Klemoň Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 TVL, díky. Vždy je dobré se něco přiučit . . . Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 my meli na aute vzdy pevne tazne az na C4 ta ma sundavaci ale vzdy sem retizek od voziku daval na ocko co bylo z druhe strany nez zasuvka uC4 bych to ani nemel kam dat tam nic neni a to je auto z nemecka Citovat
Klemoň Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Takže jen pro zajímavost a některé "mudrce" Starou lednici jsem prodal za 500,- a odpoledne dorazí "německý" kamarád a přesune novou na místo staré. No a až dorazí zbytek (cca 17.10.) tak to dorazím. To už budu pohybu schopný. Tedy hýbu se už teď ( 2 hodiny masakrování na stole zabraly ), ale tahat velkou lednici ještě asi radši nee. Pepito ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) Starší auta ty oka ještě nemají. Takže to taky hážu přes kouli. Tažné mám sundavací Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) Kua to všichni jezdite s bržděným přívěsem? Nebo jak? Vždyť u nebržděného se ty lanka nedávají. U bržděneho zase na ty kouli nesmí být, nefungovalo by tak jak má, tzn. zabrzdit přívěs a utrhnout se. Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) @Radek Hurvajz v nemecku to musis mit i u nebrzdenyho. Pojistka, ze ti proste samovolne nekam neuleti. Totez plati treba v Holandsku ci svycarsku - opet, i u nebrzdenych do 750kg. Svycari to hodnoti 500 franky treba. Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem sitler Citovat
Milan+ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Do Austrálie se od nás posílalo nějaké množství Tz a dokonce musejí mít ty oka 2. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) Nevim jak v německu, ale tady to být nemusí a zduvodňovalo se to tím že to napáchá víc škody než užitku když máš vozík za autem na řetězu či lanku a hlavní spoj se odpojí. No nevim, každopadně do němec s vozejkem nepojedu. před 2 minutami, Milan+ napsal: Do Austrálie se od nás posílalo nějaké množství Tz a dokonce musejí mít ty oka 2. Jo dřív tady byli taky s dvěmi oky, jak na vozíku tak na tažnem, lanko na každe straně. To si ještě pamatuju jak jsem si řikal jestli 2mm lanko udrží naložený 750kg vozík. Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
sitler Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Nic nenapacha vetsi skody, nez nekontrolovany prives co se zcela nerizene nekam hrne... na lanku ti maximalne rozmlati tvuj zadek bez nej klidne uleti na chodnik s lidma. Dave_k a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) Uletí stejně.............Navic možna i s autem Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Milan+ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) No nevím, nepamatuji tady dvě oka,Tz jsem míval už na prvním autě,když se stavěla řadovka,tatík taky,oba š120,tatík ještě dříve š100 a také jedno oko,ta 100 byla rok 72. Teď když se u nás i Tz testují a dostávají homologaci,tak je myslím i daný průřez lanka jaký musí být. Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem Milan+ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Ja mam pocit že na 120 byli ty šneky dva, ale možna se pletu, už je to dlouho, ale dvě lanka na vleku byli určitě. Citovat
Milan+ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Taky záleží co kdo kde koupil,před rokem 80 jsi si mohl tažné udělat i doma,stačil svářeč se SZ a koupená koule 50mm,běžne se prodávala. A dopravka to s těmi papíry otypovala. Zrovna tak káry. Strejda se toho něco nadělal. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Stodvácu jsem měl a TZ taky naši měli ji měli taky a háček na lanko tam byl jeden taková kroucená spirála a měla dva závity co jsme měli doma stavěnej vlek (oj + náprava sportyacht) tak tam byli dvě lanka tehdy je tatík nedával na oj ale až na rám nebyli tam dlouho jen do poprvé než o to při nakládání něčeho na vlek zakopnul pak dal jedno na oj . Co mám malou káru tak ta nemá nic dokonce se nemusí ani čuba zamykat jako se zamykala stará. Když tahám podval tak dávám smyčku pod kouly protože většinou to mají v půjčovnách zkrácené že to dál nedostane. Ale možná si to Radek plete s nákladníma vlekama tam pokud byl na autě obyčejnej závěs tak musely být mezi autem a vlekem dva řetězy a na autě byli dva háky a na vleku byli dva háky až na točně to kdyby se utrhla oj. A dávali se do kříže ty řetězy. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 ja si pamatuju ze stryc mel ten maly na bantamech tam snad mel retizek jen preventivne a deda mel delany s brzdou a 2 korby jednu mezi blatniky na STK a druhou pres blatniky na drevo do lesa a ten mel retizek stoprocentne u jednoho auta jsme meli tazne kde bylo oko z retezu rozriznute a zkroucene - ta smycka byla vetsinou na tech starych taznych na facku Citovat
ozzy56 Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 (upraveno) já tomu až tak nerozumím, ale jako pojistka by tam lanko-řetízek měl být , přece musíte vědět, kolik vleků se už utrhlo, či odpojilo... na Tatře jsem měl pojistné řetězy jak ruka, dokonce dva , do kříže..., řetězy musely mít plombu od kontroly (myslím jednou za 5 let) Upraveno 13. říjen 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
Milan+ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 @Havlicek.Lukas Tohle jsem kupoval v roce 90 tchánovi v Škoda Kosmonosy u známého co tam dělal šéfa,stálo to necelou pětistovku. Dneska je to děs,co si za to říkají. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 Jednou se mi brzdeny vozejk odpojil. Celková délka vozejku asi 4.5m, a neuletěl mi jen díky lanku na kouli. Byl tedy prázdný. Citovat
PaKr Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 @Havlicek.Lukas , @Milan+ to je na Favorita? Tím jsem kdysi táhnul 406 a lano hezky za kouli. asi za měsíc jsem zjistil, že z celého tažného je v pořádku jenom ta samotná koule, zbytek tažného byl úplně na prach nakonec byl na prach i ten favorit, ale to mě až tak nepřekvapilo.... Jinak na agadosu lanko nemám, ale pokud někde je, tak dávám taky za kouli. Někdy zapřáhnu (polský ? ) Temared ( nebo tak nějak ) a tam právě lanko je. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. říjen 2024 Odesláno 13. říjen 2024 jj tohle je tazne na facko co se sroubovalo v kufru do te boule na rezervu takze nosny prvek jako noha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.