Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDIčko začalo hulit, klesl výkon a motor jde nepravidelně

Recommended Posts

Odesláno

Dneska se mně 406ka rozhodla pořádně rozzlobit a musím přiznat, že se jí povedlo vytočit mně téměř do ruda. Vracel jsem se ze Slaného do Prahy a najednou na vršku táhlého kopce auto začalo zjevně zpomalovat a následně jsem pohledem do zrcátka zjistil, že hulíme jako Ikarus. Protože ale nesvítila žádná kontrolka (ani olej, ani diag) a v autě jsem měl i Helču s prckem, rozhodl jsem se auto co nejvíce přiblížit k domovu. Stav byl setrvalý, jen při čekání na volnoběh bylo znát, že motor nejde pravidelně (tipuju na 3 válce). Dojel jsem až na Letnou, kde jsem vysypal rodinku a ještě teď večer jsem auto odvezl před servis. Zítra předám klíčky a už teď se klepu, co je vlastně v řiti a kolik tahle legranda bude stát.

Odesláno

Doufam, ze jsem Ti auto nepokazil ja. Posledni vetou v prispevku ve vlakne o smrdicim snekovi.

Edit: pokud by to bylo tim, aspon na volnobeh by nebezel nepravidelne.

[upravil dne 19/8/10 Benžík]

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

Doufam, ze jsem Ti auto nepokazil ja. Posledni vetou v prispevku ve vlakne o smrdicim snekovi.

Na telepatii moc nevěřím, ale díky za tip na kom se můžu \"hojit\" - zřejmě to využiju

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Benžík

Na telepatii moc nevěřím, ale díky za tip na kom se můžu \"hojit\" - zřejmě to využiju

:bacha:bacha:bacha abych jsem nenapsal neco jeste horsiho, turbo zas az takovej pruser neni.

:roker

Ps: sorry, musim se branit.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Šedý kouř, to by mohlo být přeskočené o zub. V první řadě bych kontroloval tohle.

Dík za radu. Už jsem to odvezl k Valdovi, předal jim klíčky a teď jen čekám až budou mít čas a vyjádří se co a jak

Odesláno

Momentálně servis vidí problém v některém vstřikovači, zítra je tedy demontuje a odveze na stolici vyzkoušet - pak uvidíme co dál. Oddieho šetrná varianta přeskočeného řemene se tedy bohužel nepotvrdila - korunky, :bojim.

[upravil dne 19/8/2010 Medvěd]

Odesláno

no mě u 2,1td to začalo řehtat kouřit...tah to mělo...nechtěl jsem dát,že je to čerpadlo(lucas)v p...i, taky mi říkali...vstřiky...jo podcházely...vyměnil...stále to dělalo....další řekl jo kouří to..žere ti to olej,to je turbo...fajn repas...přestalo to čoudit,ale řehtalo to dál ...takže jsem si řekl,že už na to prdím a poslal jsem to do světa...prostě to začalo všechno se podělávat....brrrrr....

Odesláno

Ee.Myslim ze vstriky ne....

Kdyz to bylo v tahu a najednou ztratila vykon a kourila,tak to vidim na foukle tesneni pod hlavou a nebo horsi varianta.......vzdyt vime.

Samozrejme moje domenka.

Uvidime zaver..

Odesláno

Vstřiky se mi taky nezdaj, jak by musel vypadat, aby se to chovalo takhle, i kdyby byl hodně v pr..., spíš by to klepalo a kouřilo černě. No, uvidíme, co to bude. Náhradní motor kdyžtak je...

Odesláno

josefsv: to mam od sebe ze to muje jeste funguje, i kdyz sem vymenil skro celje motor.. a rikali i v servise ze to vysokotlaky moc nechcipa.

a vstriky tipuju protoze mi to delalo neco podobneho... akorat nekourilo... to am jako bonus navic..

ale ja jen tipuju sportku... :papa

Odesláno

Ahoj Méďo. Že Ti to čoudí šedivě jsi v SZ nepsal takže mě to vedlo k ventilum neb ICARUSi hulily příšerně, ale černě což je nedokonalé spalování - typické bolest motorů Czepel. Šedivý až bílý kouř odpovídá úik nespáleného paliva do výfuku. Tohoto efektu se využívá při tzv \"Zadýmování\" maskování vojenské techniky vtřikováním paliva přímo do výfukovího potrubí. Ten Tvůj problém by opravdu odpovídal podpálenému výfukovému ventilu.

FrantaCV

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Vstřiky se mi taky nezdaj, jak by musel vypadat, aby se to chovalo takhle, i kdyby byl hodně v pr..., spíš by to klepalo a kouřilo černě. No, uvidíme, co to bude. Náhradní motor kdyžtak je...

Nazdar bazar, jako vždycky tvé vysvětlení zní logičtěji a správněji, než to co říkají v servisu.

Dáme si tipovací soutěž? Šedivý kouř indikuje netěsnost spalovacího prostoru. Tvoje vysvětlení s řemenem je v tomhle ohledu logické, pokrývá náhlou a velkou ztrátu výkonu a samozřejmě i slabinu HDiček (jo to vám pane rozvody vydrží 160tisíc) a ve 110 se to potká.

Jenže rozvody by ukázala diagnostika svým vlezným \"rozdíl údajů snímače polohy klikového hřádele\" za což ráda hned odstavuje motor.

HDičko má velkou rovnou palici a těsnění bych netipoval. (to by navíc znamenalo změnu teploty a natlakování chlazení.

taaakže, já tipuju vzhledem k nepravidelnýmu chodu nějakej ten ventil.

Cha ta moje plešatá palice zase něco vymyslela, ale stejně tipovačku s tebou nevyhraju.

Odesláno

Kamarad mel neco podobneho , v kopci se auto prepinalo do nouzaku (strata vykonu a zaclo kourit , po vypnuti a chlazeni normalne jelo , vysledek - servis resil stale vstriky a nakonec to bylo Turbo . repase vysla na 8500.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...