Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čecháček si vždycky poradí . . .  Když v cizině vymyslí nové zabezpečení, pozvou n ašince aby jim to otestoval  🙊

Odesláno

Mnoo nereste tu nasi slavnou politiku - jsou lepsi veci nez toto.
Taky me to cas od casu ujede ale ale a zase ale!
A predstava ze se "rozhadame" i tady kde to celkem funguje ....?

Svet se po covidu obratil kdy ANO je NE a NE je ANO.

Pravdou ale zustava ze to co ted mladi pripravuji jednou dozene i je - ja nasemu p.mistru ktery je 30tnik s radosti rikavam - musis si jeste 25roku pockat abys pochopil jake to bude v 55 a odchazim .....

A z jineho soudku - reklamace prijata ale neverim ze ji stihnou vyridit abych mel svitilnu 10.3 sebou na nataceni v J.C. :(
Pak me bude vice mene na krasne velke ;)

Krasne dny .... bez rozdilu pro vas vsechny

Odesláno

Tak dneska jsem si cestou domů málem musel měnit spodky...v zatáčce jsem potkal oktávku v půlce svého pruhu... naštěstí je dělaná pro kamion,tak se dalo uhnout za čáru...být tam o délku auta dříve...tak jsem v místní rubrice nehody, protože bych už neměl jak reagovat, protože by byla schovaná za "rohem" valu hlíny....a debza za mnou to pak taky pochopil,že lepit se mi na kufr mohlo skončit fatálně...

Odesláno
před 12 hodinami, Fruktis napsal:

v zatáčce jsem potkal oktávku v půlce svého pruhu

Já takhle potkal kamion, jel jak hovado, v obci Potštejn, vpravo obrubník, chodník a zeď zámecké zahrady, skoro jsem se pos..., naštěstí to dopadlo dobře, jen jsem se lehce otřel o ten obrubák.

Odesláno
před 15 hodinami, Fruktis napsal:

v zatáčce jsem potkal oktávku v půlce svého pruhu...

Na horských silnicích Itálie absolutní standard. :rokerTak od tamtud to mají, ale Taloni navíc ani nemají snahu se vrátit na svojí půlku . . . :bacha

Odesláno (upraveno)

teď mi přišlo vyúčtování za elektriku, spotřeba byla nižší, bo su celou sezonu na chatě, ale přesto mám nedoplatek a tak mi zálohy samozřejmě zvedli, tak se chcu zoptat--to je ta přímá úměra, kurňa ??  zálohy zvedám evryyear 🙈 a furt je to málo 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
V 6. 3. 2024 at 16:35, ozzy56 napsal:

teď mi přišlo vyúčtování za elektriku, spotřeba byla nižší, bo su celou sezonu na chatě, ale přesto mám nedoplatek a tak mi zálohy samozřejmě zvedli, tak se chcu zoptat--to je ta přímá úměra, kurňa ??  zálohy zvedám evryyear 🙈 a furt je to málo 

no zvednul se poplatek za distribuci, odebírat budeš min a platit vic….. to je začátek ,do budoucna bude hůř 😉

pak už jediné odpojit elektriku a svíčky….😉😂

Odesláno (upraveno)

U nás bude přeplatek 800. Mám o 3 koruny dražší vysoký tarif, o 1 korunu nízký a o 50 poplatek za distribuci než loni. To nám vraceli 10k. Celková spotřeba 8.1MWh proti loňským 7.6. Holt klima a nové PC společně s PS5 a prckem, co na tom furt úřaduje, dělá své 😄

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Nám zvedli zálohy už loni v září. Prý aby jsme nemuseli doplácet. Veškerej protest byl marnej. Takže jsme měli přeplatek a zálohy jsou zase na původní hodnotě. A to se vyplatí. :roker :D

Odesláno
před 13 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

U nás bude přeplatek 800. Mám o 3 koruny dražší vysoký tarif, o 1 korunu nízký a o 50 poplatek za distribuci než loni. To nám vraceli 10k. Celková spotřeba 8.1MWh proti loňským 7.6. Holt klima a nové PC společně s PS5 a prckem, co na tom furt úřaduje, dělá své 😄

Ona i trošku výkonnější WiFi v bytě si slušně pápne. Pak el.vrata stále v pohotovosti,zbytečně svítící displaye v kuchyni na spotřebičích a našlo by se toho asi více.

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Milan+ napsal:

Ona i trošku výkonnější WiFi v bytě si slušně pápne.....................

Cca 1000,- kč za rok.
Pokud máš jeden obyč router tak okolo 500,- kč + přijimací zařízení pokud máš internet vzduchem, to muže být dalších 500,- (Výkonnější wifi jaksi v domácích zařízeních neexistuje, je to zákonem daný standard)
Počítám pruměrnou spotřebu 8W na zařízení.

A pohotovostní režim u všeho běží i kdyby to dělalo další 2000,- za rok, to není nic hroznýho, za pohodlí se platí, a otrokem energií rozhodně většina lidí být nechce, i když najdou se individua který vypínají vše ze zasuvek a nerozsvítí si když by měli, aby nahodou neměli vyšší spotřebu. Ušetří asi 1000,- za rok a tím neustálým tvrdým restartem TV, PC, settopboxů, routerů a všech běžných zařízení jim tyto zařízení mnohem dříve chcípnou!  A pak se diví.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Dal jsem to jen jako příklad, počítat umím,je jasný,že pak by si nikdo nic nemohl koupit,kdyby se to bralo do extrémů. 

Tahle potvora si vezme cca 90 kwh za rok. Ty co mají třetinové trafo tak je to jinde. S tímhle obsáhnu celý barák a zahradu.

17098929358443767959154879608320.jpg

Upraveno uživatelem Milan+

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...