Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To, že se domluvíš na konkrétní čas mi přijde jako samozřejmost, přece si nebudu brát dovolenou kvůli STK, která trvá chvilku. A přes pracovní týden, nebude problém sehnat díly v celé republice.

Odesláno

Ale možná je základ řešit problémy hned a ne až před STK ;)

závidím těmhle lidem s křišťálovou koulí, kteří přesně vědí, že je něco v nepořádku a tudíž to mohou dát hned spravit ... my ostatní to holt ve většině případů zjistíme buď až se to vysype, anebo když se to povede najít v servisu při kontrole, a někteří holt považujeme za dobrou příležitost nechat to zkontrolovat zároveň s tou povinnou byrokracií ...

Odesláno (upraveno)

Ja jezdim na stk do Chlumce n.Cidlinou - Skoda, reknu sefovi, ze prijedu do prace v 8, dva dny predem se objednam na 7:00, obejdu svetla, jestli sviti a jedu tam. V 7 otevrou, EK, pak STK, v 7:40 odjizdim s papirama a kavou v brisku a v 8:10 jsem v Hradci v praci. Uz leta to takhle delam, auto je tak jak ma byt a vsechno opravuji prubezne.

Upraveno uživatelem lubosch
Odesláno

lubosch..""Uz leta to takhle delam,"" v 7:40 odjizdim s papirama a kavou v brisku a v 8:10 jsem v Hradci v práci "

No vidíš..od letoška odjedeš s kávou v bříšku v 10.50 a v Hradci budeš v 11.20....... :D :D

Odesláno

No tak jsme se navzájem pochlubili/politovali jak to máme/nemáme na STK vošéfovaný (letos stejně jako dosud dostane klíčky kámoš mekánik, kafíčko do bříška si mezitím naleju doma  a až se vrátí s papírama přijde na řadu slivka) ... a teď zpátky k tématu.

Pořád nikdo s FAP/EGR/HCHKRDTN a jánevimcoještěoff kdo byl, prošel, neprošel? To bylo řečí .... jestli jsem nic nepřehlídl tak jediná reálná zkušenost je jakýsi pán od strakiho který prošel.

Víc nikdo nic?

Odesláno

Já nemám nic off, jen chip on, a auto prošlo. Večer si ho jedu vyzvednout, tak můžu napsat, co se dozvím. Ale asi spíš do toho druhého vlákna(STK ponovu), protože tady bych mohl dát akorát STAROSTI OFF :D

Odesláno

Publikováno 29 únor 2016 - 09:11:16

lukas jandora, 28 Únor 2016 - 18:04, napsal/a:snapback.png

... ale obava tam nejaka je   :D

borci, já vím, že občas se tu řeší každá koruna, ale zrovna technická je věc, kde si myslím, že se bohatě vyplatí zainvestovat a svěřit auto servisákovi

Ja sem se spise ptal zda ma nekdo zkusenoti ohledne EMISI prosel nebo neprosel jak cela vec probihala s danym technikem u emisi zda primhouril oko nebo nekompromisne rekl VEN. Auto mam ohledne technicke strance v naprosto v poradku.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak přidám svoji zkušenost. Dnes jsem absolvoval STK+ME, ale s mým 2. autem P. 406 2,0 Hdi RHZ. Egr mám odpojený a není zaslepený. Auto prošlo diagnostikou bez problému. Přeběhové otáčky 5100  :bojim a všechny hodnoty pod předepsaným limitem. Takže pohoda.

Odesláno

Já teda dám svoje auto ráno do servisu (po objednání) a po obědě vyzvedávám s novou platnou STK. Ani náhodou by mě nenapadlo, že to může trvat několik dní. A už vůbec by mě nenapadlo, že bych si auto ze servisu vzal se servisem identifikovanou závadou, tu opravil a znova jim ho vrátil, ať udělají STK. Není to padlé na hlavu?

A do kterýho servisu to dáváš? Mně posledně řekli, že je to pro ně ztráta času čekat s autem na STK. Klidně SZ.

Odesláno

Tak to že je to pro servis časová zátěž vézt auto na ME + TK  o tom není pochyb, na druhou stranu je to dost jednoduché ty jsi zákazník a ty máš vyslovit požadavek co po servisu chceš a pokud není schopen tento požadavek splnit není nic jednoduššího než jít ke konkurenci ale na stálo ne jen že jim zadám udělat STK a pak budu dávat auto zase tam kde to udělat nechtěli.

Odesláno

znamý-Sendražice-Kolín. Před Velikonocema jedu s Lancií,která je bez filtru na stk. Půl roku by snad měla by měla být nějaká tolerance. Až mi to projde,mám počkat co bude dál. Buď si nechám od něj vše vrátit do původního stavu a nebo se stk upraví jinak. takže dám vědět po těch Velikonocích.

Odesláno

brutall

simultánní překlad :) --adraj má na své Lancii sundaný FAP, jede v tomto měsíci na STK a je zvědavý jak dopadne, pokud projde--paráda, pokud neprojde možná kolega z Kolína vrátí FAP zpátky, nebo česká ulička...,dá vědět po svátkách :D:papa

Odesláno

mám takový pocit,že je jenom odpojený,ale fyzicky tam snad je. Teda doufám :myslim . Dělají to jeho kamarádi z stk,kteří se tím zabývají.

Ale právě uvidím,pokud projdeme,mám 2 roky čas na to to řešit a nebo doufat,že někdo něco vymyslí. Pokud ne,budu mít měsíc na opravu.

Odesláno

budeš ho mít vymlácenej, kdyby nedali pryč tu mřížku a neregenerovalo se to, tak se ti brzo ucpe, zvenku obal je, ale uvnitř neni :)

Strach bych neměl, uvidíš že projdeš, ostatně do 14 dnů ti to povim :D

Odesláno

Moje info od technika a pána co dělá emise na Vysočině. Od ledna pouze úprava v evidence vozu + focení. Od 1.7. 2016 nová metodika v měření emisí, kterou zatím ještě nikdo pořádně neví. Tudíž zatím se v podstatě jede po staru- přechodné období. Osobně doporučuje tomu koho čeká STK 2016 po tomhle datu to stihnout do konce června. A v návrhu v roce 2017 je propojení online ještě brzdové zkoušky, která je zatím vyhodnocena pouze technikem a také měření propustnosti skel. Kléma

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...