Medvěd Odesláno 21. únor 2023 Odesláno 21. únor 2023 První i druhá Česky Těšín, další jsou ze za vody z Polského Těšína Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 dnes jsem byl na chajdě na výletě-kontrole, takový kujva rok jsem ještě nezažil--stromy popadané, větve jak noha taky, ve škarpě přes celý les naházené stromy a větve, na zahradě tolik krtinců, to jsem nikdy neviděl a to byl celý podzim klid--jsem si myslel, že jsem je loni odlovil..., ale jsou nejen u mě, kopečky jsou všude kde se podíváš..., musím se poptat co používají na hřištích golfu, tam není jediný kopeček , prý to polévají nějakou odpuzující kapalinou, neví někdo co to je ? Citovat
Lihous Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 Taak jsem si myslel ze zubar nebude az takova zabava - a opak je pravdou - jsem rad ze zubare mam a jsem prekvapeny kam se to ubralo za X roku ktere jsme nemel zubare, ale ze budu chodit na "dentalni hygienu" 2x do roka mam uz 4 ruzne mezizubni kartacky na ruzne siroke mezery a to jsem jeste pana doktora nevidel a buro je v .... (u nich) ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 (upraveno) před 3 hodinami, ozzy56 napsal: prý to polévají nějakou odpuzující kapalinou, neví někdo co to je ? Na internete píšu, že ako repelent funguje zálievka vodného roztoku ricínového oleja zmiešaného so saponátom. Upraveno 22. únor 2023 uživatelem Akoc ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 @Lihous dentalka je super business no dneska jsem ji zrovna absolvoval. Jen za dvojku ... a zejtra prevencka u zubarky Citovat
Dave_k Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 před 2 hodinami, Akoc napsal: Na internete píšu, že ako repelent funguje zálievka vodného roztoku ricínového oleja zmiešaného so saponátom. A tráva tam taky potom 10 let neroste. Tak co by tam ten krtek žral. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 22. únor 2023 Odesláno 22. únor 2023 Pozor, to je silne zriedený roztok (1:1000), takže to tráve nemôže uškodiť. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Já včera s překvapením zjistil, že mám asi důvěryhodnou komunikaci, neboť mi jeden pán z Havířova poslal předem 7 500 Kč za věc, kterou si ještě ani nevyzvedl . Musím popravdě napsat, že mne to opravdu potěšilo PaKr ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Já včera po vyzvednutí dopobručeného dopisu zjistil, že můj domněle zrušený ŽL je pouze pozastavený, ale stále aktivní - díky čemuž mi byla aktivována datová schránka, o kterou jsem se nikoho neprosil. A protože o tento nesmysl opravdu nestojím a současně i doufám, že v zaměstnaneckém poměru vydržím až do smrti nebo důchodu (podle toho, co příjde dřív), tak v příštím týdnu půjdu ŽL konečně zrušit. Citovat
Fruktis Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 @Medvědto ti zřídili na živnost nebo na tvou osobu? Já jen aby ti tam nechodili všechny úřední dopisy...když datovku nebudeš používat ..aby nebyl nechtěný malér.. Já teda datovku mám spíš že zvědavosti už nějaký rok a zatím mě to nijak obtěžuje,ministerstvo mě upozorní kdy mi končí STK, občas nějaký výpis z portálu občana ...a jednou jsem přes ni něco úřadům i poslal... Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 @Medvěd A nezůstane ta datovka i tak aktivní? Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Vzhledem k informaci úřednice živnostenského úřadu mi prý datovka automaticky zanikne po zrušení ŽL = prý mi stačí jen zrušit ŽL a o víc se nemusím starat Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 No já bych jí tolik nevěřil. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 (upraveno) Datovka vazana na zivnost konci zanikem zivnosti... jaksi se totiz pak nema na co vazat, protoze je to datova schranka ke zrusenemu subjektu. A k cemu je zrizena je videt ve zrizovacim dopisu. Jinak teda datovku pro FO mam nekolik let a je to vyrazne lepsi nez komunikovat s urady pisemne postou... a hlavne taky muzu urad vesele poslat do riti, pokud mi neco posle postou a ne datovkou. Upraveno 23. únor 2023 uživatelem sitler Radek Hurvajz, Péťa a Fruktis ohodnotil 3 Citovat
Pepito Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 @Medvěde, to jsem řešil zrovna minulý týden a ujistili mě, že pozastavený ŽL nemusím rušit a DS je v klidu. Jinak mi paní za přepážkou sdělila, že můj pozastavený ŽL má platnost do roku 2070 což mě uklidnilo. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Jak už jsem psal, paní za přepážkou bych tolik nevěřil, když to zřídili Medvědovi tak ji nejspiše zřídí i tobě, a DS bude aktivní i když ji ani neotevřeš Citovat
Pepito Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Já tu DS asi mám, ale když nepodnikám, tak ji ani nepotřebuji.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 (upraveno) Heh, tak až ti tam něco uřady pošlou, tak zjistiš že ji potřebuješ Upraveno 23. únor 2023 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 23. únor 2023 Odesláno 23. únor 2023 Ano, DS je ke kazdemu ICO povinne. Od letoska. A pripadne dopisy od uradu na ICO pujdou do datovky. Zcela bez ohledu na to, zda si ji uzivatel zaktivoval - aktivovana je automaticky 10 dni od doruceni dopisu s prihlasovacimi udaji a je povinnosti uzivatele si ji kontrolovat. Funguje tam i fikce doruceni. Nicmene, u roky pozastaveneho ZL je pravdepodobnost kontaktu ze strany uradu naprosto miziva. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.