Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Minuli jsme se psaním 😞 

Jedu na Těšnov, na Mze bych měl být přibližně do 13:30 a pak odjezd směr Strakonice. Nicméně je mi jedno kudy (v autech nemáme GPS, takže pohoda 🙂 )

Piju vše co teče kromě asfaltu, ale v míře malé a velmi přiměřené 🙂 

Do SZ mi pak pošli kontakt a případně souřadnice, kde mám přibrzdit.

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Mechanik, který mi spravuje 406 (kufr vytahoval zpátky o 15cm) sbírá i staré škodovky na renovaci. tak jsme mu dnes prodali jednu a sobotu si přijede pro druhou. Prý si s tím poradí...

IMAG1027[1].jpg

Odesláno

Odpoledne jsem zasel zaplatit za pronajem hroboveho mista - prekvapenim pro me bylo ze nejde platit kartou ... ?
"Statni instituce" a ono prd ....
Nasledne jsem zustal stat jako tydyt kdyz potrebuju "prani k odchodu do duchodu" a vyber u nas spis zadny - na netu jsou ten co se me zamlouval byl OK ale postovne "jen 170,- + pripadna dobirka za dalsich 30Kc" platba kartou pri teto
TOP luxusni cene ale schazi - rikam si proboha kde to zijeme .... ?  :myslim

Odesláno (upraveno)

Po nocni snad uz konecne posledni pridelani  narazniku kacce na auto, pak jsem jel pro ni do prace ze zajedeme za jeji babičkou ktera lezi v IKEMU, no netušil jsem ze si uděláme jeste vylet na chirurgii. Si v praci pochroumala prsticek tak si ted hraje na ,, IT vola domu “ :D

po návštěvě babicky cesta domu a aby toho nebylo malo. Rozsvitila se mi krasna kontrolka a zarvala nechvalně známa hláska antipollution fault a zbytek cesty v nouzaku.. jsem si rekl no tak co napichnu to na diagnostiku. A světě div se, nic z toho nebylo protoze mi udelal notebook papa. Proste den k posrani :D 

D9FE3FF4-A99E-44C5-9732-A68C2DC5958A.jpeg

Upraveno uživatelem brixtr
Odesláno

Tak dnes se u mne v práci stavil (jak slíbil) @RichVa a dovezl mi na zápůjčku rezervu.  Chvíli jsme pokecali  ( je to prima chlap - musíme ho dostat na velký sraz ) , ale bohužel - práce nepočká.

No a večer jsem tu rezervu trošku "polaskal" :mrk    Pro rejpaly - pouze tou žlutou částí houbičky. :bacha   Rezerva byla čistá , ale sundal jsem to lepidlo od štítku a trošku nakonzervoval. Po návratu od slané vody si to ještě zopáknu , abych ji vrátil voňavou  :D

Poděkování samozřejmě v rubrice , kam patří  :roker

IMG_20190611_182043.jpg

IMG_20190611_182135.jpg

Odesláno

Dnes jsem si udelal malickou radost koupil jsme z Sbazaru ...?
Starsi jeste hodne poctivou brasnu na kameru fotak .... no popravde bude pro echt predsadky zaciname klasikou pro ty co znaji netreba psat
Raynox DCR 2020 PRO - 25 by byla asi lepsi "ALE" diky ze mame alespon tuto  ;) 
pro zacatek.
Ted cekame na "redukcni krouzek" a pak zkusime nejaka kouzla  :)

Odesláno
před 2 hodinami, Klemoň napsal:

Tak dnes se u mne v práci stavil (jak slíbil) @RichVa a dovezl mi na zápůjčku rezervu.  Chvíli jsme pokecali  ( je to prima chlap - musíme ho dostat na velký sraz ) , ale bohužel - práce nepočká.

No a večer jsem tu rezervu trošku "polaskal" :mrk    Pro rejpaly - pouze tou žlutou částí houbičky. :bacha   Rezerva byla čistá , ale sundal jsem to lepidlo od štítku a trošku nakonzervoval. Po návratu od slané vody si to ještě zopáknu , abych ji vrátil voňavou  :D

Velký  sraz je zatím trochu problém. Letos jsem se opět chystal a  .... eurovolby (léta chodím řídit počítače na jednom nejmenovaném sčítacím místě - takže sobota od dopoledne až do večera zabitá)

Ale neboj, jednou to klapne 🙂

A je vidět, že nemáš co na práci ...takhle si hrát s rezervou 😉  

Já přijel z hlavní vsi, v práci pořešil co se dnes objevilo, doma pustil na pár minut počítač abych zaplatil dovolenou přitom prohlédl narychlo p-c forum, dojel na chalupu pokropit kytičky co jsou pod střechou a pak do teď na volejbal.

Odesláno

No ona ta rezerva paradoxně potřebuje větší péči než obuté kolo co se točí . . .  :mrk   Tedy to si myslím já.  O žádné vědecké studii nevím  :D

Odesláno

Rezerva dostává takovou péči jakou si zaslouží tudíž dvakrát do roka při přezouvání je sundána na sucho ometena košťátkem a dofouknuta na max. povolený tlak. To je vše. Neb stejně pokud by byla nutnost ji použít tak bude použita na nejnutnější dobu i za cenu toho že doma hodím na příslušnou nápravu zimní kola a rezerva se vrací na svoje místo. 

No dnes bude asi debordelizace v domě. Venku se nedá přežít sice jsme s tatíkem jakože začali že budeme tvořit střechu na dílně ale než jsem to pořádně připravil tak jsem nemohl z toho hicu dýchat a splavenej sem byl jako kůň. Tak jsem i přes tatíkovo odpor a i přes to že vím že nám ty dva nebo tři dny budou chybět ale před tatíkem tvrdím že se to o těch pár dní nepos..e vyhlásil bojkot venkovním aktivitám.  Možná že zítra vstaneme ráno brzo a za chládku něco vytvoříme. 

Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

Rezerva dostává takovou péči jakou si zaslouží tudíž dvakrát do roka při přezouvání je sundána na sucho ometena košťátkem a dofouknuta na max. povolený tlak. To je vše.

JJ takto to dělám i já. A protože jsem lajdák tak někdy i jen jednou do roka. Tlak drží - tady problém není . . .

Odesláno (upraveno)

Vy jste vzornaci! Ja u rezervy P 106 vzdycky jen rozhybal ten silenej mechanizmus a zkontroloval tlak. Kdyz ji syn pred par tydny potreboval, tak zjistil ze je jeste puvodni z prvovyroby z r.1990. Kupodivu na ni opatrne dojel tech 60km domu. Ted uz napjate cekam az prijdou Barumky celoroky a misto tehle rezervy prijde jeden uz nepotrebnej zimak.

Ale nedelam jinak uz druhy den nic. Tech 34 stupnu venku je ubijejicich. V byte pustena klima, tmave pivko a da se zit a moralne chystat na 22.6. kdy pritelkyne koupila all inclusive 10 dnu Bibione a ze pojedeme - nastesti jeji Fabkou s manualni klimou. Tak me ceka po ceste tam Lago di Garda a Verona s koupi hrncku na kafe Romeo/Juliet, po ceste zpatky San Marino, Beatky a nocni nadherne osvetlene namesti v Terstu. Akorat ten benzin u Talosu za 44CZK/litr brrrr

Upraveno uživatelem pesastor
Odesláno

Moje rezerva je jako když vyjela z fabriky :D  ale nedokážu si představit že na tom dojezdovém kole z trakaře někam pojedu .

Odesláno

Od neděle je u našich zase Pepino.  V sobotu když se grilovalo tak nějak se ségrou probírali že pojedou na podzim do lázní protože děda nechce. A děda se kasal že chod kuchyně zajistí a začal vyjmenovávat co by uvařil a když došel k obligátním knedlíkům s vajíčkem tak mladý pán ohrnul držku že to nejí a ségra se přidala že jí je doma nejí. A když se dnes babička ptala co bude k večeři tak jsem řek že eskymácký knedlíky.  Takže jsem si dobrovolně řekl o to že uklohním večeři . No byli vytuněné knedlíky s vajíčkem, jen pojmenované jinak byli to " Eskymácké knedlíky "  skládající se z bramborových a kynutých knedlíků trochy salámu vysočina a vajíček. Oni totiž haranti dokážou spolknout návnadu i s navijákem jen se jim to musí správně podat. 

Odesláno

@Vena garážmistr ... a když mu to mázneš hořčicí a zakápneš kečupem/tatarkou bude Ti říkat Strejda Mekáčmistr :D

Jinak jsme v neděli zprovoznili "velkou rezervu" čili vířivku (taky je to kolo no) ... a včera bez zapínáni ohřevu voda nechutných 32°C 

Odesláno

Čověče to ne on je jeden z mála " harantů " který mekáče nemusí. Je fakt když byl menší a jezdíval se svým tátou kamionem tak to byl na mekáči živej ale teď má období že mekáče nevyžaduje.  Když jsme u toho jídla tak dnes babička uvařila meruňkový knedlíky ale milostpán to nejí takže to byli dělový koule on to měl posypaný mletým mákem( střelným prachem) a zblajznul to jako suchej rohlík. 

Ráno za chládku jsme ukotvili dva panely na střechu dílny. 

WP_20190613_09_59_07_Pro.thumb.jpg.b2b69d3599ee2fc55bf3f4f388220aba.jpg

děda dirigoval a Pepíno sám na střeše vrtal a šrouboval vruty. No protože strejda je pořád ještě trochu pochroumanej z toho minulého čtvrtku jak mu podjel žebřík a on se potácel k zemi ze čtvrtýho šprušle. 

Odesláno (upraveno)

Dneska v podstatě nic. Jen sedíme a vezeme se po kolejích :D

6:10h Bratislava - 14:23h Sargans (CH) 

IMG_20190613_123617.jpg

IMG_20190613_124027.jpg

IMG_20190613_053257.jpg

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno (upraveno)

Dneska ještě přesun že Sargans do cílového Chur. Hotel, večeře..

Ráno nasedáme na Bernina Express

Když jsme tohle viděli v Chlumci nad Cidlinou jako zahradní model

IMG_20190420_134234.jpg

IMG_20190420_131703.jpg

Řekli jsme si, že v tomhle musíme sedět...

4 hodiny Berninou do Itálie, tam oběd  a Berninou 4h zpátky do Chur 

Večer pak lůžkový NightJet zpátky do ČR 

csm_berninaexpress_landwasser_20110409172201_850cb5cd9a.jpg

csm_berninaexpress_kreisviadukt_brusio_20080628110517_k_85bfeb3a95.jpg

Upraveno uživatelem minimaxa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...