Agrafik Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Dělámvám postupnou. Proplach nemusí dopadnout. Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Hodo65 Odesláno 30. prosinec 2021 Odesláno 30. prosinec 2021 Já u obou aut, co jsou doma, po koupi , kdy auta měla cca 150 tis. km, nechával udělat částečnou výměnu. Pak jsem to nechal nějakou dobu být a v cca 180 tis. jsem nechal udělat kompletní proplach a u obou aut bez jakýchkoliv problémů. Ťuk, ťuk . Ale musím se přiznat, že jsem měl trochu obavy a riziko je zřejmě vyšší, než postupný částečný výměny. Citovat
George97 Odesláno 7. leden 2022 Odesláno 7. leden 2022 Čaute všichni, taky se podělím o svou zkušenost s AM6. Mám 508sw 2.2hdi a občas když přeřadím z režimu P do D, někdy i z D do R, tak se od podlahy ozve takový zvláštní zvuk, jako kdybych vrtal s příklepem nebo nějaká malá zbíječka kdyby valila do podlahy, stává se to občas ikdyž je olej v převodovce už zahřáty, ale není to prostě pokaždé, jen fakt občas. Další věc co jsem si všiml je, že když jedu na 4st a převodovka v rychlosti 63km/h dá 5st, tak je tak takové lehké škubnutí od zadku, jako kdyby v manuálu jste rychle pustili spojku, nevím proč to tak je, ale když dám víc plynu a převodovka dá 5st. v rychlosti nad 70km/h tak už to škubnuti není. Jestli to je tím, že při rychlosti okolo 62km/h má motor na 5st. malý krouťák, to fakt nevím. A poslední věc co jsem si všiml je ta, že jedu 80-90km/h dám přibližně půlku plynu, převodovka má 5st. a otáčky vyletí na 2500 a auto zrychluje ale otáčky na otáčkoměru se stále drží na 2500 ale rychlost stoupá, jako kdyby se protáčela v převodovce spojka, a po chvíli se otáčky ustálí na správnou hodnotu. Citovat
MJSytic Odesláno 7. leden 2022 Odesláno 7. leden 2022 Tak je to měničový automat, ten prostě takový projev "prokluzující spojky má". Někdy se to tváří, jakoby tam byl mezi rychlostmi mezistupeň. A "vrtačka" je na 99% aktivní tlumič vibrací. Jeho jednotka mění režim podle vibrací motoru a ten přechod se může projevit. Jinak to škubání je způsobeno lehkou nohou na plynu. Když máš rychlost na pomezí jednotlivých kvaltů a jen to šolicháš, tak tomu vyššímu stupni chybí síla Citovat
skorpion Odesláno 19. leden 2022 Odesláno 19. leden 2022 No...tak jsem si to hezky přečetl od první stránky a mám spoustu možností, ale ani jedna nemusí být správná volba tzn. rozhodnout a doufat. Mám 140k km, stáří 6 let, výměna se podle všeho nikdy nedělala. Diagnostika je bez chyb, auto řadí správně. To řazení je asi občas hrubší, ale vyloženě tragédie to není. Při jízdě je to přeřazení občas s takovým zhoupnutím, ale nic hroznýho. Teda alespoň podle mě, je to totiž můj první automat v mém autě, předtím jsem řídil jen půjčený automaty a většinou koncern, BMW nebo Mergl, to se nedá porovnávat. Takže nechat to být postupná výměna proplach s výměnou Je to přesně takový mezi s tou první výměnou do 100k je proplach, mezi 100-200 postupná výměna a nad 200 už radši nic Jinak AV Car by mi udělal proplachem, cena 7k je asi i ok. Tak nevím Citovat
Dejved Odesláno 4. únor 2022 Odesláno 4. únor 2022 Ahoj já měnil 1x propláchem a pak 2x jen co samo vytece a pak se dolilo. Ale..teď jsem měnil olej a všimnul jsem si že něco prosakuje. Co myslíte? Viz foto Citovat
MJSytic Odesláno 4. únor 2022 Odesláno 4. únor 2022 To nebude z převodovky. Podle barvy je to motorový olej. Tipuju to na klasiku Citovat
Dejved Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 Ale je to na převodovce ní? Co je klasika . Tesneni čeho. Dik Citovat
cvrlo Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 klikni na "klasiku" v odkaze Péťa ohodnotil 1 Citovat
Dejved Odesláno 5. únor 2022 Odesláno 5. únor 2022 Jo tak díky. Podletoho co tam čtu to asi nebudu řešit. Citovat
martg Odesláno 15. únor 2022 Odesláno 15. únor 2022 byl jsem v létě v KAPSu (najeto 125t) a nějaký ten lehký film na styku převodovka motor taky byl. ale nic co by stálo ta řešení jelikož množství oleje ani v motoru ani v převodovce bez znatelného úbytku. Respektive technik v KAPSu říkal že by to navrhoval řešit (pokud to bude stejné tempo) až zároveň s repasí hydroměniče ať se zbytečně netahá převodovka a motor ven... a že to je gufero takže klídek. a budeme pozorovat. Citovat
Dusan508 Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 Zdravim pani. Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C neviem ci to ukazuje teplotu motoroveho oleja alebo prevodovky. Neviem ani ci je ok ked stupne na 90 no stane sa tak napr po dlhsej jazde na dialnici napr 4hodiny, alebo po vacsom stupani. Ked klesne teplota prestane aj kopanie. Co by to mohlo byt? Dik za rady. Citovat
skorpion Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 @Dusan508 no a ta rekalibrace přes diagnostiku se dělala nebo ne? Citovat
ozzy56 Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 (upraveno) před 2 hodinami, Dusan508 napsal: Zdravim pani. Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C neviem ci to ukazuje teplotu motoroveho oleja alebo prevodovky. Neviem ani ci je ok ked stupne na 90 no stane sa tak napr po dlhsej jazde na dialnici napr 4hodiny, alebo po vacsom stupani. Ked klesne teplota prestane aj kopanie. Co by to mohlo byt? Dik za rady. nezlob se, ale ty opravdu nevíš, co ten teploměr v přístrojovce měří ? Upraveno 19. březen 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
Dusan508 Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 (upraveno) Nehnevam sa, je tam logo oleja tak predpokladam, ze motoroveho ci sa mylim? Ale spat k teme. Olej bol ravenol. Upraveno 20. březen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Agrafik Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 před 2 hodinami, Dusan508 napsal: Tak som po vymene oleja postupnou metodou. A trez mi trhne pri pohynani ked mi teplota oleja vystupa nad 90°C Zkontrolovat hladinu oleje v převodovce. Předpokládám ,že to měli na diagnostice ,aby nastavili hladinu správně a přestavili počítadlo převodovky. Citovat
Dusan508 Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 (upraveno) Bolo to na diagnostike a prestavilo sa pocitadlo predpokladam ze to spravili dobre bolo to v servise nie u "garazmajstra". Ma to uz 170000km najmenej, som 3. majitel mozno mozem byt rad ze to kopne len obcas. Upraveno 20. březen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
skorpion Odesláno 19. březen 2022 Odesláno 19. březen 2022 @Dusan508 tak pak bych zajel do toho servisu, ať to zkontrolují. Minimálně překontrolovat správnou hladinu. Citovat
skorpion Odesláno 20. duben 2022 Odesláno 20. duben 2022 Ahoj tak malá aktualizace k Aisinu. Nechávali jste si ho někdo servisovat u Suvika v Buštěhradu? Jen malé shrnutí tady z okolí, výměna s proplachem: AV Car Peugeot za 7 tisíc, olej Total Automatické převodovky Praha za 10-12 tisíc, olej Ravenol Suvik Buštěhrad za 14-19 tisíc, olej Aisin Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.