Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Príbuzný si práve kúpil čisto elektrický Mercedes-Benz CLA 250+ s 85 kWh batériou. Pri tomto aute už nejedného prejde nostalgia za zápachom benzínu, či nafty.

Odesláno
před 20 hodinami, Pe.Tr napsal:

ten článek je hrozný neaktuálni paskvil teda.

Ceny veřejných dobíječek PRE, ČEZ, Eon mi tam přijdou cajk... 🤔

Odesláno

Tak hlásím ,že shodou neočekávaných a také nechtěných okolnosti teď mám do čtvrtka půjčený MG3 Hybrid+ a zatím po asi 60km se mi to zatím líbí:-)
Nevím jak to poznat ,ale zatím asi jezdím jen elektricky.
Pro mě je to teda neprakticky malé ,ale manželka říkala že by jí to nevadilo 😄

A synovi se nejvíc líbí jak auto pořád povídá "překročil jste povolenou rychlost" 😄
Ale mě to teda trochu ehm ehm páč jezdím nepatrně nad limitem ,kde bych ani PČR nestál za zastavení

Odesláno
před 41 minutami, rhinos napsal:

Tak hlásím ,že shodou neočekávaných a také nechtěných okolnosti teď mám do čtvrtka půjčený MG3 Hybrid+ a zatím po asi 60km se mi to zatím líbí:-)
Nevím jak to poznat ,ale zatím asi jezdím jen elektricky.
Pro mě je to teda neprakticky malé ,ale manželka říkala že by jí to nevadilo 😄

A synovi se nejvíc líbí jak auto pořád povídá "překročil jste povolenou rychlost" 😄
Ale mě to teda trochu ehm ehm páč jezdím nepatrně nad limitem ,kde bych ani PČR nestál za zastavení

To jsou zase kecy,tak asi jsi si to chtěl neočekávaně půjčit .

Odesláno (upraveno)
V 12. 4. 2026 at 19:33, Pepito napsal:

Radovánek v TV na Nově. :papa

IMG_20260412_193242.jpg

Češi mají velký zájem o elektroauta. Napomáhají tomu drahé pohonné hmoty | TN.cz https://share.google/9NAUIpMWcC3b3B9oG

Tak dlouho jsem loni sháněl kolegovi prodejce s mojí agenturou práce, a to se jich u něj vystřídalo 5, až jsem u něj po dohodě a několika akcích s BYD na elektromobilních srazech, začal dělat sám. Nicméně já jsem tam jako školitel veřejnosti a lektor, ten prodej je okrajový. Nicméně ta situace je skutečná, třetí týden chodí lidi rovnou poptávat, ne se jen podívat.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odesláno

můj postřeh--pokud se jedná o prodej na Karolině, tak se tudy semtam projdu, ale asi mám smůlu, nebo dopoledne není zájem, ale já tam vidím jenom auta, zájemce žádné 😉, ale prodej elektroaut celkově stoupá, o tom asi žádná... 

Odesláno

To jsou právě záběry z té Karoliny Ostrava. Dnes už je to jinak, navezli další elektromobily, co přijely kamionem. Lidi je tam vidět jak kdy. To je prostě provoz OC.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Je to bohužel tak a můžeme být jen vděční neschopnosti Číny udělat tady prodejny a servisy, plus zajistit návoz aut takový, aby bylo z čeho vybírat. Po výprodejovém zlevnění MG4 o 190 tisíc na skladovky je nyní v nabídce bonus 40-170 tisíc na PHEV od BYD. U něj, pokud by byl schopen rozjet továrnu v Szegedu, což mělo být v 1/2026 a není, mohlo u malých Dolphin a Atto2 padnout sankční EU clo na čínské auta 37,5%. Pak by malý 4místný Dolphin do města stál s DPH ne 499 tisíc, ale okolo 320 s DPH, 30 kWh baterka a nižší výbava. Tedy po 10% clu na asijská auta a 21% DPH ze součtu ceny a cla. Pořád je to hodně, v Číně je za necelých 200 tisíc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...