MilanF1 Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Na dvojité plné, to je fakt síla. Ale ono se dá chovat neslušně i na dálnici. Cestou do práce - R10, směr Mladá Boleslav - jedu omezením u Brodců 80 km/h, přede mnou další auto. Na konci omezení oba zrychluleme na 130 km/h. On se řadí do levého (v plánu předjet vůz, který je ještě před ním - ale je ještě relativně daleko (taky zrychluje)). Kouknu do zrcátka a za námi se z toho omezení řítí Octavia III RS, začal blikat na toho předemnou v levém a uviděl příležitost a střihnul ho zprava a pak zase do leva. Můj odhad je, že jel tak 180 km/h. Pak přijedu do práce a koukám, že to byl náš zákazník ... zrovna olejový servis a přezouvání na letní. Na předku měl zimní s cca 2,5 mm. Citovat
Veverka Odesláno 4. červen 2016 Odesláno 4. červen 2016 Takže jsi mu nechal do filtru rovnou nach... Citovat
HonzaRez Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 MilanF1: Dobrá historka z natáčení... Nestálo by za to naúčtovat mu ty nejluxusnější a nejprémiovější služby? Citovat
Guest StibTo Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Jste mu měli nastavit přes dia omezení na 130kmh Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Pánové vím že některé moje názory jsou proti většině zdejšího osazenstva odlišné. Ale řekněme že jsem takový a je spousta věcí které jiné vytáčí do bezvědomí a mě nechají klidným a obráceně. V autoškole nás učil jednu zásadní věc nic ti není do toho kdo a proč porušuje předpisy štourat se v tom že někdo porušuje předpisy máš právo až v okamžiku kdy se to nějakým způsobem dotýká tvé osoby ( ohrožení riskantním předjížděním atd.). Citovat
Pacho69 Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Veno, jednou na to dojedeš. Až tě někdo pošle na vozejk, nebo zabije někoho tobě blízkého proto, že se nenaučil respektovat pravidla a předpisy, třeba ti to dojde. A že takovejch volů všude jezdí... Citovat
Péťa Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Zase nevíme, jestli třeba nemá v autě dítě s úrazem a odvést ho je rychlejší než čekat na záchranku. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 (upraveno) Dopoledne mi nějak blblo připojení a příspěvek se neodeslal celý. Takže pro doplnění. Právě proto že nikdy člověk neví proč dotyčný pospíchá a ze zákona to má právo zjišťovat jen policista tak by každému mělo být šumák proč ten nebo tamten letí po okresce na hranici možností vozu a za hranicí možností vozovky nebo proč támhle ten Lojza letí po dálnici kiloosmdesát nebo i víc. Do té doby dokud mě takový člověk svým stylem jízdy neohrožuje tak se většinou omezím maximálně na hlášku instruktora z autoškoly " Ať letí von se někde namotá na švestku a pak bude mít klid." Netvrdím že takhle jak popisuju jezdím netvrdím ani že jezdím vždy podle předpisů. Ale naučil jsem se nestarat se o podobné exoty kteří jízdou za hranicí předpisů a na hranici svých dovedností honí ego. Zrovna tak jsem rád když se ostatní nestarají o můj styl a způsob jízdy. Osobně vidím dnes a denně na silnici spousty věcí které jsou přes čáru a víc než to že někdo jede na 40 padesát mě točí když někdo na té 40 jede 30 omezení skončí a on dále tvrdě drží těch 30 a myslím si že z toho jak lidi v té koloně za takovým zdržovačem znervozní tak začnou bezhlavě předjíždět a z toho jsou daleko horší karamboly. Upraveno 6. červen 2016 uživatelem Vena garážmistr Citovat
Pacho69 Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Péťa: myslíš, toho, jak psal Milan nebo toho s tím náklaďákem? Vena: Ne, nechci nikoho soudit, podle toho jak jede, jasně, každej může mít důvod. Nepozastavuji se nad tím, že někdo jede rychle, předjíždí, chápu, že k tomu může mít důvod, ale 99% těchto to má jako "sport" a adrenalinovej zážitek. Každopádně, když jedeš 90, vyjedeš za horizont a tam je v tvým pruhu kamion, kterej tam má dvojitou plnou, je to dost blbý. Anebo auto. Mě vadí, že není prevence a že i když chytí někoho "přes čáru", jak píšeš, často to skončí výsměchem nebo to někdo prostě uplatí. Prostě žvaníme o tom, jak jsme v Evropě, ale na silnicích, jsme na Balkáně nebo v Rusku a jen žvaníme o tom, jaký jsou ty benga prudiči... Naše zákony a hlavně jejich vymáhání je k smíchu. Takže případů podobného chování stále přibývá a panáci nahoře jen řeší statistiku. "Demo" demokracie tady nikdo nikdy nedodělá. A když se k tomu přidá Brusel, tak už člověk nemá ani chuť se smát... Citovat
Dave_k Odesláno 6. červen 2016 Odesláno 6. červen 2016 Něco k tématu: V pátek jsme jeli do Brna. Mezi Ostřetínem a Vysokou u Holic je přes rok starý povrch, ale nám z neznámýho důvodu tam je z obou stran stále přenosná značka omezující na 70km/h. Jedeme tedy 70-75. Skoro jediní. A to si i předjíždějící troufnou na nás troubit. Proč? Tak asi tak. Citovat
Pacho69 Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 A to tě udivuje? A třeba o situaci na SK, to je vůbec škoda mluvit. Jak zvýšili pokuty a policajti jsou všude, tak jsou slovenský fóra plný "zas*anych policajtov", ale jet tam podle předpisů, tak tě předjíždí 90% ostatních a polovina z nich troubí. Těch, kteří jedou podle předpisů potkávám, že fakt na prstech by se dali spočítat. Zajímavé je, že na dálnici je napočítám, tam je 80% lidí do limitů, ale na okreskách a v obci, to se nestačím divit. Tady mi přijde, že je to obráceně a to se dá pochopit, volná dálnice svádí k tom, jet na(d) limit... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 (upraveno) volná dálnice jim stačí na to aby jeli 130;) edit: kdo nechce na dálnici tak to dohání na okreskách sent from Tapatalk Upraveno 7. červen 2016 uživatelem Gabriel 307 Citovat
Pacho69 Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 (upraveno) No jo, no, asi jsem divnej, mě přijde bezpečnější jet po dálnici 160 než v obci 80. Navíc, třeba v zimě, mokrý, namrzlý... Stejně tak nechápu Poláky, na okreskách je máš ve stovce nalepený na kufru, o jízdě v obcích ani nemluvím. A pak je dojedeš na dálnici, kde je 130 a ni jedou 110. Podivná mentalita. Jak říká švára, oni jezdí "na drogach", co bys čekal Upraveno 7. červen 2016 uživatelem Pacho69 Citovat
morepower Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 Každá mince má dvě strany, na té jedné policajti buzerujou na místech, kde je nebezpečí minimální, zato možnost vybrat za sedmdesát v obci velká (typicky výjezdy z obcí, kde už není ani barák, ani zastávka, jen značka půl kiláku v poli). Ano, pravidla platí všude, ale tohle jen ukazuje na nelogičnost v jejich používání. Taky je spousta úseků přehnaně přeznačených, matoucích, nebo naopak nedoznačených, silnice stojej za hovno, šlendrián v technologii stavby je všude přítomný, nejsou vysekaný krajnice, takže je prdlajs vidět do zatáček, a tak dál... Na druhou stranu lidi neumí řídit a řízení se dostatečně nevěnují. S dovedností řídit samozřejmě souvisí i schopnost odhadnout limity vozu a silnice a hlavně svoje. Snažím se bejt dobrej řidič (nejsem), ale nedodržuju splepě pravidla provozu, nýbrž se držím selskýho rozumu, logiky a bezpečí. Ke každýmu účastníkovi provozu přistupuju jako k někomu, kdo má špatný odhad a neumí řídit a řízení se plně nevěnuje. Bohužel se v 9 z 10 případů nepletu. Je sice hezký, že nemám do nikoho šťourat, že porušuje předpisy, ale každej takovej, kterýho potkám na silnici, ohrožuje i mě! Sám si nadávám, když něco udělám blbě a snažím se toho příště vyvarovat, protože se přeci nebudu mlátit, né, ale bezohlednost, kterou denně vidím mám chuť řešit jen agresí... Citovat
vozzyn Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 Taky se přidám, možná mě budete mít za kokota, ale co, každé sme nějaké, já předjíždím tam kde to de i když tam je plná, nebo zákaz, ale když je vidět, tak jedu . elton a MilanF1 ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 ja to tvrdim porad. At vsichni kamionaci a cyklisti chcipnou.....!!! EDIT: Sorry za ostre slovo no kdyz vidim tri kamiony vedle sebe , nebo dva blbce na kole na silnici prvni tridy za zatackou tak to ji nak napsat nejde. A medvede nezlob se ale nic hezke se o tech dvou tipu lidi napsat neda. Jsem cyklista!!! Citovat
Pepito Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 (upraveno) K těm kamiónům:Jako když se předjíždějí na dálnici (předjíždějící jede o 5km/h rychleji),tak mě může urvat,ale tři vedle sebe? Já bych to zanesl do Pelhřimova jako český rekord Jo a Medvěde,není to náhodou"mohelnický kopec"? Upraveno 7. červen 2016 uživatelem Pepito Citovat
Lihous Odesláno 7. červen 2016 Odesláno 7. červen 2016 Prilozim do ohne - kolik z nas je ale takovejch co kdyz nas chytnou policajti pripadne nedej boze udelame nejaky pruser - sklonime hlavu a reknem OK jo udelal jsem to ....?Schvalne kolik lidi se nezacne chovat jako male dite ;c) Citovat
Aluška Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 (upraveno) Třeba já, bohužel nedávno mě změřili na 70 uprostřed lesa, měla jsem tam 94, takže jsem zaplatila flastr 1tis. a 2b. ...no co nadělám, nehádala jsem se, na křižovatkách a v osídlených oblastech si i tu pitomou 70 sakra hlídám, ale že ju budou měřit uprostřed lesa v zatáčce, kde bejvala 90, by mě fakt nenapadlo někdy mám pocit, že ty pokuty schytaj spíš ti poctivý, co jim to sem tam ujede (třeba jako já), ale kdo jezdí jak čuně, tak má štěstí , kdo mě zná, ví, že jezdím předpisově ( asi ještě pozůstatek deformace z autoškoly ) Upraveno 8. červen 2016 uživatelem Aluška Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.