Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Trosky jsme viděli, ale je fakt, že nikoli z hrany. Nejsa paraglidistou o hraně nemám povědomí

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Taky nejsem ... tamtím ... ale když jsem tam byl tak se na tý loučce rojili tak jsem se šel podívat kam mizej ....

Odesláno (upraveno)

My Trosky viděli už od Besedic a pak ještě cestou dolů z Kozákova, nicméně díky za tip, určitě jsme tam nebyli naposledy

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Vylet do prahy...😂

A vecer tak koukam na pristresek co mame vedle baraku a nejak mi nelicuje ta nove udelana strecha....

Nemelo by to byt trochu zadlabany ty tramky aby to do sebe zapadlo...je to jen sesroubovany...a to asi dlouhou životnost mit nebude co. .

20200503_214845.thumb.jpg.636abb06d7cec829440b29cd15f82eda.jpg20200503_214857.thumb.jpg.2db8f16266f997d63259ca3eb9ad1ab1.jpg

Odesláno (upraveno)

chlape kde žiješ, dyť to dnešní tesaři ani neumějí 😂

dnes hlavně akušroubovák, dlouhé šrouby, různé kovové vinkle, úhelníky..., když jsem se ptal, proč se nezadlabává, prý na to není čas..., ale někde to vidět ještě je, asi ,,umělecký'' tesař :super

přitom s těma dnešníma mašinama, co stojí pár korun,  je to radost zadlabat, dopasovat, začistit

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

No tak tohle byl fakt umělec ... já jsem sice teda "papírovej čert" a živím se hlavou, ale ... TVL ne že bych to zadlabával oboustranně navzájem, pozednice mám hladký, ale krokve jsem vyřezával aby zapadly, má to pak úlně jinou tuhost, a to je mám nějakých 10 x 15, a tohle jsou jen nějaký fošínky, spíš silnější prkna, na to  by stačila kmitačka.

Ale ono je vidět co to bylo zač už podle těch vyštípaných konců .... brrr ... :blicismajlik

To jsi teda @Fruktis sežral hada jak to tady pozoruju už delší dobu .... ale ještě není nejhůř .... švára po svým tatíkovi narazil na takový lahůdky jakože když tahal elektriku (ten jeho tatík) tak když mu došel drát (a tehdy ještě hlína) tak to napojil přes čokoládu (normálně ve zdi) a když mu došly čokolády tak to skroutil kombinačkama a omotal izolačkou. Ta mu asi nedošla, i když kdoví co tam ještě kdy vyplave ....  švagrový furt bylo divný proč se ztlumí světla když zapne troubu 😂

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

No jako na co narazim tak sama radost...nastesti si vystacim se svyma znalostma a případně diky radam od zdejších clenu:) 

Clovek se nezastavi ale tak nejak me to tesi delat...

No tak pristresek bude dalsi na rade...ja nevim...tohle je na dlato, pilku a za den je to krasne zadlabany a postaveny...jeste pak vyfotim ten vrut co tam je prospikovanej...

Rano dovezl pisek do piskoviste a podsyp pod bazenek.. tuna pisku...ale jak chcalo...tak je ho nejak malo je mokrej jak po desti😂

Odesláno

Já dnes dopoledne hodil fůrku kopaného písku na krytí hadic a chrániček před kamením z podkladu pod betony. Dojal mne borec s nakladačem - říkám "tak 650 kg písku" (kára má nosnost 750, na kouli můžu mít nebržděných 750 tak abych nejel úplně mimo tolerance) . Borec pokýval hlavou, vyjel s čelním nakladačem (měl by tam mít váhu, ale asi mu nefungovala či co) hodil půl kárky zahlásil ještě trošku a kousek dohodil. Mě to přišlo nějak dost, ale týpek, že jo, že to má tak do 700. 

Na váze jsem se nestačil divit - 1320 kg. A pak věřte borcům s nakladačem 😞 

IMG_20200504_085829.thumb.jpg.7d142c3bdadee9e64c8e850425d948da.jpg

Odesláno
před 7 minutami, Fruktis napsal:

Rano dovezl pisek do piskoviste a podsyp pod bazenek.. tuna pisku...ale jak chcalo...tak je ho nejak malo je mokrej jak po desti😂

Tak jsme na tom stejně - kupujeme vodu s pískem

Odesláno

@RichVa To je u "nás" normální :) Jdu, zaplatím půl kubíku, najedu k hromadě, borec nabere lžíci a sype a sype,... A čeká, až mu řeknu dost :D Naštěstí já mám vozík s nápravou na 1500 kg ;)

Odesláno
před 22 minutami, Fruktis napsal:

Takhle si kamarád počátkem devadesátek nechal dovézt na chatu "matesa" písku, že mu "úk-ká-čka" o víkendu položej zámkovku. Písek byl "od kamaráda", ten ho složil někdy v týdnu jen tak na plac před barák - a když kámoš s dělníkama v sobotu dorazil, tak čučel, že před barákem je písku tak na pár koleček, ale za to že je nádherně srovnaná cesta k baráku. Ono totiž během mezičasu, kdy byl složen písek a než kámoš dorazil, zapršelo a jak má barák na kopci, tak ten písek sjel dolů (a cestou vyrovnal koleje na lesní cestě, kterou se k baráku jezdí). Bohužel tedy se muselo čekat až se sežene jiná várka písku a ten písek,. co tak krásně srovnal cestu, velice rychle zmizel i z té cesty někam do pryč

Odesláno

ja si nechal dovest vloni multikaru pisku cca 1,5 kubiku - do piskoviste
tam padlo par kybliku - ono to bylo vlastne jen pod houpacky cca 3x3 metry a na vysku asi 20 cm
par kyblu padlo pod bazen na vyrovnani a zbytek se uklidilo do toho bambi vaku
letos se delal bazen vetsi takze se zase pouzilo pisku
pak neco malo pod zamkovku ke schudkum a pod pristresek na filtraci a stale se mi tam tak na jedno dalsi piskoviste toho pisku vali :P
a zsamozrejem za rok je pisek po cely zahrade a baraku jak to deti nosej v botach ponozkach a nejmladsi v plince :P

Odesláno
před 43 minutami, RichVa napsal:

Na váze jsem se nestačil divit - 1320 kg. A pak věřte borcům s nakladačem 😞 

Ty jsi taky pořád nespokojenej 😂   Ber to tak, že naopak - on na tebe myslel v dobrém, až ta voda z toho písku vyschne, bude to těch 700 kg.  Akorát ty jsi zaplatil 1 320 kg . . .    To je jak v potravinách s masem napíchaným vodou . . . .:bacha

Odesláno

Já jak jsem byl pro štěrk minulí týden tak povídám maníkoj na nakladači hele potřebuju  tak o tři kýble víc než  čtvrt kubíku on jasný. A hrcnul mi na káru 680 kg. A říkám hele to je trochu víc než jsem chtěl a on jen tak lehce max. o kolečko měl jsem spočítáno že mi zbyde pár lopat po tom co jsem minulí týden dělal ty desky a že až budu dělat ten přídavek na panelu u gumárny že si dojedu pro jinej štěrk no dneska jsem to tam vykopal nahrubo zavez štěrkem a pořád mi ho přebejvá tak o 3-4 kolečka. 

Odesláno
Před hodinou, radim.1008 napsal:

Lepší když přebejvá než když chybí. :D

to máš pravdu protože je pak vrcholně blbé jet na deponku a škemrat tam o dva kbelíky protože o ně to nevyšlo. Však on se někde upotřebí i kdybych si ho měl dát v zimě do kbelíku a hodit to do kufru když by to klouzalo. 

Odesláno

Tak vyslo to na zrnko presne..😂 jeste ze jsem mel to kolecko od scratche...tahat to v kbelikach by me svihlo😂

Synator pomahal...ma maly kolecko a lopatu, tak si nalozil..odvezl a vylozil...a ma haldu v piskovisti....😂 a porad ze ma malo...

Jinak jsem zacal napoustet bazen...pomalu...a dest vydatne pomaha😂

A jeste jeden dotaz....pouzivate nekdo ibl kontejner na vodu nebo je lepsi vybudovat jimku pod zem...na to bude urcite treba nejaky povoleni co...

Docela dost tu naprsi, tak bych si chtel vodu schovat na zalevani az pristi rok vytvorim galeje v podobe zahonku...

Jeste predtim teda budu muset rozebrat tu dva metry sirokou zamkovku co mi prekazi...a udelat z toho normalni chodnicek...

Odesláno

IBL kontejner má výhodu, že když je vyvýšený, tak Ti z něj voda teče samospádem ;) Ale když ho zakopeš pod zem, nebude Ti nikde překážet a hyzdit zahradu. Jen pak potřebuješ čerpadlo a k němu elektriku. Na nádrže je snad ještě dotace "Dešťovka".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...