Pe.Tr Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Zeptám se nejdříve tady než to svěřím nějaké pochybné neznámé firmě Je tady někdo kdo se zabývá přestavby koupelen či věci s tím související? Jednak bych to potřeboval s někým znalým skonzultovat a následně i vytvořit:D věc se má takto , koupelnu mám zděnou a nově okachličkovanou , bohužel se sprchovým koutem a ne s moc dobře řešeným stropem (sadrokarton často se oplísňovava i přes velké větrání. Mé přání je přendat pračku do kuchyně , to je to nejmenší . Ale hlavně bych chtěl sprcháč nahradit rohovou vanou se sprchovou zástěnou a vyřešit ten strop. menší problém je bohužel i to že dveře do koupelny jsou 70cm šíře. Je tu někdo kdo si troufne a v krátkém termínu zaručí výborný výsledek? zn. peníze mám [upravil dne 16/3/11 19:53 Pe.Tr] Citovat
JoseA Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Tak určitě to chce ten vlhkuvzdorný sádroš do koupelny (myslím oranžový). Pračku hodit do kuchyně není problém, to chce jen místo, přívod vody a odpadu. Samotná výměna sprcháče za rohovou vanu problém s vlhkostí a plísní určitě neřeší, ale jestli to dobře chápu chceš vanu i z jiných důvodů. Nějaký větráček na odsávání tam máš? Citovat
Benžík Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Taky jde o to, co je nad tim sadrosem, jestli je to tam studeny, tak to bude furt vlhnout a plesnivet. Citovat
JoseA Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Dost možné, instalatéra už nedělám pět let, jenom sem postřehl, že se do koupelen dává jiný sádroš ale občas tam dali obyčejný šedý. Snad se najde nějaký zkušený stavař kdo poradí víc. Kdyžtak se zeptám bratrance zedníka, ten vždycky dobře poradil. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Myslím, že do vlhka je zelený Jo jo, zeleny do vlhka, oranzovy je myslim nehorlavi ? Alebo tak nejak, nieco s ohnom ... U petra je mozno otazka, jak cez 70 cm dvere prepchad do vnutra rohovu vanu ci ? Citovat
Péťa Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Já mám dveře do koupelny 60cm a myslím, že vanu jsme tam dávali až když byly příčky vyzděny. Takže nějak musela projít. Ona zase tak vysoká snad nebude. Tady jsou rozměry: [upravil dne 20.2.2011 22:38 Peta] Citovat
Durko Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 do vlhka je zelený, a cez 70 dvere vana musí prejsť. otázka znie aky tam bol sprchový kut ak bol zavretý tak vana to zhorší bude vätšia plocha na odparovanie. Citovat
Šalda Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Taky máme do koupelny 70cm dveře a rohovou vanu 150x150 jsem tama v pohodě protáhl sám:D Citovat
vix Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 vixi, nemohl by jsi psát k věci? OK: proč si po 106-206-306.. jako čísla účtu, musím zvykat na něco jiného! Pe.Tr... ten co řeší koupelmu, vám dá jistě vysvětlení... Vixi, varuju tě, tohle je poslední tvuj rejpanec, navíc do vlákna kde nemá co dělat [upravil dne 20/2/11 23:16 Radek Hurvajz] Citovat
Medvěd Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Vixi - ne každý má na všechno svého šéfdesignéra a při kvalitě řemeslníků v české kotlině mi přijde velice rozumné poptat se většího množství odborníků, z jejihž názorů si mohu udělat nějaký obrázek. Osobně jsem fórum využil mnohokrát pro rady ve zcela neautomobilových záležitostech a věř mi, udělal bych to kdykoli znovu - přeci jen základna je tu velice různorodá a osobní zkušenost přímo z oboru nenavýšená o modul (odrbat, abych mohl žít na úrovni) je k nezaplacení. Citovat
Kurt Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Tema jsem vycistil. Dalsi odpovedi zde jen k tematu koupelny, jine prispevky do prislusnych temat. Diky. Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Tady se dějou věci každopadně sadrokarton byl-je zeleny ventilaci tam mám hned nad sprcháčem vanu chci jednak pro děti a jednak pro sebe , navíc sprcháč již jde do věčných lovišt , aspon ta zastěna. Citovat
dyno Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 zdarec je dulezity mit i nejaky prisavani vzduchu do koupelny kdyz se zavrou dvere je ucinost ventilatoru minimalni pokud nemas super vykonej tlakovej aby to vysal skvirama u dveri ted sem dodelal koupelnu taky a musim udelat mrizku do dveri aby me nepotkalo to co tebe (myslim tim tu plisen ) a jak tu nekdo psal je taky otazkou jaka je teplota v podhledu pokud je tam chladno nepomuze ani svecena voda kondenzovat to tam bude furt .. preju at se dilko podari !!! Citovat
adraj Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 do koupelny se ve většině případů dávají dveře 60cm a vana projde bez problémů. Na strop do koupelny se dává zelený sádrokarton. V tom sádrokartonu předpokládám,že máš bodovky. Pokud né je lepší,na tak malou koupelnu, sádrokarton sundat a oštukovat ten panel ,eventuelně světlo dát na zeď.Ale Ty máš obklady až k tomu sádroši? Pračka přehodit jde,jen by záleželo kde by měla cca být. K té vaně,nějaké obklady navíc máš? A nebo sehnat podobné. Navíc co si pamatuju,tak jste měli v tom sprcháči vydrolenou spárovačku,že? Jinak pár ytongu nějaký lepidlo atd [upravil dne 21/2/11 21:27 adraj] Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 jen pro představu. Stav před rekonstrukcí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.