Kurt Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Protože jsem příznivcem pomalého vaření, čas od času se (pomalu) pustím do vaření. Dnes jsem se pustil do pečení bůčku. Suroviny: bůček (množství akorát, aby se vešel do pekáče a pekáč do trouby) - můj měl dnes 1,25kg sůl - lžička sádlo nebo olej - tři lžíce stačí, dnes jsem použil olivový, někdy dávám sádlo barevný pepř - lžička (celý, rozdrtit v hmoždíři) cibule - asi půl kila, nicméně záleží opět na velikosti nádoby (cibule musí pokrýt dno) voda - přiměřeně, dává se na dno pekáče Postup: kůži na bůčku nařežeme cca do hloubky půl centimetru: a vrazíme ho na pánev, kde jej krátce ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo - mezitím si v misce smícháme rozdrcený pepř se solí a olejem: maso vyndáme z pánve a do nařezané kůže směs vetřeme. Takto připravené maso položíme do pekáče na cca dvoucentimetrové plátky cibule a mírně podlijeme vodou - maso se nesmí vody dotýkat! Potom to celé vrazíme do trouby předehřáté na 90°C a pečeme alespoň 5 hodin. Pokud máte rádi vypečenou kůrku, po 5 hodinách maso odkryjte a zvyšte teplotu na 110°C - takto dopečte do zlatova: Podávat lze s knedlem a zelím, nebo s chlebem. Dnes byl s chlupatým knedlíkem a zelím: Citovat
Šalda Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Tak tohle vypadá opravdu hodně dobře, určitě brzo vyzkouším:super Přesně takhle si bůček chystám i já, stejně nakrájenej, jen ho teda ochucuju jinak a peču normálně. Už se těším, pak podám hlášení Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Kurteee!!!! Ty prevíte, takový žrádlo, Mňammm:D:D:D Citovat
gedu Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 tak takto vyzerá luxusná strava labužníka, toto musím vyskúšať:mrk Citovat
Gabriel 307 Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 mňamka:D akorát těch hodin je nějak moc kdo to má vydržet taky to prubnu na 100% Citovat
Kurt Odesláno 16. únor 2013 Autor Odesláno 16. únor 2013 takový žrádlo, Mňammm:D:D:D No to mi povídej! Když to tak čtu, ještě pár věcí na doplnění: protože obecně solím méně, stačí lžička soli - kdo solí víc, doporučuji kromě té lžičky, která se vetře do bůčku, přidal další sůl do vody pod něj (jinak bude maso stále mírně slané a kůže přesolená). Další věc - zapomněl jsem napsat, že ten bůček je s kostí - vzhledem v tomu, jak dlouho se peče, není problém kost poté jednoduše rukou odstranit, pustí sama. No a v neposlední řadě - bůček shánějte co nejlibovější a nejčerstvější. Koho bůček nezaujal, tomu mohu nabídnout kupříkladu polévku z červené řepy: Citovat
Lihous Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 Odzkouseno upeceno a tosku modifikovano. Chutove super - v troube to bylo cca 6hod a od papani z poledne zbylo trocha vina tak se tam pridalo vino .... Malicko se to pak muselo prisolit ale to je dle chuti. Moc pekne a zajimave tema - kulinarsky koutek [upravil dne 18/2/13 06:18 od Lihous] Citovat
Guest Scratch Odesláno 23. březen 2013 Odesláno 23. březen 2013 bucek zkusim, repu jen v nalevu Citovat
Haryk Odesláno 27. listopad 2014 Odesláno 27. listopad 2014 tak právě teď vražen do trouby a do šesti je móc dlouho, zato bude víc chutnat a budu na to sám, jelikož u nás bůček nikdo nejí Citovat
Roman Bazi Odesláno 27. listopad 2014 Odesláno 27. listopad 2014 Bůček vypadá luxusně. Dostal jsem hlad. Po neděli vyzkouším. Mohu poprosit o recept na tu polévku. Manželka by uvařila. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.