Jaguára jsem nikdy nepomýšlel, tam jsem v klidu Upraveno 18. únor 2021 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 19. únor 2021 Odesláno 19. únor 2021 Ďalšia rana súčasným elektromobilom s lítiovými batériami. Práve som čítal, že v jednom nemeckom meste zakázali parkovanie elektrických aut, vč. plug-in hybridov v podzemných garážach a parkoviskách, podobne ako autám s LPG. Dôvodom, bol požiar takéhoto auta s veľkými škodami na majetku. Je predpoklad, že sa takýto zákaz rozšíri aj na ďalšie mestá. Citovat
sitler Odesláno 19. únor 2021 Odesláno 19. únor 2021 @Akoc stejne jako u LPG je to nesmysl. Benzinovy auta horej taky fest a jakmile chytne poradne, tak to taky nikdo nezastavi. A nemci, co se tyka omezovani, nejsou pripad vhodny nasledovani. A trochu k tomu elektru od nekoho, kdo autum vcelku i rozumi: Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
rhinos Odesláno 19. únor 2021 Odesláno 19. únor 2021 no nevim. stal jsem za horicim benzinakem a celkem rychle se to dalo uhasit i kdyz to bylo v ohni dobrych 10 minut. Neco jineho je kdyz naftak chyti pres turbo to neuhasis Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.