Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já u obou aut, co jsou doma, po koupi , kdy auta měla cca 150 tis. km, nechával udělat částečnou výměnu. Pak jsem to nechal nějakou dobu být a v cca 180 tis. jsem nechal udělat kompletní proplach a u obou aut bez jakýchkoliv problémů. Ťuk, ťuk 😉. Ale musím se přiznat, že jsem měl trochu obavy a riziko je zřejmě vyšší, než postupný částečný výměny.

Odesláno

Čaute všichni, taky se podělím o svou zkušenost s AM6. Mám 508sw 2.2hdi a občas když přeřadím z režimu P do D, někdy i z D do R, tak se od podlahy ozve takový zvláštní zvuk, jako kdybych vrtal s příklepem nebo nějaká malá zbíječka kdyby valila do podlahy, stává se to občas ikdyž je olej v převodovce už zahřáty, ale není to prostě pokaždé, jen fakt občas.

Další věc co jsem si všiml je, že když jedu na 4st a převodovka v rychlosti 63km/h dá 5st, tak je tak takové lehké škubnutí od zadku, jako kdyby v manuálu jste rychle pustili spojku, nevím proč to tak je, ale když dám víc plynu a převodovka dá 5st. v rychlosti nad 70km/h tak už to škubnuti není. Jestli to je tím, že při rychlosti okolo 62km/h má motor na 5st. malý krouťák, to fakt nevím. 

A poslední věc co jsem si všiml je ta, že jedu 80-90km/h dám přibližně půlku plynu, převodovka má 5st. a otáčky vyletí na 2500 a auto zrychluje ale otáčky na otáčkoměru se stále drží na 2500 ale rychlost stoupá, jako kdyby se protáčela v převodovce spojka, a po chvíli se otáčky ustálí na správnou hodnotu.

Odesláno

Tak je to měničový automat, ten prostě takový projev "prokluzující spojky má". Někdy se to tváří, jakoby tam byl mezi rychlostmi mezistupeň. A "vrtačka" je na 99% aktivní tlumič vibrací. Jeho jednotka mění režim podle vibrací motoru a ten přechod se může projevit. Jinak to škubání je způsobeno lehkou nohou na plynu. Když máš rychlost na pomezí jednotlivých kvaltů a jen to šolicháš, tak tomu vyššímu stupni chybí síla :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

No...tak jsem si to hezky přečetl od první stránky a mám spoustu možností, ale ani jedna nemusí být správná volba 😄 tzn. rozhodnout a doufat. Mám 140k km, stáří 6 let, výměna se podle všeho nikdy nedělala. Diagnostika je bez chyb, auto řadí správně. To řazení je asi občas hrubší, ale vyloženě tragédie to není. Při jízdě je to přeřazení občas s takovým zhoupnutím, ale nic hroznýho. Teda alespoň podle mě, je to totiž můj první automat v mém autě, předtím jsem řídil jen půjčený automaty a většinou koncern, BMW nebo Mergl, to se nedá porovnávat.

Takže

1. nechat to být
  2. postupná výměna
  3. proplach s výměnou

Je to přesně takový mezi s tou první výměnou 😄 do 100k je proplach, mezi 100-200 postupná výměna a nad 200 už radši nic 😄 

Jinak AV Car by mi udělal proplachem, cena 7k je asi i ok. Tak nevím :myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj já měnil 1x propláchem a pak 2x jen co samo vytece a pak se dolilo. Ale..teď jsem měnil olej a všimnul jsem si že něco prosakuje.  Co myslíte?  Viz foto

20220204_120037.jpg

20220204_120030.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

byl jsem v létě v KAPSu (najeto 125t) a nějaký ten lehký film na styku převodovka motor taky byl. ale nic co by stálo ta řešení jelikož množství oleje ani v motoru ani v převodovce bez znatelného úbytku. Respektive technik v KAPSu říkal že by to navrhoval řešit (pokud to bude stejné tempo) až zároveň s repasí hydroměniče ať se zbytečně netahá převodovka a motor ven... a že to je gufero

takže klídek. a budeme pozorovat.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim pani. Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C neviem ci to ukazuje teplotu motoroveho oleja alebo prevodovky. Neviem ani ci je ok ked stupne na 90 no stane sa tak napr po dlhsej jazde na dialnici napr 4hodiny, alebo po vacsom stupani. Ked klesne teplota prestane aj kopanie. Co by to mohlo byt? Dik za rady.

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Dusan508 napsal:

Zdravim pani. Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C neviem ci to ukazuje teplotu motoroveho oleja alebo prevodovky. Neviem ani ci je ok ked stupne na 90 no stane sa tak napr po dlhsej jazde na dialnici napr 4hodiny, alebo po vacsom stupani. Ked klesne teplota prestane aj kopanie. Co by to mohlo byt? Dik za rady.

nezlob se, ale ty opravdu nevíš, co ten teploměr v přístrojovce měří ?

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Nehnevam sa, je tam logo oleja tak predpokladam, ze motoroveho ci sa mylim? Ale spat k teme. Olej bol ravenol.

20220128_095454.jpg

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno
před 2 hodinami, Dusan508 napsal:

Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C

Zkontrolovat hladinu oleje v převodovce.

Předpokládám ,že to měli na diagnostice ,aby nastavili hladinu správně a přestavili počítadlo převodovky.

Odesláno (upraveno)

Bolo to na diagnostike a prestavilo sa pocitadlo predpokladam ze to spravili dobre bolo to v servise nie u "garazmajstra". Ma to uz 170000km najmenej, som 3. majitel mozno mozem byt rad ze to kopne len obcas.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj tak malá aktualizace k Aisinu. Nechávali jste si ho někdo servisovat u Suvika v Buštěhradu? Jen malé shrnutí tady z okolí, výměna s proplachem:

AV Car Peugeot za 7 tisíc, olej Total

Automatické převodovky Praha za 10-12 tisíc, olej Ravenol

Suvik Buštěhrad za 14-19 tisíc, olej Aisin

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...