Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Necelejch 300 kilaku v tempu mezi OL, Prostejovem, Moravskou Trebovou a Mohelnici. Jesli jsem nehoko vydesil, tak se dodatecne omlouvam - slo na me jaro a lital jsem s motorem v cervenym  jak utrzenej vagon  :D .... 

image.thumb.png.46c8ae206a449dae4fd1f58d4e55c117.png

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Dnes jsem po včerejší výměně olejů v obou citroenech odvezl jak vyjetý olej, tak i o.filtry a pár mastných hader na svěrák. A trochu vykydal kufr, ale jen lehce, velký úklid bude až v týdnu

Jen mne sejří co kus od PSA, co jsem měl a mám, tak jiný šroub na vaně. C4 mám s imbusem 10mm, na C je to na 21mm klíč (6.hran) nebo asi 8.mm imbus) na předchozích pak byla 17mm, 19mm, imbus  4.hran.  Včera jsem si do provozních sešitů, kde vedu záznamy oprav, toto zaznamenal takže sned příště už na C5 nebudu muset  s tímto laborovat!!

Odesláno (upraveno)

Dopoledne jsem zajel umýt na wapku 5008, do garáže napíchnout cabrio na přístroj, vyzvednout Zůzy kolo, co bylo v garáži, odpoledne jsme vyrazili na projížďku na kolech, po svačině jsem umyl zimní kola z 306ky a ostříhal suchou travinu. Myslím, že stačilo. :D

IMG20250322101515.jpg

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Já se dneska pustil do vyklízení kolny, kam si chci nastěhovat pneuservisní výbavu. No ještě na tom bude práce dost. Trošku mi do toho hodili vidle na obci že letos bude svoz velkoobjemovýho odpadu až v půli května, tak ty krámy budu muset zatím přeskládat jinam. 

Odesláno (upraveno)

Kolik váží tenhle junior?

20250322_105020.jpg

20250322_104235.jpg

Samotnýho mě to překvapilo, já na vojnu rukoval s váhou 75 kg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
před 56 minutami, dýzl napsal:

Jen mne sejří co kus od PSA, co jsem měl a mám, tak jiný šroub na vaně.

To tě ještě překvapuje? Já mám kufr s ořechy většinou někde po ruce,  tak vzít jiný ořech je rychlejší než tohle napsat... akorát loni jsem musel koupit i nástavec na čtyřhran, takže jsem v klidu. Ale spíš mě nas...štvalo umístění výpusti na převodovce 206, že jsem se nedostal s ráčnou,  co používám vždycky a musel jsem si poradit jinak. Pak jsem koupil nový šroub a ten je dvojitý ( 21 šestihran a 8 imbus) no a pak si vyber... :roker

@pavelu96 páteční odpolední nejlépe nedělám vůbec, pokud můžu,  jdu na krev a přesčasy už odmítám. Teď sice chodím v  pondělí, ale to jenom přechodně. Vedoucím se nelíbilo,  že na naši odpolední tam nejsem a další týden zůstávám,  tak proto jsem to začal odmítat. 

Odesláno

my měli domluvené s vedením, že týden nočních jsme začínali v neděli, takže víkend byl pak celý volný--někdo si to chválil, já noční nenáviděl ;)

Odesláno

@ozzy56 tak u nás je to normální.  Noční je od neděle 22:30 do pátku 6:30. Je pravda,  že pak máš relativně dlouhý víkend.  Kdysi jsem měl radši noční než odpolední,  dneska už je mi to skoro jedno,  resp.  už mě to tam nebaví,  chtělo by to změnu.  A třeba na šesté směny se mě už ani neptají :D už ví,  že je to v podstatě zbytečné :D protože jít v sobotu na ranní a pak hned v neděli na noční,  většinou odmítnu se slovy,  že v občance nemám adresu firmy jako trvalé bydliště :D

Odesláno

na zamestnanecky se muzu vratit vzdycky. Ve mym oboru o mista nouze uplne neni :D . Zkusit se ma vsechno :) . Ted mam na rok jisty 2 kontrakty, ktery mi spolu pokrejou vse, co potrebuju + dalsi mensi rozjednany.. nejak bude

Odesláno (upraveno)

..adrenalin funguje. Jak jsem se rozhulakanej vratil domu, dorazil jsem montaz frezovaci vložky do stolu s odsavanim a dokocil opravu jednoho kresla Ikea  - takova ta molitanovo-latkova vec. Kocky nam rozdrasaly obe dve uplne na hadry, tak jsem jedno zkusil predelat do dřeva.....  ..to snad ty dve ludry neznici tak rychle...  :D 

image.thumb.png.547435f3bf652ae175670e2d6baf7a0b.png 

image.png.cc4788edb0d0a86d529cbbcee4a921ee.png

image.thumb.png.f8c06c2ff0e9a095f76411ccc53a3331.png

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

U nas pokracuje anabaze potkaneho motoru - kolega rozebral vrsek a zjistil ze se pretrhl retez ktery pohani vacky - vacky jsou "vizuelne OK" ventily taky ....
Kolo od rozvodu ktere pohani vacky se ustrihlo.
Tak ze se pristi tyden prehazi "hydrostely" a uvidime co nastane  .... Nu a pokud to pujde nastartovat asi zapomenu ze jsem se ucil "fyziku"

Jinak celkem relax v Patek jsem byl natacet dronem ale co to DJI predvadi je o nervy - zlatej Yuneec ten se na nic nepta nic neresi pustis sparujes a letis ....
DJI stale otravne aktualizace neustale se opakovane registrovat k svemu uctu .... stalej opruz!

Dopadlo to celkem dobre a vrele doporucuji zapsat si svuj let v predletove mape. 
Nase nataceni bralo na vedomost  -  malej vrtulnik a paragliding ktera muj registrovanej prostor obletel - mel jsem zadano v jednom pripade 150m a v druhem 250m
Asi to funguje :super

Odesláno (upraveno)

Ve sve dobe a case Jo dnes je to uz spis prumer

Tady DJI vede predevsim telemetrii - Yuneec si hlidas komplet vse sam.
DJI stale informuje o stavu baterie moznostech motoru - vetru ....
DJI to maji mnohem lepe udelane ale co ma Yunec jako plus je 6motoru a 360° kameru =  naprosta volnost pro operatora dronu a operatora kamery.
Jdou sparovat dva ovladace ... a hmotnost cca 2,5kg oproti DJI AIR2 ktery ma cca 900g

Nic mene mam jen Hcko a to dokaze jen 30sn. na roky 2017/18 dobre dnes uz spatne.
DJI ma 4K/60sn bohuzel jen 4motory a kamerou "tocis" celej dron - nu a to me jeste az tak moc nejde.

Yunnec mam naletano vic jak 80-100hod na DJI cca 5hod

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

@BubakGS to křeslo vypadá super :super to by mohlo proti kočkám chvíli odolávat :)

A to je OMV v Moravské Třebové ?

@Medvěd však měří přes 190, tak to je tak v normě.  V době rané dospělosti jsem měl ( celkem dlouho) trochu míň ( cca 90 ) a vůbec jsem se neomezoval.  Pak to šlo pomalu,  ale jistě nahoru ( zejména,  co jsem ženatý :D ), tak teď se snažím dostat zpátky pod metrák ( ale budu rád,  když to bude ještě míň )

@Charlie 607 nemáš možnost hodit to na separák? U nás už takhle kontejnery ani nedávají. Ale je možné si objednat kontejner na víkend. Kromě suti , pneumatik a nějakého nebezpečného tam můžu dát cokoliv. I na separáku je to tady úplně v pohodě, ale je pravda, že se tady všichni znají,  takže to,  že nechtějí ani občanku je v podstatě normální :roker

Odesláno

@PaKr  no asi tak-nesejřilo by mne to tak, pokud bych  to měl poznačené jaká velikost klíčů je třeba-nebylo. Ale hlavně, že ten rozměr jsem neměl ani v otevřeném ani v gola sadě a imbus  až olej vykapával a mohl jsem hledat co je to zač. ALE podstatné je jak se říká "blbý být můžeš, ale musíš si umět poradit.  Pasoval tak jeden ořech na svíce ale v palcích ,ale zase tam díky vzpěře převodovky nešla ráčna, ale poradil jsem si a pro příště pořídím jak 21mm ořech, tak i onen imbus.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...