Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Odpoledne jsem jse jel projet a nasledne projit po lese ale co se deje na cestach .... :myslim
Asi dnes vedou od konce motorkari - trosku nechapu a nikdy asi chapat nebudu on jede polozeny v zatacce s kolem na sve pulce u delici cary ale vse ostatni je uz v protismeru ....
Jako me se asi az tak moc nestane ale jemu ....??
Nasleduji "koliste" boze to je taky takova otravna hmyz :) 
Jednoho jsem dnes mozna poucil ze jezdit se ma u kraje kdyz me v protismeru vyjelo auto brzdil jsem tak trosku vic "nouzove-panicky" a pral bych vam videt jak byl v mziku u kraje ....

No a vecer pro pohodu ze jsem prezil "Ostravske chipsy pivo a chleb od nas ... Tak ze zase pohoda a klid :)

Proste jsem prezil ;)

20240330_173613[1].jpg

Odesláno

Taky jsem dnes u Opárna jednoho "pumpičku" nechápal.

Kdo to tam třeba zná, určitě potvrdí, že je to silnice na jedno auto. Dnes vzhledem ke krásnému počasí a velikonočnímu prodlouženému víkendu byla tato "kančí stezka" nacpaná víc než kdy jindy a tak jsem se po ní sunul na dvojku bez plynu, tedy maximálně 30, spíš ještě míň. V jednom místě jsem nějakých 150 m před sebou viděl dva cyklouše, jak jedou vedle sebe proti mě a drží se při tom kolem ramen (je to skoro akrobacie, ale nekecám). Páč auto není pružné hubnoucí, ale má svou šířku, chvilku jsem ještě pokračoval vpřed a když jsem vycítil, že může dojít k problému, tak jsem zastavil a čekal co jako bude. Chlapi se rozpojili (byli to odhadem moji vrstevníci) a ten, co byl blíž středu komunikace mi zastavil skoro u nárazníku a čuměl na mě jak Jo-jo. Pak se mi prdelí otřel o blatník a sklopil mi zrcátko. Tak jsem stáhl okýnko a zeptal se, co mu hrabe? No a dozvěděl jsem se, že mám vpravo ještě metr místa (pohledem do zrcátka max. půl metru + křoví) a že nechápe proč jsem jim neuhnul.

Holt pupičkoidní bezmozek posílený možná krom piva i něčím tvrdším.

Odesláno

Jako tak si to shrneme : 

Prostě dnes se pohybovat po silnici je za trest !  A je úplně jedno jestli jako 🚶‍♂️🚴‍♂️🏍️ , 🚗 nebo 🚛 . Prostě vždycky máš 60 - 80 % šanci, že narazíš na 🐮 🐂  !!!

Ale i tak mi to nezkazí radost z řízení "vozidla" , mne to prostě baví . . .  😎

Odesláno (upraveno)

ta pohoda co byla kdysi za volantem už není..., resp. těch dnů kdy narazíš na hovado je nějak moc v poslední době (jasně že to bylo vždycky), ale je to všude kolem--ve sportu, v politice, prostě vítězí agrese , je nás na těch cestách už moc a to se projevuje :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Už pár dní si odpoledne hraju na zahradě... Nový skleník, 3x4m (obloukovej už nikdy, postavit to a nařezat ten polykarbonát, to je fakt opruz), a zapuštěná cestička. Už se to konečně blíží do konce. Pak mi tam nic nevyroste jako loni, a rozšlapu to :D

20240331_163342.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Dneska jsme se přesunuli do Jeruzaléma veřejnou dopravou. Dost jsme toho nachodili. Už jsme na hotelu, s ohledem na situaci jsme tu v celém hotelu sami, ležíme v posteli a odpočíváme , popíjíme místní víno a z okna máme výhled na Chrámovou horu, horu Sion a celé to historické jádro.

20240331_192850.jpg

Odesláno
před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Pak mi tam nic nevyroste jako loni, a rozšlapu to :D

Blbost !!! Rozšíříš tu zakopanou cestičku, zahodíš tam folii, napustíš vodou a budeš mít krytý bazén 🙊

Odesláno

Béčko jsem přezul na letní 😮 O měsíc dřív, než obvykle 😮

FoFo zůstává celoročně na zimních, nové letňáky mu kupovat nebudu.

Na Getz půjdou letní kola až po STK v půlce května. Poklice mu drží šrouby kol a tak ať nemusím řešit sundávání poklic před STK. Zimáky má bez poklic :D

Odesláno (upraveno)

Dneska bylo nutné jít po výletě do práce 😞 . Letadlo nabralo včera v Tel Avivu hodinu zpoždění (prý nám nějaké jiné letadlo překáželo v cestě na dráhu), tak jsme sedli na Ruzyni ve 22:00. K tomu posun času. Z výletu jsme nadšeni a plni dojmů. Nějakou obavu jsme měli jen jednou, z revizora v Jeruzalémě, když jsme jeli autobusem načerno (v autobuse se dalo platit jen nějakou místní předplacenou kartou, kterou jsme samozřejmě neměli). Přesun z Tel Avivu do Jeruzaléma byl jednoduchý a rychlý, vlakem - rychlodráhou - je to necelá půlhodina jízdy s jedinou zastávkou u letiště. Horší je to po městech - autobusy víc stojí v zácpě, než jedou. V Tel Avivu se dá jízdné normálně zaplatit v autobuse kartou, ale kvůli stavbě tramvaje v centru jsou některé ulice uzavřené, jinde je omezený prostor, schéma dopravy je rozhozené a třeba google mapy ani online nejsou aktuální a hnaly nás na zastávku, kde daná linka momentálně nejezdí. V Jeruzalémě sice jezdí všechno, jak má, ale je tam zase ten problém s placením jízdného. V obou městech život normálně běží dál, jen za intenzivnějšího bezpečnostního dohledu ozbrojených složek. Turisté jezdí jen minimálně. Restaurace jsou prázdné, taxíkáři jezdí po městě za ceny, které si navrhne zákazník (samozřejmě, jsou-li pro řidiče alespoň trochu akceptovatelné), hotely jsou prázdné, některé památky jsou uzavřené (třeba nelze absolvovat výstup na hradby a procházku po nich), ty otevřené si je možné užít takřka soukromě (například podle informací z netu prý je třeba pokud chceme vidět Kristův hrob počítat s čekací dobou ve frontě tak 2 hodiny, ale my čekali tak půl minuty). Za Velikonoce se dal tak zvládnout Tel Aviv + Jeruzalém, ale v Izraeli je i spousta dalších míst, která by jistě stála za shlédnutí - Mrtvé moře, Betlém.., ale to zase někdy příště. 

Upraveno uživatelem petrinza
Odesláno

Tak fajn že vše se líbilo a nebyl žáden problém. :super My měli na celou dobu "auto" (i10) za cenu skoro směšnou. Víc jsme projezdili než stál pronájem. S velkým štěstím jsme třeba parkovali v Jerusalémě u lví brány na free parkingu. Tel-Aviv jsme brali okrajově. Jen starý přístav (Jaffa) a procházka po pobřeží.

Jinak včera jsme se vrátili ze Švédska. Stockholm a Gävle s ochutnávkou místního desertu Semla. 😋

Odesláno

Stockholm máme rádi. Benátky severu. Párkrát jsme tam byli v rámci objezdů Baltského moře. Gamlastan nám hodně připomíná Prahu. Poslední léta jezdíme spíš dolů, ale uvažuju, že bych zase naplánoval cestu někam nahoru.

Odesláno

Bojuju třetím měsícem s větrnými mlýny...začalo to u Mudr...přes pojišťovnu až po státní podnik...nikdy to nebyl problém ..a teď všude...jediná rozumná nakonec byla pojišťovna...ale teď to zase měsíc visí v lázních...

Na stránkách mají že si člověk může zarezervovat termín nástupu...teda měsíc...za dva litry...😭 Už to je měsíc sem měsíc tam...ale budiž...ale rezervaci je podle webu možné provést i bez schváleného návrhu pojišťovnou...a nakonec z nich vyleze ,že to je možný až to schválí primář...

A vše se řeší přes mail...místo toho aby zvedli telefon když tam člověk volá.

A pak má člověk něco naplánovat...si tam asi myslí, že vypadnout na měsíc z procesu je pro rodinu či zaměstnavatele easy. Zatím mi teda zaměstnavatel vyšel vždycky vstříc...ale i mě je to vůči němu blbý...

Takže letos do stáních Janských lázní naposledy...budu muset popojet více na východ. Přitom tam je tak krásná příroda..😔

Odesláno
před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Jo tak xD Jezdí to mezi regálama a zaskladňuje. 

Děkuji střemhlav

Nikdo nevíme všechno a já teprv ne 

Odesláno

@Fruktis  jojo, to co šlo ohledně lázní bez problémů, jde najednou jinak--mám stejnou zkušenost, možná že jsem místní ??  všiml jsem si, že někdo nepřispěl do společné pokladny ani korunou a je tam i měsíc zdarma, ku*evská doba 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...