Medvěd Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Tak jsem si všiml, že mi pod horní lištou začala vyskakovat hláška "Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací Zde. Rozumím." Nechci rozumět a nechci být bombardován reklamou - a to ani od ctihodného vedení Peugeot-clubu. Proč tam není třeba volba NESOUHLASÍM? Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
oddie Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Volba nesouhlasím je, že vypadneš z toho webu pryč. Cookie není reklama, ale systémová věc, používaná třeba k zapamatování přihlášení, a tato hláška k odsouhlasení uživatelem je požadována zákonem. Jestli se ti to nelíbí, stěžuj si v poslanecké sněmovně. Citovat
Schreek Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Je to nutnost. V podstatě jde o to, že jsme povinni uživatele informovat, že náš web cookies používá a toto je jen jedna z možných forem, stačí jednou odkliknout a máš klid. Tuto hlášku teď uvidíš na většině webů, protože je od 1.10. 2015 vyžadována úřadem UOOÚ. Bez cookies by ses nemohl přihlásit, nemuseli by se Ti korektně zobrazovat stránky atd. atd., není to nic škodlivého, není třeba se toho bát, používá se to už léta... Citovat
Guest StibTo Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) A zas a znova ... Proč bys hned nesouhlasil když vůbec nemáš páru oč jde ??? Tak zadám do Google dotaz a za tři sekundy mám jasno zda jde o sušenky, reklamu nebo co, ne ? Fakt na palici EDIT: No dobrá, bylo to 30 sekund .... http://www.novy-web.cz/pozor-od-1102015-nastava-zmena-v-informovani-uzivatelu-webu-o-pouzivani-souboru-cookies.html Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem StibTo Citovat
Péťa Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Každý nemusí vědět, co je cookie a tak se zeptal. Za mě má v tomto Medvěd plusový bod, blbečků, kteří nic nečtou a všechno odsouhlasí je na světě dost. A pak se diví(me)... Jasně, že mohl "Googlit", ale zvolil cestu dotazu zde, tak proč ne. Citovat
Schreek Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Dotaz by byl v pohodě, stejně jsem čekal že od někoho přijde, mě spíš mrzí ten tón toho dotazu Ale i tak StibTaku, mirni se prosím, nemusíme tady na sebe všichni hned útočit... Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk Citovat
Guest StibTo Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Je hezké, že takto položený dotaz má i podporu, to je asi v pořádku, já se jen pozastavoval (opakovaně) nad bohužel již klasickým přístupem "Vše nové je fuj, nechci, nenuťte mě, nedejbože abych JÁ se někomu nebo něčemu přizpůsoboval, to celej svět se přizpůsobí přece mě !" Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 No řeknu to kulantně, nejsem v těchto věcech zběhlí a nějak se mi ani nechce se kamarádit se strejdou googlem a chystal jsem se také zeptat co to je a proč to je a k čemu to je dobré. Je fakt že bych asi zvolil jinou formulaci. A apriori bych to hned neodsoudil jako Medvěd. Na druhou stranu většina ví že Medvěd je takoví že mu většina novot není hned po chuti a tudíž nevidím důvod proč po něm hned takhle startovat. Citovat
Medvěd Odesláno 4. říjen 2015 Autor Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) Je hezké, že takto položený dotaz má i podporu, to je asi v pořádku, já se jen pozastavoval (opakovaně) nad bohužel již klasickým přístupem "Vše nové je fuj, nechci, nenuťte mě, nedejbože abych JÁ se někomu nebo něčemu přizpůsoboval, to celej svět se přizpůsobí přece mě !" Povšimni si, prosím, na co jsem se ptal. Kdyby v hlášce bylo krom rozumím (v podstatě souhlasím) i tlačítko nesouhlasím A PŘI TOM MOŽNOST TŘEBA OMEZENĚ NA FÓRU FUNGOVAT, klikl bych na tuto možnost a na nic bych se neptal. Pokud mi ale tvrdíte, že bez cookie na web vůbec nemůžu, pak zase nechápu smysl toho upozornění. Osobně mi tam prostě nesedí souhlas s dalším (blíže NESPECIFIKOVANÝM) používáním souborů cookie - tzn. dle mého pohledu na věc, že mě dík mé IP adrese budou moct "bombardovat" svými úžasnými nabídkami veškeré subjekty, kterým se jednou rozhodne vedení klubu databázi cookie "střelit". Reklamní pruzení se snažím maximálně omezit a i tak se 100% nedaří - abych dával předem souhlas do vzduchoprázdna s tím, že "LEZU SEM, DĚLEJTE SI TEDY SE MNOU CO CHCETE" se mi prostě nelíbí (ale vypadá to, že to holt budu muset zkousnout). Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
ChouLu Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Jakápak databáze cookie? Cookie se ukládají k tobě do PC... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 To není věc fóra, to je věc všech internetových stránek, doteď jsi cookies použival a ani o tom nevěděl, jenže někdo si usmyslel že o tom musiš vědět, tak tam dali tu hlášku, objevuje se všude, ne jen na našem fóru. Pokud chceš prohližet internet musiš používat cookies, to je pouze informace pro tebe, odklikneš a maš pokoj, pouze po vyčištění cookies v prohližeči se to zeptá znovu Méďo, pišeš o něčem co neznáš, tak prosim tě nedělej z komára velblouda. Tlačítko nesouhlasím má myslim každý na svem PC :D Citovat
Medvěd Odesláno 4. říjen 2015 Autor Odesláno 4. říjen 2015 Ano, Radku, píšu o něčem co neznám a tak se prostě ptám. Z velblouda komára dělat neumím, ale jak psal už Péťa - blbů, co všechno odklikají, aby měli pokoj a pak zírají jsou plný soudní síně. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Ale to co odklikneš není souhlas, to je pouze že rozumíš že web používá cookies, tou hláškou jen provozovatel webu splnil povinnost vyžadovánou úřadem UOOÚ od 1.10. 2015 Citovat
Medvěd Odesláno 4. říjen 2015 Autor Odesláno 4. říjen 2015 (upraveno) To není věc fóra, to je věc všech internetových stránek, doteď jsi cookies použival a ani o tom nevěděl, jenže někdo si usmyslel že o tom musiš vědět, tak tam dali tu hlášku, objevuje se všude, ne jen na našem fóru. Pokud chceš prohližet internet musiš používat cookies, to je pouze informace pro tebe, odklikneš a maš pokoj, pouze po vyčištění cookies v prohližeči se to zeptá znovu Méďo, pišeš o něčem co neznáš, tak prosim tě nedělej z komára velblouda. Tlačítko nesouhlasím má myslim každý na svem PC :D Fórum P-C je ZATÍM jediná stránka, kde po mě toto "porozumění" požadují, Tlačítko "nesouhlasím" jsem opravdu nenašel. Možná máš nějaký novější "vyndejsi" ........ Upraveno 4. říjen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 asi chodis na malo stranek - ja to odklikaval asi na 30 ruznych serverech Citovat
FrantaCV Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Kolik, tedy jaké % uživatelů PC potažmo Internetu má alespoň obecnou představu o funkci COOKIES. Na jednu stranu Medvěda chápu nicméně mohl položit otázku jinak. Věc druhá je, že součástí "Informační lišty" s dotazem na odsouhlasení mohl být i odkaz na stručné vysvětlení funkce a důvodu dotazu. Asi hodně uživatelům by to ušetřilo vrásky. Citovat
Veverka Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Bohužel to upozornění musí ze zákona být a většina webů ho má natolik neurčitě bezobsažné, že uživatel neví, co/proč odsouhlasuje, resp. s jakým dopadem Citovat
Schreek Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 Dyt je tam odkaz na podrobnosti, kde je vše podrobně vysvětleno... Odesláno z mobilního telefonu pomocí Tapatalk Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. říjen 2015 Odesláno 4. říjen 2015 je to dobře vysvětleno koukal jsem na to odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.