PaKr Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 U nás taky nic, takže páteční odpoledne v práci... ale už se ví, kdo za to může radim.1008, Pepito, Zodiak a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Lihous Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 @Milan+ Jeden cas jsem to mel podobne nez si dat kafe - kterych mimochodem bylo dene klidne 7 - 10 tak jeden sloupecek sportky - nahodny vyber ..... Uprime po mesici jsem se navratil k te kave - prislo me to smyslupnejsi A ted ...? Pokousim stesti tak 2x do roka Euro a rekneme 3x Sportku - "stejne nejsu vul aby si na mna stesti sedlo" "A" Pro vsechny Vypadek to bylo fajn - po nocni jsem dosekal zahradu a sel delat cerpadlo a .... ?? Rikam si asi tu mame nekoho na vymenu elektromeru - no nebyla to vymena ale cisty "vypadek" .... no neslo nic - FB - net stranky samotneho Cezu ..... tak jsem vylucuvaci metodou zacal tusit ze jde o slusne napsano pruser vetsiho rozsahu. Tak jsem otevrel jedno orosene a predstavil jak by ta nase spolecnost dopadla pokud by nam nesel "proud" dele .... Co si urcite poridim ac o tom "kecam" dele jak 10roku nejakou centralu ci zalozni baterku menic abych popripade vydrzel alespon dva tri dny v pohode .... O pynovem varici i topeni netreba mame uz jako zalohu asi 20roku stale pripravene v garazi. A samozrejme cas od casu vymene za cerstve. Noo snad to bylo jen vyjmecne a nebude to pravidlo A k drobnemu problemu tady na foru - co jsem nebyl .... Napisu jen toto - Problem je proto aby se resil ale pri reseni se vzajemne respektujme - a to pisu s plnou vahou neb taky jsem cas od casu na hrane. To ze nesouhlasim nezname ze to neni trba pravda. Krasny vecer Milan+ ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 (upraveno) Motorka po minulym tydnu umyta, vycistena, namazana... "Stara" C4 umyta a uklizena, vysata... uz jen nafotit a poslat na bazos a snad brzo pryc s ni. //edit: https://auto.bazos.cz/inzerat/204760715/citroen-c4-grand-picasso-16hdi-2008.php , kdyby snad nekdo chtel auto na dojeti za par Upraveno 5. červenec 2025 uživatelem sitler pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Zodiak Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 (upraveno) @Lihous mám ostrovní systém, který jsem si dělal sám, VAWT (Vertical Axis Wind Turbine), soláry a hybridní (plyn/benzín) 7,5kW centrálu. Když se to včera stalo, můj dům mě poslal SMS. Vycházka - byli jsme na rybách. Pointa příběhu je, že kdybych si tu levačku opravdu uřízl, tak si s tím manželka stejně neporadí. V okamžiku, kdyby zkolabovalo všech 10 stošedesáti ampérhodinových akumulátorů, by stejně tu centrálu nenahodila. I když ta centrála má elektrický startér. Ale oheň u řeky zapálit umí. Znáte baby, stokrát můžeš mít pravdu, věřit nebude, dokud to nepotvrdí první slepice na ulici. Imrvére cituje na fb vidláka, tak jsem musel kontrovat: Elvis Pes-li etrSdsoopn1h a1m1vhf9urtc2ďáěc12haumitmu9atug99u179tl02Peu05 · Sdíleno s: Vaši přátelé Celkem mě fascinuje, co je najednou po BlackOutu odborníků na elektriku, přitom ani neví, co je AC/DC.... Natož sinusoida, nulák, fáze a ochranný vodič, kV, kW apod. No, asi se ještě budu muset hodně učit, a to jsem VŠ elektro. To se mi líbí Okomentovat Sdílet Upraveno 5. červenec 2025 uživatelem Zodiak Péťa a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 A baterie u toho máš jaké? Trakční? Citovat
Zodiak Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 (upraveno) @Milan+ bohužel ne. V době, kdy jsem to stavěl byly nad moje finanční možnosti. Takže mám 10 gelovek 12/160. Ale jsou hezky v garáži, kde nikdy nebylo pod nulou a hlavně nebouchnou. Upraveno 5. červenec 2025 uživatelem Zodiak Citovat
dýzl Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 K "blekautu" u nás jsem nic nepozoroval-PC tedy NTB zapnutý od +-osmé ranní, vše fungovalo skvěle. To sázení nesázím ani rostlinky natož pak sazku či cokoliv jiného. Jedenkrát ještě v Martině na vojně jsem zkusil- v neděli jsem utekl z učebny na rotu na PéVéeSku- dle čísel co jsem trefil jsem měl druhou tehdy cca 20000kčs. Žel "baba blbá" na postě slyše češtinu, odmítla mi vzít tiket že prý je pozdě, nebylo ale v její mysli to bylo špatně nepodařilo se mi to podat. To mi připomnělo nepsaný, neoficiální rodinný zákaz . V rodině máme zákázáno hazard-jakýkoliv, z důvodu, že nějaký praprapra prohrál veškeré rodinné jmění v kartách, ještě babička se prý za svobodna psala s titulem. Citovat
Péťa Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 @dýzl Blackout postihl severní polovinu republiky, vás se netýkal Citovat
sitler Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 paradoxne, nas se taky nedotkl, a kluku v Praze v kanclu - tech taky ne Citovat
Péťa Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 Dnes jsem to nevydržel a začal kropit trávník. Citovat
Hafity Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 @Péťa : taky se mi to stane, ale snažím se tomu předejít a najít vhodné WC.... Pepito, Péťa, Medvěd a 7 další ohodnotil 10 Citovat
Medvěd Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 (upraveno) V pátek jsem jako už několikrát vezl krámy na Pavlův tábor, letos poprvé novým Transitem, co dostal kolega loni k Vánocům. Byla to moje teprve druhá jízda s tímhle strojem (první cesta byla v listopadu od prodejce do školy), zbylých 12 500 km najel kolega. Ve čtvrtek mi Pavel vysvětlil jak sychronizovat tablet přes Android Auto, abych nemusel použít origo navigaci, ale mohl se držet mé oblíbené WAZE a kolega mi vokázal co vše a jak je třeba PO KAŽDÉM STARTU povypínat, aby auto neotravovalo (start/stop systém, zvukové oznámení překročení rychlosti, hlídání bdělosti řidiče a hlídání jízdy v pruzích). Páteční jízda proběhla vcelku v pohodě, (až na to, že navigace při navigování vždycky ztlumila rádio a s ním i dopravní info Zelené vlny = radši bych, kdyby ho jen trochu přitlumila a já mohl vnímat i info z rádia jako když mám navi z tabletu) jen mi přišlo, že starý Transit s motorem 2,2 TDCI 74 kW byl svižnější než současný 2,0 TDCI 96 kW. Ale možná je to tím, že ho kolega tolik netočí - mikrobus, kterým jsem jel v květnu Rumunsko, měl stejnej motor a přišel mi taky o něco svižnější. "Problém", kdy jsem myslel, že auto vzteky sežeru, ale nastal včera na zpáteční cestě. Pavel má tábor v hraničním pásmu u obce Pohoří na Šumavě a tam si o mobilním signálu můžeme nechat maximálně zdát. Když jsem nastartoval auto a vyjel k domovu, auto se zřejmě samovolně snažilo k tabletu připojit a dík tomu došlo k nějaké blokaci. Každopádně když jsem se dostal na signál, snažil jsem se snad hodinu o propojení tabletu s obrazovkou infotaimentu v autě - ale bezúspěšně - navíc mi záhadně zmizela mapa i z tabletu a objevila jen navigace v řádcích (obrazovka černá a po řádcích pod sebou sestava kdy a kam odbočit). Nakonec mi do toho ještě skočila ofiko navigace a já tak chvíli slyšel WAZE z tabletu a současně origo navi z Forda - no nedal jsem to a tablet záhy vypnul. Celou cestu do Prahy mě ale deptalo, že mě navi sveřepě táhla přes Benešov na D1, kde podle zelené vlny byla za Mirošovicema uzavírka s čekačkou zhruba půl hodiny (když jsem byl v ČB). Nakonec se informace o čekačce postupně zkracovaly a já fakt zúžením projel takřka plynule. Na ofiko navi mi vadí nemožnost zvolit alternativní trasu a pak taky to, že u WAZE mi na displayi svití aktuální i doporučená rychlost a jsem upozorňován i na různé piškuntálie typu měřených úseků, hlídek PČR, odstavených aut či děr v silnici - ofiko navi nic z toho neumí. Možná to kolega má zakázaný - to nevím, po té hodině trápení s propojením tabletu už jsem na nějaký pátrání neměl sílu. Po dojezdu v Praze se mi tablet propojit povedlo, ale v momentu propojení zase z tabletu zmizela mapa a objevila se tam opět ta textová navigace - že by to souviselo s Android Auto? Upraveno 6. červenec 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 Pokud je mapa na displeji Android auto (v autě) tak není zaroveň zobrazena v tabletu. To je normální chování. Citovat
Medvěd Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 Děkuju, první kiks tedy není kiks To ztlumování rádia (bohužel včetně dopravního zpravodajství) bude asi taky nezrušitelný ..... Citovat
Péťa Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 @Medvěd Já nechávám hlasové pokyny navigace puštěný do telefonu (ne do bluetooth), pak mi mluví obojí najednou Ale nevím, jestli to jde tak nastavit i v Adroid auto, to jsem zatím neměl potřebu nikde použít. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 ano jde - kamarada to neskutecne vysiralo tak sem mu to prepinal Citovat
Medvěd Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 (upraveno) Lukáši - v pátek MOŽNÁ pojedu Transitem na Seč, tzn. přes Kolín. Mohl bych se zastavit? Upraveno 6. červenec 2025 uživatelem Medvěd Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 (upraveno) před 1 hodinou, Péťa napsal: @Medvěd Já nechávám hlasové pokyny navigace puštěný do telefonu (ne do bluetooth), pak mi mluví obojí najednou Ale nevím, jestli to jde tak nastavit i v Adroid auto, to jsem zatím neměl potřebu nikde použít. V Android auto tohle nenastavíš, mluvi se přes reproduktory radia v autě a prostě se to děje automaticky, jen jde v momentě, když mluví navigace, změnit její hlasitost Ale jak piše @Havlicek.Lukas, asi to nějak udělat lze. Upraveno 6. červenec 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 v patek budu po nocni ale asi by to slo jinac ted premyslim ze ja asi nevypinal primo v Android Auto ale jen telefon pripojeny pres BT - v mapovych podkladech je v nastaveni nepouzivat zvuk z auta Citovat
Medvěd Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 Pošli mi kdyžtak do SZ tlf. číslo ať se můžene případně dohodnout Děkuju Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.