Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dnes 15let u jednoho zaměstnavatele. Nejdřív české s.r.o, poté mezinárodní koncern, kdy "Don Pedro" sídlí ve Španělsku v Barce a už pomalu rok a půl jsme ho neviděli. :D 6km od baráku, na jednu směnu od do. Přesčasy minimálně a když tak do náhradního volna. Víkend proplacený. Ale ten nebyl už hooodně dlouho.  Je pravda, že objem a typ práce se za tu dobu podstatně změnil, kdy při nástupu nás bylo na úseku 15 a teď i s vedoucím a asistentkou na papíry je nás 8. Takže jsou dny, kdy seču i trávu na traktoru. Ale to je supr odreagování se a změna. Hold když nejsou lidi... 

Odesláno

Nemám problém dělat i jinou práci . . .  Už jsem u nás ve firmě kromě majitele a účetní dělal vše .   I ve 22 hodin skočil do náklaďáku a jel s časáky na distribučku .  Ale teď už ne .  Pro CEO jsme jen položky na nákladech firmy. O nový služební telefon se musíš doprošovat.

Tedy já ne. Strašně se těším až mi klekne . . .    Položím ho na stůl finančního i se SIMkou se slovy : "Až bude nový dejte mi vědět"  a uvidíme jak to bude rychle. Myslím , že 2 měsíce jako kolega čekat nebudu . . .

Odesláno

asi jsem měl v životě štěstí--podařilo se mi být placený za to, co byl můj koníček--opravovat a řídit auta, samozřejmě po převratě byly i horší doby, kdy se měnily názvy firmy i její majitelé, byly doby, kdy jsem se musel živit jako svářeč (furt jedna firma), byly doby, které připomínaly známou křivku, kdy jsem šel z montérek do kanclu, pak do menšího kanclu a pak zas do montérek , ale vlastně jsem ty práce dělal vždycky rád--nebyl v tom nějaký odpor, že bych chodil do roboty s hnusem, to opravdu ne, ale poslední roky přiznávám, že jsem se už nemohl dočkat, kdy v práci skončím 🤠

Odesláno

@Klemoň Sorry, ale zeptám se natvrdo (odpovídat tady nemusíš, stačí sám sobě): těch včera zmíněných 40 brutto tam máš? Protože jestli jo, tak bych držel kušnu i za těchhle podmínek, protože na to si nesàhne 70% zaměstnanců a často i s lepší kvalifikací. A jestli ne tak už je pět minut po dvanácté, protože člověka tvého ražení (zase jen odhaduju podle toho jak tě tu čtu a jak o tobě píšou ti co tě znají osobně) tohle prostě semele: teď jsi otrávenej, pak přijde nasrání, přidá se únava, frustrace, možná konflikty, a nakonec se tě zbaví nebo se sesypeš, pořadí nevím, ale rozhodně je to moc brzo a hlavně zbytečný. Uteč co nejdřív a třeba i lehce za míň, je to sice zkraje nepříjemný, ale dá se zvyknout na žlab trochu výš. A když budeš v pohodě, doženeš to. Kdysi dávno jsem míval problém zbavit se neplaticich zákazníků - zrušit smlouvu za deset patnáct měsíčně bylo těžký. Než mi došlo že to stejně lepší nebude, jen to poroste, nezaplatí mi a mě to jen otravuje, vyčerpává ... ale člověk furt vidí tu nezaplacenou částku kterou možná dostane (reálně nikdy), ona se opticky zvětšuje ... V devadesátých jsem takhle přišel možná o mega ... Nejdřív jsem se naučil nemilosrdně je odřezávat po třech měsících, pak po dvou ... a nakonec jsem si vypěstoval čich a vytvořil takový smluvní podmínky že už mám nejmíň 15 let klid. Ale potenciální klient, kterýho na smlouvě nejvíc zajímá penále, u mě skončí dřív než začne. Vím, chce to trochu koule, kór v našem věku, ale ... viz výše. 🤞

Odesláno

Svata pravda vdek se kona malo kdy a mladi vseho schopni to zastanou taky a rozdil?

Byt stale na tel stale resit co bude bylo kazdy mesic provolat na 20-30hod tam i zpatky  .... 
Dnes jedu jako pesak do niceho nekecam coz me nekdy schazi ( pohadat se s vedenim :)  ) ale na druhou stranu mam klid a ja jim ho dopravam taky daji me pokoj ...

A k penezum  - da se prizpusobit vsemu ale do prace se chodi prave pro penize a pokud jsou tak akorat ..... (doplnte si to kazdy sam ) 

Zdravi mame jen jedno a nocni - system u nas v KV je to co nas depta vsechny bez rozdilu veku.

Odesláno

@Sawoy  Proč myslíš , že tu pořád ještě jsem . . . jsem si toho co píšeš dobře vědom a vnímám to přesně jak jsi napsal . :papa  Jako za 30 000 brutto už bych tu dávno nebyl. Jak píšou jiní - zdraví ti nikdo nevrátí a vzhledem k současnému stavu za 3 dni ani neví že jsem umřel . . .  Ale je fakt, že každý nový i s 10 školama je tupější a tupější a jednoho ukončeného "mazáka" nahrazují dva študovaní . . .  Ale to není moje starost. Hledím si svého, už dlouho neřeším problémy jiných a decentně bojuji jen za sebe .  Ony totiž ty hlášky, že všude je práce dost se zas tak úplně přesně nezakládají na pravdě.  

Ano , můžeš například skočit na stupačku "kuka" vozu a mít duševní klid , ale já ne. S omrzlinami 2. stupně bych v zimě odpadl po 5 minutách . . . A takových variant je více . . .  Možná opravdu skončím u volantu, budu dělat práci , která mne baví a za "podobné" peníze  a to nemám na mysli MKD !

Odesláno (upraveno)

@Klemoň Tak srovnaný v hlavě to máš zdá se dobře, tak ti asi nezbyde než brát to tak že tě platí právě za ty podmínky ve kterých děláš. Ty si to přísloví budeš pamatovat - platilo vždycky a leckde platí i dnes: Rozčiluju se jen do výše svého platu. Tak si dělej svý ať nikdo nemá důvod se tě zbavit a sra.ky dílem skousni a hlavně házej za hlavu a klidně na jiný. Jestli ti to umožní v klidu, ve zdravi a ekonomicky důstojně se dožít důchodu ... to zas jako chápu že se slušným platem to člověk změří pětkrát než do toho řízne.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

@Sawoy 40k brutto v Praze s neplacenejma prescasama a vikendama je neskutecna otrocina a nic vic. Na kase v marketu mas 25+ v cistym za zakladni hodiny.

Asi jsem moc mladej nebo naivni, ale jestli chce zamestnavatel praci o vikendu, tak je za to 50% priplatek k hodinovce a specialni ukoly na vikend se pak zohlednuji i v premiich.

Odesláno

Ta mzda ano, ale o 40 hodinách týdně a jen na kase si nechám vyprávět. Nevím teda jak v Pze, možná je to podle manažera prodejny, ale pár holek z Lidlu, Penny, Tesca, Billy a Alberta znám: soboty, neděle, taky ve 4 ráno nebo v 10 večer, kasa, doplňování, vybalování ... všechno. A to jsme dosahu MHD Letňan, Ďáblic Proseka, to není o tom že by je stírali někde v Horní Dolní odkud není kam utéct. 

Odesláno (upraveno)

Tak to, že to není jen sezení na kase mohu taktéž potvrdit ( z dámských úst )   Proto tam už ta moje nechce . . .  Ona je šťastná v České televizi za zákldní výplatu a já táhnu finančně ten zbytek . . . Včetně splácení bytu .

Tak proto potřebuji "jistý" příjem . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Moc dobře si pamatuju když jsem jezdil penny market jak tam s těma holkama na prodejnách zacházeli. Jasně je to nějakých skoro 20 roků zpět ale myslím si že v tomhle se kapitalista moc nezměnil.

Jak Vlasta píše tak jo práce je spousty ať už třeba za volantem nebo kniplem  ještěrky nebo třeba i v kanclu ale otázka je za kolik peněz a s jakým zacházením. A je fakt že člověk když má nějaký roky tak jak kluci psali lecos kousne než by někde začínal od nuly.

Na druhou stranu já jsem taky šel do finančně horšího a dal jsem to a vlastně mě to pak i postrčilo abych začal provozovat dílnu jako hlavní činnost. Samozřejmě kdybych měl mít dílnu v pronájmu atd. tak bych si to asi rozmýšlel ale mám ji doma sice skromnější než by byla třeba pronajmutá ale když se mi nechce tak nedělám kdežto když bych měl dílnu pronajatou tak bych musel makat 12-16 hodin denně abych to všechno utáhnul a nemohl bych se věnovat zákazníkům tak jak se jim věnuju. 

Odesláno

Kdybys měl dílnu pronajatou nestrávil bys x hodin jejím vybudováním a zvelebováním. A vo tom to je: kdybys měl zakázky na 16 hodin denně tak bys byl v nájmu a věčně servanej. Tys je neměl tak jsi začal poskrovnu vedle ježdění a postupně jsi to překlápěl ... pak převážila dílna a bus to doplňoval a teď už jezdit nemusíš. Hlavní bylo, že ses ve volným čase neválel a budoval, díky tomu žes ve svým a neměl jsi velký voči na první meloun za půl roku a audinu na dvoře sis cenama a svým pracovitým přístupem a ochotou vybudoval klientelu která tě uživí tak, jak potřebuješ. A to je podle mě to pravý správný živnostničení na kterým by mělo stát bohatství týhle země, a ne na daních od fejsbúků, gůglů atd.

Odesláno

tchan to ma podobne, tchyne pohodicka 5-6 hod u siciho stroje co sem tam zapla , naproti pres ulici od bytu. vyplata zaklad co sel (Praha). pohodicka no stres, sem tam nekdo prisel na kramek. Tchan strhany jako prase , tri tydny v kuse a pak par dni off, za kulatou lopatou zlateho busu (25 let)  a  dneska sotva leze (63). 

Odesláno

Dík Peťo , tak to je přesně to co jsem potřeboval slyšet .  Hned je mi líp :mad:   

A to mi teď psala Katka, že k nám jede na návštěvu a já sedím ještě s kolegou v práci a makáme . . .  A ten třetí (pičus co je na dovolené a děláme za něj) se diví, proč sedíme v práci . . . :bacha

Odesláno
Před hodinou, Klemoň napsal:

pičus co je na dovolené a děláme za něj

Asi taky má nárok na dovolenou. Když si ji vybíráte vy, tak třeba zase maká za vás. Ale neznám situaci, tak se v tom nechci šťourat, třeba to je jinak. Jen mě překvapilo, že se o něm vyjadřuješ, jako by neměl nárok na dovolenou.

Odesláno (upraveno)

@Charlie 1 A ptáš se jestli je to hodně nebo málo jako inzerovaný nebo jako realita? Inzerují tolik i o něco víc, realita je míň. Co já vím tak třeba Lidl "platí každou minutu" ale třeba prodavače inzeruje a bere na 35 hodin a reálně se přesčasama dostanou přes 40. Je to vymyšlený hlavou: ty lidi mají pocit že si vydělali, resp. že dostali dobře zaplacený přesčasy. Dohromady si to dá málokdo, za kolik nakonec ve výsledku dělá v čistým. Ale počty jsou neúprosný: 24000 : 4 = 6000 týdně, při 40 hodinách 150 na hodinu. Žádná sláva. Trochu zdatnej melouchář v důchodu si směle vezme 250 jako všeuměl kterej vykope, postaví, omítne, naštukuje. Když bude umět vodu, odpady a obklady bude to 300-350. Já mám ženu vyučenou prodavačku, nedělá to. Po 89 si trh práce velice rychle našel český specifika: jak koho co nejvíc orvat, čili se rychle vyprofilovaly práce, který "šly" dělat bez kvalifikace a prodavačky byly mezi prvníma. Lidi šli po zboží a po cenách a bylo jim fuk že jim to prodá zmalovaná blbka co o tom nic nevi, bez kasy nespočítá 3 x 18 a zabalit umí leda do igelitky. Ta práce totálně zdegradovala a táhne se to dodnes.

@Péťa On se tak o něm nevyjadřuje proto že má dovolenou ale proto že se z dovolené ptá proč v sobotu blbnou v práci.

Upraveno uživatelem Sawoy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...