Vena garážmistr Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Bylo to a je to absolutně normální že kluci co se motají odmalička kolem aut traktorů a jinech strojů když k tomu jsou a jak dorostou do pedálů tak se naučí s tím hejbat a jak píše ozzy kolikrát jsou lepší jak ten kdo je učí. Za mě je to nesmysl takového kluka když to chce zkusit k tomu nepustit a říct mu až budeš mít papíry to se taky může stát že mu to znechutíš a on nebude chtít papíry dělat nebo a to by byla ta horší varianta někde auto šlukne jak se mu namane příležitost a pojede to vyzkoušet a něco při tom provede. To budu desetkrát klidnější když budu vědět že minimálně základy ovládání toho stroje zná tzn. jak se rozjet jak zastavit a jak to bezpečně odstavit pak se totiž může stát cokoliv budu na s ním na dvoře sám udělá se mi špatně a ten klučina bude vědět jak ten stroj zastavit a zajistit aby se nehnul. Hele byl to případ krajní nouze můj biootec něco dělal na zahradě a nevím jak se to stalo ale propadnul do pařeniště v tý době tam měl ještě klasický sklo takže si hodně blbě a vošklivě rozťal hnátu pod kolenem podotýkám že to bylo ještě v době kdy mobily nebyli a on tenkrát sloužil u podnikových hasičů na Poldovce takže zdravovědu ovládá na dost dobré úrovni takže nějaké prvotní ošetření zvládnul s pomocí nevlastního bráchy kterýmu bylo tehdy 10 - 12 roků nepamatuju si to přesně ale vím že od malička jak dorost do pedálů u stodváci tak couval auto do dvora a do garáže ze silnice a přesně základy ovládání auta měl naježděné po polních cestách nebo letišti. Telefon byl dole ve vsi ale než by tam doběhnul a zavolal sanitku tak bylo rychlejší že se otec doplazil do auta nějak se nasoukal na zadní sedačky a brácha za volant a do špitálu na Kladně ho dovezl. A vím že tenkrát ten doktor co mu to operoval tak říkal že kdyby sháněl sanitku a čekal na ní než by dojela tak že mohl klidně o tu haxsnu pod kolenem přijít takhle akorát předpovídá počasí. Milan+, ozzy56, Fruktis a 5 další ohodnotil 6 2 Citovat
jirka307 Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 (upraveno) před 5 hodinami, Péťa napsal: Takový pěkný techničák a přijdeš o něj Já jsem jsi ho taky nechal ( simson skútr) přepisoval jsem na sebe letos od prvního majitele - a to jsem ho od něj koupil před 6 lety Upraveno 28. červenec 2024 uživatelem jirka307 Citovat
Medvěd Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 (upraveno) Zase ten samej soubor fantasmagorií - zákon je zákon a ten má v normální společnosti fungovat bez potřeb obcházení Já mám v tomhle punktu jasno a Pavel za volant prostě sedne až na podzim v autoškole. Svým způsobem i děkuju tomu, jak se na veletrhu ocitl v rozjíždějícím se autě - do tý doby jsem byl špatnej, že ho odmítám učit řídit, ale když sám zažil situaci a zjistil, že z místa spolujezdce s autem udělá velký prd, najednou bylo jasněji a tlaky pominuly P. S. Vlastně už na jedné hodině trenažéru a jedné hodině v autoškole na cvičáku v autě byl, nějaká AŠ to 17ti letým umožňuje gratis Upraveno 28. červenec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
dýzl Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Jinak ještě doplním, svého času jsem jen s ŘP sk AM na útvar nakládal na podval a na nádraží z podvalu na vagony cca20ks pásových OT (OT62 Topas). Inu rozkaz je rozkaz a.... Naštěstí jsem svého času měl asi 2x po sobě dobré "rajčáky" a díky tomu s tím uměl. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 Bez ridicaku v provozu - tam jasne, tam ani omylem. Bez ridicaku na soukromem pozemku: zadnej problem. Ostatne, jak jinak by kluci mohli zacinat s motorsportem? Az uz motokary, motorky, auta... vsechno zacina uz od detskych let. A neni v tom zadnej rozdil oproti tomu, ze nekdo na pozemku posunuje traktor. Moje dcera uz si taky motorky vyzkousela. A neni to zadny obchazeni niceho, nic nelegalniho - vse v naprostem souladu s predpisama a zakonama. Péťa, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 před 6 hodinami, Péťa napsal: Takový pěkný techničák a přijdeš o něj Když bude chtít,tak mu ho nechají,tak to mám i u Puga co jsem kupoval. Tedy u nás to zatím jde. Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2024 Odesláno 28. červenec 2024 V 13. 7. 2024 at 21:54, radim.1008 napsal: Navečer jsme skončili na místní akci pořádanou hasiči 30. Kunvaldskou lávku aneb na trakaři přes koupaliště. V 14. 7. 2024 at 9:31, Péťa napsal: @radim.1008 Tak už víme, kde to naši hasiči okopírovali U nás byl teprve 17. ročník: https://www.velkydrevic.cz/lavka Asi je to oblíbená zábava, tady měli už 61. ročník https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/blazkov-plovouci-lavka.A240728_203551_jihlava-zpravy_mul radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červenec 2024 Odesláno 29. červenec 2024 dneska s vnučkama tady, vítr jako kjáva https://mapy.cz/zakladni?source=base&id=1853736&x=17.6038586&y=50.1717831&z=18 Pepito ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 Dnes jsme vyrazili na nejvyšší kopec Orlických hor a oběd si dali na Masaryčce na Šerlichu. pavelu96, Lihous, Pepito a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Péťa Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 Já vyndal buben z pračky (bude se měnit ložisko), ale moc si nevěřím, že ho ještě někdy dám zpátky Pepito ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 (upraveno) Tady nechali vyměnit u LG pračky ložisko, muselo se to řezat, pak zase lepit a za dva roky hučelo uplně stejně jako to puvodní. Upraveno 30. červenec 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 Dávají 5 let záruku Pračka je přesně 8 let stará (kupovaná 8.7.2016), tenkrát stála 22.221,-Kč. Tak doufám, že oprava má smysl. https://www.loziskapracky.cz/ Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 (upraveno) Jo, taky to meli nekde v Ostravě. Tak uvidiš no, u takhle drahy pračky se to vyplati. My pračku za 7000 vyhodili po sedmi letech, odešel počítač, a koupili jsme jinou za 7000 dohromady to dá snad 14 let za super cenu a neřekl bych že to má nějaký omezení, máme to i s párou atd. Ale tady to jede denně, utěrky z cukrárny a ubrusy. Upraveno 30. červenec 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
dýzl Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 dnes postavil auto na podpěry, demontoval vadné tlumiče na zadku na C4, samozřejmě objednal i nové díly. Synek vymetl díru a uložení tlumiče - ložisko pružné vzpěry - šlo do kytek. 14 dnů před plánovanou TK, tak jdeme v pondělí Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 dnes opět na pstruha , ale s vnučkama -- máme hlídací službu , snad po 50 letech jsem okusil rybí polévku (s krutonkama) a jsem překvapený jak byla dobrá , přitom cena 55 Kč..., tata ji doma vařil když jsme byli děcka, ale nikdo to nejedl , stačilo vidět ty hlavy v hrnci https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=13111772&x=17.3798459&y=50.1371768&z=16 byl tam i někdo s P 3008 hnědá metalíza z klubu Pepito ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 Dnes na otočku Jánský lázně a zpět... největší peklo Praha a já věřil Waze že mě tím protáhne...dobře mi tak...sedm hodin peklo ve výhni...cestou tam jsme stáli od Zličína až na barandak, a pak k černýmu mostu od Kačerova..cestou zpět Jižní spojka stoják...a policajti před barandakem měli žně u spechacu v bus pruhu...řídící tam na ty pokud stáli frontu...přitom takový proflakly místo příště dám na svůj instinkt a prahu objedu přes Kralupy...nebo to objedu přes polsko Citovat
dýzl Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 dokončena oprava - výměna ložiska pružné vzpěry a tlumiče=x2 tedy na obou stranách. Jinak předpřipravil jsem dnešní oběd-suroviny na pečený guláš, moje doplnila jen cibuli, česnek, promíchal vše dohromady a podlila vývarem a dala do trouby. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 před 59 minutami, Fruktis napsal: Dnes na otočku Jánský lázně a zpět... největší peklo Praha a já věřil Waze že mě tím protáhne...dobře mi tak...sedm hodin peklo ve výhni...cestou tam jsme stáli od Zličína až na barandak, a pak k černýmu mostu od Kačerova..cestou zpět Jižní spojka stoják...a policajti před barandakem měli žně u spechacu v bus pruhu...řídící tam na ty pokud stáli frontu...přitom takový proflakly místo příště dám na svůj instinkt a prahu objedu přes Kralupy...nebo to objedu přes polsko Jižní spojce se vyhejbám už od dob co sem přestal jezdit s kamionem. Když potřebuju projet krz Prahu od nás směrem na KV tak jedu Vinoř-Prosek- dolů na Povltavskou tunelem vyjedu na Patočkovou a Bělohorskou ven z prahy na 6 a pak po 6 až na konec do Krušovic záleží na čase kdy vyjíždím ale i v pracovní den když vyjedu před 8 z domu tak mi to nejdýl trvalo malinko přes 2 hodiny a jezdím na hlavu bez NAVI. Citovat
sitler Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 Zalezi na case dneska jsem jel na 8. rano od D11 na pankrac a uplne v pohode, v poledne pak na stodulky a taky uplne v pohode , ve 4 domu uz t byl mordor Citovat
Fruktis Odesláno 31. červenec 2024 Odesláno 31. červenec 2024 Já vím...jel jsem v nejdebilnejsi čas co šel...v devět od zlicina je mrtvej..tím jak tam frezujou okruh to prostě poskakuje...a hlavně tam u nájezdu z D5 člověk stojí a pak z ničeho nic se to rozjede... A zpět zase když se vidláci vracejí z práce Ale prostě jinak to nešlo, lázně vyžadují nějaký čas příjezdu...a zpět to zase vycházelo na spaní nejmenší... Jako @Vena garážmistr tam mě vedla navigace napoprvé,ale před cernakem to přepocitalo cestu a je tomu krámu uvěřil... Ale za většinu kolon můžou řídící neukázněnosti...zúžení 100 metrů za křižovatkou, zipujou se v křižovatce...stojí křižovatka,stojí za křižovatkou,a sto metrů pruh volný... Na D11 sváděli pruhy do jednoho...a dementi...jinak to říct nejde nejdříve zacpou dálnici před tím posledním autem se šipkou co to vede do jednoho pruhu...a pak udělají dva strudly tam kde měl být už jen jeden a za dalších 500 to stojí protože se tam ty dva strudly sjíždějí znovu do jednoho ,protože tam stojí vyprclej náklaďák s hydraulickou rukou a vykládá takový ty betonový svodidla... jako představa že mě to čeká ještě 4x me děsí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.