mmartinkovic Odesláno 24. duben 2016 Odesláno 24. duben 2016 Ja by som povedal, ze vyrobca takymito modelmi obchadza legislativu roznych statov,(nevravim konkretnych), koli daniam za vykon, pr 407 myslim pre severske krajiny tusim 100 kW, pre EU 98kW, (len ma nezabite pre detaily), Proste aj v SR su teraz poplatky za registraciu do 80 kW, len 66€ ale od 80 do 96 kW je to uz 166€.od 96 do 120€ raz tolko. Pre info www.ekolok.sk a sadzobnik poplatkov. Citovat
PSA Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Připojuji s k Milan F 1 Motory RHT 2.0 Hdi Fap a RHW 2.0 HDI bez Fapu, stejné motory vyrobené v r 2004 kromě fapu zcela identické motory ,měl jsem je oba rozebrané, a RHT budou nahánět aby měl Fap a RHW si jezdí bez fapu a vše je zcela v ekologické, při tom oba plní jen Eu 3, proč tedy má motor RHT ten Fap když stejně plní jen E3, není tam nějak navíc????????? Citovat
Pacho69 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 (upraveno) Pacho69: nechceš doufám tvrdit, že SW pro ŘJ je nejméně 16 let stejný ... Netvrdím to, i když - klidně může být. Základ se bude vázat ke konstrukci motoru a pak se bude různě upravovat. Snad si nemyslíš, že se pro každý motor píše novej soft? Říkám ale (není to z mých zjištění), že ta část kódu na rozpoznání, že se měří emise, je z roku 1999 a pochází od Audi (náskok díky technice ). A tenhle kus kódu prostě putuje napříč všemi motory, kde se očekávaly potíže při homologaci. Upraveno 25. duben 2016 uživatelem Pacho69 Citovat
MilanF1 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 při tom oba plní jen Eu 3, proč tedy má motor RHT ten Fap když stejně plní jen E3, není tam nějak navíc?????? Je divné, že oba jsou E3, ten s FAP by měl již být E4. Ale na druhou stranu, proč by ne, když v roce 2001 vyjela 307 2.0 HDi 79 kW (RHS), to bych se divil, kdyby už byla E4. Ale rozdílnost v emisních normách moc nechápu, moje HDičko je E2, ač jsem původně myslel, že všechny HDi, jelikož se montují od roku 1999 budou prostě E3 a hotovo. Ale není tomu tak, asi tam mám nějaký jednodušší EGR nebo já nevím. Citovat
oddie Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 To je podle toho, podle čeho se tehdy rozhodli to homologovat. Že to reálně splňuje i tu vyšší - pozdější normu není závada. Mám to úplně stejně, v TP je E II, a je to stejně celkem šumák, s E III si do budoucna vůbec v ničem nepomůžeš, jakmile se začnou dělat zóny, stejně si bez E IV u dieselu neškrtneš. Citovat
MilanF1 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Já mám auto koupené nové v ČR, takže nám stačilo E2. Citovat
kavol Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Říkám ale (není to z mých zjištění), že ta část kódu na rozpoznání, že se měří emise, je z roku 1999 a pochází od Audi (náskok díky technice ). A tenhle kus kódu prostě putuje napříč všemi motory, kde se očekávaly potíže při homologaci. ok, no já jsem všude četl jen že se to týká aut od roku 2008 Citovat
Pacho69 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Hm, to je možný, to přišlo EURO 5. To znamenalo filtr částic pro všechny diesely. Citovat
PSA Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 No mě spíše zajímá ta nerovnost před zákonem když mám RHT musím mít funkční fap ale splním jen E3 , Mám auto bez Fapu a plním taky E3 . To je nějakej Kocourkov. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 proboha, rovnost před zákonem , kde žiješ?? Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 (upraveno) Já teda nevím, ale v TP mám 1999/102 což podle tabulek prokázání stupně plnění emisní úrovně pro účely stanovení ekologické daně splňuje Euro 3, 4 i 5 čili bych řekl že FAP zohledněn je. Edit: seznam ES jsem odmazal ať to tu nežere místo; o pár postů níže je link který se netýká ekodaně. Upraveno 26. duben 2016 uživatelem Sawoy Citovat
Milan+ Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Já mám auto koupené nové v ČR, takže nám stačilo E2. A je koupené v kterém roce? Pak ta E2 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 emisní norma je ve velkém TP, podle tabulky zjistíte, jaké je EU , co dál řešíte? Citovat
MilanF1 Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Milane, výroba 2000 (přesný datum nevím), ale prodej 15. 2. 2001. Já jsem si prostě dříve myslel, že všechny HDička budou splňovat E3. Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Tak výroba 2000 asi bude homologovaná podle 1999/102 čili E3, 4, 5. Citovat
Veverka Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Já se tímhle tedy nijak konkrétně nezabýval (auto mám, jezdí, tak co ), ale zohlednili jste přechodný období resp. dobu tzv. legisvakance, kdy třeba půl roku, rok, dva může trvat, než nová pravidla/limity začnou závazně platit (tzn. nabydou právní účinnosti = "směroplatnost" ) Citovat
Sawoy Odesláno 25. duben 2016 Odesláno 25. duben 2016 Směroplatnej je TP .... když se Milan+ podívá, co v něm má, hned bude vědět svoje Euro .... ostatně i 98/69/ES splňuje E5 Citovat
filoyof012000 Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 Sawoy : to je blbost... vychazis z tabulek pro stanoveni ekovypalnyho, ale ty spojujou E 3 4 5 a 6 dokupy, protoze se u aut techto euronorem ekovypalny neplati... ale to neznamena, ze kterakoliv z tech uvedenych norem v TP znamena vsechny ty normny ale nekterou z nich (vetsinou E3) a pro placeni ekovypalnyho to ma stejny dopad (neplati se, zatim). 98/69/ES je tusim E3, mel jsem ho na benzinovym Saxu... Jinak u spousty motoru je to homologovany podle nejakych, v tydobe a miste platnych predpisu a v nekterych pripadech se to pak prehomologovalo, nekdy s tehcnickyma zmenama, nekdy bez... treba mel jsem to Saxo, 1.1 benzin 44kW. moje uz bylo E3 a melo jiny kat a jinak lambdy nez starsi provedeni E2. Ted mam mj. Scenica 1.6 16V z r. 2000 a v nemeckym technicaku mel E2 i kdyz novejsi Scency se stejnym motorem mely uz nektery E3 a tam IMHO neni zadny rozdil. A co se tyce FAPu a Euronorem, tak Euronormy aspon ty starsi nestanovi podily pevnych castic, takze to, ze stejny motor s FAP i bez je porad E3 je proste fakt. Nektery automobilky chtely byt napred, nekde je k tomu mozna tlacily lokalni predpisy a nekde ne... tro je proste zivot. Jinak tu nekde o rovnost/nerovnost. Zakon k tomu pristupuje proste tak, ze auto je provozovatelne ve stavu v jakym bylo homologovane a vyrobene a to, ze paralelne bylo homologovane i vyrabene auto s jinymi/horsimi/lepsimi parametry na tom nic nemeni. Honza Citovat
Sawoy Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 (upraveno) Ok, tak mi pak ale prosím vysvětli jaký jiný význam ještě ty plnění E2 - xxx mají? Podle čeho se určí který Éčko to auto splňuje? V TP nikde nic takovýho není, tam je jen předpis EHK OSN nebo EHS/ES, ten to určuje. Když budeš chtít příslušnou plaketu (Rakousko - zatím jen eNka ... Německo), předkládáš originál VTP a podle něj určí co splňuješ. Předpokládal bych, že ty tabulky jsou pro Evropě jednotný a že to jsou ty samý, ze kterých jsem čerpal (tj, pro ekodaň). Jestli víš o nějakých jiných, ze kterých zjistím, že např. 98/69 ES je Euro 2, zatímco 99/102/ES je Euro 3, sem s nima. Já je nenašel - jen ty na ekodaň. A s tím FAPem .... chceš mi říct, že když mám v TP homologační předpis 99/102 ES a hodnotu kouřivosti 0.5 (rovná se FAP) a někdo ho z výroby nemá (má uvedenou kouřivost třeba1.5) tak bude mít v TP stejnej homopředpis 99/102/ES a plní stejný Euro? Jak teda ten německej úředník, kterej mí prodá na počkání plaketu podle TP zjistí, kterou mi má prodat, když obecně údajně platí "Diesel: Euro2 = červená, Euro3 (Euro2 + filtr) = žlutá, Euro4 (Euro3 + filtr) = zelená"?? V TP vidí že mám naftu, a FAP zjistí jak? Rozdíl mezi E3 a E4 zjistí jak? Jedině podle homopředpisu. A jsme zpátky u tabulky. Edit: http://www.stkmelnik.cz/index.php?page=0340〈=cz Upraveno 26. duben 2016 uživatelem Sawoy Citovat
Charlie 607 Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 Já mám euro 3 - doloženo papírem z peugeota - z TP to nebylo jasně určitelný, FAP mám takya ekoplaketu mám E3 - žlutou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.