Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Krásný :D Tak já taky celý den nedělal jen ten jeden rack. Předělávaly se dvě patra, takže 3 serverovny (5 racků), 40 AP a 15 kamer ;) 

Odesláno

@Klemoň Vlasto jo tohle je na prdel tím spíš když dneska může četník hrábnout do karty 50 ? dní zpátky  to stačí jednou se vrátit takhle že kartu vytrhneš z tachografu o pár minut později i třeba jen protože si na dvoře přistál za 2 minuty konec ale musel jsi vyskočit a honem běžet ke kolu protože po cestě jsi nechtěl zastavovat aby jsi to dotáhnul na dvůr do karty. Pak je na četníkoj jestli ti takovou pohádku vezme nebo ti dá flastr.  Já když jezdil na Penny tak tam bývaly taky kritický dny obvykle to bývalo cca od 12-18 každý měsíc pak třeba od středy v týdnu kdy byl prodloužený víkend nebo od 4.12 do 6.1 jenže mi jsme jezdili ještě na kolečka a každej druhej den jsme si hráli na večerníčka protože za nepředložení kolečka při kontrole byla tuším že 100 za kolečko a mohl ti dát tuším max. za 10 koleček a hlavně kontrolovalo se 28 dní zpátky jenže každej tejden ráno byl v notách žlutej papír o dovolený takže jsi akorát z desek vždycky vytáhnul ten neaktuální žlutej papír a bylo po starostech.  Taky jsme jezdili že ráno ve 3 nakládka do KV někdy mezi 10-11 jsi se hlásil na druhou fůru a třeba ve 14 jsem vyrážel  do České Lípy  vrátil sem se kolem 20 a ráno ve 3 na novo 6 dní v kuse 6 týdnů v 7 týdnu když bylo málo práce tak sem chodil jako střídač  na odpolední nebo jako dispoziční řidič pro dispečink odvézt auto do servisu nebo na STK atd. nebo jsi normálně jezdil ale místo někoho kdo marodil příp. měl dovču. 

Odesláno

chlapyy, a to někdo převezme tu motanici kabelů ??  já tomu sice nerozumím, ale předpokládám, že nějaká lopata tohle ,,vyrobí'' a někdo s odpovědností to převezme... :myslim

Odesláno

Je to jako v každém oboru. Můžeš to dělat pořádně, nebo jako matlák :) U nás v práci to bylo tak, že dokud to funguje, tak to nikoho nezajímá.
Ale pak jsme přišli my s kolegou a snažíme se to dělat v rámci možností, ať se za to nemusíme stydět. Takže vše staré, co jsme zdědili, jsme předělali. A nové už se dělá v "našem" stylu. Problém je, že dodavatelské firmy už nabírají taky matláky, takže třeba v Ostravě, nebo teď na "Pernerce" jsme je nechali racky celé předělat, protože např. všechny kabely byly tažené vnitřkem, takže tam nešel strčit ani switch, natož UPS :nevim 

Odesláno

ptám se proto, že kluk dělá i tohle u dost velké firmy v ČR, když viděl tu fotku kabeláže tak říkal, že dlouho nic podobného neviděl a že nechápe, že to někdo v dnešní době převzal...

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 to co jsem daval ja vzniklo treba tak, ze se postupne pridavalo a pridavalo... a tam, kde bylo misto a jak to slo... a pak jsem tam prisel, koknul na to a naplanoval nocni udrzbu, kdy ve 22.00 koncil provoz a do 7.00 to muselo byt zapojene zpatky a vse bezet :D  . Zacalo se tam s 40 zasuvkama, behem 5 mesicu to bylo na 400 a dalsi serverovne... nebyl prostor to delat "hezky" ... muselo to okamzite fungovat :D   Takze neslo ani o prevzeti - tohle si proste udelali mistni ITci sami... 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Je to přesně, jak píše @sitler

Uděláš to nové, vymazlíš každý drátek a pak se přidává, přehazuje,... a je z toho to, co na fotografiích. Ani nebudu dávat mé některé racky, které běží 12 let a nemůžou se vypnout, protože provoz 24/7. Navíc dodavatel všechny zásuvky ukončil v jednom racku (je úplně plný) a do sousedního dal aktivní prvky. Takže patch kabely se protahují mezi racky.

Odesláno (upraveno)

Sitler, Péťa

A tím si takový technik zajistí svou absolutní nevyhoditelnost, páč v tom se holt vyzná jen on a jen on tuší kudyma co táhl

A když si třeba zlomí ruku nebo odejde za lepším, tak je u takové skříňky následně určitě velké mrzení

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Ono to většinou složitě jen vypadá :D Ale i když je toho hodně a tahá se to "sem/tam" dá se to udělat, aby to vypadalo "uklizeně". Jenže ne vždycky to tam jdeš tahat ty sám, ne vždycky je k dispozici vhodně krátký kabel a čas se s tím delším vyvazovat apod. A jak se to jednou začne flákat, ostatní už se jen přizpůsobí. Hlavně, že to funguje :D   

Odesláno

Nam kuprikladu jednou udelali to, ze v jednom racku byly patch panely, ve vedlejsim racku vlevo switche, ve vedlejsim vpravo telefonie. Takze se propojovalo ze swichu a z telefonie do patch panelu napric rackama... To byla taky parada :D  ... Na predelani nebyl cas, pripravili to 2 dny pred startem a nebyl uz cas je to nechat predelat 😕  .... trvalo 2 roky, nez se nasel cas na odstavku.

@Medvěd neni to tak hrozne. To, co bylo na me fotce jsem prebiral a puvodni ITak uz tam nebyl. Chvili jsem to tak provozoval a pak to proste rozebral a udelal nove. Stejne jsem se nehezkym propojum nevyhnul... ale bylo to o poznani lepsi :D  

Odesláno (upraveno)

No hoši drátenický měli jste vidět jak vypadala přidaná elektrika v mojim Berlingu když jsem to prodával tak jsem to chtěl vyškubat ale pak jsem se na to vykašlal kupec šel trochu do kolen ale když jsem mu vysvětlil že když vystřihá všechny žlutý kablíky tak že tu přidanou elektriku umrtví a nic z toho už nebude fungovat tak prohlásil že to asi nechá žít svým životem. No nemám pravdu @Havlicek.Lukas   ale třeba 807 už byla sofistikovanější ale taky jsem to tam nechal a teď H1 tak ta už bude jak od profíka když to teda dodělám. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

Hm, tak místo do kanceláře pojedu leda do ***... Baterka hlásí krásných 9V a asi ji mráz dodělal... no... nastartoval jsem to pres kabely a uvidim, jestli prezije. 9V hlasilo auto pres car scanner, tak uvidim, jestli baterku 100km jizda dokazala ozivit, nebo jestli odpoledne budu shanet zase nekoho, kdo me nakopne :D 

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Včera jsem byl pracovně novým Customem v Budějicích a páč jsem byl požádán, zajel jsem se podívat na Mondeo, které by rád koupil starší člen Pavlova oddílu.

Byli jsme podívat na jedno auto v neděli u Berouna, ale tam nás nejvíc odradilo, že auto už dávno před naším příjezdem běželo a tak jsme neslyšeli studený start + tam byla další hromada drobných závad, které nás spolehlivě odradily.

Včerejší auto bylo komplet omrzlé (venku -10 C), ale motor chytil na brnk. Dokonce jsem zjistil, že auto má před dvěma roky dělaný rozvody (v inzerátu zmíněny nebyly) a celkově mi přišlo velice hezký. Tak doufám, že klučina auto nakonec vezme

Odesláno

@ozzy56 dělám to každý rok na všech třech autech, příští rok to vezmu i s čtyřkolkou , ta se zdražila o 60 kč tak jsem jí letos neřešil .  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...