Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak je už celkem zima a používám webasto, tak přemýšlím o doděllání druhé autobaterie do auta, protože jednu člověk celkem rychle vytříská a měnit baterii je blbý.

Napadlo mě dotáhnout kabely dozadu do kufru a dodělat nějakej držák, jen na zimu, v létě by se mohla vyhodit. a nebo na nouzový startování když se ta jedna vybije. Co vy na to? Nemáte nejaký nápady jak a co? Popřípadě nějaký kabely, který by na to šly použít?

Odesláno

My máme v Tatrách 180tky. Potrebovali sme natočiť jednu starú Samaru ktorá nemala baterku, tak sme ju tam zo šréga dali, točila jak jena báseň :D, len Samara nie a nie chytiť:aut ale potom aj tak chytila :D

[upravil dne 5/12/12 17:14 od marko306]

post-19160-1410962839389_thumb.jpg

Odesláno

Druhá autobaterie: samozřejmě to jde, upevnění si musíš vymyslet a kudy vést kabely. A udělat to tak, aby auto nechytlo - nějaký zkrat při prodření

Otázky k diskusi:

- kabely by nemusely být až tak tlusté. Pokud bys opravdu chtěl, aby to startovalo na zadní baterku tak by musel být plus jak palec, minus ukostříš na místě. Ale spíš bych volil běžný kabel (16 mm2) s tím, že při provozu Webasto se budou obě baterky vybíjet stejně a start pak ponese původní baterka. Existuje i pojistka na 50 nebo 100 A - tu bych použil proti požáru.

- anebo řešit provoz Webasto na zadní baterku a start na původní. Zadní pak připojit na dobíjení až po nastartování.

Odesláno

:roker Pokud nemas ve treti rade sedadla tak mas vyhrano, udelej si schranku a tu pres sroub chytnes ke kolejnicim v podlaze. pokud mas sedadla tak budes muset udelat pricne uchyty na prichyceni ke kolejnici a sedadlo nedostanes uplne do zadni polohy (cca 3-5cm dle tve sikovnosti pri praci)

Jinak dobra pripominka od P607Olda . Ja bych si zjistil jaky odber potrebujes a podle toho dat pojistku a kabel (kabel si dimenzuj o cca 20% vyse - zatizeni se pocita max 2.5A/mm2) Pokud pouzijes slabsi bude se ti zbytecne zahrivat a v pripade nejake nekvalitni izolace mas na problem zadelano.

Idealni na jisteni jsou elektronicke pojistky (casto pouzivane v japonskych vozech) muzes u nekterych nastavit zpozdeni ale hlavne rozeznaji tvrdy zkrat od zatizeni pri pripojeni zarizeni.

Odesláno

Taky už jsem o tom přemýšlel. Spíš bych viděl problém jak to zapojit, aby třeba Webasto běželo jen na tu zadní baterku. Nejjednodušší by asi bylo, kdyby vše běželo na původní baterku, a zadní by se připojovala pouze při startování auta a za jízdy by se dobíjela. V klidu se musí obě baterky mezi sebou rozpojit, aby se vzájemně nevybíjeli.

Odesláno

já blbostma nezačal :D

hele ja na 72Ah baterku jel tři prdele věcí v aztě na el anikdy mě baterka nevyštouchla.

bud ti to bere proud jinde nebo maš KO baterku

Odesláno

Mne v zime beží každé ráno webasto 20 min pred štartom + vyhrievanie sedačky....manželka s autom jazdí krátke trate...

Minulý rok v jeseni kupovaná bateria a zatiaľ som ju nemusel ani raz nabíjať..

Takže tiež si myslím že uplne postačuje jedna kvalitná bateria.

Odesláno

Ono jde i o to, že když bude mít v autě dvě baterky, tak v podstatě jen prodlouží dobu na kteoru to všechno pojede a nabijet bude tak či tak.

Vidím to u sebe, celkem málo najezdím, baterku mám druhou zimu a prostě když chvíli topím na místě, tak při starování gong a blinkry....

Takže mám CTEK nabiječku a občas, když si vzpomenu, tak to na noc zapojím.

[upravil dne 6/12/12 07:03 od kirkiz]

Odesláno

kdybych byl v garáži, tak nepotřebuju webasto. Bohužel parkuju většinou před barákem a tam nabíječku nedotáhnu

už třikrát jsem baterku vybil, proto to řešim. Teď naposledy jsem udělal jen to, že jsem dotáhl druhou a přes kabely napojil a nastartoval.

Nevim taky přesně jak bych to napojil, protože jednoduše připojit + na + asi nebude úplně nejlepší. Koukal jsem, že dělaj nějakou sadu na připojení druhý baterky, je tam nějaký relátko, pojistka a stojí cca 1800, což se mi zdá zbytečně moc.

Je možná, že mam KO baterku, to vyloučit nemůžu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...