oddie Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Opět se mi nachýlil čas obměny mobilu, a opět se trochu změnily požadavky na něj. Pokud se v nich někdo vyznáte, zkuste prosím doporučit První požadavek - net v mobilu. Mám datový tarif, a používat jej chci jak v mobilu, tak i mobil používat jako modem k netbooku - a pozor! připojením KABELEM (že to umí i bluetooth je hezké, ale preferuji kabel kvůli výdrži obojího). A k tomu doplňující požadavek - do netbooku (s WinXP) bych rád pokud možno instaloval jen a pouze ovladač pro ten telefon coby modem, ne jako v případě současné Nokie celé zasr... a zkur... PC Suite, které je stejně jen pro zlost. Rozumný displej (aspoň 640x480, většímu rozlišení se nebráním), co možná největší výdrž, nějaká použitelná vnitřní paměť, rozhodně slot na (micro)SD kartu. Co do systému nějak moc preference nemám, jen bych rád, aby to bylo upravitelné (co do vyházení nesmyslů, které se mi nelíbí a nepoužívám je), a aby na tom běžela nějaká off-line navigace, když je náhodou potřeba. Pokud jsem zapomněl něco specifikovat, klidně se ptejte, doplním Citovat
Stifler Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 V podstatě všem požadavkům (asi až na výdrž baterie, ale nevím, co si mám představit pod velkou výdrží baterie) vyhovuje stroj, co užívám já: HTC Desire (A8181), ale s tou výdrží baterie je to u chytrých telefonů vesměs na štíru, protože člověk nemůže čekat, že mobil, který už má procesor s GHz frekvencí a vlastní RAMkou a blíží se svými specifikacemi spíše počítači než mobilu, bude mít výdrž v řádech několika dnů. Já jsem si koupil výkonnější baterii a když mobil příliš nepoužívám, tak vydrží i 3 dny, ale pokud jsem déle na Wi-Fi a víc s telefonem dělám, tak se může stát, že budu nabíjet každý den. Ale abych se vrátil k požadavkům: Mobil umí jak WAP (GPRS), tak má Wi-Fi přijímač a zároveň umí sloužit jako Wi-Fi hotspot (ale umí to propojit internet s notebookem i po kabelu a to za instalace pouze ovladačů, nepotřebuje to žádný \"Suite\"), display splňuje požadavky, mám dojem, že má právě oněch 640x 480 (úhlopříčka 3,7\"), vnitřní paměť to má nějakých 150 MB, ale to stačí, pokud tam člověk neinstaluje kdejakou pí*ovinu, samozřejmostí je slot na MicroSDHC, na kterou lze instalovat objemnější programy, jako např GPS navigaci s mapovými podklady. OS je Android verze 2.2.2, takže je samozřejmostí možnost instalace všeho možného z AndroidMarketu (Google Play). Co se týče navigace, tak v základu je zde nainstalovaná Google Maps navigace, která je bohužel pouze on-line, ale já třeba používám z velkého množství off-line navigací jednu výbornou: Sygic Navigation, která používá TomTom mapy a je fakt perfektní - mohu jen doporučit. Abych doplnil, OS Android lze tzv. \"rootnout\", což znamená získat administrátorská práva k systému a pak s ním lze dělat psí kusy, takže smazat skoro cokoliv ze systémových souborů. Ale jak jsem byl upozorněn výrobcem, pak ztrácím nárok na záruku. To je asi tak vše, co mohu napsat k uvedeným požadavkům. Co se týče mobilů, tak bych doporučil kontaktovat zdejšího člena \"kujon106\", který má vystudovaných snad už několik Ing. oborů na VŠ a mobilům rozumí snad jako nikdo jiný zde na fóru. Citovat
oddie Odesláno 18. květen 2012 Autor Odesláno 18. květen 2012 Cenový strop... no, nemuselo by to být přes 10tis, ale když bude třeba, i to nakonec přesáhnout může. Citovat
Stifler Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Aha, na to, co jsem psal já, stačí cena okolo 5.000,- Kč, ale pokud je potřeba, aby to byla echt nová technologie a čtyřjádrový procesor, tak jsou samozřejmě i \"lepší\" a dražší mobily. Citovat
oddie Odesláno 18. květen 2012 Autor Odesláno 18. květen 2012 Není potřeba nic echt, nebudou se na tom hrát hry ani nic podobného, jen tu vnitřní paměť mimo microSD bych uvítal aspoň 1GB, kvůli případnému přehrátí něčeho z karty. Citovat
MotoMoto Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 HTC, Samsung, prostě něco na Androidu, vše jen otázka velikosti a peněz. Funkčnost skoro stejná. Jen rozlišení a rychlost se liší. A nebo vyčkat na nějaké s Win mobile. Tam nemohu pousid stabilitu. Ale v každém případě u všech se připrav na ráno sundat z nabíječky a večera na nání připojit. A pokud hodně pracuješ s daty (mě třeba stahuje maily každých 5 minut) tak i během dne. Of line navigace ano, ale placené. Citovat
Lada78 Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Jako majitel uz tretiho HTC v rade ti tuto znacku vrele doporucuji. Ted mam Sensation s androidem a opet maximalni spokojenost. Je to stroj ktery si zaslouzi velke ano. Co se programu tyce, je zbytecne se rozepisovat, kazdy ma jine potreby. Neni vsak problem si cokoliv stahnout pres market. Display je velky, s dobrym rozlisenim, procesor 2x1.2Ghz u me 2x1.6Ghz. Wi-Fi slape nadherne a to i plnohodnotna GPS. Telefon pouzivam neustale a jak bylo psano vise, s baterkou je to opravdu na prd. Nabijecku mam doma, v praci a v aute. Pokud chces neco podobnyho, dopadnes stejne. Mnohem vice a to i s recenzema se dozvis na mobilmanii. Mrkni na to. Citovat
olaff Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Offline navigace ano, a klidně i zdarma. Zkoušim Mapfactor Navigator a jet se podle toho dá. Popř. ještě Copilot GPS, ale ta je zdarma jenom bez hlasu. [upravil dne 18/5/12 15:11 od olaff] Citovat
Péťa Odesláno 18. květen 2012 Odesláno 18. květen 2012 Můj favorit je v současné době Samsung Galaxy Note: http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/samsung-galaxy-note/sc-63-c-1-ci-41486/default.aspx Pak ještě takový: http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/sony-xperia-s/sc-63-c-1-ci-36949/default.aspx [upravil dne 18.5.2012 18:29 od Peta] Citovat
vix Odesláno 20. květen 2012 Odesláno 20. květen 2012 K tomu Samsungu Galaxy Note je třeba počítat ještě s taškou přes rameno Xperii S jsem srovnával s Xperií Arc S a vyšlo mi, že to rozlišení za ty prachy nestojí. P.S.: Před 15 lety moje P120 dokázalo dekódovat mp3 sotva ve stereu. Mose mobilní pádlo po 15 letech přehrává i obraz. :roker Citovat
MotoMoto Odesláno 20. květen 2012 Odesláno 20. květen 2012 Naprostá spokojenost se Samsung Galaxy S2, rozumná velikost, svižný chod, jen ta cena. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. květen 2012 Odesláno 26. květen 2012 Musim povedat, ze Xperia S = velke sklamanie, Arc S je podla mna lepsi Hlavne ovladanie a tvar tej xperie S, no fakt nie .. Desire sa uz tiez nevyraba, ani Sensation ... Ale k teme, oddie, v podstate mas na vyber mraky zariadeni ... Iba neviem, ako to je s tym prepojenim kabla a mobilu ... Bluetooth co si spominal je tiez uz davno za zenitom Dnes je v kazdom Wifi HotSpot, tj si s telefonu spravis wifi router, na netbooku si najdes wifi, pripojis se, a funguješ ... Je to snad najrychlejsia varianta, a telefon mozes mat kludne vo vacku (je vyhoda, ze ti tam nekde nevysi na kabli, kdyz napriklad si koukas ten net v aute) Z toho pokecu, co s teba vypadol, by som odporucal HTC ONE V ... V podstate je to \"novinka\" resp je to aktualni telefon z modelovi rady HTC ONE ... Je prijemne velky, rozumny display 3,7 palca, pevna zelezna konstrukcia, a rozumne HW parametre = k tomu najnovsi Android 4.0 ICS, a podla mna nemas o com. Moznost SD kariet ma, interna pamet je zrovna myslim ten 1 GB ... Fotoaparat priemerny 5 Mpx ... Zozenes ho za ovela menej ako 10 tis. Kč a myslim, že ti posluži dokonale ... Na tvoje \"vyuzivanie\" by som obrovske telefony jako Samsung Galaxy S2 (velmi zla vydrz baterie), Sensation, Xperia S, atd atd proste nevyberal ... Pride mi to zbytocne To ako keby som ponukal pre niekoho manzelku na courani do mesta BMW 740d [Edited on 26/5/12 09:20 by Lubk0] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. květen 2012 Odesláno 26. květen 2012 SGS 2 ked vyzaduje normalnu vydrz baterie ? Citovat
Gabriel 307 Odesláno 26. květen 2012 Odesláno 26. květen 2012 taky mám SGS II spokojenost až na tú baterku,ale můžeš koupit silnější EDIT: navigaci jsem používal Sygic na Nokii E66 a na SGS II jsem si už zakoupil licenci [upravil dne 26/5/12 18:00 od Gabriel 307] Citovat
oddie Odesláno 26. červen 2012 Autor Odesláno 26. červen 2012 Ještě dodatek - dalo by se sehnat ještě něco s normální klávesnicí (výsuvnou), nebo už je vše jen dotykové? Citovat
koblih69 Odesláno 26. červen 2012 Odesláno 26. červen 2012 Určitě jo, třeba teď jsem odložil HTC Desire Z, ten klávesnici má. Před ním jsem měl Omnii Pro takže proto jsem chtěl zase s klávkou, ale už v tom pokračovat nebudu. Teď používám HTC Sensation bez klávky a asi u toho zůstanu. Citovat
fejfarz Odesláno 26. červen 2012 Odesláno 26. červen 2012 Já používám Iphone 4 a nemůžu si ho vynachválit. Už jsem měl spoustu mobilů od Nokie Philipse Samsunga až k Iphonu. Je to nejspolehlivější a precizní kamarád do kapsy který umí vše co dnešní telefon umět má a hlavně se mi u něj za celou dobu tj. rok a půl nestalo to že by se seknul atd. Vnitřní paměť má dostačující a nemusí mít ani přídavné karty a hlavně zase není moc veliký je tak akorát. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.