Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 11 minutami, Medvěd napsal:

c) v prosinci poslední vyšetření 

To je hroznej "terminus technicus".... :roker  Hlavně z toho "poslední" bych měl husinu.... :aut  Tak ať to dopadne dobře :super

Odesláno
před 42 minutami, Medvěd napsal:

ale je to už bohužel tak rozjetej vlak, že ho jen tak zastavit nepůjde

Tohle zastavit jde ;) Prostě řekneš, že operaci nechceš. Jak říká @elton "Podívej se na oční lékaře - většina nosí brýle"

Odesláno (upraveno)

Tak jestli má Glaukom tak bych na nic nečekal, jinak za rok nemusí řídit vubec a vidět muže taky pěkně blbě, to není sranda, oni ho do toho netlačí určitě jen kvuli dioptriím

VIZ: "oslabený oční nerv" a "konzultace v glaukomové poradně"

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Péťa napsal:

Tohle zastavit jde ;) Prostě řekneš, že operaci nechceš. Jak říká @elton "Podívej se na oční lékaře - většina nosí brýle"

No mám strach, že když odmítnu, tak můžu - vzhledem k tomu koho vozím (studenty, profesory) - klidně třeba do roka nebo do dvou let dojezdit

Před hodinou, Péťa napsal:

Aha, protože psal, že by nepotřeboval brýle, čekal jsem operaci na korekci dioptrií

Ono je to nějak všechno v jednom

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

...a pak ti řeknou že jsi na tu operaci už starej .

to zazila švagrová ve 40....

mmch kdyz ja byl  na klinice kvuli zbaveni se brejli na dalku tak 80% zamestnancu kliniky melo brejle.... to na klidu taky moc nepridalo, ale zatim tuktuk . 

Odesláno

@Medvěd Pokud muzu tak - teta mela DN nehodu a jedina moznost byla operace oci - mela smuntny JACKpot operace se nepovedla mela "stesti" a byla jedna z X-nepovedenych - do smrti nevidela :(

Ja mam hodne silne bryle jsem kratkozraky a ostre vidim tak na 20/30cm a uz jsem se nekolikrat pohadal s doktorem ze nechci OPERACI COCKY ale jen BRYLE a skla ze SKLA .... 
Pravda titanova obruba a specialni skla jsou raketa - ale je to muj IMAGE a bryle me uz nekolikrat zachranili oci.

Je to kazdeho vec ale sam mam zkusenost ze jen bryle a skla - ne plast!

Na doporuceni jsem nasel optika v "Novaci" a musim napsat to co jsem zazival v Polici n.M. mam ted v Novaci naprosta spokojenost a co je zvlastni vidim :) 
Po navsteve "Visus" ci jak se dnes jmenuji prestehovani prave z Police n.M. se nedalo rici - mozna problem jednotlivce.

Za me jen obroucky a skla ze skla ... ;)

Odesláno

No, Lihouši, nevím jestli jsem zrovna tohle chtěl číst :D

To Pe.Tr - doktor mi dnes tvrdil, že běžně operujou i 90ti leté důchodce a že je to TÉMĚŘ bezriziková záležitost, ale to TÉMĚŘ tam prostě je. Každopádně ale ten MOŽNÝ glaukom (to se potvrdí / vyvrátí v listopadu rezonancí) se asi jinak než operativně řešit nedá a když už se mi těch očích budou stejně rejpat, tak ať je to z jedný vody načisto (i když si myslím, že ty moje +10 dioptrie stejně na čistou 0 nedaj´a já budu brýle nosit furt, jen budou slabší).

Jinak dnes nejnepříjemnější pro mě bylo vyšetření perimetru, kdy máš hlavu šoupnutou v tunelu, jedno oko zakrytý, druhým čumíš na zelený křížek, v ruce máš tlačítko a jakmile někde kolem tebe blikne malej bod, máš stisknout to tlačítko. Nevím jak dlouho to vyšetření mohlo trvat (každý oko se dělalo zvlášť), ale nikdy bych neřekl jak dlouhý můžou bejt jednotky minut, když máš bejt plně soustředěnej.
V prosinci mě to čeká ještě jednou, ale budou to obě oči současně, páč jsem se prokecl, že jsem řidič

Odesláno

Hele sestřenka si udělala za mlada ŘP ale protože nosila brýle tak dostala omezení " JEN S BRÝLEMI " pak si nechávala dělat nové protože ty dosavadní nějak přestali stačil a lup mladá paní brýle uděláme aby jste mohla fungovat ale je potřeba operace a než bude operace hotová a budete mít po rekonvalescenci tak vám protože jste držitelem ŘP tento zastavuju s okamžitou platností no tak tenkrát doktora ukecala že ji nechal ŘP ještě tejden s tím že jen odjede domů a pak že jedou na dovolenou tak aby mohla manžela když tak vystřídat.  Skoro rok než si prošla ty předoperační vyšetření a  dostala termín a pak se jentaktak vešla do nějakého času kdy by musela na přezkoušení i z předpisů aby jí ŘP obnovili protože tehdy nebo jestli je to pořád platilo že pokud máš zastavený ŘP na víc jak dva roky a žádáš o " rozjetí " tak musíš mít přezkoušení jak na zdravotní tak předpisovou způsobilost.

Odesláno

Tak tu operaci dioptrických korekcí absolvovalo několik mých přátel a nikomu z nich ŘP nepozastavili. Já se na to na jaře konkrétně ptal a prý se toho netřeba bát (samozřejně pokud se zákrok povede)

Odesláno

Kvůli čemu přesně tu operaci měla nevím. Ale vím že byla jako dost rozčarovaná že jí zastavili ŘP.  Ale tak možnost tady je že Ti doktor  omezí nebo zastaví ŘP už spoustu let. Jen se to nikdy moc nevyužívalo. Teď už to ale vcelku obvoďáci využívají u " staroušků " třeba náš tatík se ani nepochlubil že mu obvoďačka když si byl pro potvrzení vystavila omezovačku že smí jen za denního světla. Což u něj prakticky postrádá význam protože za tmy neřídil minimálně co já mám řidičák. A ani před tím řízení za tmy nevyhledával. 

Odesláno (upraveno)

Oči má operovaný na dioptrie a šedý zákal muj otec, operace cca v 75 letech, na dioptrie obě Radčiny holky a ještě pár lidí okolo mě, všichni v pohodě, problém žádný, jen Maruška po cca 15ti letech nosí znovu slabé brýle. Takže bych se toho nebál.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

@Medvěd  Verim ze se to cte spatne a je to skoro hloupe - nicmene je to realita mozneho .... 
A muj nazor na toto tema - fakt a pravda je ze se dnes uspesnost dari a nektere zakroky delaji jako na bezicim pase - tusim sedy zakal ....

A tez mam ve svem okoli mnoho lidi kteri maji operaci oci a jsou spokojeni - ja zustavam verny klasice obruba "Eschebach - titanflex" a skla "Rodenstoch" mozna jsem to spatne napsal nicmene 
neni to levne ale z meho pohledu celkem jistota ze vidim - plast NIKDY staci jednou na sucho a je po sklech ;) 

Urcite pokud bude nejaky zakrok - at se povede a je to lepsi nez soucasny stav.

Odesláno

ráno v bedně slibovali, že bude krásně a vyšlo jim to , tak od 9 hodin na skútru 👍, skoro 300 km ujeto a je to teda cítit na prodloužených zádech, oběd v Mc,  ale jinak super výlet po severní Moravě :)

Odesláno

Já se byl dnes také povozit. CHEVROLET CORVETTE 5.7 V8, 225 koní, vůz z roku 1979

Dvě zajímavosti : Poslední foto - velmi, ale opravdu velmi zachovalý interiér. A předposlední foto - auto vypadá, že sedí vysoko, ale opak je pravdou. Stačí vzít na silnici něco mezi koly (klín, velký šutrák, mrtvolu zvířete) a výfuky jsou pryč . . .  🫣

P1130179.thumb.JPG.c0f0865f38648f35efeb232bdc93900a.JPG

P1130182.thumb.JPG.7c3da5298917013194867208a4733b4f.JPG

P1130174.thumb.JPG.a5e677c2fb08814e00cf05b9b9907230.JPG

P1130175.thumb.JPG.78425a789318b815383fa82de83d1682.JPG

P1130176.thumb.JPG.29415489d5c13db35e019fa4c7a59321.JPG

P1130178.thumb.JPG.eeee860e46921436bb1cb8d4bfcf6689.JPG

P1130170.thumb.JPG.974ecafc2341877dfd80aac3cbacefeb.JPG

Odesláno
před 13 minutami, Klemoň napsal:

Já se byl dnes také povozit. CHEVROLET CORVETTE 5.7 V8, 225 koní, vůz z roku 1979

Dvě zajímavosti : Poslední foto - velmi, ale opravdu velmi zachovalý interiér. A předposlední foto - auto vypadá, že sedí vysoko, ale opak je pravdou. Stačí vzít na silnici něco mezi koly (klín, velký šutrák, mrtvolu zvířete) a výfuky jsou pryč . . .  🫣

P1130174.thumb.JPG.a5e677c2fb08814e00cf05b9b9907230.JPG

Podobnou si teď dovezl David Kubrt ze států

FB_IMG_1755712890264.jpg

FB_IMG_1755712896486.jpg

Odesláno

Tohle divný auto jsem potkal tuším v pondělí v HK. Ale myslím, že bylo nějaké žluté, oranžové nebo tak nějak. Nevěnoval jsem mu pozornost. Odkud je ten Kubrt?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...