Přejít na obsah

JirkaMTPO

Uživatel
  • Počet příspěvků

    419
  • Registrace

Vše od uživatele JirkaMTPO

  1. No, na Krk se chystám za čtrnáct dní, tak jsem zvědav. Máme po x letech, kdy jsme sjížděli od Zadaru po Dubrovník změnu, uvidíme.
  2. Našel jsem na netu objízdnou trasu Slovinska, sám ji mám již odzkoušenu, kdyby se to někomu hodilo, zkouším vložit. DETAILNÍ-ITINERÁŘ-OBJÍZDNÉ-TRASY-SLOVINSKÉ-DÁLNICE-2016.pdf
  3. Ahoj, tak sbaleno, poslední koupel v moři a tradá domů. Moc se nám nechce. Možná vyrazíme ještě někam, ale sem zase až za rok.
  4. Já taky tak budu se vracet. Z Podgory do Splitu, ve Splitu najedu na dálnici do Goričanu - Letenje a pak se dá k Balatonu i po neplacených silnicích. Dříve jsem jezdil na Sombathely, letos jedeme Sarvar. Nevím teď jak se přesně ty města píšou. Cesta s karavanem na pohodu, bez sebemenší kolony mimo té, co jsem již dříve zmiňoval v Omiši.
  5. To je právě dilema pro nás fanoušky kempingu. Pořídit obytné auto, nebo karavan. Já to naštěstí nemusel řešit. Našim ve 2005 podpálil nějakej dobrák, asi bezdomáč v zimě chatu a máma se nechala nějakým jiným dobrákem ukecat aby si tam prozatím dala karavan, než se odstaní zbytky chaty a rozhodne, co bude dál. Nakonec to dopadlo tak, že od 2006 stál na zahradě, ale mé, protože by tam samozřejmě taky dlouho vcelku nevydržel a loni se mi ji konečně podařilo zlomit, aby než se úplně rozpadne ho svěřila mě. Dal jsem ho dokupy, předělal na ledky, namontoval 70l nádrž, opravil podlahu- nechal opravit, už jen zbývá solárko a je nezávislý na přípojkách. No to jsem sice vypsal hystorii, jak jsemk němu přišel, ale hlavní rozdíly jsem neuvedl. Takže karavan- pov. ruč. do 500,-Kč ročně, méně náročná údržba, stk, odpojím a autem dojedu, kam chci. Při poruše jednoho, či druhého, kola si vezmeš na oboje, horší je to se skůtrem. No, každopádně je to spíš pro lidi, kteří mohou cestovat častěji a využijí to. Mě by se to líbilo, snad jestli se dožiju důchodu, nebo alespoň slušné výsluhy. Nedostat ho, nekupoval bych ho, né teď, když sním vyjedu jednou za rok. A kecám a kecám. Už mi to tu asi leze ne kebuli. asi bych se měl přestat nalejvat tím Rádlerem.
  6. Jak píšeš, je to úplně jedno. Ono to vypadá, že mají takový rabat, že nějakou kunu co jim necháš je nevytrhne ani za ni nezbohatnou. Spíš to berou, jako uznání, že ti vše vyhovovalo, chutnalo a byl jsi spokojen. Na to se tě většinou i zeptají a nijak je neuráží, když nic navíc nenecháš.
  7. To určitě ne, ostatní měli plnější košíky. Mě by se asi all inclusive vyplatilo, jsem hrozně rozežranej. Hlavně, jsou to stejné obchody, jako u nás, alespoň ten Lidl, takový běžný nákup ani nepocítí.
  8. ceny nákupu v Lidlu v Makarské dne 7.8.2015 v 10:57:38 Paprika babura 5,55kn/kg Krumpir 2kg 9,79kn Krastavac salatar 2,99kn Njem. Gouda list 2x 9,99kn Svježi sir vlasac 9,99kn Johny kakao 3,99kn Tatar umak 5,99kn Baguette bijeli 2x 2,49kn Mini baguette 3x1,99kn Pečivo sa sjemenkama 3x 1,99kn Čips rebr. Slani 5,29kn Termo plast. Vreč. 6,99kn Upaljač 8,89kn Pljrsk. Sa sirom 16,99kn Budilica 44kn Celkem nákup 155,23kn Nákup v Konzumu v Makarské pár minut před nákupem v Lídlu Sky cola 2l 6x 8,49/ks 50,94kn Pivo Union gr 3+1 gratis 22,99 3x =68,97kn Pivo Bav. 0,5L 3+1gratis 29,97 čevapčiči pileci 21,99kn Bjelovarski salam 28,24kn Debrecinka 440g 20,99kn Fanta naran 0,5l 6,49kn Paprika babura 0,775 6,97kn Krastavac 0,67 6,69kn Zimska 650g 59,99kn Mlij 2,5% 1l 6,79kn Hamburger spec. Vac 0,398g 29,85kn Žlica limun 2x3ks 31,98kn Rajčica harmony 500g 15,99kn Madrac zrač 183x69cm 15kn Uf. Mám dost. Doufám, že orientace cen někomu pomůže, ze mě leje, jak z konve. pokud tam mám chyby už to opravovat nebudu;)
  9. včera já - mješane maso s hranolkama a oblohou = 85,-Kn manželka - kuřecí maso na grilu -//- = 50Kn dcera to samé jako manželka = 50Kn + pití celkem 221,-Kn Je fakt, že jsme praskali ve švech. Já večer mimo jiné kebab 30,-Kn Všude platí, něco za něco. Já nepřepočítávám( skoro). Myslím si, že dovolená se má užít a né stresovat, kolik co stojí. To si má člověk rozmyslet dopředu, co vlastně chce. Nekomu vyhovuje all inclusive, já se neštítím tady něco uvařit i sám. Dnes jsme nakoupili v Makarské mleté maso, slaninu, čevabčiči, papriky, rajčata, sýr, salám, pečivo, pitivo... Udělali samodomo burgr a max. spokojenost. Pro mě je nejlepší " svobodná" dovolená, kde si vše organizuji a starám se sám. Dnes jsem tady, zítra třeba jinde. Dnes si udělám baštu na kterou mám chuť, zítra zajdem do restaurace. Každý to má prostě jinak.
  10. Kurňa klucí, dost, už sem nikoho neposílejte. Letos je tady enormní počet poláků. Fakt už je tu plno, nikdo sem nejezděte
  11. Ahoj, tak jsme dorazili do Podgory. Cesta děsná jen přes Omiš, kde se jelo cca. 2hod. v koloně. Jinak oproti Primoštenu větší peklo. Je fakt, že letos se mi zdá, že je to tu trochu extrém. Opravdu hlava na hlavě. Jak v kempu, tak u moře. Přijde mi, že je to opravdu o něco horší, než jiné roky. Kdyby to tady pro nás nebyla srdeční záležitost, asi bych už také přemýšlel o změně.
  12. Ahoj. Tak jsme od čtvrtka také v Hrvatsku. Sjeli jsme opět do Zadaru - první koupačka, pak podél pobřeží na jih: Vodice - přenocovali jsme na parkovišti u marketu, Šibenik a zakotvili jsme v kempu Adriatik u Primoštenu v úterý asi sjedeme zase dál, možná zase rovnou do Podgory. Letos jsem to vzal pro změnu zase přes Madarsko a super. Žádná kolona, nic. Hladký průběh až k moři.
  13. JirkaMTPO

    (elektrika) světla nejdou

    Tak to fakt není možný. V životě se mi to nestalo. Doopravdy praskly obě žárovky najednou. To fakt nechápu. Zatím vyměněny a vše zase funkční. Děkuju, ale fakt bych to teda nečekal. Tak vím pro příště, že mám opravdu hledat závadu od té nejjednodušší, ikdyž jinak málo pravděpodobnou. Ťuk, ťuk.
  14. JirkaMTPO

    (elektrika) světla nejdou

    Já do teď jezdil domů až ve 20hod. zítra mám noční, tak to přes den pořádně prolezu, než zavolám do servisu. Dám vědět. Kdyby jste to tady ale nenapsali, tak bych to ani nezkoušel. Jednak víme, jak se ve světlech dobře vyměňují žárovky, ale hlavně bych fakt nevěřil, že by mohli obě současně prasknout.
  15. JirkaMTPO

    (elektrika) světla nejdou

    No, tak to snad ne. Že by praskly obě dvě v jednu chvíli? To by bylo teda pěkně drzé. Pro jistotu se ale přesvědčím, ale to fakt pochybuju. Auto v každodenním provozu a ze dne na den to prostě nesvítí. Uvidím. Určitě dám vědět, jak to dopadlo. Myslím si že to bude relé, dřív bylo slyšel jakoby cvaknutí - sepnutí relátka, teď nic. Všechno ostatní osvětlení i funkce jsou funkční.
  16. JirkaMTPO

    (elektrika) světla nejdou

    Ahoj. Dnes se mi také stala jobovka. Vše mi svítí mimo dálkových. Kontrolka při zapnutí svítí, ale světla se nerozsvítí. Ani probliknout nejdou. Pojistky zkontrolováný, tak asi servis.
  17. JirkaMTPO

    Zatekanie strešneho okna

    Občas mi to dělá také, pár kapek nejnižším plastem nad zrcátkem - je tam zamykání dveří zevnitř auta. V servisu sundali čalounění a nic nenašli ikdyž na to stříkali vodu, okapy ok. Já nakonec vysledoval, že když parkuji s čumákem výš, než zadkem, tak nic nekape. Tak nevím. Už mi to dlouho ťuk, ťuk neudělalo, ale jsem z toho taky na nervy.
  18. Aj ta krajta:papa [upravil dne 6/8/14 20:10 od JirkaMTPO]
  19. Na střídačku. Chvíli hezky, chvíli prší. Je jedno, kde člověk je. Teď je pěkně, tepmoměr mi ale ukazuje ve 22:28hod. 21,1\'C. Přes den bylo okolo 27\'C dle teploměru v autě, když jsme přejížděli. (Měřeno za jízdy) [upravil dne 31/7/14 22:31 od JirkaMTPO]
  20. Tak jsme dorazili do Podgory. Místo \"naštěstí\" bylo. Sice asi to nejhorší, ale jsme tu.
×
×
  • Vytvořit...