radim.1008 Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 (upraveno) Včera jsme navštívili šelmy ve Chvojenci, kousek od Holic. Mají 30 šelem, některé jsme neviděli, protože po noční bouřce chrněli. Poté procházka Novohradeckými lesy kolem Mazurových chalup. Výlet zakončen v HK v Planetáriu na výkladu o noční obloze a pohádce Polaris. Upraveno 31. srpen 2025 uživatelem radim.1008 Medvěd, regius, Péťa a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Medvěd Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 (upraveno) Když byl Pavel malej, líbilo se nám v HK ještě v akvariu s podvodním tunelem - ale tam už jsi asi Vašíka vzal http://www.obriakvarium.cz/ Upraveno 31. srpen 2025 uživatelem Medvěd Citovat
radim.1008 Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 Jj, tam už byl několikrát. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 Ještě je nová ZOO u České Skalice https://familyparkcs.cz/ Vím jen, že je - sám jsem tam ještě nebyl Péťa a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 Byl tam letos brácha s neteří, prý ho překvapilo, jak to je malé. Ale neteř (10 let, miluje zvířata) si to užila. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 Dík za info Takže na samostatný výlet asi ne, ale když se to spojí s Ratibořicema a Babiččiným oudolím tak už to smysl může dávat Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 31. srpen 2025 Odesláno 31. srpen 2025 Vzít si kola a ještě objet Rozkoš. Teď to bude zajímavé, protože každý den klesne hladina o několik cm Už jsou zase vidět místa, co nebývají. Medvěd a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
petrinza Odesláno 1. září 2025 Odesláno 1. září 2025 Včera nebyl na příspěvky čas, ale byli jsme se s vnukem podívat v Lešanech. Projeli jsme Oktávku, Šárka se na prázdném parkovišti na louce s ní učila jezdit a řadit, v klidu jsme si prošli expozice. Samíkovi jsme v místním obchodě koupili tričko s Hummerem. Tričko jsme mu slíbili už v sobotu na Tankovém dnu, ale to byly u obchodu šílené fronty a vzdali jsme to. Tankový den byl povedený, počasí se vydařilo. Samík si po bitvě nasbíral hromadu vystřílených nábojnic a povedlo se mu prohlédnout si Leoparda 2 zevnitř, posadil se do spousty zajímavých aut a prohlíželi jsme si různé motory (Tatra 111, Willys, Schwimmwagen, Kübelwagen, UAZ..). Jen jsme letos nezvládli logistiku. Máme to z domova asi 15 minut autem. Začátek byl v 10:30, vyrazili jsme v 9:15 (bylo po dešti, pole na parkování byla podmáčená, vzali jsme si raději Evoqua). Po několika minutách stání v koloně bez jediného pohybu jsme se Samíkem vyrazili pěšky a nechali v autě Šírku, aby dojela a zaparkovala. Měli jsme to pěšky asi 1,7 km, v 10:00 jsme byli na místě. V 11:40 Šárka volala, že už sice doskákala k odbočce k muzeu, ale parkoviště už jsou naplněná a uzavřená a hledá jiné vhodné pole. Nakonec za námi dorazila ve 12:15. Příště to musíme vymyslet jinak. Milan+, Pepito, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
petrinza Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Počasí se nám zase otočilo, ale koukám z okna, že déšť už ustal a ulice osychají. Dobře, že jsem služební auto neumyl včera a nechal to prozíravě na dnešek. Včera jsem ho ale vyluxoval a vyklidil si věci, abych ho zítra mohl vrátit. Akorát čas, si to auto trochu zhodnotit - "kulatý" Citroën C4, 1,6l, v naftě. Vyrobeno na konci roku 2017. Jezdil jsem s ním dva a půl roku, najeli jsme spolu 56 tis km. Minimálně dalších 10 tis km jsem za tu dobu najel s náhradními auty v časech, kdy byla C4 v servisu. A nějaké kilometry jsem za tu dobu najezdil pracovně i svými auty, byl by hřích jet hatchbackem, když je krásně a dá se jet cécéčkem. Nejdelší výlet s C4 byl na hokej do Rigy v roce 2023. Když jsem jí dostal, bylo na tachometru 148 tis km. Byla po kolegovi a s kolegou jsme s ní před tím už pár delších cest absolvovali. Auto je to vcelku pohodlné, zkrátka Francouz a i ta 1,6 jezdí slušně a svižně. Prvních cca 20 tis. kilometrů bylo úplně v pohodě, v servisu bylo jen na výměnu oleje a pro nové rozvody. A pak to začalo. Vstřiky, turbo, filtr pevných částic a od nějakých 190 tis minimálně jednou měsíčně v servise s nějakou závadou související se systémem AD Blue. Ten systém je teď v podstatě celý nový. A všechno kolem něj bylo nutné dělat v autorizovaném servisu, protože pro dílnu našeho smluvního servisáka je to příliš složité. S výměnou auta jsem teď ani nepočítal, ale byla objednaná auta pro nové pobočky, které se letos neotevřou a auta se musí odebrat. Takže ani nevím, co to bude. Jen že to bude Škodovka a dle firemních standardů je už i Oktávka moc drahá, tak něco menšího. Citovat
oddie Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Firemní standardy nestíhají vývoj trhu Tuhle jsem slyšel, že u nás nový služebák už jen elektro a když jsem se po elektru ptal před 10 lety, tak mi ho dát nechtěli, že prej elektro nedávaj, ale můžu dostal Oktávku, jenže ta by mi byla k prdu, tak jsem si tehdy nevzal nic. Současného šéfa už se asi ani ptát nebudu. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 dnes jsem tu měl podlahaře, čeká nas rekonstrukce podlah v baračku chceme lepený vinyl...dělal jste ted někdo na kolik vyjde m2 podlahy prace+ materiál (vinyl vybrán za cca 650 m2) bude se dělat stěrka a ty prkotiny kolem..... vubec nemám představu, nebo jestli se tím někdo živí tady? Citovat
MJSytic Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Dneska maká kolega, já jen dozoruju Pepito, BubakGS, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 (upraveno) @Charlie 1 Tak snad Ti to ten podlahář nacenil, ne? Proč po pár letech děláte rekonstrukci podlah? Upraveno 2. září 2025 uživatelem Péťa Citovat
Kloub Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Me vinyl stál cca 1100,- metr čtvereční…. Mel jsem taky nějakou dražší variantu lepeného vinylu za cca 600kc + nivelacka + obvodové listy a nalepeni vinylu… Citovat
ozzy56 Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Před hodinou, oddie napsal: Současného šéfa už se asi ani ptát nebudu. máš strach že tě vyhodí ?? Citovat
oddie Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 to ani ne, za takové blbosti se u nás fakt nevyhazuje. Akorát by mi asi řekl, že ho nedostanu, kór když ho vůbec nepotřebuju... Citovat
Charlie 1 Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 před 1 hodinou, Péťa napsal: @Charlie 1 Tak snad Ti to ten podlahář nacenil, ne? Proč po pár letech děláte rekonstrukci podlah? teprv nacení, no bydlíme 20let....skladba koberce a dlažba a každa mistnost jiná už to není ono a žena chce robotický vysavač.... Citovat
Klemoň Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Co jsem dnes udělal ? Poslal kolegovi foto asi nejkratší jednosměrky v Praze, ČR či snad Evropě . . . A to vše jen kvůli tomu, aby uvedli skutečnost do souladu s předpisy, když to někdo v projektu pomrvil . . . Nejdříve roky žlutá čára a nesmělo se tam stát / parkovat. Pak u nás začali na každé lampě dělat dobíjecí stanici a dvě dobíjecí stání. No a tak to udělali i na tomto místě / lampě. Následně zatřeli žlutou čáru na obrubníku a namalovali tam ta dvě dobíjecí stání. A tak to bylo "pár" měsíců. Jenže někomu se to nelíbilo a a tak to vyřešili jednosměrkou. Je to podobně plodné jako zjednosměrnění jedné ulice k zásobovacímu místu obchodního domu v Jihlavě. Náklaďákem tam normálně přijedeš, ale zpět už nesmíš. No a před tebou je místo kterým tedy velké auto opravdu neprojede - viz třetí foto. Přijedeš z toho asfaltu a máš se zlomit do prava na ten mostek. A to nemluvím o nosnosti Pepito, Medvěd, Lihous a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lihous Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 Otevru net a tam na me vyskocilo toto https://www.garaz.cz/clanek/servis-legislativa-pozor-na-nove-dopravni-znacky-na-silnicich-mohou-predejit-smrtelnym-nehodam-21015398 Pred casem jsem o tom psal - a stve me ze si bezmozek na moto skutecne neuvedomuje ze A sloupek na nasem letitem aute bude pevnejsi nez jeho hlava v top "prilbe" A pritom staci tak malo "selsky rozum a respekt k - chci se vratit domu zdav" O tom ze to bude asi krasne klouzat ve vlhku netreba psat. A tesim se na dobu kdy nebude oznacena zatacka a bude problem neb jsem jako ridic nevedel ze tam je a ja mam dle toho "ridit" Krasny den vam vsem Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
petrinza Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 Sedíme na letišti ve Vídni a čekáme na letadlo do Ammánu v Jordánsku. Dopíjím třetí, poslední pivo, abych ráno ve 3:00 mohl v pohodě převzít zamluveného Dustera. A pak suchý týden v arabském světě. Pepito, pavelu96 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.