Přejít na obsah

Bret

Uživatel
  • Počet příspěvků

    183
  • Registrace

Vše od uživatele Bret

  1. Bret

    výměna plynové vzpěry 5. dveří

    Už jsem je vyreklamoval, i dodavatel se divil, že jsou jiné než udává výrobce. Bez problémů vrátil peníze a syn si koupil jiné. Takže už to šlape. Díky všem za pomoc.
  2. Bret

    výměna plynové vzpěry 5. dveří

    JJ, podle katalogu měla ta nová mít 450 mm, ale to těleso, to kterého se zasouvá pístek, je o 15 mm delší než původní a celá vzpěra je tak rovněž o těch 15 mm delší. A to pak dělá tu neplechu. Zkusím objednat jinde dle těch čísel dílů. Díky za pomoc
  3. Bret

    výměna plynové vzpěry 5. dveří

    Ahoj všem. Vracím se ke staršímu tématu. Synovi odešly vzpěry na 5-té dveře na 307 HB. Koupili jsme dle doporučení tyto https://www.autodily-pema.cz/plynova-vzpera-pneumaticka-pruzina-zavazadlovy-prostor-maxgear-120316 Jsou bohužel dlouhé. Nasadit jdou pouze silou, když je stlačím a pak stejně dveře nejdou dovřít. Reklamovali jsme je, že jsou příliš dlouhé, prodejce mi je vzal, ale prý adekvátní náhradu nemají. Máte někdo zkušenost, jaké vzpěry ta "určitě" budou pasovat?? VIN je VF33CNFUL83448475 Díky
  4. Ahoj všem. Prosím o info, dá se z VIN zjistit, zda mám na autě snímače tlaku přimo ve ventilku? Chci si koupit náhradní sadu kol na zimu a v pneuservisu po mě chtějí, jaké ventilky budu chtít. Je Citroen Berlingo, VIN VR7ERHNP2LN564855. Díky za info.
  5. Bret

    Rozoberanie bubnovej brzdy

    Díky moc.
  6. Bret

    Rozoberanie bubnovej brzdy

    Ahoj, vracím se k tomuto tématu. Kluk se pokoušel vyměnit zadní brzdové čelisti, ale není schopen poskládat vše z5 :-(. Nemáte prosím někdo fotku, jak by to mělo být? Jde nám hlavně o polohy všech těch "pružin a pružinek". Nechci zatím hrabat do druhého kola :-). Díky
  7. Bret

    Množství chadící kapaliny

    JJ. Je to ta 406. Zkusím na to mrknout, ale takovou láci za nové dávat nebudu. To to radši nechám tak. V každém případě díky za info.
  8. Bret

    Množství chadící kapaliny

    Dík. A jak jej dostanu ven, je tam nějak našroubované???
  9. Bret

    Množství chadící kapaliny

    Ahoj. Prosím o radu. Po nastartování mi chvíli svítí kontrolka stavu chladicí kapaliny, která po ujetí cca 5 km zhasne. Vody v nádržce je dost. Přisuzuji to vadnému čidlu snímání hladiny. Dá se toto čidlo vyměnit nebo musím sehnat celou nádržku?? Díky za radu.
  10. Bret

    žhavicí svíčky

    Jsem čerstvě po výměně žhavek. Nejprve jsem startoval na dvě i více nažhavení a dlouhé točení motorem, nakonec jsem jednou ráno minulý týden nenastartoval vůbec. Teď jsem vyměnil za nové Bosch a startuju na brnknutí. Po kontrole starých žhavek všechny KO (najeto cca 40 tis. km)
  11. Bret

    Problém po výměně rozvodů

    Snad jo. Držák lze seřídit pomocí šroubů, zkusil jsem s ním pohnout, ale spíš se to zhoršilo. Všechny šrouby jsem prošel a jsou dotažené. Nemá někdo fotku polohy držáků motoru 1.9 TD na P406? Jinak dneska jsem se domluvil s čerpadlářem od Bosche a v pondělí mi ještě pro jistotu mrkne na nastavení čerpadla. Tak mám po kontrole čerpadla, je v pořádku. I rozvody jsou správně. Nicméně se auto stále na volnoběh klepe. Mám podezření, že mám špatně polohu držáku silenbloku. Nemá někdo fotku, v jaké poloze má ten držák být uchycený ke karoserii? Prosím, prosím, nikdo se 406 s motorem 1.9 TD nemá po ruce foťák? Potřebuji vyfotit ten horní akcelerační držák.
  12. Bret

    Problém po výměně rozvodů

    Snad jo. Držák lze seřídit pomocí šroubů, zkusil jsem s ním pohnout, ale spíš se to zhoršilo. Všechny šrouby jsem prošel a jsou dotažené. Nemá někdo fotku polohy držáků motoru 1.9 TD na P406? Jinak dneska jsem se domluvil s čerpadlářem od Bosche a v pondělí mi ještě pro jistotu mrkne na nastavení čerpadla. Tak mám po kontrole čerpadla, je v pořádku. I rozvody jsou správně. Nicméně se auto stále na volnoběh klepe. Mám podezření, že mám špatně polohu držáku silenbloku. Nemá někdo fotku, v jaké poloze má ten držák být uchycený ke karoserii?
  13. Bret

    Problém po výměně rozvodů

    Snad jo. Držák lze seřídit pomocí šroubů, zkusil jsem s ním pohnout, ale spíš se to zhoršilo. Všechny šrouby jsem prošel a jsou dotažené. Nemá někdo fotku polohy držáků motoru 1.9 TD na P406? Jinak dneska jsem se domluvil s čerpadlářem od Bosche a v pondělí mi ještě pro jistotu mrkne na nastavení čerpadla.
  14. Bret

    Problém po výměně rozvodů

    Ne, koleno jsem neodpojoval. Rozvody jsem měnil už podruhé, porvé bez problémů. Když jsem je měnil, měl jsem dole držák motoru pro lepší manipulaci, tak jsem hned vyměnil silenblok.
  15. Bret

    Problém po výměně rozvodů

    Jenže to není jemné brnění, ale na volnoběh dosti výrazné vibrace. Kolega, který se mnou dneska jel, se mě ptal, co mi to v autě rezonuje za pomůcku pro ženy.
  16. Mám po výměně rozvodů a při jednom jsem vyměnil i horní silenblok motoru. Po výměnách nastál problém. Auto na volnoběh vibruje (je to cítit hlavně v interieru) a při studeném motoru a ve vyšších otáčkách (okolo 2800) má zvuk, jak benzín při špatném seřízení předstihu. Je možné, že by došlo k nějakému problému s přestavením čerpadla? (předvstřik). Jen podotýkám, že řemen je nasazen správně na nastavovací otvory. Startuje bez problémů za studena i za tepla. Silenblok je taky dle původního, označil sjem si polohy. Dík za rady. [upravil dne 13.4.2011 11:55 Bret]
  17. Co tohle: www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=82164#pid1065322
  18. Takže kotouče přetočené a jsou zpátky na autě. První dojem je, že je to OK. Doufám, že to tak vydrží. Díky všem za radu. [upravil dne 25/1/12 19:23 od Ferry]
  19. V pneu to nebude, dělalo to na letních a teď při výměně na zimní je to stejné.
  20. Mal som to isté, pomohla výmena kotúčov za nové. Dík za info. Jsem domluvený s mechanikem, že mi je zkusí nechat přetočit a pokut to bude ono, vyměním je za nové. Mám už vyhlédnuté - Bosch.
  21. Mám podobný problém. Při dobržďování mi vibruje volant, na pedálu se nic neprojeví. Nechal jsem přetočit kotouče, vyměnil uložení předních ramen a je to beze změny. Téď jsem se vracel z prodlouženého víkendu a při přibržďování z dlouhých kopců to ve volantu neskutečně vibrovalo. Kdž jsem ale zašlápl brzdu silněji bylo to bez vibrací. Uvažoval jsem i nad tím, zda to nemůže způsobovat slabá účinnost zadních brzd (bubny). Co auto mám cca 80 000 km, byly bez výměny.
  22. Bret

    K cemu to slouzi?406 1.9 td

    Nevím jak u ostatních motorů, ale já to mám řešeno takhle. Kdybych byl doma, tak to nafotím
  23. Bret

    K cemu to slouzi?406 1.9 td

    Ta černá věc na fotce slouží k regulaci vlnoběhu čerpadla. Po zahřátí motoru přes membránu potáhne za lanko vedoucí k čerpadlu a sníží volnoběžné otáčky. Měl jsem to vadné a otáčky jsem měl stále na 1000 i po zahřátí motoru.
  24. Občas se mi to stane taky, že zablbne ten řídící vstřik. Poznám to hned, protože neukazuje otáčkoměr a motor má tvrdý kovový zvuk. Vypnu a nastartuju znova a je po problému. Tak jak říká Oddie, bude to tím snímačem (řídícím vstřikem)
×
×
  • Vytvořit...