Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDIčko začalo hulit, klesl výkon a motor jde nepravidelně

Recommended Posts

Odesláno

Turbo s tím nemá co do činění, když neplní, hulí to černě kvůli nedostatku vzduchu, navíc na volnoběh nemá vliv žádný.

Pokud to nebylo přeskočené a jsou vyndané vstřiky, doporučuji nejdřív změřit kompresní tlaky.

Odesláno

oddie:

Hmm, zajímavý názor.

Přídávám se se svým problém kde 2.2HDI čudí jako sviňa, černý dým. Jen bych předpokládal, že když odchází turbo diag hodí chybu..

Odesláno

Černý kouř znamená víc nafty, než je možné za normálních podmínek s daným množstvím vzduchu možné spálit. Tzn. kompresní tlak je v pořádku, rozprášená nafta prohoří, ale ne dokonale. Příčin může být více, pokles plnícího tlaku turba, vadná váha vzduchu, vadné čidlo tlaku... a nemusí být vyloženě vadné, stačí, když dává falešné hodnoty, které jsou ale v mezích normy.

Odesláno

Jako zajímavost ale nepravděpodobnou příčinu přidám stejný příznaky u Mercedesu E290TD - hulilo, pokles výkonu.

Na příčinu nemohl nikdo ze servisů dlouhý týdny dojít. A rozluštění? Na sraze se našla upadla hadička podtlaku k ovládání stavitelné výšky světlometu :)

[upravil dne 20/8/2010 Fusion]

Odesláno

sorry za namitku ale kazda nafta ktera nema FAP musi hulit cerne, pokud ne je neco spatne .....

p.s: musi byt za tim videt :D

ale dejchne si pri plnym plynu uplne normalne zdravej motor .....

Původně zaslal: oddie

Černý kouř znamená víc nafty, než je možné za normálních podmínek s daným množstvím vzduchu možné spálit. Tzn. kompresní tlak je v pořádku, rozprášená nafta prohoří, ale ne dokonale. Příčin může být více, pokles plnícího tlaku turba, vadná váha vzduchu, vadné čidlo tlaku... a nemusí být vyloženě vadné, stačí, když dává falešné hodnoty, které jsou ale v mezích normy.

Odesláno

taky bych tipoval ty vstřikovače.....,btw.byl jsem s bráchou minulý týden ve Švédsku,trošku se projet zase kamionem,abych to nezapoměl :D a vezli jsme zpátky mražený ryby na zavináče,a co čert nechtěl,odešlo na frigu čerpadlo !! Tudíž jsme nechladili,tak jsme dojeli na servis do Prahy do Carieru a borec říkal,že se nedivý že to je naftou !! Divné ale je,že brácha tankuje jen v Luxu bo to maj nařízený,kvůli ceně nafty,ale ta nafta je žlutá jak sluníčko,a říkal ten borec ze servisu,že je nejlepší do každé nádrže dávat aditiva ty prej tu řepku rozpustí. A můj případ.....,zničeho nic mi začalo auto jet tak jako by bylo někde přidušený,prostě to netáhne tak jak by mělo,nový fitry,jak vzduch tak palivo a stejně to je jako by se tomu motoru nechtělo táhnout,sundal jsem sání jestli třeba někde neprosakuje nafta ze vstřiků nebo z trubek,ale nikde nic,tak nevím co s tím...... ,na to,to samozřejmně víc papká......,takže asi budu muset nechat vyndat vsřiky a domluvit se v Motorpalu kdy by měl klučina čas mi to překontrolovat.... a zvažuju,jestli neudělat rovnou i čerpadlo,ale to nevím...... mimo to,mám tam řechtačku Bosch.....

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

.... a zvažuju,jestli neudělat rovnou i čerpadlo,ale to nevím...... mimo to,mám tam řechtačku Bosch.....

To je za ,,pár kaček,, horší kdyby jsi měl lucase to je potom :bojim

Odesláno

to John_Ice - jj za pár kaček,ale to vyndání a nandání,to jsou zase rozvody dolů atd.,na pumpu se asi vykašlu,nechám asi udělat ty vstřiky a uvidíme....

Odesláno

Včera večer jsem auto ze servisu odtáhl - údajně všechny čtyři vstřiky jsou špatné, repase jednoho vstřiku (pokud by se daly repasovat, což mi nebylo garantováno) by stála 3900,- Kč bez DPH. Momentálně je oprava za 20 tKč bez jistoty, že je problém opravdu jen ve vstřicích, mimo moje finanční možnosti.

Odesláno

A má to smysl repasovat ty vstřiky s nejistotou? Opravdu nezávděníhodné, lituji tě.

ale vstřiky umřeli všechny najednou? To asi bude závada ještě někde jinde ...

Odesláno

Teď mi volal PP 205, že by si auto odvezl a zkontroloval co je v řiti - uvidíme, co bude dál (každopádně se mu prý nezdá, že by všechny vstřiky byly totál).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...