Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chvili jsem delal ve sporitelne a byl to teda vopruz, ale spis k veci. Ony ty male banky pro sporku nejsou konkurence, je jim to jedno. Vetsinou ty male banky nemaji ani tolik klientu, kolik jich rocne sporitelne umre. Sporka tahne s sebou velke mnozstvi ulozenych penez klientu a musi se o ne starat. Licenci na pujcky dneska dostane kazdy jelito, viz desne vyhodne uvery od tesca ci home creditu. Vzdy platilo a bude platit, ze pujceni penez stoji dalsi penize. Banka nejsou rodice ktery detem pujci treba bezurocne, nebo nejakou splatku odpusti, ci treba i pulku dluhu. To vse pak v jedinci vyvolava jen hlubsi financni negramotnost a jednou se na supervyhodny uver velmi spali. Klasicke metody autoesa a aaa, kdy maji vyssi zisk z prodeje financnich produktu, nez z prodeje aut.....

Odesláno

Ne dnes ale včera u kámoše. Docela překvapilo, uvidíme co se ještě nechá udělat s přehráním jednotky. 

A manželku jsem ukecal, ať půjčí domu na zkoušku z poškozeného aku sekačku, když už mám tolik baterek a další dvě jsou u sekačky. Tak dnes to prubnu. Kdyžtak prý na ni šéf udělá symbolickou cenu. Má poškozená zadní kolečka, je vidět i na foto.

IMG_20200728_180548.jpg

IMG_20200728_204907.jpg

IMG_20200728_204919.jpg

IMG_20200728_205010.jpg

Odesláno

Není to ani dnes, ani včera, ale minulý víkend.... Skorošvagrovi se na chalupě propadla podlaha v kuchyni.... Byla porušená hydroizolace, díky tomu vyhnilo dubové prkno pod a zmoklvala dřevotříska nad hydroizolací... Původní plán: vyřezat špatnou dřevotřísku, vyvařit asfalt, dát nová OSB podmazaná gumoasfaltem, staré PVC vrátit na svoje místo. Jak to dopadlo? Když už, tak ještě zajeďte koupit nové PVC a položte ho, vždyť to už tolik času nezabere, a nové PVC kupte i do vedlejší místnosti (to je koupené, ale položit už se nestihlo). V mezičase ještě udělat novou odbočku vody pro pračku a tu připojit. Pátek, sobota a neděle v čudu, ani to nebolelo.

DSC_0145.JPG

DSC_0147.JPG

DSC_0150.JPG

DSC_0152.JPG

DSC_0154.JPG

DSC_0158.JPG

DSC_0159.JPG

DSC_0162.JPG

DSC_0163.JPG

DSC_0164.JPG

DSC_0166.JPG

Odesláno

Dnes jsem místo aditiva do benzínu Millers Petrol Eco Max zkusil dát Wynn's Supremium Petrol a nevím, jestli je to placebo, ale s motorem si to rozumí tak nějak lépe...motor jde ochotněji do otáček. Benzín byl tankován jako v podstatě vždy, EuroOil 95.

No, budu sledovat a uvidím :)

Odesláno

já na takové ty ,,srajdy'' do oleje, nebo nafty--benzínu nikdy nebyl, navíc je to dost drahé, ale změnil jsem názor, když jsem kdysi nalil poprvé do svojí 205 D aditivum VIF --motor ztichnul 😯, bylo to evidentní hlavně při prvním startu, a měl vůbec takový jemnější chod, či jak to popsat, pak byl problém s převodovkou, poradili mi přípravek do oleje za tři kila 🙃, bylo toho malá štamprle 😯, říkám si, jak tohle může pomoct, a fakt pomohlo, převodovka přestala být hlučná, nemusel jsem ji rozebírat--měnit, jen nový olej a tu srajdu do toho, bylo to od firmy STP (USA)  :super

Odesláno

Chtěl bych taky jednou zažít,  abych slyšel - cítil nějakou změnu po přidání podobných s.ra.č.e.k  do nafty či oleje nebo tankovaní lepší nafty či benzínu 😀 mám to teda za sebou , ale nikdy se žádnej zázrak nekonal . Pokud ten motor budu poslouchat dlouho , asi uslyším co potřebuju . Abych to shrnul , dávám to tam protože to tam dávají 😀

Odesláno
V 29. 7. 2020 at 7:54, Milan+ napsal:

Tak dnes to prubnu. Kdyžtak prý na ni šéf udělá symbolickou cenu. Má poškozená zadní kolečka, je vidět i na foto.

Jak to dopadlo?

Odesláno
před 2 hodinami, Hafity napsal:

A STP jsi ještě nezkoušel?

STP pouze čistič vstřiků (preventivně) Aditivum do benzínu ještě ne.

Odesláno
před 3 hodinami, Davidak79 napsal:

Chtěl bych taky jednou zažít,  abych slyšel - cítil nějakou změnu po přidání podobných s.ra.č.e.k  do nafty či oleje nebo tankovaní lepší nafty či benzínu 😀 mám to teda za sebou , ale nikdy se žádnej zázrak nekonal . Pokud ten motor budu poslouchat dlouho , asi uslyším co potřebuju . Abych to shrnul , dávám to tam protože to tam dávají 😀

Já jsem na tohle taky nikdy nevěřil. Ono taky na čem bych to vyzkoušel stodváca nebo felda nebyli žádný trhačky asfaltu a navíc dík tehdejší technologii stejně neuměli potenciál lepšího benálu využít. Pak jsem začal jezdit Berlingo a po nějaké době jsem začal fungovat i na různých internetech a na jednom se rozproudila diskuze jaký aditiva do nafty atd. tak jsem spíš jako ze srandy zkusil VIF a díky tomu že si vedu dost pečlivě tankovací deník jsem po pár měsících zjistil že to nějaký účinek má na Berlingu jsem se dostal k tomu že cca o 0,2L na 100km nižší spotřeba poprvé jsem tomu nevěřil tak jsem doping vysadil na dva měsíce a po dvou měsících jsem aplikaci obnovil na dva měsíce a pak zase na dva měsíce přerušil abych si své zjištění potvrdil. Jasně že někdo řekne že 0,2L je nic ale svědčí to minimálně o tom že to nějak funguje. Od té doby naftu dopuju pravidelně celoročně používám zimní variantu. Ve Světě motorů onehdá vyšel test těchto přípravků a VIF z toho tenkrát vyšel ve většině parametrů nejlíp

Odesláno

Tak tak , patřím mezi ty co tomu věří. :papa   Se svým LOW END motorem byl každý ranní rozjezd za zvuku cvrlikání ventilů. Jen tak jemně a chvilkově a potom co jsem tam nalil VIF tak to zmizelo a od té doby se to už neozvalo :potlesk  

Takže za mne : VIF určitě nějaký pozitivní vliv má.    Jak velký nebudu hodnotit , ale kdo má svoje auto rád a nejezdí autem před rozpadnutím , tak tím určitě nic nezkazí  :mrk

Odesláno
Před hodinou, Péťa napsal:

A není to tím, že jsi těch 0,2l nafty nahradil VIFem, který jsi nezapočítal do objemu tankování? :D

Jakože dejme tomu místo 40 litrů na 500 km spotřeboval jen 39 protože tam nalil litr VIFu? :D

Odesláno
před 2 hodinami, Péťa napsal:

A není to tím, že jsi těch 0,2l nafty nahradil VIFem, který jsi nezapočítal do objemu tankování? :D

Péťo VIF se má dávat 1ml na litr nafty takže tím to není. 

Jinak dnes den dobrých skutků. Dopoledne jsem byl na Mělníku vyzvednout nějaké zboží pro naši mátí a sousedku. Navečer jsem jel do HoPo vyzvednout zásilku od @Milan+ a při té příležitosti odevzdat jsem tam nechal čerpadlo servořízení.

Odesláno

Noo :myslim  VIF davame zasadne tankujeme to lepsi nebo "nejlepsi" a jak bylo drive napsano - stejne se to pos ... no proste se to nepovedlo.
A sice je mozne ze jsem u nas natankoval nejaky humus od spodu ale neverim ze je to tak spatne s kvalitou nasi nafty - to by vic jak 1/2 aut proste stala.

Jinak mozna ze jsem to uz zverejnoval ale kolega natankoval nekde kolem Radhoste do stare P405 naftu u Tesca a dopadl jak sedlak u Chlumce skoro nedojel a na fotce je "pal.filtr" ktery byl novej po vymene ....   :papa

IMG_20200630_162545.jpg

Odesláno

..jsem po jedenácti letech věrné služby přepsal 307 break na mladé. Berou to jako na dojetí. 9.7. jsem jim udělal technickou bez ztráty kytičky, takže mají dva roky pokoj a do té doby že došetří na něco jiného ... já už jenom tam F****m a zpátky vlakem :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...