Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

když sem před chvilí přišel k autu, tak sem zjistil, že sem nechal rozsviceno..baterka je uplně vybyta. Zkoušel sem to roztlačit a vubec se to nechyta, tak čekam až přijede kamoš s kabelama. Je možný, že se centrální jednotka nějak blokla, a že to nejde roztlačit, a nebo když bych se opravdu snažil a chvili za tim autem běhal, že by naskočilo? Ptám se ze zvědavosti, zda jsem udělal všechno, teď ještě doufám, že to nahodim aspoň přes ty kabely

dík

[Editován dne 30/5/05 tribiani]

Odesláno

Roztlačovat auta se daly poze s karburátorem škodovky žigulíky atd.

Auta s RJ a vstřikováním se roztlačovat nesmějí.Jinak hrozí nemalá částka za pozdější opravu.Může přeskočit rozvoďák a to pak nadělá pěknou paseku,vypálí se katalizátor atd.Jedině kabely,nebo odtáhnout a nabít.Když jsem měl Protona 420td raději jsem koupil novou baterku,neb tato varianta byla v dané situaci nejlevnější a hlavně bezpečná.;)

Odesláno

Presne tak, neroztlacovat, nic mene s uplne vybitou baterkou neroztlacis ani tu skodovku, pac nema co by naindukovalo civku,aby jiskricka na svicce preskocila.Alespon malinko stavy tam musi byt,

Jinak motory s rozvodovym remenem bych neroztlacoval.

Cus

Odesláno

Nevim jak u novejch aut, ale starou naftu bych klidne roztahoval. Pokud vite co je tam za rozvodak a nepustite spojku jak pako tak to roztahnete zcela bez problemu. Delal jsem to s 205tkou 1.8 Diesel snad 20x kdyz mi nechtel chytnout motor. Kazdopadne roztlacit se nam to nepovedlo ani z kopce vzdy nas musel nekdo roztahnout.

Odesláno

Přeskočení řemenu je zbytečná chymera, pokud nepouštíš spojku jako křupan nárazově.

Nová auta s ŘJ by se neměla roztahovat, ale když je nejhůř, tak to jde, pokud napětí baterky stačí na chod ŘJ, imobilizeru a všech těch kravin co to blokují. Většinou to stačí a roztáhnout to jde.

Ovšem todle všechno hodně nelibě nese katalizátor, protože dostane přímí zásah. Vypálí se pajšl.

Přez ty kabely to bude rozhodně nejlepší ...

[Editován dne 31/5/05 Ladis]

Odesláno
Napsán autorem jack

Presne tak, neroztlacovat, nic mene s uplne vybitou baterkou neroztlacis ani tu skodovku, pac nema co by naindukovalo civku,aby jiskricka na svicce preskocila.Alespon malinko stavy tam musi byt,

Jinak motory s rozvodovym remenem bych neroztlacoval.

Cus

Roztlačíš i HDi, ale musíš mít dost proudu pro jednotlu a čerpadlo. Pak dvojčičku a pomalu spojku a už jede.

Katalizátor odděláš, když dostaneš do motoru nespálený benzín, který ti pak vyhoří ve výfuku. 5emen odděláš, když to budeš zkoušet za jedna a pustíš prudce spojku. Všechno odděláš , když budeš mít baterku uplně mrtvou a pustíš to z velkýho kopce, nebo jí budeš roztahovat.

Odesláno

Taky nedoporučuji, jednou jsem to zkusil u auta co jsem měl předtím a musel jsem pak na diagnostiku, protože to hodilo chybu do ŘJ a když jsem vyřadil, vždycky to chcíplo... :bojim

Odesláno

Auto při vybíté baterii nejde nastartovat obvykle hlavně proto ,že nejde el. benzinové čerpadlo a ani zapalování. Roztažení není problém , pokud se do motoru a do katalyzátoru nedostane velké množství nespáleného paliva,při roztahování na delší vzdálenost, které potom shoří a katalyzátor zničí. Při roztahování motor je motor roztáčen od kol, přes převodovku, spojku a setrvačník. Starter roztáčí motor též přes setrvačník ,a taky se s ním nesere.Není tedy důvod k přeskočení rozvodového řemenu , pokud je zařazen přiměřený rychlostní stupeň.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Všechno pěkné, ale i tak vám auto s elektronickým vstřikováním nenaskočí.

Když necháte svítit světla a vybije se akumulátor až tak, že se startér téměř nepohne, odpojte akumulator. Po chvilce odpojení se akumulator minimálně zotaví a je schopen roztočit elektrické čerpadlo paliva - regulátor tlaku udrží tlak paliva cca 5 minut. Pak už stačí tlačit a nejvhodnější se mi jeví 3. rychlostní stupeň.

!!! Je ale nutné jemně přidat plyn, pedál jemně stlačit !!! jinak motor nenaskočí. U nového auta bych to nikdy neudělal, ale když jste někde na konci světa a pomoc nikde ... katalyzátor to většinou přežije (zuřivé strartování je kolikrát horší).

Odesláno

jojo.zlatej karbec a mechanická pumpa. ale taky se roztlačování co nejvíc bránim. vlastně sem se s tim eště roztahovat nemusel. vozim sebou pro případ nabíječku. jinak 3. nebo 4. stupeň a pomalinku s tou spojkou.

p.s. motor se mi už jednou potkal, když sem najížděl na rampu že vyměnim řemen.holt už tu chvilku vydržet nemoh. zbejvalo mi už jen couvnout a popoject do předu a byl bych zachráněnej

Odesláno

Pokud ale je baterka hodně vybitá, tak ti nepomůže roztlačovat i karburátor. Alternátor potřebuje napětí baterky aby se nabudil a mohl vyrábět elektriku. Bez buzení fungují jen dynama a ty byli pokud vím naposledy použity v Trabantech. :D

Odesláno
Původně zaslal: kšanda

blbost. máma má dynamo na kole

I některý auta ještě používají dynamo na hlavní světla... říká se tomu pak stroboškopek nebo tak nějak... :mrk

Odesláno

ad Šádovky - přechod z dynama na altík byl v modelovém roce 1971 (nebo 72) u modelu Š100L

Ad starej diesel a roztlačování - náš traktor chytá i bez baterky... jenom se mechanicky pustí nafta do motoru (páčkou na bloku motoru) -nutností je pouze nemít/ mít vykuchaný EMG ventil přívodu paliva.. to je ta věc, co po vypnutí klíčku zavře přívod paliva...

To, že motor nechytne na roztlačování a musí se roztáhnout je problém jenom toho motoru a péče o něj ....

Osobně bych neztahoval ani neroztlačoval... ale jsou to vaše auta a vaše věc ... následky si nesete sami

P.S:. jinak docela dobrý bláboly - buzení altíku apod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...