Přejít na obsah

Klema307

Uživatel
  • Počet příspěvků

    58
  • Registrace

Vše od uživatele Klema307

  1. To byl taky důvod proč jsem to před 3 lety dělal. Rupla pružina. Tak jsem tehdy vyměnil i to horní uložení, bylo najeto asi 140tkm. No a po třech letech horní uložení v háji. Po včerejší výměně je klid.
  2. Přesně stejný zvuky dělala moje 307, a když minulý týden přimrzlo, tak zamrzlo i ložisko. V plném rejdu skoro na místě se utrhlo a byla to rána jako by někdo do kastle bouchnul kladivem. Jinak to poprasklávalo normálně při zatáčení. Včera jsem ložisko měnil. Bez zatížení klouže v rukou dobře, ale jinak je z něj vytečená vazelina, což asi o něčem svědčí. Měl jsem je tam přesně 3 roky, byly to SKF. Teď jsem dal Sachsy, uvidím jestli vydrží dýl. Testovací jízdu jsem ještě nestihl. Ta bude dneska, tak pak ještě poreferuji.
  3. Díky za vysvětlení. Tak zůstane jako náhradní.
  4. Díky moc, koupil jsem si klíč s jinou modulací. Moje chyba. Objednám desku s ASK . Že já jsem na toto vlákno nenarazil dřív. Přitom jsem tu hledal. Ale to je zákon schválnosti. Hold příště musím hledat líp. Kdyby někdo chtěl nový klíč FSK, HU83, CE0536, ID46 - tak je k dispozici.. IMO chip vyzkoušený, funguje...
  5. Zdravím Vás všechny, bojuju také se spárováním nového klíče s DO. ChouLu: Nemohl by jsi mi prosím podle VINka zjistiti modulaci? A mohl bych tě ještě poprosit o navedení, kde se v PP2000 nastavuje ten výrobce klíče, jednomu tady na fóru jsi s tím pomohl u P307SW. Možná by to stačilo i u mne. IMO jsem napároval bez problémů. Děkuji moc. P207 rv2009 - VIN: VF3WC5FWC34357221
  6. Klema307

    Hadica od Turba 1.6HDI

    Zdravím, já jsem dával novou gumu, s citem dotahoval a stejně mi sjíždí z turba. NAkonec jsem ji zajistil trochou červeneho silikonu na motory (takový spoj na tu gumu a zároveň na turbo) A drží. Pokud to potřebuju sundat, tak ji jen naříznu zalamovákem a pak ten spoj zase obnovím silikonem.
  7. Honza to trefil, bude to asi klinový řemen. Byl jsem zkouknout ten napínák a mám ho už za ryskou max. napnutí. Originál řemen jsem měnil při 85tis, tento tam mám asi 90tis. Tak ho vyměním a uvidíme. Přitom zkontroluju i kladky, jestli nejsou vyběhané, taky už mají svoje odkroucené. Díky moc .
  8. Tak jsem na tom stejně. Jen s tím rozdílem, že mi to dělá jen za jízdy při řazení . A taky kolem 1500 ot. To syčení u sebe už neslyším, ale když mi to syčelo (hlavně u studeného motoru na volnoběh), tak to byly povolené vstřiky. TeĎ už je po přetěsnění klid. Ale to "brumlání" mě fakt žere. Musím ještě pod auto a okouknout pletenec výfuku, jestli není prasklý a někde neprofukuje, občas citím smrad z výfuku v kabině.
  9. to mě napadlo taky, ale je tam přístup jako k penězům a bez odstrojení víka ventilů a sání bych ty matky neměl čím chytit. Ale jinak to ve finále asi nepůjde, než to odstrojit a kontra matkama to povolit.
  10. Ahojte, mám na Vás prosbu. Je nějaká vychytávka na povolení šteftů - šroubů z hlavy motoru? Je tam 6 torx. Zkusil jsem povolit dva, oběma se utrhla ta torxova hlavička. Tak jsem to neriskoval a přetěsnil vstřiky na původní štefty. Ale jednou mě to čeká,tak ať jsem připraven. Díky. Doplním motor 1.6 HDi.
  11. Nevím jak u benzinu, ale u dieselu jsem musel krom jiného povolit i uchycení motoru a přední trubku výfuku, abych ho s tama vymotal. Doslova jako ježek v kleci.
  12. Po zkušenostech bych neotálel s výměnou, nebo aspoň s úpravou zámku. U těchto spínaček se dost často zasekává mechanismus zámku volantu. Promazání nepomůže, maximálně se promaže jen vložka. Ale pokud jde otočit do první polohy tak ta je OK. Problém je se zámkem. Doporučuju dokud to jde, tak spínačku vytáhnout, rozdělat a vyřadit zámek volantu. Pokud nechceš teda zainvestovat do nové spínačky. Dělal jsem to na 207 a bylo to za 5 minut 12. Když už má člověk rozhozenou i tu vložku, tak si můžeš srovnat - přibrousit vodítka (kolíky) a tím odstraníš problém s otočením do první polohy s opotřebovaným klíčem. Návod - Klema
  13. Klema307

    Nefunguje zvukový signál

    Ahoj, řekl bych, že bude někde pod těma šesti dírkama v řadě.
  14. Klema307

    Spotřeba

    Ahoj, já mám sice diesel 1.6HDi, ale palubní počítač taky pěkně lže. Dlouhodobá spotřeba je podle něj 4,6-4,7. Ale ve skutečnosti, když to měřím od plné nádrže do plné, tak je 5,3. A to tak měřím už asi rok, a je to furt stejný. Klema
  15. Klema307

    Délka měrky oleje

    Ahoj, kouknu doma a změřím, taky jsem ji vyráběl. Jinak tělo jsem udělal z ocelového bovdenu, na konce jsem nalisoval mosazné tyčky. Provrtal rukojeť měrky, protáhl zajistil, ... Podobně je udělaná měrka i ve Fiatu Brava 1.2. Funguje skvěle. Ten zbytek měrky z trubky na měření, se mi podařilo vysát odsávačkou na olej.
  16. O víkendu jsem preventivně čistil EGR na 1.6HDi a musím říct, že nevypadal vůbec špatně. Jen trochu zakouřený, žádné kusy karbonu. Bude to asi tím, že má nalítáno jen 85tkm. Je fakt, že přístup k němu je trochu horší, ale jelikož jsem měnil i baterku a palivový filtr, tak už jsem shodil i vzduchový a pak už to šlo. Kvůli lepšímu přístupu, jsem nejdřív demontoval i stěrače a příčku. Sponu mezi EGRem a výměníkem jsem opatrně sundal obyč. čelníma štípačkama, jelikož orig. kleště za 200,- se nechytaly (s profi kleštěma za 2 tis. by to asi šlo). Po přitvarování jsem ji znovu použil, to už ale pomocí kleští na spony. Nazpět šla podezřele dobře, z čehož mám vcelku obavy, aby to těsnilo. Při příští výměně vzduchového filtru to zkouknu a případně vyměním za šroubovací.
  17. Klema307

    Olej a HDI motor.

    Do mé 307 1.6HDi s FAPem dávali kdysi dávno v servisu Total Quartz 9000 5W40. Pokud se olej mění v kratších intervalech, neztrácí se vám olej a auto nemá nalítáno 200tkm nebude asi problém. Já mám zatím 85tkm a začínám už dávat Ineo ECS 5W30. V Ineo ECS oleji je méně aditiv (LOW SAP), které by jinak více zanášely FAP. Já měním olej i s filtrem v intervalu 10-15tkm (jezdím krátké trasy). Olej není taková položka proti turbu, které by se mohlo díky přetaženým intervalům výměny brzo odporoučet.
  18. Já jsem kdysi jezdíval do Mikulova k panu Hýblovi na Pavlovskou. Ale je to už x let. Jelikož auto na LPG už nějaký rok nemám, nemůžu ho hodnotit nyní. Ale servis LPG provozuje pořád.
  19. No vzdušnou čarou tak 500m, ale jezdili jsme autem cca.1km k nejbližší pláži. Ale těch pláží je tam tolik, že jsme to objížděli. Každý den jinam od Vourvourou přes Orange Beach, Sarti až po Kalamitzi (do 30km). Ve Vourvourou i jinde se dá parkovat krásně u pláže. Je to trochu jiná dovolená než v HR, ale já nemám problém s tím, abych přes den řídil. Pařím až večer :-)
  20. Jezdíme do penzionu http://halkidiki.com/vour52/index.htm , Angelos Nidimos., s bazénem, klima (app. 55€/noc).
  21. 2x Řecko - Vourvourou (Chalkidiki) - 1450km přes SK,HU,SRB,MKD. Super cesta, skvělí lidi, nádherná příroda.
  22. Klema307

    Výběr nového psa

    Můj labrador, přesně jak píše Lukaydo407, když byl malý, tak pohoda. Teď super hlídač, který nemá rád cizí psy,cizí lidi a obávám se, že i cizí děti. Jen naše miluje a ty které už zná, rodina atd. Když chytne stopu, tak neslyší, vrátí se do 5minut zničený (asi moje chyba, špatná výchova). Proto ho raději už nepouštím, aby mi ho nějaký myslivec netrefil. Venku jedině na stopovačce, na oplocené zahradě se pak vyběhá na volno. Pokud budu jednou kupovat novýho, tak zkusím bernskýho salaš. krátkosrstého, neskutečně krásný pes i povahově.
  23. Klema307

    Ventilátor topení II

    Tak jsem ho vyčistil. Jede, nesmrdí, ale je docela hlučný. Asi už odchází ložiska. Našel jsem za 1500,- funglovku HELLA na prodejdilu.cz, tak snad to nějakou dobu vydrží.
×
×
  • Vytvořit...