Guest grooll Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Zdar Pežoťáci, jakožto motorkář jsem v zimě odkázaný na půjčování aut od přátel... Ale k věci... chci koupit čtyřistašestou... Na pohled pěkná, uvnitř příjemná, nic nevrže, neskřípá, vše chodí celkem hezky. Ale narazil jsem na pár věcí u kterých si nejsem jistý zda jde o vlastnosti modelu nebo závady. Jednak vibruje spojkový pedál ale to jsem se tu dočetl že je spíše vlastnost. Druhak jsou uklepané držáčky krytu motoru a prý tam nikdy moc nevydrželi kvůli vibracím (silentbloky v háji?). A hlavně auto při lehkém podtočení dost cuká, nad 1500 ot/min jede hezky, kolem 1200 ot/min a při mírném přidání chce motor ven. Věděli byste mi poradit zda koupit a třeba poopravit nebo ruce pryč? Díky. Citovat
MilanF1 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Takto těžko soudit, pokud má auto do 10 let stáří, dá se zjistit servisní historie (v sekci servis je vlákno). Ke všem dotazům se nedokážu fundovaně vyjádřit, ale ty silentbloky na držáku krytu motoru se opravdu vyklepávají. To je vlastnost (já jezdím bez krytu). HDičko by se nemělo provozovat pod 1500 otáčkami, ale podle mě by cukat nemělo ... možná to dělá dvouhmotý setrvák spojky (u motorizace 80 a 79 kW). Dej sem klidně odkaz na bazar, kolegové jistě dají další názory. Citovat
Guest grooll Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Toto je 66kW verze, jen pro upřesnění. Inzerát zde: http://aukro.cz/p-406-super-cena-super-stav-i2693088853.html Byl jsem se podívat, i jsem se projel. Každopádně díky. Citovat
MilanF1 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Tam dvouhmotý setrvák není, což je plus. Na ty uvedené km mi přijde dost ohoblovaný volant, ale pokud to jezdilo město, může to sedět. Vypadá na fotu dobře, pokud dělal servis, určitě bych chtěl faktury, aby byla jistota Vibrace spojkového pedálu mi přijde divná, když je nová spojka Citovat
Stejsn Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Takhle vypadá volant v kamarádově 406ce, která má najeto poctivých 340 tisíc. Já vím že to nemusí nic znamenat, někomu se potěj ruce a volant tím trpí, ale 164 tisícům u 10 let starýho nafťáka bych nevěřil. Na fotkách ale vypadá skutečně pekně jinak. Za stejnou cenu jsem tady na klubu v létě kupoval svoje auto. Jo a koukám že ho už někdo koupil. [Edited on 22/10/12 15:01 by Stejsn] Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Pohledově je to fakt pěkný auto. Ten volant je brutálně ošoupaný. Já mám ve 170 tis km jako nový. Ale třeba měl pán hrubé ruce nebo agresivní pot a takhle to dopadlo. Ale nevim nevim. Podle fotek je moc hezké, ale to na fotkách kde co. Každopádně to vypadá, že auto měl někdo rád, což je velké + Jak jsou na tom páčky pod volantem? Mají velkou vůli? Pokud jo, vypadalo by to opravdu na častý provoz ve městě a připrav se celkem na pálku za nové až odejdou úplně. Ale možná už se dají sehnat z bouračky za rozumnou cenu. Zaměřil bych se taky na to, jak dlouho to auto ten člověk má. Nevím kdy se vydávali tyhle serie značek, ale pokud to měl krátce, může tam bejt nějakej průser, tak to dává pryč. Hlavně, když dělal velkej servis, jak píše. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Ještě jeden můj osobní poznatek. Na jaře jsem tu svoji koupil za zhruba stejnou cenu.. Pokud ti bude někdo tvrdit, že to auto koupil z Německa za 50 tis Kč, tak je to 100% stočený a je to šunka na vývoz, se kterou nechce mít nikdo nic společnýho. Každej kdo tahá auta ví, že když je 406 opravdu pěkná, tak si jí tam cení na 2600 Euro a výš. Připočti si dovoz, přihlášení, nějakej servis a jsi na výsledné ceně. Citovat
MilanF1 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Rýpnu si: Auto bude mít 320 tkm, to je čas na druhou výměnu rozvodů Spojku jsem tedka na tomto motoru dělal a měla 283 tkm, lamela by něco ještě dala, ale ložisko bylo KO (ale to záleží taky na zacházení). Citovat
Di Steffano Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Zdar tak za 1. Chybí plast vedle spojkového pedálu na ,,odpočinek na nohu\'\' 2. Postrádám nápisy HDI jak z leva tak z prava 3. Mám pochybnosti na 5tých dveřích mi nesedí ten znak logo jestli by nemělo být jiné 4. Sem Amatér Citovat
koblih69 Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Ano jak už bylo zmíněno takhle volant bude podle mě vypadat po cca 300 a více tis km. Ve 160 tis. vypadá volant prakticky jako nový. Cena je s ohledem na nabídku na horní hranici únosnosti když by to auto bylo ve výborném stavu. Myslím, že ani spolehlivost motorů CPA to nemůže vynahradit, možná ještě tak sleva min. 10 tis. Citovat
Hauke Ivo Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 Černé spodky palubky a šedý zbytek interieru, chybějící plast na odložení levé nohy, chybějící nápisy HDI... To ukazuje na bořku čumáku... Citovat
oddie Odesláno 22. říjen 2012 Odesláno 22. říjen 2012 To si děláš legraci, uvažovat o takovém vraku za tyhle šílené peníze??? To má hodnotu s bídou polovičky Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Ta výbava je asi fakt origo. Úplně stejné auto je na mobile.de Taky HDI 66kw, tmavý kastlýk, šedé tapeci bez lišt, ostřikovače předních světel, budíky s rámečky. Akorát že tam najeto skoro 200 tis a vypadá jako nové [upravil dne 23/10/12 07:47 od Jirka.budejovice] [upravil dne 23/10/12 10:14 od Jirka.budejovice] Citovat
Guest grooll Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Pardon že píšu až teď, nedostal jsem se k PC.. koukám že se názory hodně různí.. To Stejsn: jo koupil jsem ho já :-) To Odie: Nepřijde mi zase tak hrozný ale jsem motorkář, plechovky jsem dosud spíš ničil na polí Citovat
oddie Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Prostě hurá nákup, dokonalý skok na špek. Proč zakládáš takové téma, když to stejně hned po založení běžíš koupit? Navíc za takhle šílenou cenu? Z neprověřeného zdroje, brutálně stočené už podle náhledové fotky a s popisovanými problémy? No nic, tvoje prachy hozené do kanálu. Bývají tu k sehnání podstatně lepší auta a o dost levněji. Citovat
BV406 Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 sorry za , ale ten text inzeratu by me teda neprilakal , takovy typicky poutovy styl, ale spolehlivost CPA motoru je prece velmi znama Citovat
Guest grooll Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Tady někdo vstal zadkem napřed... brý jitro Oddie. To že jsem to vydražil ještě neznamená že to koupím, pokud auto neodpovídá popisu, mám právo od nákupu odstoupit. Navíc tam jedu až v sobotu. Auto bych rád koupil, líbí se mi... od vás jsem čekal pár rad na co bacha. Pár jsem jich i získal, za ty děkuji. Citovat
Guest grooll Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 BV406: taky jsem nad tím přemýšlel... Ale chování prodejce na živo bylo úplně jiné. V pohodě pokec co se s autem kdy dělo, jak jde život... Nepřipadal mi jako překupník. Kecali jsme spolu asi hodinu a půl o všem možném. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 origo držáky (silentbloky) krytu motoru jsou poddimenzované, takže se poměrně často mění, navíc jsou dost drahé,včetně horních plast. krytek, které se rády ztrácejí...,záleží samozřejmě taky v jakém stavu jsou silentbloky motoru..., po deseti letech bych vyměnil hlavní silentblok motoru (u rozvodů) , dost často se na něm trhá spodní kovový díl, a taky spodní (akcelerační) silentblok (pod motorem), ty silentbloky krytu motoru se dají nahradit silentblokama co drží ventilátor topení na Avii--jsou za pusinku a už je nikdy měnit nebudeš, to cukání motoru zkus přes diagnostiku (origo Peugeot) Citovat
P607Olda Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Odhaduji najetých kolem 500 t. Ze vzhledu se to nepozná, mohu nafotit naši 406 s poctivými 520 t. Akorát jednotlivé části jsou už \"unavené\", takže četnost poruch bude větší. HDi se kupuje na ježdění, za 10 let po 50 t. normálně. Tak hlavně potom nenadávej na Peugeot, jaký je to žrout peněz. Naletěl jsi sám. oddie má jako vždy pravdu. PS: provozuji několik starých, i stočených 406 kombi. Takže vím, jak to dopadá po 500 t. km. A taky mě obalamutil jeden (nebo více) dovozce. PPS: 406 podobně dokonalého vzhledu jsem teď prodal do Pardubic na protiúčet (Škoda) za 35 000. Na tacháči 318, ve skutečnosti moc. Autu \"nic nechybí\", všechno perfektně funguje:D:D. Slibovali mi, že ho dále prodají jen jako \"soubor náhradních dílů\". [upravil dne 25.10.2012 10:04 od P607Olda] [upravil dne 25.10.2012 10:08 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.