Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Včera jsme navštívili šelmy ve Chvojenci, kousek od Holic. Mají 30 šelem, některé jsme neviděli, protože po noční bouřce chrněli. :D

IMG20250830110456.jpgIMG20250830102430.jpgIMG20250830102749.jpgIMG20250830104143.jpgIMG20250830104612.jpgIMG20250830104944.jpgIMG20250830105513.jpgIMG20250830105941.jpg

Poté procházka Novohradeckými lesy kolem Mazurových chalup.

IMG20250830145133.jpgIMG20250830130104.jpgIMG20250830140343.jpg

Výlet zakončen v HK v Planetáriu na výkladu o noční obloze a pohádce Polaris. :)

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Včera nebyl na příspěvky čas, ale byli jsme se s vnukem podívat v Lešanech. Projeli jsme Oktávku, Šárka se na prázdném parkovišti na louce s ní učila jezdit a řadit, v klidu jsme si prošli expozice. Samíkovi jsme v místním obchodě koupili tričko s Hummerem.

20250831_112111(1).jpg.8863e078a3f88c41dd51e8ca3eb20709.jpg

Tričko jsme mu slíbili už v sobotu na Tankovém dnu, ale to byly u obchodu šílené fronty a vzdali jsme to. Tankový den byl povedený, počasí se vydařilo. Samík si po bitvě nasbíral hromadu vystřílených nábojnic a povedlo se mu prohlédnout si Leoparda 2 zevnitř, posadil se do spousty zajímavých aut a prohlíželi jsme si různé motory (Tatra 111, Willys, Schwimmwagen, Kübelwagen, UAZ..). Jen jsme letos nezvládli logistiku. Máme to z domova asi 15 minut autem. Začátek byl v 10:30, vyrazili jsme v 9:15 (bylo po dešti, pole na parkování byla podmáčená, vzali jsme si raději Evoqua). Po několika minutách stání v koloně bez jediného pohybu jsme se Samíkem vyrazili pěšky a nechali v autě Šírku, aby dojela a zaparkovala. Měli jsme to pěšky asi 1,7 km, v 10:00 jsme byli na místě. V 11:40 Šárka volala, že už sice doskákala k odbočce k muzeu, ale parkoviště už jsou naplněná a uzavřená a hledá jiné vhodné pole. Nakonec za námi dorazila ve 12:15. Příště to musíme vymyslet jinak. 

20250830_130218(1).jpg.204c83b3c67363b0de32ca53ec175c63.jpg

Odesláno

Počasí se nám zase otočilo, ale koukám z okna, že déšť už ustal a ulice osychají.  Dobře, že jsem služební auto neumyl včera a nechal to prozíravě na dnešek. Včera jsem ho ale vyluxoval a vyklidil si věci, abych ho zítra mohl vrátit. 

Akorát čas, si to auto trochu zhodnotit - "kulatý" Citroën C4, 1,6l, v naftě. Vyrobeno na konci roku 2017.  Jezdil jsem s ním dva a půl roku, najeli jsme spolu 56 tis km. Minimálně dalších 10 tis km jsem za tu dobu najel s náhradními auty v časech, kdy byla C4 v servisu. A nějaké kilometry jsem za tu dobu najezdil pracovně i svými auty, byl by hřích jet hatchbackem, když je krásně a dá se jet cécéčkem.  Nejdelší výlet s C4 byl na hokej do Rigy v roce 2023. Když jsem jí dostal, bylo na tachometru 148 tis km. Byla po kolegovi a s kolegou jsme s ní před tím už pár delších cest absolvovali. Auto je to vcelku pohodlné, zkrátka Francouz a i ta 1,6 jezdí slušně a svižně. Prvních cca 20 tis. kilometrů bylo úplně v pohodě, v servisu bylo jen na výměnu oleje a pro nové rozvody. A pak to začalo. Vstřiky, turbo, filtr pevných částic a od nějakých 190 tis minimálně jednou měsíčně v servise s nějakou závadou související se systémem AD Blue. Ten systém je teď v podstatě celý nový. A všechno kolem něj bylo nutné dělat v autorizovaném servisu, protože pro dílnu našeho smluvního servisáka je to příliš složité. 

S výměnou auta jsem teď ani nepočítal, ale byla objednaná auta pro nové pobočky, které se letos neotevřou a auta se musí odebrat. Takže ani nevím, co to bude. Jen že to bude Škodovka a dle firemních standardů je už i Oktávka moc drahá, tak něco menšího.

Odesláno

Firemní standardy nestíhají vývoj trhu 🤣

Tuhle jsem slyšel, že u nás nový služebák už jen elektro 🙃  a když jsem se po elektru ptal před 10 lety, tak mi ho dát nechtěli, že prej elektro nedávaj, ale můžu dostal Oktávku, jenže ta by mi byla k prdu, tak jsem si tehdy nevzal nic. Současného šéfa už se asi ani ptát nebudu.

Odesláno

dnes jsem tu měl podlahaře, čeká nas rekonstrukce podlah v baračku chceme lepený vinyl...dělal jste ted někdo na kolik vyjde m2 podlahy prace+ materiál (vinyl vybrán za cca 650 m2) bude se dělat stěrka a ty prkotiny kolem.....

vubec nemám představu, nebo jestli se tím někdo živí tady?

Odesláno

Me vinyl stál cca 1100,- metr čtvereční…. Mel jsem taky nějakou dražší variantu lepeného vinylu za cca 600kc + nivelacka + obvodové listy a nalepeni vinylu…

Odesláno
před 1 hodinou, Péťa napsal:

@Charlie 1 Tak snad Ti to ten podlahář nacenil, ne?

Proč po pár letech děláte rekonstrukci podlah?

teprv nacení, no bydlíme 20let....skladba koberce a  dlažba a každa mistnost jiná už to není ono a žena chce robotický vysavač....

Odesláno

Co jsem dnes udělal ? Poslal kolegovi foto asi nejkratší jednosměrky v Praze, ČR či snad Evropě . . .   A to vše jen kvůli tomu, aby uvedli skutečnost do souladu s předpisy, když to někdo v projektu pomrvil . . . Nejdříve roky žlutá čára a nesmělo se tam stát / parkovat. Pak u nás začali na každé lampě dělat dobíjecí stanici a dvě dobíjecí stání. No a tak to udělali i na tomto místě / lampě. Následně zatřeli žlutou čáru na obrubníku a namalovali tam ta dvě dobíjecí stání. A tak to bylo "pár" měsíců. Jenže někomu se to nelíbilo a a tak to vyřešili jednosměrkou.

Je to podobně plodné jako zjednosměrnění jedné ulice k zásobovacímu místu obchodního domu v Jihlavě. Náklaďákem tam normálně přijedeš, ale zpět už nesmíš. No a před tebou je místo kterým tedy velké auto opravdu neprojede - viz třetí foto. Přijedeš z toho asfaltu a máš se zlomit do prava na ten mostek. A to nemluvím o nosnosti 🫣

Nepojmenovan.thumb.jpeg.5134f2b2a7e4cc4836d5b8fc13c81294.jpeg

Nepojmenovan-1.thumb.jpeg.e6bdc2474d7c2503bfcd918e743617be.jpeg

obrazek.thumb.png.ffc317534785544c02ac240d83358dc6.png

Odesláno

Otevru net a tam na me vyskocilo toto 

https://www.garaz.cz/clanek/servis-legislativa-pozor-na-nove-dopravni-znacky-na-silnicich-mohou-predejit-smrtelnym-nehodam-21015398

Pred casem jsem o tom psal - a stve me ze si bezmozek na moto skutecne neuvedomuje ze A sloupek na nasem letitem aute bude pevnejsi nez jeho hlava v top "prilbe" :(

A pritom staci tak malo "selsky rozum a respekt k - chci se vratit domu zdav" 
O tom ze to bude asi krasne klouzat ve vlhku netreba psat. 

A tesim se na dobu kdy nebude oznacena zatacka a bude problem neb jsem jako ridic nevedel ze tam je a ja mam dle toho "ridit" :) 

Krasny den vam vsem :papa

Odesláno

Sedíme na letišti ve Vídni a čekáme na letadlo do Ammánu v Jordánsku. Dopíjím třetí, poslední pivo, abych ráno ve 3:00 mohl v pohodě převzít zamluveného Dustera. A pak suchý týden v arabském světě.😐

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...