Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Lidl prošustroval svoji příležitost. Asi před rokem jsme nakupovali jenom tam, mléko, mléčné výrobky, i ostatní potraviny i některé technické zboží.

Pak objednali mléko ze Slovenska (psal jsem výše), sýry z Polska, atd. Celé loňské léto bylo zavřeno, tak jsme si zvykli chodit jinam. Přistavěli pekárnu, ale rozpékání mraženého chleba a pečiva nás spíše odrazuje, než přiláká.

Nyní v Albertu mají dobré plnotučné mléko za 13,90 (Madeta, s černouškem), místní chleba od místních pekařů.

Tak se časy mění.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

No tedy Albert, to je fakt zázrak. Jestli ti vadí sýry z Polska, tak v Albertu snad od jinud neberou. Maso, uzeniny, mléčné výrobky, vejce... Navíc výrobky AQ a Tesco pravidelně propadají v testech kvality (aneb jak okrást čecháčka nejlepší cenou). V albertu si koupím jen potraviny zabalené, které znám a nejsou AQ. No možná AQ mlíko bych přežil, to je madeta. Jinak nic. Do Tesca jsem přestal chodit úplně. Jo časy se mění. V Lidlu se nakupovat nebojím. Krom rozpečeného pečiva, stejného jako všude jinde, mají i základní běžné pečivo. Občas tam koupíme i nějaké oblečení pro děti, tedy spíš už jen pro dceru. Nejsou to úplně špatné věci. Co se týče průmyslových výrobků, moc tomu nevěřím, i když je chválíte, je to tak půl na půl. Já si koupil elektrická mlýnek na pepř, na zkoušku, nevydržel ani skrz záruku. A jelikož nemůžu najít účtenku, a protože nemají servis, tak když se něco stane, buď vrátit nebo vyhodit (po záruce). Tak jsem ho vyhodil a koupil si Peugeot :D. A kapalinu do ostřikovačů z Lidlu už taky nechci. Sklo mimo stěrač vypadá, jako by se tam pářilo stádo šneků. Vracím se pokorně ke glacidetu.

Odesláno (upraveno)

Čerpadlo mám, sice ne z Lidlu, ale podle značky by mělo být stejné a funguje suprově. Olej musí být teplý a hlavně nesmíte mít zalomenou měrku. To se pak nedostanete na dno a nevysajete všechen starý olej. Já jsem nakonec tu zlomenou měrku nasál do mírně roztaženého konce nasávací hadičky a pak už jsem se dostal až dolů a krásně odsál všechen olej. Do 5 min. máte odsáto. Raději si ale pak zkontrolujte množství odsátého oleje, aby to přibližně sedělo s tím, co jste tam měli.

Upraveno uživatelem Klema307
Odesláno (upraveno)

Chce to asi vyzkoušet odsát a potom ještě povolit šroub jestli něco nevyteče. Pokud ne, tak není problém odsávat. Já to řeším tak, že jednou odsaju (v zimě) doma v garáži, kde nemám jamu. A v létě v práci po práci :-) na jamě vypouštím, protože jednou za čas je potřeba i zkontrolovat  spodek auta.

Odesláno (upraveno)

Jako podle mě je nejlepší kombinace obojího vycucnout olej a pak povolit zátku a nechat dokapat pokud bude co dokapávat. A hlavně se odsávačkou dá odsát i z " kyblíku filtru" do sucha atd.  Zítra se pro ni asi stavím pokud teda ještě bude.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Kdyby to bylo čerpadlo i na benzín, tak je to o něčem jiném :)

Ja myslim že to vezme i benzín, jen je otázka jaký to má motorek, pokud uhlíkový s komutátorem taky bych s tím benzin radši nesosal :D

Ale naftu jsme tahali i motorkem z ostřikovačů

Odesláno (upraveno)

Myslím, že v návodu je psáno odsávat pouze olej z důvodu mazání vnitřních ložisek (kluzných). Benzín by je asi vysušoval a mohly by se přidřít. Benzín bych s tím taky raději neodsával, není to k tomu určené (plast. hadičky, statická elektřina) nebo průsak do motorku a je vymalováno. Na benzin bude čerpadlo podstatně dražší. Za 400,- nemůžeme chtít zázraky. :-)

Odesláno

Myslím, že v návodu je psáno odsávat pouze olej z důvodu mazání vnitřních ložisek (kluzných). Benzín by je asi vysušoval a mohly by se přidřít. Benzín bych s tím taky raději neodsával, není to k tomu určené (plast. hadičky, statická elektřina) nebo průsak do motorku a je vymalováno. Na benzin bude čerpadlo podstatně dražší. Za 400,- nemůžeme chtít zázraky. :-)

Priamo na čerpadle je nálepka, kde sa píše, že sa smie používať iba na oleje a nesmie sa používať na beznín. Na naftu sa používať môže.

Odesláno

Neprodává někdo nabíječku z lidlu ? opět jsem tu akci nestihl a zrovna bych nabíječku akutně potřeboval . 

Hele v Brně sem ještě nějaké viděl v týdnu (líšeň) a když si zavoláš na infolinku tak ti zjistí na 3 Tebou vybraných prodejnách jestli ji mají a zablokují Ti ji. Pokud to teda ještě platí, dřív když si něco potřeboval a někde po republice to bylo, tak ti do dovezli na Tebou zvolenou prodejnu, ale tohle už přestali nabízet. Good luck.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...