Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@VojtouNerCZ budeš mít ještěrku s právem přednosti v jízdě? :D kdysi mi říkal kámoš, že rozbili sklo na majáčku , tak uřízli kus petflašky od matonky ( tehdy ještě tmavě modrá) a bylo spravneno :D dokud to neviděl bezpečák, tomu se vládní ještěrka nějak nelíbila :D

Jinak teď čekám na odběr plazmy a hlásím, že dopoledne jsem na mamčiném autě ( koupeném od @Béďa ) namontoval displej od @Ferryho. Takže pořád tak nějak klubové auto :papa

IMG_20240426_110453.jpg

IMG_20240426_111859.jpg

Odesláno

@Ferry no asi jo ( úplně nahoře), ani jsem si pořádně nevšiml 🙈 rychle jsem to přehodil nastavil, zjistil, že teploměr měří a hotovo ;) řeknu mamce, ať se na to pořádně podívá.

Odesláno
V 25. 4. 2024 at 15:13, ozzy56 napsal:

tak mě napadlo, protože to moje nynější mitsubishi je mild-hybrid-- nepíše to nabíjení ohledně baterie pro elmotor, co je někde pod kapotou ??  může odpovědět někdo co tomu rozumí ?  díky :)

nikdo nic ? :)

mno, je to dotaz spíše na ty, co mají mild-hybrid nebo je servisují -- pokud se mi na displeji rozvítí nápis ,, Probíhá dobíjení akumulátoru'', týká se to akumulátoru pro elektromotor, co je pod kapotou ?   napadlo mě, že se tahle hláška nejpíš nebude týkat akumulátoru pro start motoru  :myslim, v návodu o tom nic není

Odesláno

MILD HYBRID - Malý elektromotor pomáhá při zrychlování a popojíždění v hustém provozu. Přispívá k nižší spotřebě paliva a nižším emisím CO2.

Hlavní rozdíl mezi mild-hybridním (mHEV) a plně hybridním (HEV) pohonem je v tom, že mHEV neumí jet jen na elektrický pohon. Elektromotor zde asistuje motoru spalovacímu. Spalovací motor může zhasnout například při dojezdu ke křižovatce nebo po zastavení.

U samonabíjecího hybridního vozidla spalovací motor pohání generátor, který během jízdy dobíjí akumulátor. Akumulátor se dobíjí také prostřednictvím rekuperačního brzdění, kdy se využívá odpadní energie vznikající při zpomalování vozidla. Za účelem nabíjení není nutno vozidlo připojovat k elektrické síti.

Odesláno
Před hodinou, pavelu96 napsal:

Hlavní rozdíl mezi mild-hybridním (mHEV) a plně hybridním (HEV) pohonem je v tom, že mHEV neumí jet jen na elektrický pohon

To zrovna Peugeot umí , i když na omezenou vzdálenost :)

Odesláno
před 4 hodinami, ozzy56 napsal:

nikdo nic ? :)

mno, je to dotaz spíše na ty, co mají mild-hybrid nebo je servisují -- pokud se mi na displeji rozvítí nápis ,, Probíhá dobíjení akumulátoru'', týká se to akumulátoru pro elektromotor, co je pod kapotou ?   napadlo mě, že se tahle hláška nejpíš nebude týkat akumulátoru pro start motoru  :myslim, v návodu o tom nic není

jestli se ti to deje za jizdy a jde o tzv rekuperaci , tak se ti dobiji lithium iontová baterka , ta u mild hybridu je 12V a u ASX je pod sedačkou spolujezdce .

Odesláno

díky chlapi :)

rozsvítilo se to poprvé co to auto mám při normální jízdě, tak jsem se radši zeptal kluků co taková auta mají..., ano, je to u mě jak píše @Pe.Tr, baterie mild-hybrid pohonu je pod sedačkou spolujezdce, to vím, ale že displej upozorní na její nabíjení není v návodu ani čárka, no, tak už budu vědět  👍

jinak u mě to jen na elektriku nejede, ale cítím, že zpravidla po rovině zhasne motor a jede to jen na elektriku do té doby, než přišlápnu plyn, nebo se dotknu pedálu brzdy

Odesláno
před 4 hodinami, Milan+ napsal:

@ozzy56 U Tucsona to mám graficky a ukazuje to ,že buď jde energie do Aku a nebo při akceleraci do alternátoru,který tomu pak pomáhá.

v návodu mám nějaké obrázky kde tohle jde navolit na displej, ale já na tydle chujoviny nejsem, co šlo jsem vypnul, hlavně ty asistenty jízdy 🙈🤠

Odesláno

Dnes oprava kabeláže  mezi kastlí a 5.dveřmi-nešel otevřít kufr (ze dne na den-dva zlomené kablíky v přechodu) pak -když to bylo rozebrané , tak jsem zkoumal proč prosvěcuje 3.brzdové světlo na 5. dveřích na C4-na nic jsem nedošel, jen že jde cca8V o na žárovku (brzdovou) na levé straně. Tam to ovšem nestačí na rozsvícení avšak na diodové to stačí.

Odesláno

Dopoledne výlet do Olomouce na projížďku a nějaké ty burgery, odpoledne jsme s tchánem a nejmladším švagrem skládali menší puzzle :)

IMG_20240427_201502.jpg

Odesláno

Do ted v kolbence - odpoledni v sobotu top smena.

Dopoledne nataceni odchytu lednacka pro jedno sdruzeni ornitologu s moznosti vyuziti zaznamu TF1

A realny testik noveho dronu sice jsem se trosku bal dle app vitr cca 23-25km/h naraz cca 45km/h ale dal to s "gracii" DJI AIR2 nahradi "zesnuleho" DJI MINI1 v lomu Masty
celkem drahy zaber :myslim a nahradi asi nase stado 5ks Yuneec Thypoon H - jeste uvidim Yuneec ma sve neprekonatelne klady pro nataceni DJI ma zase top telemetrii a spolehlive ovladani.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...