Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vendi: když si půjdeš přehlásit auto, tak si klidně požádej o nové RZ, ale zase to bude jen to "cizí" H, protože přepis bude probíhat v místě původní registrace (obvykle místo prodeje) a nikoliv u tebe "doma".

Wooody: auto si klidně kup v sobotu, ale pak máš 10 dnů na to, abys vyřídil pojistku na své jméno (nově musí být majitel vozidla zároveň pojistníkem, takže pojistku nemůže vzít na sebe někdo z rodiny, kdo má větší bonusy), evidenčku a auto v místě koupě přehlásil na sebe (buď sám nebo prodejce s tvou plnou mocí).

Odesláno

Pokud máš auto v polopřevodu, budeš řešit dohlášení v místě tvého bydliště, tak si tam rovnou můžeš říct o nové, jestli je nedostaneš rovnou.

Odesláno (upraveno)

takze jestli dobre chapu, jsem z ul, pro auto jedu treba do ovy, v sobotu ho tam koupim, privezu, v pondeli udelam evidencku, pojistku, zajdu k notari pro overenou plnou moc a to vsechno zaslu postou puvodnimu majiteli, kterej to na svym urade prihlasi na me?

Upraveno uživatelem wooody
Odesláno

Loni jsem na úřadě Prahy 7 koukal jako vrána, když paní úřednice radila majiteli třetího auta v rodině (ON služební na sebe, ONA služební na sebe, třetí auto už by znamenalo parkování v zóně za 7000,- Kč), aby to osobní auto přihlásili na 5ti letého syna, že vlastníkem auta být může i dítě a řešení právních problémů stejně automaticky padá na rodiče. Řeší se nějak toto v novelizaci zákona?

Odesláno

Když už se to tady řeší, tak se zeptám, jestli to chápu správně. Když se budu chtít zbavit auta, tak ho prostě na někoho odhlásím, a až se v létě bude dělat "stop stav", a auto bude stále odhlášeno-nepřihlášeno, tak se automaticky zruší (nebude papírově existovat) a já si sním můžu dělat co chci. Je to tak? 

Odesláno

MJSytic to by se Ti podle mě povedlo jen do konce loňského roku. Od 1.1. je polopřevod zrušen, takže při odhlášení musí být hned přihlášeno na nového majitele. :myslim Takže asi jedině přes ten depozit.

Odesláno

Jj, jsem trubka ;) Vubec mi nedoslo to zasadni, ze to je uz v platnosti :aut Ale pres ten depozit by to teoreticky slo. Dat do depozitu, a pak delat mrtvyho brouka :myslim Pak bude auto bez dokladu napr. na ND pripadne nekomu na spachani TČ :D

Odesláno

Četl jsi ten leták Ministerstva dopravy?

Nahlášení dočasně vyřazeného vozidla do konce roku 2015
Pokud vlastníte auto, které bylo dočasně vyřazeno z provozu před 30. červnem 2013 (je v depozitu), musíte přijít
do konce roku 2015 na úřad a sdělit, kde vozidlo je a jaký je účel jeho využití. Pokud termín nestihnete, vozidlo
administrativně zanikne a už nepůjde přihlásit. V pozdějších případech dočasného vyřazení (po polovině roku
2013) máte rovněž povinnost nahlásit údaje o vozidlu, avšak nehrozí administrativní zánik vozu, nýbrž finanční
sankce.

Odesláno

Já bych takovéhle kokotiny nevymýšlel, ad a) nikdy nevíš, kdy po tom kdo půjde, ono to neznamená generální pardon a dostat následně ve správním 20tis pokuty s výhodností poněkud zamává, ad b) je to naprosto zbytečné, když stačí nechat zadarmo odvézt nepotřebný zbytek a výměnou za to dostat doklad o eko likvidaci na normální vyřazení. Bonusem je nezas*aná zahrada či jiné místo ke skladování, roztřídit to do sběru nikdy nevynese tolik, aby se ta práce zaplatila.

Odesláno

2Peťa: No vidím, že na vše bylo myšleno. To je tak když si to člověk pořádně nepřečte a vznikají z toho řeči "jedna paní povídala". :)

Odesláno (upraveno)

Tak ja jdu dneska prihlasovat dovoz z Francie jsem zvědav jak dopadnu. Před vanocemi mi řekli jestli nechci přijít v lednu ze to bude o 1500 levnější. Tedy budu platit jenom 800Kc. Pojistku mam uzavřenou na otce s tím pojistovak nemel problém.

Upraveno uživatelem wojtěch
Odesláno

wojtěch: pojišťovák nemá problém uzavřít pojistku na kohokoliv, ale na registru prej kontrolují, že musí být majitel vozidla i jeho pojistníkem, takže pokud odhalí, že nejsi zároveň majitel i pojistník, tak by tě měli vyhodit... :myslim

Odesláno

mám otázku z trochu jiného soudku.. jak je to se zapsáním změny trvalého bydliště, musí se to měnit do nějakého časového termínu? ještě doplním, že se jedná konkrétně o změnu okresu ale v tom by při zrušení povinnosti měnit značky asi neměl být zásadní rozdíl..

Odesláno

Určitě ne. Jaká je tam lhůta a jestli vůbec nějaká to nevím. Ale určitě, čím dřív to udeláš, tím líp pro tebe. A dle mého, tě to bude stát jen správní poplatek. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...