Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak jasne ze nejsou remeslnici. Jeste za me sel na remeslo ten, co bud strasne chtel a mel k tomu vztah (minimum), nebo proste ten, co byl moc lempl na stredni skolu. A tak sehnat remeslnika, co mu ted je nejakych 35 je problem. A starsi samozrejme postupne konci, nebo maj prace a zakazek nad hlavu (treba instalater rikal, ze do podzima ma uz ted plno a zima se mu zaplni max do leta)

Odesláno

já měl v únoru zedníka, z hodiny polovičku protelefonoval s jinýma zákazníkama, furt mu něco chybělo a to mi ho dohodil sused--prý super odborník 🙈

Odesláno

tak on i ten řemeslník v 21. století  nemůže být lopata, potrebujes jazyk, umet s pc, ruzne technologie ovladat ruzne procesy , umet si spocitat ma dati dal apod ze . to si myslim vetsina kluku z me doby na remeslu ani neumela predstavit a byli radi ze byli radi ze z te skoly vylezli a neco delaj (mimo obor samo)

Odesláno (upraveno)

možná to vidím moc černě, ale po převratě jsem si myslel, že konečně budou na svých místech odborníci, ale to sem se sakra splet--v servisu umí většina vyměnit olej a filtry, fungl nový Mercedes s návěsem dostane cucák, co neumí couvnout s osobním autem, vedoucí je přes práci debil, ale žije s dcerou šéfa... 😉, dál se nebudu nervovat, nemá to smysl 🤠

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

K těm řemeslníkům = učňákům

Jako dnes slyším rozhovor s ředitelem učňáku na Zeleném pruhu (za komárů jeden z největších učňáků v Praze), který jsem asi před dvěma roky poslouchal v rádiu. A když i ředitel veřejně do éteru prohlásí, že své dítě by na UO neposlal, páč jsou tam absolutně demotivovaní učni bez nejmenšího zájmu o obor...

Že si to tam prostě přišli odsedět a budoucnost je pro ně zcela nehmatný pojem ...

Že prý jediná cesta k řemeslu je jakkoli dokončit střední vzdělání a pak jít na rekvalifikaci - že tam už se pak objevují studenti, co zjistili, že něco umět / znát potřebují a mají o daný obor nějaký zájem.

Já - jak jsem psal ráno - věřím, že vše bude v cajku, ale nervózní teda jsem, to jako jo 😀

Odesláno (upraveno)

V 5. 4. 2022 at 19:55, vendelinek napsal:

Minulý týden jsem si objednal na Lidl shopu skartovačku a dneska jsem ji prvně "zajel"

Za odpoledne jsem udělal skoro plnou tuhle velkou krabici,zítra budu pokračovat ještě mám dvě takový krabice a věřím,že je naplnim

__-_----------------

Dneska jsem už dodělal veškerý papíry s skartovačku ,dneska to šlo fajnově,včera a předevčírem bez chyby, ucpal se ze začátku dobře,že jsem ho musel od spoda  otevřít a vyčistit a od tý doby jel bez problémů,tydle dva dny jsem udělal 4krabice plný a nebyla vůbec žádná závada a jsou připraveny na odnos dolů ke kontejneru

received_419207726707766.jpeg

image.jpg

Upraveno uživatelem vendelinek
Odesláno

Tak co jsem dnes udělal . . .  No chtělo by se mi říci že ... , ale nemohu. Takže za 1. náhle se objevila na poště pohřešovaná doporučená zásilka s důležitým obsahem - povím a ukážu zítra až ji opravdu budu mít v ruce, za 2. pojišťovna mi odklepla lázně (Bělohrad), za 3. padla možnost půjčit si vytouženou Chevrolet Corvette 6.2 V8 C7 Z06 protože 515kW / 700 HP se už nepůjčuje 😭 Původně to měla být 339kW , ale dorazila "trošičku" silnější verze :bacha . No a tak jsem si spravil náladu a na zítra zamluvil už naposledy profláknutou klasiku . Koně už ale nikdy . . .  Zase něco jiného . . .🙃

1-3.jpg

4-3.jpg

7-3.jpg

9-1.jpg

Odesláno

ráno mě napadlo zapnout nabíječku AKB--nabíjela 9 hodin a to jezdím každý den 😯, uvažuju, že tu nabíječku zabuduju pod kapotu napevno a budu nabíjet všude kde je zásuvka... 😂

Odesláno (upraveno)

Jen na zítra od 8 - 20 / 12 hodin / 3 000,- + PHM  Takže zítra jezdit nemám . . . :papa

Ceny a vozový park jsou různé . . .

Někdo v dosahu 100 km - pozvání na kávu ??? 😇

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

@Klemoňtak přeji na zítřek příjemný zážitek :)

Dneska jsem byl na úřadě s tím, že zaplatím popelnice a podepíšu smlouvu na stočné ( od letoška platím vodné VaKu a stočné obci ) a jak tak koukám na monitor, co tam starosta píše a říkám, že má u mě špatné popisné číslo, nakonec jsme zjistili, že nás mají v ( nějakém ) systému vedené každého na jiné adrese, ale naše číslo tam neměli vůbec....

Odesláno (upraveno)

přiznám se, že jsem byl jedním z těch, co říkali ,korejce nikdy'..., ještě když si děda před pár lety koupil ix20, dělal jsem si srandu proč zrovna hyundai ??  teď se tu začínají tlačit číňané a počítám, že za dvacet let bude většina jezdit v šikmookém autě :roker, vzpomínám si na knihu o historii značky Sony--v USA začínala tak, že její výrobky přidávali zdarma k většímu nákupu, bo to nikdo nechtěl kupovat...

https://www.garaz.cz/clanek/blog-cesta-hyundai-na-vrchol-z-vysmivane-znacky-na-hattrick-svetoveho-auta-roku-za-necele-tri-dekady-21008069

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...