Onkel Konrad Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Problém původní 308ky je dle mého názoru pro mnoho lidí nezkousnutelný design, kdy všichni spílají na velkou tlamu (že Fordy vypadají jak rozzuřený prasata však nikomu nevadí...) a pro spoustu dalůíšch lidí i nepřijatelná záď. taky jsem dřív říkal,co je to za hrůzu, ale to jsou jen předsudky z něčeho netuctového. Naopak,plasticita přídě je úžasná a to ani nemluvím o krásný kulatý zadnici tohodle auta. Takže všichni, kdož tomuhle autu přišli na chuť nejen kvůli designu,ale i praktičnosti, prostornosti jsou poté z nové 308 zklamaní, neboť u nové 308 zůstalo jen u hezkýho designu, ostatní vlastnosti byly smazány. Jenže dnes je portfolio modelů širší, takže kdo chce auto pro rodinu, pak má možnost jít do 5008 a nová 308ka bude pro mladý \"střelce\", kteří nechtějí Golfa. Tak to je a musíme se s tím smířit. Citovat
MJSytic Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Davis: Já nepsal, že je malý. Psal jsem, že není velký (naši mají 307SW) Já mám skoro 2m a s místem za volantem se peru u každého auta. Např. nastupování do Péček ležitých 8 je pro mě peklo díky velkému zkosení A sloupku Jezdil jsem služební Octou II, máme krátkou 308 a u obou aut mám jakž takž pohodlí za volantem, až když dám sedačku úplně dolů/ dozadu a volant úplně nahoru. Za mne si tím pádem dospělý nesedne Jediný rozdíl vidím opravdu v té vzdušnosti interiéru, která mi ale moc nesedí - připadám si tam jak ve výloze O to víc mě právě nová 308 příjemně překvapila. Dobře se mi do ní nastupuje a hlavně díky malému volantu, vyvýšené palubce a zaoblenému středovému panelu se mi ani nikde netlačí nohy. To, že si za mne nikdo nesedne je už klasika, jak jsem psal. Prostě si myslím, že nová P308 je návrat tam, kde skončila 306. Kdo chce pokračovat tam, kde začala 307 musí přejít na řadu \"ležatých 8\" Onkel Konrad: S Fordem si to trefil. Taky jsem jsem si říkal, že nový Mondeo s xenonama a proužkama LED je fakt jak 7miletej kňour s pořádnýma zbraněma [upravil dne 20.12.13 14:33 od MJSytic] Citovat
Davis Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 JJ. s tim fordem a prasetem je to fakt trefa! Ani by mě to nenapadlo a uplně to sedí Citovat
Ajap Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 První fotky kombi! http://www.auto.cz/peugeot-308-sw-78750 Krása Citovat
MJSytic Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 No a pak, že se nebude líbit [upravil dne 6.1.14 16:24 od MJSytic] Citovat
radim.1008 Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Už jsem to chválil dopoledne tady. 6e nám to ještě moderátoři nespojili? Citovat
Ajap Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Prostě si myslím, že nová P308 je návrat tam, kde skončila 306. [upravil dne 20.12.13 14:33 od MJSytic] Řekl bych, že jsi to trefil naprosto přesně. BTW když porovnám svá auta - 308SW a ZX Break, tak 308SW je samozřejmě (nejen) v praktičnosti nesrovnatelně dál, ale i ta koncepce ZX - klasické nízoučké kombi (142cm na výšku!) má něco do sebe! Hlavně přechod z jedné zatáčky do druhé mu jde díky mnohem nižší hmotnosti a nižšímu těžišti pocitově mnohem líp, byť absolutně má jízdní vlastnosti lepší 308. Nová 308 bude mít jen o 5cm více, to bude radost řídit. Citovat
Mojo2 Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 musim rict ze to vypada moc pekne, ano trochu mi to pripomina mercedes, ale co :-D jen me trochu mrzi cena... benzin je po zkusenostech nepouzitelnej a naftova verze se cenou rapidne priblizuje 5008, ktera je vetsi a variabilnejsi [upravil dne 6/1/14 16:57 od Mojo2] Citovat
Ajap Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Zatím je to novinka, časem to půjde dolů. Bude muset, jinak půjdou prodeje úplně do kytek. No a nebo to bude jak jinde, ceníková cena 450 tisíc, no ale že jste tak hezky pozdravil, tak tady máte na začátek 10% slevu a pojďme se bavit dál. Citovat
rootsky Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Po letech se zase dělají u PSA krásná auta. Z mého pohledu VW a klonů killer... Citovat
jindra73 Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Pěkná .... že by příští auto ? ... asi až za hóóódně dlouho [upravil dne 7/1/14 17:56 od jindra73] Citovat
Mishanthrope Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 To neměň, interiér současné 308 SW je nepřekonatelný! Citovat
OK406 Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Nová 308 SW je opravdu krásná! Je to jako zmenšenina 508 SW;). [upravil dne 7/1/14 18:46 od OK406] Citovat
Šalda Odesláno 7. leden 2014 Odesláno 7. leden 2014 Docela se mě 308SW líbí, kdyby na takovej způsob udělali 5008 tak bych si dal říct:D Citovat
Danny85 Odesláno 8. leden 2014 Odesláno 8. leden 2014 Tak SW vypadá víc použitelně jak krátká verze, tedy až na tu variabilitu zadních sedaček. Řešení 3 samostatných sedaček u současné verze je parádní. Ale zase je to kompenzováno sklápěním sedaček jednoduše z prostoru kufru a to se hodí. Co ale pořád nějak nedokážu pochopit, je umístění předních blinkrů při těch nádherných FullLED světlech. Kdo proboha vymyslel že nové 308 bude blikat kousek nad mlhovkami? Je to stejná blbost jako má Kia Sportage vzadu. Když za ní jedete, ani si nevšimnete že se chystá odbočit a dává o tom znamení. Citovat
Mishanthrope Odesláno 8. leden 2014 Odesláno 8. leden 2014 To si tady furt někdo stěžoval na fóru, že mají Peugeoty velké tlamy a světla až do půlky kapoty, tak se rozhodli ve Francii udělat světla tak malá, že se do nich blinkry už nevešly . Citovat
Davis Odesláno 9. leden 2014 Odesláno 9. leden 2014 jj, také se mi víc líbí stávající řešení - blikání v horním okraji lampy, opticky nejvíc na kraji. Jak je to jinde, nějak mi to nesedí. Třeba jako když měla 206 blinkry v lampách, ale blíž k masce/ke středu. Jinak všímám si jak, vw a škoda hodně rozšiřují přisvícení mlhovkami při malé rychlosti do zatáček (i ve dne) a musim říct, že to začínám vnímat spíš jako nešvar.. stává se totiž, že takové auto najíždí na kruháč, rozvítí se mu a zhasne pravá mlhovka, a i když nejde o blinkr, máte pocit, že na prvním výjezdu sjíždí (že dává blinkr), ale pokračuje dál. Ano, jasně, neni to oranžový, ale působí to divně... Citovat
Velickin Odesláno 9. leden 2014 Odesláno 9. leden 2014 Ano, souhlas s Davisem, to přisvěcování je podle mě debilita hlavně ve dne, kdy je to k ničemu. A to jsou dnešní auta vybavena všemožnými senzory, které by měly vyhodnotit, že ve dne to přisvěcovat nemusí. Je to takové v duchu: \"..podívejte se všichni co umím, přisvěcovat do zatáčky, heč!\" Ale praktický kladný dopad je neúměrný nebezpečí, které popsal Davis na kruháčích... [upravil dne 9.1.14 16:56 od Velickin] Citovat
Mishanthrope Odesláno 12. leden 2014 Odesláno 12. leden 2014 Jestli ty senzory nejsou u VW jen za těžký příplatek . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.