Přejít na obsah

fejfarz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    728
  • Registrace

Vše od uživatele fejfarz

  1. fejfarz

    Vzdialenosť od p senzorov

    https://www.auto.cz/instalace-parkovacich-senzoru-zvladne-to-i-laik-124259 Podívej se sem je tam docela pěkný návod.
  2. Tak to byl uvolněný šroub na kostře k motoru. Jak dělal mechanik spojku tak blbě dotáhl a ten šroub se povolil.
  3. Kabel je dobrý ale ještě překontrolujeme až budeme měnit startér nový kupovat nebudu zkusíme starší funkční aby byla jistota :-)
  4. Tak jsme postoupili dál spínačka to není. S novou to dělá to samé. Další na řadě je startér :-)
  5. Jo elektrická část spínačky už je na cestě a máš pravdu kabel se bude muset nastavit.
  6. Než se pustím do startéru tak zkusím vyměnit kostku spínací skříňky protože nejde ani větrák tak by to mohlo být ono. Dost lidem se stalo že ta spínačka odešla a já už na to asi mám taky nárok se svým nájezdem :-) http://aukro.cz/kostka-spinaci-skrinky-peugeot-406-99-04-i6565276692.html Jinak kontrolky normálně zhasnou při startu úplně jsem na to zapomněl až mě to kluci připomněli ve skupině peugeot na facebooku :-)
  7. Porucha na P406 2,0 Hdi 66Kw. Normálně jsem večer přijel domů z práce zaparkuji vypnu motor a jdu domů. Ráno přijdu otočím klíček do první polohy všechny kontrolky naskočili a když otočím do druhé polohy tak kontrolky zhasnou a startér netočí a ani nefunguje ventilátor topení. Zkusil jsem novou baterku ale tou to není. Pojistka která je na ventilátor + startér je OK.
  8. fejfarz

    schéma zapojení klaksonu 206

    Ale tohle je téma pro 406 - stky tak se podívej do 206
  9. Taky jsem dostal tenkrát k autu jen jeden klíč v autobazaru tak jsem koupil druhý a oba mě u nás v Kladně Peugeot servis na kódoval. Alespoň jsem byl klidnější aby mě auto neodjelo náhodou s druhým klíčem. Kolik ta sranda tenkrát stála už přesně nevím , ale víc jak 1000 Kč za oba klíče to nebylo.
  10. Tak asi dojet do Peugeot servisu a nechat znovu na kódovat ne ?
  11. No určitě nebude já ho neměnil ani teď po 300000 km
  12. Dvou hmota se dávala až do té 80 kw verze. Ty by jsi měl mít jednoduchý setrvák.
  13. Mám 66 kw verzi takže jednoduchý setrvačník. Měnit ho nebylo potřeba. Pouze jsem koupil spojkovou sadu od valea za 3612 Kč (https://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/406-break-8e-f/2.0-hdi-90-66kw/spojka-prislusenstvi/spojka-sada?productId=336206) A za práci si vzal mechanik 3500 Kč. Tak dohromady 7112 kaček Zase bude na chvíli pokoj alespoň od spojky
  14. Mě taky pískalo ložisko spojky a při sešlápnutí přestalo pískat. K tomu ještě byl cítit při sešlápnutí lehké zadrhnutí. Výsledek viz. foto Na nic jsem nečekal a hned vyměnil a bylo to za pět minut dvanáct.
  15. Podle mě diagnostika určí které kolo ale jestli čidlo nebo prasklý abs kroužek to nevím.
  16. fejfarz

    čidlo venkovní teploty :-(

    Podle mého si čidlem z vrakoviště vůbec nepomůžeš. Taky už nemusí fungovat korektně. Mě taky ukazovalo čidlo nesmysly, koupil jsem nové i za tu cenu a vše je už třetím rokem v pořádku. Otázka je jak dlouho to čidlo vydrží fungovat správně.
  17. Vůbec nevadí jen mě to překvapilo
  18. Tak jsi mě uklidnil mě to samozřejmě nevadí jen jsem měl strach aby mě auto někde nezradilo
  19. Chtěl jsem se zeptat nechal jsem vyměnit na své P 406 spojku koupil jsem celou sadu Valeo. Teď po výměně je všechno v pořádku akorát ta spojka jde mačkat hodně zlehka oproti tomu než to bylo na staré spojce. To mě kolikrát bolela noha. Je to normální nebo je něco špatně ?
  20. Tak podle mechanika to prý vypadá na vydřený přítlačák proto to lupne když to přeskočí přes tu vyjetou hranu tak výměna spojky mě nemine
  21. Jo tak to jsem chtěl vědět jestli mě to někde teď nechá nebo se s tím dá ještě chvíli jezdit a plánovat na vhodnou chvíli výměnu. Zatím neklouže a kvalty jdou řadit taky bez problémů jen mě to vystrašilo aby mě můj miláček někde nenechal :-)
  22. Spíš to vidím na celkovou výměnu spojky protože to ložisko už se taky ozývá no.
  23. Ještě je tam ta posilovací pružina pod tím pedálem jestli nějak nedrhne ?
  24. Tak právě jestli se ten váleček nějak nezadírá a při překonání toho odporu to cvakne ?
×
×
  • Vytvořit...