Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pánové vadí vám, když dnes ženy dělají v "chlapských" oborech?

Pánové vadí vám, když dnes ženy dělají v "chlapských" oborech?  

1. 1. Pánové vadí vám, když dnes ženy dělají v "chlapských" oborech?

• Vadí mi ženy, které jsou v oboru lepší
      1
    • Nevadí mi ženy, které jsou lepší v oboru
      25
    • Líbí se mi, když je žena lepší v oboru
      10
    • Nevadí ale nelíbí se mi když je žena lepší
      3
    • Je mi to jedno :)
      27

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Anketu sem dávám čistě ze zvědavosti... Vadí vám, když ženská v nějakém \"chlapském\"oboru má stejně dobré znalosti nebo (a věřím, že se to může stát) i lepší a rozsáhlejší znalosti než vy? Ať už jde o opravování aut, nebo jiný technický obor...

Stále častěji se setkávám s reakcemi typu \"ty si žena, tvoje názory/znalosti je potřeba brát s rezervou, protože žena patří za sporák\" či dokonce urážkami a to zejména v oboru IT.

Sama v něm dělám, nepovažuju se za profesionála, ale vzhledem k tomu, že mě IT respektive opravy, PC ať už po HW nebo SW stránce živily, považuju se za průměrného IT technika...

Momentálně do tohoto \"chlapského\" oboru fušuju dál, opravy méně a více programování a webové stránky...

Tak mě zajímá názor chlapů :))) ale klidně i žen, páč mě tenhle postoj mnoha pánů leckdy mrzí. Přestože nic nikomu neudělám naopak mám shanu pomoci dostane se mi kolikrát jen odpovědi \"ty si ženská, od tebe radu nechci\"

cha, vypadá to skoro jako feministický příspěvek :))) ale není. Zajímá mě v podstatě jen to, jestli to tak opravdu vidí všichni, či většina, nebo mám prostě jen štěstí na ješitný exempláře :D

No a když to někdo smázne... Tak se naučim opravovat auta a přijdu se zeptat pak :D

Odesláno

Podle mně nezáleží na tom, jestli odborník/ce nosí plnovous nebo sukni, kvalita znalostí je poznat až podle výsledků jeho/její práce.

Co mi ale v této souvislosti vadí je v poslední době hodně časté oslovování pouze mužským rodem (doktor Hudečková, major Vitásková apod.), jako by se ty ženský za titul nebo hodnost styděly.

P.S.

Jo a ještě mi vaděj´ feministky, ale to je na jiné vlákno.

P.P.S.

Před časem jsem viděl za volantem kamionu drobnou dívčí postavu a to, jak přesně a rychle dokázala s tou obludou zajet k rampě by určitě vyrazilo dech mnoha \"machrům\" v kaťatech, kteří si honí trika při rozjezdech na křižovatkách v jiném tématu.

[upravil dne 28/7/2011 od Medvěd]

Odesláno

Mě to nijak nevadí, spiš maji muj obdiv, takovejch bab není mnoho, většinou se stava že žena na chlapskym mistě se jen tváří jako že to zvládá ale nakonec je totalně mimo, takže pokud je některá v mužskem oboru lepši než chlap zaslouží si obdiv. Ale jinak všeobecně, ženská ma umět vařit pivo a utahnout pluh:D

Odesláno

Dost ženských je lepších v oboru než já a já jsem v oboru lepší, než dost ženských. Je to fuk. Navíc jsem trochu feminisťák.

Mimochodem, když už jsme u té gender problematiky - zajímalo by mě, kdy konečně budu moci chodit konat potřebu na dámské záchodky bez toho, aby se na mě tam přítomné dámy blbě dívaly.

Odesláno

Nějak mě to nevadí, nemám a neměl jsem s tím nikdy problémy.

Ale jak píše Medvěd, někdy to zavání feminismem a to už je na .......

Ale to už je mimo vlákno:)

Odesláno

Mě to taky nevadí, i když doby jeřábnic, traktoristek a odpichovaček ve slévárnách už máme snad za sebou :)

Když jsem v IT začínal ( jako programátor ) tak moje kolegyně byla nejlepší programátorkou z týmu, takže proč ne. Dnes už v IT nedělám, ale setkávám se i v těžkém průmyslu s ženami ve vysokých pozicích a musím říct, že to vždycky považuju za výhodu, jedná se mi s nimi velmi dobře.

Nicméně abych to uzavřel pokud si mám vybrat tak raději \"klasický model\" tedy tedy hromada škaredých chlapů okolo, a mezi nimi jedna půvabná asistentka v krátké sukni s vykukující krajkou od podvazků. Obráceně to není vono :D

[upravil dne 28/7/11 od koblih69]

Odesláno

To je vec co je mi absolutne putna, kdyz k nam prijede kamion dílů a ta ženska ho sama složí, tak proč ne.... :aut

Už jsem ženský viděl dělat spoustu věcí, to jak to zvládají nebo nezvládají je věc jiná a absolutně mi to nezajímá, pokud se to nedotýká mně.... jinak já měl v práci ženskou jednou a stačilo to, už nikdy (asi špatnej exemplář) .... :D

Odesláno
Dost ženských je lepších v oboru než já a já jsem v oboru lepší, než dost ženských. Je to fuk. Navíc jsem trochu feminisťák.

Mimochodem, když už jsme u té gender problematiky - zajímalo by mě, kdy konečně budu moci chodit konat potřebu na dámské záchodky bez toho, aby se na mě tam přítomné dámy blbě dívaly.

:D tak s tim bych asi problém neměla, na střední bylo 90% kluků, a dámský záchodky byly v prvním patře zatímco pánské až úplně nahoře :D takže když se chtěl někdo na delší chvíli ulejt z hodiny (ať už kluk nebo holka, ale kluci to dělali častějš :D), šel na záchod podle toho, v jakém patře byl (z prvního šel nahoru na pány, z druhého dolu na dámy :D) :D ale to je taky jiné vlánko :))

Odesláno

Pokud druhe pohlavi vie dostatok informacii, aby vykonavalo danu poziciu, nemam s tym problem :) Ked vie viac, rad sa priučím, a nikdy som s tým nemal problém :)

Ale treba u mne v zamestnani, to neni az take jednoznacne.

Delam obchodnika pro nejvetsiho telekomunikacniho operatora, a staram se o segment stredne velkych firem. Kazdy z nas ma pridelenych k starostlivosti 120 zakazniku. Byva pravidlem, ze min. 20 z nich, sou technicky narocnejsi, a maji \"specialne\" datove riesenia. V nasem 8 clenem tymu sou 2 zeny, v druhem tymu z naseho regiounu sou z 8 obchodniku 4 zeny. Takze 10 muzu a 6 zen v regionu. Priznam se, ze hoc kazda mnela tie iste skolenia, tie iste kurzy, a moznosti, ani jedna tie datove sluzby neovlada ... Neviem či nechcu, ale nevedia ich, a to tam prosim nektere delaji vic jak 5 let ...

V tom pripade se to casto zovseobecnuje.

Jeden posledni priklad. Kolegyne, mnela v starostlivosti firmu, ktera ji oslovila, na velke datove reseni ... Nevedela si s tym rady, a tak zakaznik pozadal o zmenu obchodnika, a byl sem tam pridelen ja. Zakaznikovi sem predal 10 Mbit garantovanej symetrickej datovej internet, nejvyšší stupen SLA, 32 verejných IP adres v skupinách 8,8 a 16, VVN (virtual voice net) s najvyššou verziou hosťovanej ustredne, 18 VVN účtov s flat balíkmi, ADSL backup 3,5/512 a ešte x drobnych serepetiček. Takyto obchod sa vliekol asi 3 mesiace, a zakaznik za tieto sluzby bude platit viac ako 1500 Eur bez DPH mesačne s viazanostou na 24 mesiacov :) Ta kolegyne, ktera je sluzebne starsi, mu ponuklad ADSL internet 12/0,5 Mbit a ISDN linky :)

Proste, tymto sem chtel jen nejak ukazat, ze sou medzi nami zeny, ktere tvrdi, ze sou schopne rovnakeho vykonu ako mi, hold to nevedia, nechcu vediet, alebo fakt netuším. Ze zvyšních 10 mužškých obchodníku, z týmito vecami má problém len jeden jediný, aj ten je teraz v adaptácií a je tu 2 mesiace :)

Takže bežnej človek, resp. človek který vyberá ludí na tieto pozície, radšej vyhladáva mužov, nakolko ma negativnu skusenost ...

Ale zase treba na vyvojovem centru pracuje par cca 40 let starích paní, které majú také poznatky o IT, ze sem tam cucel s otvorenou pusou, a pulku s toho čo hovorili sem im nerozumnel :D Tam by byl snad kazdej muzskej stratenej :D Nebo kdyz sem delal obchodaka u coca coli, mali sme holku jako spravkyni vozoveho parku, a ta vedela o autech snad vsechno :)

Proste neni to nemozne, ale stale se ve svete risuje, ze jedno pohlavi ma blize k necemu jinemu, jako to druhe. Mne osobne, je to ale absolutne jedno, pokud clovek vi co ma delat, nech robi jakoukoliv praci, a nikdy sem se na to nejak zvlast nepozeral :)

Odesláno

P.P.S.

Před časem jsem viděl za volantem kamionu drobnou dívčí postavu a to, jak přesně a rychle dokázala s tou obludou zajet k rampě by určitě vyrazilo dech mnoha \"machrům\" v kaťatech, kteří si honí trika při rozjezdech na křižovatkách v jiném tématu.

[upravil dne 28/7/2011 od Medvěd][/rquote]

A to ani asi nevis, jaka to je bzunda nakopat namachrovanymu blbovi ve fabii jen s tahacem bez navesu :)

Odesláno

Nevadí mi ženy, které jsou lepší v oboru (chemie) ....... pokud se nechovaji jako kravy a nemaji tendenci kazdeho poucovat :D

edit: mimochodem, znam treba jednu pani, ktera jezdi s tatrovkou 815 a chlapi na ni nedaji dopustit, protoze jim s nakladem couvne vzdy presne tam, kam potrebuji :)

[upravil dne 29/7/11 od BV406]

Odesláno

Přidám i názor něžného pohlaví na něžné pohlaví ;-). Je mi to jedno, pravdou však je to, co napsal BV406, hodně ženských, které tyto práce vykonávají, mají tendenci každého poučovat a dávají najevo, že ony jsou něco víc. Možná mám špatné zkušenosti ;). Jinak všeobecně raději jednám s ženskýma, ale paradox je, že co se IT konkrétně týče, tak to více důvěřuji mužům. Nevím, proč tomu tak je, možná přežitek, možná mám v paměti ještě své spolužačky či kolegyně, jak pro ně zapnutím počítače veškeré vědomosti končí.. možná opět smůla a špatná zkušenost a možná deformace z dřívějšího vztahu s programátorem, kdy jsem dnes a denně slyšela nadávky na ženské, jakmile se mělo něco rychle udělat.

Ale nenazvala bych to ničím jiným než nedůvěrou pramenící z toho, že jsem ještě asi nenatrefila v tomto oboru na někoho, kdo by mě přesvědčil, že je lepší než chlap.

Btw v dnešní době není mužská a ženská práce, už se to hodně promíchává, a to je dobře i právě kvůli takovým jako já, protože to chce lidi nejdřív \"přesvědčit\". Apropo auto bych k ženské dala okamžitě. Tam bych očekávala hlavně preciznost a myslím si, že by mi to ženská neodflákla, minimálně tak jako můj automechanik :D

Odesláno

Znam dost lidi, kteri se v sebetove neumeji rozjet aniz by nezkurvili travu nebo si nanahrnuli koberec pod auto........

Odesláno

Mně to taky vůbec nevadí. Např: autobus když řídí ženská je to taká pohoda, klídek, plynulé rozjezdy a brzdění. Když tam je chlap tak mám mozole na rukách, jak se musím pevně držet abych neupadl. :papa

Odesláno

hmm, kdyz si uvedomite, ze napriklad v padesatych letech, kdy slo strane o vystavbu statu a \"spolecnosti\", tak byla spousta oboru, kdy zeny nachazely uplatneni, od zednic po slevacky, cili tezky prumysl, takze si zase myslim, ze uplatnovani zen v ciste muzskych oborech zase nebude pro nas nic tak noveho, abychom si na to nezvykli :)

edit: no, slevac asi ne, ale soustruznice urcite :)

[upravil dne 29/7/11 od BV406]

Odesláno

BV406: uplatnění samotné ano, jenže v té době to bylo zejména proto, že (jak správně píšeš) šlo o výstavbu společnosti a chlapi prostě nebyli.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...