Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Před hodinou, Milan+ napsal:

Za dvouhmotu na Ulysse jsem platil cca 20000,,dělal se ještě oil v převodovce,oil v motoru,všechny filtry,spodní silenblok a vše okolo,tam jde o to jak to říkal kamarád nebožtík,můžeš žrát,ale nesmíš u toho mlaskat,doma bych se do toho taky nepoušťel. 

Asi záleží na úhlu pohledu jestli je to mlaskání nebo ne. Ale když už je dole nápravnice a jsou roztrhaný silentbloky v ramenech , vytlučený spodní čepy, volný čepy řízení  vytlučený spodky tyček stabilizátoru tak za mě je to jen otázka ceny materiálu možná  hodiny dvou práce navíc. Nebo Ty bys to poskládal zpátky i s těma vadama a jen zákazníkoj oznámil hele našel sem že tohle a tohle je načatý tohle je mrtví ale aby jsme se vešli do ceny tak jsem to poskládal a příští měsíc po vejplatě to dovezte znova a budete platit podruhé za práci v rámci které to šlo vyměnit při téhle opravě?  jako to se na mě nezlob ale tohle nesežere ani největší antitalent co se týče aut. 

Odesláno
před 25 minutami, Zodiak napsal:

Pozitivní na tom je, že budu mít krásnou jizvu, to se jen tak někomu nepovede. Lepší než kérka. :)

Jo budeš na tu jizvu moct balit holky že to je bojoví zranění z války a Ty seš  válečnej veterán🤣.  

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr bys nevěřil, že původním povoláním su důstojník ČSLA 1985-1990, VVTŠ Liptovský Mikuláš a pak 1.Protiletadlová opravně-technická základna Rožmitál pod Třemšínem, takže veterán.... Ne impozantnější bude, když budu tvrdit, že policajta fiknul kudlou kikán. Pokousat mě nemohl, jelikož kikáni mají většinou zubů jako not na buben. :) To cirkula jich má víc a všechny zdravý.

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Vena garážmistr napsal:

Asi záleží na úhlu pohledu jestli je to mlaskání nebo ne. Ale když už je dole nápravnice a jsou roztrhaný silentbloky v ramenech , vytlučený spodní čepy, volný čepy řízení  vytlučený spodky tyček stabilizátoru tak za mě je to jen otázka ceny materiálu možná  hodiny dvou práce navíc. Nebo Ty bys to poskládal zpátky i s těma vadama a jen zákazníkoj oznámil hele našel sem že tohle a tohle je načatý tohle je mrtví ale aby jsme se vešli do ceny tak jsem to poskládal a příští měsíc po vejplatě to dovezte znova a budete platit podruhé za práci v rámci které to šlo vyměnit při téhle opravě?  jako to se na mě nezlob ale tohle nesežere ani největší antitalent co se týče aut. 

Ramena jsem měl nové cca 20000km.

Průšvih je když některé nejdou přelisovat,jednu chvíli jsem se zaobíral myšlenkou ,jak opravit kulak v rameni u ulysse a dát to na závit,ale ty auta už za to nestojí. Další problém je všeobecně,že dost servisáků objednává díly na netu a zákazníkům počítá díly jak Kelly bez slevy.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno
před 4 hodinami, ozzy56 napsal:

ještě jednou napíšu, že v rukavicích dělám všecko, včetně heftování M4 matiček  🙈, bez rukavic jsem měl ruce plné třísek, takže tak..., jsem si v rukavicích velmi JISTY, takže zavřu oči a můžu valit po majzlíku a nejebnu se do prstu, jakmile sundám rukavice je hned úraz, mám to prostě naopak a už to měnit nebudu 🤠 (ale už dřevo neřežu, bo nemám čím)

Mně rukavice vaděj, takže si vždycky orasím ruce. A to mám 3 různý druhy a snažim se maximum dělat v nich - tlusný kožený na rasovinu, tenký pogumovaný na normální věci a nakonec chirurgický, ale stejně pak něco dělám bez nich a ... Zvuk, no. Nebo spíš zlozvyk.

Odesláno
před 3 hodinami, Zodiak napsal:

1.Protiletadlová opravně-technická základna Rožmitál pod Třemšínem,

šéfoval tam v té době ještě pplk. Danielčák ??  😂 (VU 7505)

Odesláno

mi vadilo už v učení, jak měli chlapi na dílně furt pořezané ruce od plechu--v té době se staré díly odsekávaly tenkým sekáčem a kladivem v ohybu (žádná rozbruška nebyla), furt v ruce nůžky na plech..., tak jsem začal nosit rukavice třeba i na montáž venkovních plechů na Š 1000--120, nakonec jsem si na ně tak zvykl, že bez rukavic opravdu nedělám ;)

Odesláno
před 26 minutami, ozzy56 napsal:

šéfoval tam v té době ještě pplk. Danielčák ??  😂 (VU 7505)

Ne, velitel útvaru plk.Bauer, po něm plk.Jakš.

Odesláno (upraveno)

tak za mně byl Bauer pplk a kontráš a za mně byl Jakš kapitán a můj velitel vozu na všech cvičeních (jinak super chlap), jezdil jsem s Ural 375 K -- pojízdná opravna elektroniky

vzpomněl jsem, že kpt. Jakš měl vše podepsané takto--Jaxš 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Dnes mne donutili pracovat- doštukoval jsem kuchyni (ještě že došel materiál ,asi bychom to se zetěm, dodělali celé již dnes) a začal v koupelně pracovat na podhledu SDK.

Zodiak  tak koukám, že nejsem zde na klubu sám bývalý důstojník (-ženista 82-92  Dukelsko-Povážský ženijní prapor, 92-97  záchranář 6.VZP CO) 

Brzké uzdravení a  plnou funkčnost ruky!!!

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno
Před hodinou, Hafity napsal:

Nám to servíruješ postupně? Co tam máš ještě?

1999 13.01. U kostela v Polici nad Metují mě sejmul policajt Jedlička z Broumova v autě Fiat Tempra, plastika obličeje, zlomená ruka. Mimosoudnì dohoda, coby kolegové. Měsíc ve špitále, ani omluva. Zlatá cirkula.

Odesláno
před 23 minutami, dýzl napsal:

Dnes mne donutili pracovat- doštukoval jsem kuchyni (ještě že došel materiál ,asi bychom to se zetěm, dodělali celé již dnes) a začal v koupelně pracovat na podhledu SDK.

Zodiak  tak koukám, že nejsem zde na klubu sám bývalý důstojník (-ženista 82-92  Dukelsko-Povážský ženijní prapor, 92-97  záchranář 6.VZP CO) 

Brzké uzdravení a  plnou funkčnost ruky!!!

Já byl voják z povolání jen 5let. 33let su pomáhat a chránit, jako @Péťa.

Odesláno (upraveno)

Ve čtvrtek to tady propršelo,tak montáž v pátek odpo ,ráno na fólii byl led. Tak už nebudu muset kolem baráku s barvou a šťetcem. A ten mistr co stojí na zábradlí to je ročník 51,tady v JC to je pan klempíř,na něj tu nikdo nemá.

IMG_20250523_140837.jpg

IMG_20250523_162938.jpg

IMG_20250523_163019.jpg

IMG_20250523_195640.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Po víkendu s vnoučaty bych potřeboval ještě tak den na odpočinek. V pátek jsme se byli podívat na Noc kostelů v Jílovém u Prahy, vystoupali jsme na věž kostela. Už jsme tam jednou byli se ženou, ale neuvědomil jsem si, jak to bude dobrodružné po tom úzkém schodišti a žebříku s mnoha místy vhodnými pro pád dolů se dvěma neposedy. V sobotu jsem se nechal přemluvit k vyjížďce Oktávkou, jezdili jsme kolem Sázavy. Zase jsme dojeli do Jílového, holčičí část výpravy odtamtud jela vlakem do Týnce nad Sázavou (vnučka jela poprvé vlakem) a klučičí část výpravy naháněla a předháněla vlak Oktávkou. Oktávka zvítězila a na nádraží v Týnci jsme na holky chvilinku čekali. A v neděli jsme vyrazili do Žampachu a vyšli si pod nejvyšším železničním kamenným mostem v Čechách ke dvěma přístupným štolám zlatých dolů. Do štoly svatého Josefa jsme šli všichni, do štoly sv.Antonína Paduánského šli jen kluci, výstup po šesti žebřících dvacet metrů nahoru není pro nejmenší. Tak snad si to děcka užila.

IMG-20250525-WA0030.thumb.jpg.1bef632b07d3ed796fa34a24209adbe7.jpg

Odesláno

Dnes ráno převaz na chíře FNHK, doktor se ptá, jak se cítete? Ale jo, jde to, ruka dobrý, jen ta tetanovka svědí jako čert. Tak mě rozbalili, pošťourali se v tom a prý přijďte zase ve středu. :)

Chuck Norris dopočítal do nekonečna, dvakrát, já levou rukou 56 zubů cirkulárky spočítal na jeden zátah několikrát, bez ztráty malíčku..... Tak kdo je Chuck Norris? 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...