Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já to na jaro rozšmelcuju traktorem nebo sekačkou a dám na kompost, teď bych musel sbírat listí každý den :)

@Radek Hurvajz  podobnou motorovou jednotku jsem měl k bubnové sekačce--nešlo to zastavit, jakou mělo sílu, ale u mě už byla zbytečná, tak šla z domu

Odesláno (upraveno)

Tuhle jsem se babral s výměnou vložek zámků na Pikaču a skoro by se dalo říci zbytečně no a dnes  šla do světa (jen o kousek dál ) do Lomnice n/L takže se uvolnilo jedno parkovací  místo ale to stejně není poznat. No a tím taky už mám zajištěnou "práci" i na  pondělí=magistrát-zápis změny, pak pojištvna-zrušit PR  a nakonec pošta-poslat ORV novýmu majiteli!

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno (upraveno)

Prý, vymením kamošovi pískající větrák v notebooku, to je jednoduchý, jen sundaš dole dekl a vyměniš ho :D

Tak zrovna u tohoto se nesundava spodek nýbrž vršek :D Takže trochu více rozebírání.

No dokonce jsem to i složil a nic nezbylo, noťas jede :)

20231111_115344.jpg

20231111_115349.jpg

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 4 hodinami, ozzy56 napsal:

já to na jaro rozšmelcuju traktorem nebo sekačkou a dám na kompost, teď bych musel sbírat listí každý den :)

@Radek Hurvajz  podobnou motorovou jednotku jsem měl k bubnové sekačce--nešlo to zastavit, jakou mělo sílu, ale u mě už byla zbytečná, tak šla z domu

Jednou, dvakrát to přejezdím  a zbytek pohřbu až spadne i z jabloní. Dneska jsem pojezdil jen kousek pod barákem, zítra budu třeba pokračovat. :myslim Potom ještě tu stráň. Doufám, že nezačne foukat od západu, to z ní bude potom vše dole, kde jsem dnes jezdil. :D :roll

Odesláno

Dnes jsem se naučil 2 věci. Jednak když jsem nemocnej, tak že nemám nic dělat. A druhak, že i když mám sušičku vyplou, na tepelný pojistky jde furt 230 xD Nevím, jestli víc bolí ruka, kterou jsem si sáhl, nebo obličej, do kterýho jsem se práskl šroubovákem, jak jsem sebou cukl 😂

Odesláno (upraveno)
před 16 hodinami, RichVa napsal:

Jako elektrikář musíš občas dostat ránu elektrikou - posílí to mysl. To mě vždycky učil můj táta jako starý elektro-revizák 

S tím souhlasím a elektrikář nejsu. Jen občas si na něj hraju.😉☠️😁

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Dnes již pátý den anamnézy s nepojíznýdm vozíkem. Po výměně měničů už jel, ale jakákoli hydraulická funkce shodila vozík. Měřím jak vocas izolační stavy, mezizávitový zkraty, vytáhl jsem všechny 3 motory, měniče, jednotky... O vona baterka. Přitom má 52V, což je parádní hodnota, kapacitu 96%, každý článek 2.3V, koroze žádná... A vona sviňa při zátěži vyplivne :D 

Odesláno (upraveno)

tak nakopano od elektriny to bych mel minimalne na jeden list A4
nejenom 220/380 ale treba i zapalovani v aute :D

@VojtouNerCZ to mi pripomina moji praci v TPCA kdy na doku kolegine jezdila s vysokozdvyhem uplne do mrte - nadrizeny stale nemel cas baterii vymenit tak jezdila - jezdila az ji zustaly videl ve 2 metrech a nesly dolu - pritom jizda byla stale mozna - a bezpecnost je bezpecnost - prijel druhy vozik - napojila se jeho baterie vidle dolu - prepojilo se to zpet a pomalym sourem do baterkarny :D 

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

kolega elektrikář mi říkal, že 230 je nejnebezpečnější napětí, bo ho každý bere jako že to je nic..., ke 400V a více už jde se staženou prdelkou, tak prý tak :), já loni total defekt v hlavě--opravoval sem tu prodlužku, aniž bych se podíval, jestli není druhý konec ve zdi, nepochopím do teď 😧, ale třepal sem se dost...

Odesláno

@ozzy56
ja takhle s tatikem delal zapojeni 380 bojleru u dedy na baraku
ja delam krasne zastrcku a tatka to zapojoval v pristroji

ja mel hotovo a nevedomky jsem to strcil do zasuvky - asi 10 minut na to mi tatka povida - mas to odpojeny jo ??
krve by se ve me nedorezalo ten kabel byl minimalne 10 minut pod proudem kdyz tatka delal takovou tu kosmetiku - tam kablik vlevo - tam kablik vpravo - naohybat nachystat dat prechodku

Odesláno (upraveno)

A já vas trumfnu. Mně dala jebu lokomotiva  typ 380, když jsem ji odpojoval na praxi a kluci mi řekli, že ji odpojili. Já si brnkl klíčem. 5kV. 

400V,to jen zabrní. To vždy dostanu ve sklepě když potřebuji odpojit čerpadla z kanalizace. Vše zaživa. Odpojení ok, připojení OK. Pak nandavam víko krabice, druhou rukou držím šroubek, ten mi spadne, já de ohnu, pustím víko a ruku vrazím přímo na věneček. Už 4x a ještě jsem se nepoučil 😅

Předmět doličný. Uhnilo to od kyseliny. 

Nicméně na vozíku 46 hodin práce, měnič za 150k... Někdo to bude muset zaplatit. Jen práce je za 2600 euro. 

@Havlicek.Lukas to my jsme jim dali jasně najevo, že jestli pojedu k mrtvýmu vozíku a bude jen vybitá baterka, budou to mít jednak drahý a druhak jim to neodtáhnem. Od té doby klid :P

DSC_1961.JPG

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

já vás asi netrumfnu, ale jako děcko sousedi měli vánoční stromek s el. svíčkama, tak jako příjdte se podívat..., já ten stromek pohladil a pak se probudil v posteli prý zelený 😯, no soused posypal ten stromek barevnýma hliníkovýma lametama (či jak se to jmenuje), pak zašrouboval žárovičky, jedna lameta byla uvnitř objímky a já když stromek hladil, držel se ustř. topení, tak i zemnění bylo super 👍, jen si pamatuju, že mě to nechtělo pustit, jako dospělý s děckama mi ty lamety nesměly do bytu :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...