Vvitty Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 Osobne to citim jeste trosku jinak - proc utracet prachy za vejmysl ekoteroristy, kterej neni dobrej k nicemu jinymu nez je zdrazeni pohodlne ujeteho kilometru. Jsem odpurce chipu, coz se o me obecne moc dobre vi, ale mit v aute FAP, taky hledam cestu jak se ho zbavit. Protože velikost prachových částic co jde z auta bez FAP ven z výfuku. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 Ještě by to chtělo založit vlákno jak budou postihovat vyplej EGR a můžu to nechat sešrotovat.... Citovat
Schreek Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 No ale priznejme si že tohle FAP úplně neřeší, pouze to vyplyvne někde za městem řízeným spálením, ale nevěřím, že by se tím ty saze zcela eliminovaly.... Odesláno z mobilního telefonu pomocí Tapatalk Citovat
Pacho69 Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 (upraveno) No právě že ty malý usazený saze spálí. Takže jich eliminuje 95%? To je rozhodně lepší, než je vypustit všechny. Jen tak mimochodem, dnešní moderní benzínové motory to čeká taky. Upraveno 26. listopad 2015 uživatelem Pacho69 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 musím se smát, jak jste někteří posraní z investice cca 9 tisíc Kč za repas FAP (a to jen JEDNOU za dobu,co to auto budete mít!!), přitom v jiném vlákně popisujete nákupy a montáže pí.ovin v řádu desetitisíců , to si nejste schopni uvědomit, že ten bordel ve vzduchu pak dýcháte i vy a vaše děti?? nebo si kupujete v tuzexu čistý kyslík? dám příklad--za komančů se ve vesnicích v okolí ostravy topilo skoro výlučně šlámem (uhelné kaly), bylo to za pusinku, všichni OK, jen se v zimě nedalo jít na dědině s děckama ven , protože sníh byl ČERNY (možná si umíte představit ten smrad a prach v ovzduší--navíc tady, kde vypouštěly bordel z komínů všechny podniky, doly, koksovny atd. ), dnes, kdy se topí plynem, elektrikou atd. si každý hlídá souseda, resp. jeho komín, aby náhodou netopil něčím špatným...,taky na začátku všichni mluvili, že nebudou mít na nové kotle a jiné kecyvpeci a nakonec to jde Citovat
agresssor Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 2ozzy: dyt to tu bylo zmineno nekolikrat ze na pitchoviny tipu chip, podvozek, vetsi kola, cigara, chlast bude vzdycky ale na dulezity veci ne.... Pro nekoho FAp dulezitej neni ale jednou to pozna az jeho deti budou mit problemy nebo dokonce mozna on sam... Do ty doby to bude kazdymu k smichu Citovat
Vvitty Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 Blby je ze to nejsou JEN jeho deti... kdyby to byl jen on a jeho rodina, tak at si jezdi a topi cim chce... Citovat
dusan2 Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 (upraveno) Nechcem tu byť za chytráka ale stačí si uvedomiť že auto z Fapom nie je vôbec vhodné pre mestský režim. Ja mám na dodávkach origo Fap s nájazdom vyše 500 tis a druhý 300 . Tak mi to vychádza že auto treba používať na to na čo je určené a nie na približovanie sa po meste. Upraveno 26. listopad 2015 uživatelem dusan2 Citovat
celda1970 Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 Mě spíše zaráží ....že jako existuje vzduchový filtr...tak proč takhle neexistuje třeba jednou za rok nebo určitý počet km ....vyměnitelný filtr výfukových plynů.....výměna třeba za 1000,-kč a bylo by.........ono kdyby šlo opravdu o ekologii tak by asi existoval....že...??!! Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 mercedes actros mimojiné , tedy v poslední variantě euro 6 nejen že do fapu cáká adblue ale má právě unitř výměnné vložky-filtry, mění se při třetí časové kontrole tedy při 350000km , jedna vložka stojí 20000,- bez daně a jsou tam dvě , funguje to formou repase , tedy za staré vložky dostane zákazník 10000,- bez dph za jednu zpět, tzn že vyměna filtru fapu vyjde na 20000,- bez dph , cena nového fapu je cca 200000,- bez dph.... Citovat
vix Odesláno 26. listopad 2015 Odesláno 26. listopad 2015 Je hezký vidět, jak pomalu dospíváme Ano, eko-věci, katalyzátory, DPF filtry, FAPy, Ad-blue sračky, recikulrace spalin a podobné eko-chujoviny ... ano, můžeme se o nich hádat ... můžeme o nich i polemizovat (můžeme je i sem tam občas pomlouvat) JENŽE v autě mají smysl. ... já třeba díky nim přišel před 10 lety o alergii, takže květen a červen, kdy všechno kvete, jsou už i pro mě prima měsíce (jasně, sice se musím trochu hlídat, ale to neva) Vzpomínáte ještě, jak smrděly stovky stodvacítek? Já raději ne Citovat
Pacho69 Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 Výměnná vložka za tisícovku asi nebude, to je spíš cena za kabinovej filtr, tady v tom kusy výfuku je něco platiny a musí to vydržet docela slušnej tepelnej záhul. Díky aditivu sice nižší, než třeba DPF, tak repas je levnější. AdBlue je další krok, oxidy uhlíku jsou stejný svinstvo jako polétavý prach. Tyto technologie navíc čekají i benzíny, je naivní si myslet, že při spalování benzínu se polétavý prach neprodukuje. V době dnešních Common Railů jsou stejně malé, jako ty dieselové... Na zeměkouli je furt víc lidí, víc aut, produkce odpadů roste... Možná jsou eko opatření ekoteroristická, ale něco se dělat musí. Je rozdíl, jestli jsou na Zemi 4 nebo 8 miliard lidí. Citovat
Medvěd Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 (upraveno) ....... Vzpomínáte ještě, jak smrděly stovky stodvacítek? Já raději ne Ver mi nebo ne, ale me nastartovana 120ka nebo Zigul na dilne vonel (jsem ujetej, ale vonel mi i polyester, kdyz jsem opravoval kanoe), naopak jsem nesnasel cerstve nastartovanou Avii nebo Lizu, to byla fakt soda (Ikarus jsem nemohl citit ani pri predjizdeni). Upraveno 27. listopad 2015 uživatelem Medvěd Citovat
MJSytic Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 Pe.Tr: 350tis km? To vypadá dobře. To bych měl na cca 30let, takže bych to vlastně ani měnit nemusel Citovat
MotoMoto Odesláno 27. listopad 2015 Autor Odesláno 27. listopad 2015 Jsem moc rád, že nejsem úplně sám kdo si uvědomuje, že každý musí začít právě u sebe. Neutrácet za kraviny, ale za to co je podstatné. Bezpečnost a ekologie k tomu rozhodně patří. Už to tu bylo řečeno, ale zkusím to zopakovat. Když prostě kupuji auto tak bych měl přemýšlet k čemu ho používám. Když vím, že s ním bude jezdit třeba drahá polovička a z toho bude 80% po městě tak proč naftu? Nebo když vím, že hlavně jezdím 30 ta a zpět na chalupu po okreskách a nejbližší dálnice je 150 km daleko, tak proč naftu? Hodně velký problém vidím, že tu je hodně lidí (já také) co kupují ojetá auta a pokud k tomu nebudou přistupovat s tím, že tam prostě budou náklady na opravy a ne jako u nového auta, tak to může být nečekaný náklad. Já mám najeto 250 a FAP naprosto v pořádku a až doslouží tak se vymění. A dovolte mi nyní otázku, kdo z vás když si půjde koupit auto, klidně koupí auto z vykuchaným FAP? Když vám to prodávající řekne, že to nechal vykuchat, koupíte to? Děkuji za odpovědi. Citovat
agresssor Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 (upraveno) bohuzel to se nikdy nestane ze by ti majitel rekl ze ma FAP OFF; EGR OFF, apod. Potrebuje to prodat takze pujde pres mrtvoly at se deje co se deje..... Upraveno 27. listopad 2015 uživatelem agresssor Citovat
Charlie 607 Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 Ono je ekologie a ekologie. Třeba ze starých kotlů se kouřilo z komína, dneska u moderníh. uhelného automatu není na komínu vidět že se topí, ale toho jemného prachu co z toho jde Kdo ví co jde z auta s fapem když ty saze vyhoří. Já tam Fap zřejmě ještě mám, ale určitě to nebyl důvod proč jsem auto kupoval, nejvíc mi na tom ale štve, že člověk koupí bazarovku a pak se po roce a půl třeba nestačí divit když mu nedají emise protože je to vykuchaný, nebo dostane flastr v zahraničí a vlastně za to nemůže. Citovat
Milan+ Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 Víš o někom,kdo by za to ten flastr v cizině dostal,já tedy ne a s Ulyšákem mám cesty po německu ,francii,švýcarsku,ve švajcu poliši kontrolovali,ale ,že by je tohle zajímalo Na okně mám původem z němec ještě e4. A byl jsem s ní i v zoně ač byla psána na D spz. Citovat
Milan+ Odesláno 27. listopad 2015 Odesláno 27. listopad 2015 Jsem moc rád, že nejsem úplně sám kdo si uvědomuje, že každý musí začít právě u sebe. Neutrácet za kraviny, ale za to co je podstatné. Bezpečnost a ekologie k tomu rozhodně patří. Už to tu bylo řečeno, ale zkusím to zopakovat. Když prostě kupuji auto tak bych měl přemýšlet k čemu ho používám. Když vím, že s ním bude jezdit třeba drahá polovička a z toho bude 80% po městě tak proč naftu? Nebo když vím, že hlavně jezdím 30 ta a zpět na chalupu po okreskách a nejbližší dálnice je 150 km daleko, tak proč naftu? Hodně velký problém vidím, že tu je hodně lidí (já také) co kupují ojetá auta a pokud k tomu nebudou přistupovat s tím, že tam prostě budou náklady na opravy a ne jako u nového auta, tak to může být nečekaný náklad. Já mám najeto 250 a FAP naprosto v pořádku a až doslouží tak se vymění. A dovolte mi nyní otázku, kdo z vás když si půjde koupit auto, klidně koupí auto z vykuchaným FAP? Když vám to prodávající řekne, že to nechal vykuchat, koupíte to? Děkuji za odpovědi. Co lidí už jsem slyšel,že ekologie je prvořadá,že by to v autě zůstalo atd,atd,když jsem jim řekl co obnášelo tohle off a co bude obnášet repas toho fapu ,tak stále to je v poho a když došlo na tvrdé ,tak ani jeden z nich to tam nenechal. Jednoho také dobře znáš. To samé vyjete oleje,když se nněkoho poptám,co a kam,když topí uhlím,tak šup na uhlí,se to vsákne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.