Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 1.6 65kW XR z Ria de Žambéra - Na Cyclonech s Hankook Ventus Prime3, 18let spolu, boj s korozí...

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, MJSytic napsal:

Co bych za to dal, kdyby mi baterka v 508 vydržela 6let jako ta Radimova Varta :roll

Vlastně můžu být rád, že má už 6let. Protože

01/12 - 133580 km Koupena nová baterie Varta 56Ah

02/16 - 169160 km Koupena nová baterie Varta 52Ah

Ta současná je modrá a před tím jsem měl myslím černou. :myslim

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

Ja před 4 roky koupil baterku Meyle, stala pulku co Varta a měla 3 roky zaruku, zatim jede pořád bez zaváhání. Doufam že se ted nepotento :D Klep klep

6 let je myslim slušna vydrž, měl jsem i Banner kterej šel po dvou letech po zaruce do kytek

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Hele svýho času jsem dával jen Starline baterky právě protože měli záruku 3 roky na cca 12 možná 15 baterkách v různých autech a různých způsobech používání těch aut se řešili v záruce jen dvě "padlé" bylo to tehdy na delší dobu a jedna byla uznána jako vadná takže výměna kus za kus druhá byla podle AK na hraně uznatelnosti záruční vady takže tam nakonec došlo k nákupu nové s nějakou výraznou slevou. Můžu zodpovědně napsat že s téhle " baterkové epizody " snad kromě 2-3 všechny ještě jezdí a většina z nich je 5-7 roků v provozu. Za ty Varty(10-12 ks) které se dávali potom nějakou dobu tak jsou do 5 let provozu a víc než polovina je vyměněná. Teď zkouším dva roky EXIDE dodavatele mám za humny a mám tam vcelku slušnou cenu.  Podle mě je důležité i když prodejce tvrdí že baterka je bezúdržbová tak jí nějakou péči věnovat u aut která jezdí denně se mi osvědčilo před a po zimě jednorázové připojení na "chytřejší " nabíječku přes noc kdy dojde k jakémusi vybalancování. U aut která denně nejezdí doporučuju jednou za měsíc v zimě a tak jednou za tři měsíce v létě totéž. Starám se i o jedno auto které za rok " nastojí " 345 dní  a ve zbytku roku ujede tak 1000 km a tam je řešení buď chytrá nabíječka nebo konzervátor baterek ( chytrá nabýječka se umí přepnout na konzervátor) a stále připojená baterka. Současná baterka je v autě 12 roků. 

Odesláno

Taky jsem letos měnil, ale původní originál  z roku 2012. Údržba žádná, auto sice garážované, v garáži spíš nemrzne i když venku jo. Nabíječku mám, ale nabíjel jsem asi 2x, tak jsem ji nechal na chatě. Takže když mi klekla baterka, nebylo ani čím ji zkusit nabít, klasika 🤣.

Teď je tam Exide, tak uvidíme... 6 let mi nepřijde jako nějakej zázrak 🙄, jsem zvyklej na držáky (a pak mě startujou hasiči v Červený vodě 😄).

Odesláno (upraveno)

To už je dávno, to jsem ještě neměl ani pažouta ale nissana. Táta tam byl na rehabilitaci po operaci (v Žamberku neměli volno), ta k jsme za ním v neděli přijeli. Já nechal na parkovišti rozsvícený světla, když jsme se vrátili, byla baterka mrtvá. Hasiči jsou vzadu v areálu a zrovna tam byli a vrtali se v autech, všimli jsme si jich už když jsme šli k tátovi. Synovi bylo tehdá možná malinko víc než Vašíkovi, takže jasný, že si nešlo nevšimnout 😁. Milí kluci, bylo to nakonec fajn. Akorát když jsme přišli k auto, tak jsem zrovna nadšený nebyl. Kdyby tam nebyli ti hasiči, mám v Jablonném spolužáka ze střední, tak bych tehdy volal jeho, tehdá žádnej internet v mobilu nebyl 😁, je to nějakých 16, možná i víc let.

Výměna baterky u 5008 se odehrála v létě v garáži, sice podobnej scénář (bez těch omylem zapnutých světel), tehdy jsem to tu řešil, měl jsem podezření na starter, ale nakonec to byla jen baterka 🙃

Upraveno uživatelem Pacho69
  • O 4 týdny později...
Odesláno

5+ let provozu baterie povazuju za uspech.
Na Pegine, kde pres zimu nejezdim a vyndavam baterii do sklepa a na jare jen nabiju:
5let Banner (tu jsem ten paty rok nevyndal na zimu z auta a po zime zcela vydudana a kaput s rozhozenou RJ dalky - byla potreba naprogramovat a odeslou RJ motoru.. davam to do souvislosti s nevyndanim baterky a jejim starim)
4roky Yuasa
8let Varta
A nyni Meyle druhy rok, ale Daily potrebovalo ted novou takze ji letos v prubehu zimy schramstlo daily.

No a daily z posledni doby (auto jezdi celorocne takrka denne kratke trasy):
6let Meyle
a nyni ta dvouleta z Peginy
Btw. origo tam byla snad pres 10let

Odesláno

Hele, kdo se probral ze zimního spánku. :D:papa 

Baterka od Vánoc, co mě překvapila vybitím, zatím drží. Auto jezdí denně s několika starty 20km.

Odesláno

Baterka už určitě vydrží do další zimy, pokud teda ještě nepřijde nějaký extra mráz :) Ale mysli na ní, ať pak nemusíš volat do práce, že nepřijedeš, protože auto nestartuje a autobus nemáš ;)

Odesláno

:D A sousedku, co jezdí do stejné firmy. :D

před 1 hodinou, MJSytic napsal:

Baterka už určitě vydrží do další zimy, pokud teda ještě nepřijde nějaký extra mráz :) Ale mysli na ní, ať pak nemusíš volat do práce, že nepřijedeš, protože auto nestartuje a autobus nemáš ;)

Proč bych neměl autobus? :myslim Ty víš něco, co já nevím? :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...