Přejít na obsah

Hodo65

Uživatel
  • Počet příspěvků

    99
  • Registrace

Vše od uživatele Hodo65

  1. Prodám sadu alu kol originál Peugeot Style 08, 7,5Jx18, ET49, 5x108. Kola jsou po renovaci čelních stran + 3x lak u renovacekolchrudim v září 2023. Byla osazena na Peugeot 508 (2013), který měl doma zůstat, ovšem mimo plán šel z domu. Kola jsou obuta na jedněch z nejlepších celoročních pneumatik Hankook H750 Kinergy 4S2 FR o rozměru 235/45 R18 98Y, DOT 2423. Pneumatiky mají odjeto cca 400 km, ještě mají značky na bočnicích. Sada je vyvážená. Osobní odběr Praha nebo Rudná u Prahy po dohodě. Cena: 20.000, dohoda možná.
  2. Hodo65

    Výmena batérie

    Bateriím zas tak úplně nerozumím, ale co, píšeš má logiku. Nedělám si žádný velký naděje, že pokud se baterie povede nabít, bude nadále ještě dlouho sloužit, ale přesto mi nedá to alespoň nezkusit a tento předpoklad si ověřit pokusem. Jak jsem psal, budu s náhlým koncem teď už počítat a jsem na něj připraven .
  3. Hodo65

    Výmena batérie

    To zní rozumně, protože předtím v noci bylo asi -10C a zřejmě došlo k tomu, co popisuješ. Akorát mi furt vrtá hlavou ten zázrak, kdy to při +5C začně téměř bez problému fungovat . Jak píšeš, teď už budu počítat, že náhlá smrt může přijít kdykoliv a až k tomu dojde, už nebudu překvapenej a budu připravenej na rychlý řešení .
  4. Hodo65

    Výmena batérie

    Díky za reakci, chlapci. Abych se přiznal, v jinou odpověď jsem příliš nedoufal (s tou odkládanou smrtí) . V rámci pokusničení a získání cviku s vyndáním a zpětným zandáním baterky zkusím asi jednou tento poslední pokus (pokud se baterii povede nabít), v záloze mám jak prodejce baterie, kterej by mi ji v Praze měl dodat do 4 hodin, tak i záložní auto, kdyby bylo potřeba, takže si tento "luxus" zkusím dovolit . Až to nějak dopadne, podám report.
  5. Hodo65

    Výmena batérie

    Asi před týdnem jsem tady řešil mrtvou baterii, ale byli jsme pryč, odjinud mimo domov jsem rovnou nechtěl objednávat novou baterku, abych měl jistotu, že až přijde, budu doma. Takže pokračování příběhu. Včera jsme se vrátili, tak jsem šel kouknout na auto, už bylo odmražený , tak jsem prubnul dálku a ejhle, auto se odemklo, což bylo první překvápko. Vlez jsem dovnitř, sice mě přivítala hláška "Economy Mode Active", ale po chvíli nastartoval celej multimediální systém a displej ukazoval dokonce i správnej čas a datum, ale zmizely údaje o stavu tlaku v pneumatikách, takže k nějaký ztrátě napájení či významnýmu poklesu napětí zřejmě muselo dojít. Pak jsem zkusil, jen tak pro srandu nastartovat, a co myslíte? Auto normálně nastartovalo , což jsem absolutně nečekal a bylo to druhý překvápko. Nechal jsem běžet motor a změřil napětí na baterce, ukazovalo to cca 14,8 - 14,9 V, takže s nabíjením asi problém není, po 5 minutách jsem to vypnul, měřákem jsem změřil napětí baterky, při vypnutým motoru měla asi 12,0-12,1 V. Vůbec teď nechápu, co se vlastně stalo, dnes jsem podle návodu na YT baterku vypreparoval, místo AGM, co tam má bejt, mi tam při poslední výměně dali Varta Silver Dynamic 77Ah 780A, což by mohla asi bejt příčina toho, proč to nefunguje tak, jak by mělo. Baterku jsem šoupnul na nabíječku a uvidím, co dál. Až bude nabitá (pokud se vůbec povede), zkusím ji dát zpět do auta a když se mi to nebude zdát úplně v cajku, okamžitě dávám tu Exide AGM EK700 (70Ah, 760A), která je tady doporučovaná a je to typ AGM, co by tam měl bejt (je to fakt dokonce napsáno i na sloupku, díky za informaci). Z celýho příběhu jsem docela tumpachovej, baterka, která při teplotě asi -5C nereagovala ani na dálku, při teplotě +5C najednou bez problémů nastartuje auto , vůbec si to nedokážu vysvětlit ... Setkal se někdo někdy s něčím podobným?
  6. Hodo65

    AISIN automatická převodovka

    Já u obou aut, co jsou doma, po koupi , kdy auta měla cca 150 tis. km, nechával udělat částečnou výměnu. Pak jsem to nechal nějakou dobu být a v cca 180 tis. jsem nechal udělat kompletní proplach a u obou aut bez jakýchkoliv problémů. Ťuk, ťuk . Ale musím se přiznat, že jsem měl trochu obavy a riziko je zřejmě vyšší, než postupný částečný výměny.
  7. Hodo65

    Výmena batérie

    Ahojky, moc moc děkuji za informaci , to je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Už jsem do Tebe ťuknul ve vedlejším vlákně, ale než jsem to dopsal, reagoval jsi tady . Ještě jednou moc díky, jdu tedy objednat tu Exide AGM EK700 (70Ah, 760 A), která tady byla několikrát velmi doporučovaná.
  8. Hodo65

    Akumulátor 508 sw

    MJSytic: Ahojky, baterii řeším ve vedlejším vlákně, ale zatím jsem jistotu pro koupi nový baterie nenabyl . Bylo by prosím možno zjistit, jaká baterie by měla být u P508 GT, 2,2 HDI, 02/2012, VIN: VF38D4HLACL007730 (z podpisu)?? Moc děkuji. Edit: již zodpovězeno ve vedlejším vlákně "Výměna baterie". Ještě jednou moc děkuji .
  9. Hodo65

    Výmena batérie

    Díky za informaci o typu baterie na sloupku dole, až dorazím domů, mrknu se na to, pro jistotu . A doplňující dotaz, bude problém v případě, že v autě má být normální baterie a osadím to nově baterií typu EFB nebo AGM? Bude to baterii nabíjet správně? Díky za případnou dodatečnou odpověď. Auto není vybaveno start-stop systémem, ale jak jsem tady někde zahlíd, musí být i v některým autě bez start-stopu osazena baterie EFB kvůli použitýmu systému nabíjení (nebo jsem něco blbě pochopil ), proto bych tam nerad dával jen obyčejnou, když nevím, jestli tam nemá být ta EFB. Pokud tam EFB být nemá a dám ji tam, doufám, že to problém nebude, nebo ...? Co se týče kondičního dobíjení, tak vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku a pokaždý bych musel baterku vyndat a zase zandat, tak to asi bohužel nehrozí, byť vím, že by to bylo pro baterku dobře. Ale zkusím se zamyslet, jestli by to nešlo nějak vyřešit. Pokud by někdo dokázal podle uvedenýho VIN zjistit, jaká baterie v autě má být, byl bych mu velmi zavázán .
  10. Hodo65

    Výmena batérie

    Tak mě postihla taky náhlá smrt baterky, auto asi 10 dnů stálo, včera už nešlo dálkou ani odemknout . Faktem je, že se poslední dobou občas se objevila hláška "Economy Mode Active", ale nevěnoval jsem tomu pozornost, teď už vidím, že jsem asi měl. Bohužel jsem neměl čas cokoliv řešit, protože jsme odjížděli pryč, takže jsme jeli druhým autem, ale po návratu domů to budu muset vyřešit. Všechno jsem tady poctivě pročetl, ale som z toho volaaký zmetěný , takže si nejsem jistej, jaká baterka tam vůbec má bejt a jakou tedy pořídit. Baterka byla už měněná asi před 5 roky, ale nejsem si jistej, jestli v servisu (neautorizák) vůbec řešili něco jinýho než rozměr, kapacitu a startovací proud. Jedná se P508 GT 2,2 HDI 02/2012 VIN: VF38D4HLACL007730 a v hledáčku mám z doporučení v tomto vlákně Exide EFB EL700 (70Ah, 720A) a Exide AGM EK700 (70Ah, 760A). Dokázal by někdo poradit, kterou z nich, abych nekoupil blbě? Moc díky.
  11. AnotherOne: Díky za informaci, zkusím prověřit v eshopu jak tu velikost středového otvoru, tak i to, zda disky osadí středícími kroužky. Bohužel na webu výrobce (INTER ACTION) jsem nenašel ani informace o kompatibilitě s TMPS senzory, ani informace o velikosti středového otvoru. Jak to bude s diagnostikou, počkám, jestli se neozve někdo, kdo má přímou zkušenost se starším modelem a dvěma sadami se senzory. Laďa: Právě proto, že se mi nechce moc chodit po úřadech, našel jsem radši disky, který maj všechny parametry, který jsou už v techničáku zapsaný. Ale ještě uvidím, víc by se mi líbily jedny disky, který maj ET40 místo požadovaných ET42. Asi by s tímto rozdílem neměl bejt problém, ale nechci řešit případný problémy kvůli takový maličkosti, jako rozdíl 2 na hodnotě ET.
  12. Originální alu disky na mém P508 GT jsou v docela žalostném stavu, takže uvažuju o tom, nechat je na "doražení" na zimu a na léto pořídit novou sadu kol. Bohužel, co jsem koukal na eshop Peugeotu, tak i po "slevě" je nákup celý sady v 18" docela za raketu, takže nákup originálů pravděpodobně vyřazuju z dalšího rozhodování. Povedlo se mi najít v rozměru 8x18 5x108 ET42 (rozměry přesně dle techničáku) dokonce i nějaký disky, který by se mi docela zamlouvaly, byť žádný se bohužel vzhledem nevyrovná originálu, což jsem nečekal. Velikost středového otvoru u disků bych u prodejce samozřejmě ještě ověřil, protože tato informace se bohužel takřka nikde na eshopech neuvádí. Mám ovšem dotaz, jak to bude v případě, že bych i novou sadu osadil TPMS ventily, půjdou ventily i na neoriginální disky vůbec namontovat a v případě že ano, jak to bude potom při každém přezouvání na jaře a na podzim, bude nutno vždy na diagnostiku s novou sadou nebo si jen auto načte nové ventily a bude vše v pohodě? U mé předchozí P607 by muselo auto na diagnostiku vždy při přezouvání, proto jsem se na na ventily na zimní sadě vybodnul, u P508 to ale může být třebas jinak. Další dotaz je, zda bude možno použít originální šrouby nebo bude zapotřebí pořídit novou sadu? Rád bych byl připraven dopředu a nechtěl bych řešit vše narychlo v okamžiku, kdy bude auto v pneuservisu, proto se radši ptám tady. Na foru jsem hledal, ale bohužel odpověď jsem nenašel. Díky za případné informace.
  13. Dnes jsem se na to pro zajímavost zaměřil, nicméně jen po cestách v Praze, takže při rychlostech v rozmezí cca 40 - 80 km. Ručička na rychloměru ukazuje přesně to, co head up displej. Asi jedna z mála věcí, u kterých mám u tohohle auta štěstí .
  14. Hodo65

    Vyber letnych pneumatik

    Článek na téma uvedení pneumatik Tomket na český trh - http://auto.idnes.cz/pneumatiky-plaste-obuti-e-shop-radek-grill-tomket-fvn-/automoto.aspx?c=A170116_201243_automoto_fdv A názor z diskuze pod článkem na to, kdo asi bude skutečným výrobcem pneumatik s tímto labelem, kterej zní docela logicky:
  15. Hodo65

    WIP Nav Plus

    Mám 2/2012, ale navigace mi na přelomu roku chcípla, tak jsem ji nechal opravit (příběh s opravou tady je ) a při tý příležitosti jsem tam nechal dát kartu 8GB, takže by snad problém bejt neměl. Ale i tak radši mažu manuálně , než to nechávat na jednotce, která si to maže a zálohuje, jak uzná za vhodný.
  16. Hodo65

    WIP Nav Plus

    Tak včera v průběhu asi 3 hodinový cesty jsem zaktualizoval mapy z původní verze 2016-1 na verzi 2017-1 (i když popsanou jako 2016-2017 2nd edition), vše proběhlo naprosto korektně a korektně se to chová i po aktualizaci. Aktualizace jedné mapy cca 20-30 minut. Původně jsem chtěl staré mapy smazat, ale tato volba se mi nikde nenabídla. Myslím, že v předchozí verzi firmware tato volba byla, aktuálně mám 2.86.B.1 a tam není, dokonce ani nepřístupná (zašedlá). Tak doufám, že při nějaké z příštích aktualizací nenarazím na problém s nedostatkem místa v paměti . Takže kdo váhá, s chutí do toho .
  17. Hodo65

    WIP Nav Plus

    Tak to si sypu hlavu popelem, link jsem useknul a nahradil tečkama, nechápu, proč to v postu zůstalo celý . Příště si dám majzla, zřejmě je to vlastnost systému, který jsem si nevšiml. Díky za upozornění .
  18. Hodo65

    WIP Nav Plus

    Osobně do toho taky ihned nejdu, ostatně stejně na to teď nemám čas . Ale informaci pro "nedočkavé" jsem považoval za vhodné sem dát . Edit: Jinak ten link, co jsem dával a byl jsem za něj upozorněn na možnost trestu, nikam nevedl, končil třema tečkami za doménou . Pravidla znám a snažím se jimi řídit .
  19. Hodo65

    WIP Nav Plus

    No nevím, odkaz na stažení začínající http://psa.download.navigation.com mi nepřijde jako úplně nevěrohodný . Ještě jednou bude link a budu trestat
  20. Hodo65

    WIP Nav Plus

    Mapy Evropy 2017-1 (mapové podklady 2.Q 2016) jsou k dispozici na známých zdrojích .
  21. Tak hlavně, že to nakonec dobře dopadlo . Jinak já osobně bych tam ty znaky nalepil ...
  22. Hodo65

    Škubnutí při zařazení D

    Díky za nakopnutí s tím sacím potrubím, charakter zvuku by tomu docela odpovídal, zvuk je opravdu spíš plastovej než kov na kov. Zatím se mi auto nepovedlo servisákovi nacpat (bohužel ti, co za něco stojej, maj práce hodně), ale zkusím ho tímhle směrem navigovat. Pokud by to bylo opravdu ono, bylo by to v pohodě, mám ale obavu, jestli to nebude něco horšího . Budu si držet palce .
×
×
  • Vytvořit...