Hafity Odesláno 25. prosinec 2024 Odesláno 25. prosinec 2024 Zhruba 33:20.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 25. prosinec 2024 Odesláno 25. prosinec 2024 Jak to, že neshořel? Podle mnoha odborníků každá nehoda končí požárem a někdy chytne i sám od sebe... https://www.novinky.cz/clanek/krimi-k-havarii-tesly-ve-zline-privolal-zachranare-elektronicky-system-40502187 elton, Radovanek, Milan+ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 25. prosinec 2024 Odesláno 25. prosinec 2024 to je jasné to je na Zlínsku. Se prostě před jízdou pomodlil 3x otčenáš. To funguje Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2024 Odesláno 26. prosinec 2024 (upraveno) přestože o elektrice vím jen to, že umí kopnout (zažil jsem mockrát), tak si myslím, že pokud při nehodě nedojde k destrukci baterie, nebo poškození silových vodičů, tak není důvod, aby to hořelo , taky bych předpokládal, že když je el.auto prý počítač na kolech, tak tam bude nějaký odpojovač baterie, prostě něco jako ten spinač, co uvede do funkce airbagy a utažení bez. pásů při překročení určitého momentu zpomalení vozu při kolizi..., ale třeba jenom fantazíruju @rhinos čím se dá nahradit modlení, su hen ten ateista... Upraveno 26. prosinec 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
BubakGS Odesláno 28. prosinec 2024 Odesláno 28. prosinec 2024 EV Mandates versus Freedom Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 Mám pro Vás všechny dobrou zprávu. Právě jsem si prodloužil členství na 2025 . Aktuálně máme k dispozici bouraného Iona. Kráva se spalovacím SUV ho kolegovi zmasakrovala zezadu na přechodu pro chodce, málem ho hodila s autem na přecházející, vůbec nebrzdila. Takže totálka, zcela zničený zadek, hnutá kastle atp. Budeme vymontovávat baterry pack, který je OK, z něj vyndávat jednotlivé bateriové články, 88 ks. Proměříme a s těmi, co už máme navíc, poskládáme zpět funkční baterry pack s cílem zvýšit dojezd výměnou několika článků. V pátek na to poprvé hupsneme. Třeba na mém bílém Ionu, se skoro 100 tisíci km a 11 lety provozu, blbnou články č.21 a č.85. Mají největší odchylku oproti zbytku. Takže se po rozbalancování dlouhým stáním venku v teplotách kolem 0°C a mezitím jen pár krátkými cestami s nabíjením rychlonabíječkou (obchází BMS), dostaly do stavu, kdy při velké zátěži = ostré stoupání nebo pedál na podlahu, vyhodili chybu a odpojily baterii. Bylo nutno zastavit, vypnout auto včetně vytažení klíče a znovu nastartovat. 3 vyjetí a naplnění z pomalého kabelu 10A to napravily, ale ta hrozba tam stále je. Proto dáme jeden baterry pack do pořádku a pak zkusíme během pár hodin výměnu kus za kus a uvidíme, co to udělá. Kolega s baterkami na dojezd až 300 km totiž stále, od března 2024, výměnu na svém Ionu neprovedl. Nemá čas a dojezd mu ještě stačí. Tak jsme mu nabídli odkup, že my čas máme, ale nechce prodávat. Baterky sice klesají, ale koruna jde oproti dolaru do řitě a brutálně stoupá doprava z Číny. U slabších baterek klidně přesáhne jejich cenu. Co se domácí OZE energetiky týče, tak přes den jedeme na málo elektřiny z OZE (svítí posledních pár dní) a maximálně využíváme baterku. Krmí ji nízký tarif v kombinaci se spotovými cenami. Jak pro praní, myčku, tak pro nabíjení aut. To, co tady psal kolega před pár stranami, cena silovky 21 Kč/1 kWh, skutečně byla pravda. Od 18. do 19. hodiny jeden večer. Ale taky byly ceny od cca 02 do 06 hodin v noci za 0,34 Kč/1 kWh. Dnešní noc je to horší, jen na 1 hodinu klesneme z +-2,40 Kč na 1,73 Kč/1 kWh. Dnes výroba jen 4,8 kWh, svítí mi slunce přes sice opadaný les, ale sem tam borovice a smrk. Hází stín přes 100 m. Po nočních -5°C odmrzaly při denních +4°C FV panely i solární ohřev vody na západní straně až před 16.hodinou, kdy slunce pomalu zapadalo. rhinos, Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 1 Citovat
Péťa Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 @Radovanek gratuluji k zakoupení členství a za klub děkuji. Opravdu. A mám dotaz, který by spíš měl patřit SEM, ale když jsi to nakousl v tomto vlákně. Máš představu, jestli se vyplatí nabíjení baterek FVE při dobré ceně na spotu? Já se spíš bojím navýšení počtu cyklů a tak to nedělám. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 Bouraný iOn je mrzutý, ale jestli zůstal OK předek, tak aspoň tak, díly z předku jsou vždycky cennější. Plus jestli přežil reduktor... Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 29. prosinec 2024 Odesláno 29. prosinec 2024 (upraveno) Uvidíme, až dostaneme Iona do ruky. Co všechno lze použít. Zatím nevím. před 2 hodinami, Péťa napsal: @Radovanek gratuluji k zakoupení členství a za klub děkuji. Opravdu. A mám dotaz, který by spíš měl patřit SEM, ale když jsi to nakousl v tomto vlákně. Máš představu, jestli se vyplatí nabíjení baterek FVE při dobré ceně na spotu? Já se spíš bojím navýšení počtu cyklů a tak to nedělám. Aha, to jsem nevěděl, že je tu vlákno o FVE. Mně pomocí jejich SW to řídí tahle krabice od Somi pod střídačem, oni spolupracují. Takže to nechávám na SW, co se domu týče, sám si hlídám jen nepravidelnosti, což ještě stále u nás nabíjení aut je. Jednak kvůli výpůjčkám EV, druhák já i dcera máme práci nepravidelnou. Obecně řečeno jde o ekonomiku, tvrdí se, že uložení a využití 1 kWh z baterky je 3-4 Kč. S tím pracuje i SW vůči cenám silové elektřiny a poplatků. Protože já na tom spotu nakupuji i prodávám. Upraveno 29. prosinec 2024 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 (upraveno) https://medium.seznam.cz/clanek/pisalek-00-v-aute-si-topim-fenem-a-mam-tam-na-trenyrky-radi-elektromobilista-jak-usetrit-par-kilometru-108675 Upraveno 30. prosinec 2024 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Pepito ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 Sbirka degenu. Ale tihle by i ve spalovaku topili fenem jen aby meli 3,99 na sto, hlavne ne 4,01.. elton, Péťa a miroska ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 (upraveno) Kdysi jsem jel stopem kousek (asi 20 km) s pánem v Trabantu a ten si topil plynovým hořákem. Musel jsem sedět na zadní sedačce, páč tu hořící věc měl před sedadlem spolujezdce - jen jsem zíral a těšil se až z auta vylezu (ale teplo tam bylo). Upraveno 30. prosinec 2024 uživatelem Medvěd elton ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 @sitler myslím si, že někteří by klidně i sundali i zrcátka aby ušetřili nějakou tu decku / kW @Medvěd třeba mu nefungovalo to slavné topení ale každopádně o hubu to je. To se taky mohl zahřát až moc Citovat
Medvěd Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 (upraveno) PaKr - oni už s těma co nejmenšíma zrcátkama (ideálně zpětná zrcátka nahradit kamerama) nebo zapuštěnýma klikama blbnou i výrobci nových aut, ti ichtylové se po nich jenom opičej K tomu Trabantu - i jsem chvíli zvažoval, jestli si do auta sednu, ale bylo v zimě, skoro za tmy a v Krkonoších na okresce, kde bych další auto lovil bůhvíjak dlouho. Tak jsem to risknul a přežil Upraveno 30. prosinec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 (upraveno) velmi poučný a pravdivý článek o tom, kdo za dnešní stav v automoto může , bohužel tohle zasahuje do všech oblastí našeho života... https://www.autoforum.cz/zajimavosti/neverte-zachrancum-kteri-tvrdi-ze-prichazi-napravit-chaos-ktery-sami-zpusobili/ Upraveno 1. leden 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy Citovat
elton Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Autoforum je tak profláklé, že bych mu nevěřil ani jméno. Milan+, Péťa, Medvěd a 2 další ohodnotil 3 2 Citovat
Péťa Odesláno 4. leden 2025 Odesláno 4. leden 2025 Když se chce, tak se možnosti najdou Nejde-li to jinak, jen se změní metodika... https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/elektromobilita/az-dosud-jsme-je-testovali-spatne-nova-studie-prisuzuje-bate/r~eb563a82c9fa11ef9af20cc47ab5f122/ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.