Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nejde to dodělat ;) Komplet motor ven, vyměnit komplet svazky, doplnit jednotky, vyměnit BSI a ECU... a pravděpodobnost že to poběží je dost malá :) 

Odesláno

Aha tak to jo, jestli je to tak zásadní zásah do auta tak na to prdím. Docela často po Praze poskakuji v kolonách a tak jsem si říkal že by mi to mohlo ušetřit trochu nafty. Každopádně díky všem za rady a zkušenosti:super

Odesláno
V 2. 10. 2019 at 17:40, Brizan napsal:

Nevíte náhodou někdo jestli je možné u auta přes dia aktivovat systém start-stop? Je mi jasné, že bude potřeba minimálně dokoupit tlačítko na deaktivaci které je na panelu vlevo od volantu, ale už dále nevím jestli je k tomu systému potřeba ještě něco dalšího. Předpokládám že se jedná pouze o software a vše ostatní krom zmiňovaného tlačítka v autě už je z výroby. 

Zde si přečti, jak je to "užitečné" http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/system-start-stop-zpusobuje-rade-aut-jeste-jeden-problem-o-kterem-se-nemluvi/

A tady se dozvíš, že PSA nestartuje startérem (jako např. koncern u mého pracovního YETIho), ale alternátorem s obousměrným chodem https://www.auto.cz/psa-e-hdi-novou-generaci-start-stop-bude-mit-v-roce-2013-milion-aut-22622 (článek popisuje 1.6, ale 2.0 má stejný systém startu). To naznačuje, jak moc se liší samotné fyzické vybavení motoru nemluvě o kabelážích a řídících jednotkách. 

Odesláno

lidi dotaz, kdo se vyzná v elektrice? Chci si přidělat zásuvku zapalovače s tím, že bych ji zapojil na pojistky v kabině. Kostru jsem našel, to je OK. Zkoušel jsem, že bych to zapojil třeba na pojistku "zapalovače" v kufru. Jedna věc je, že tam měřím cca 18V a druhá, že to napětí na pojistce je i po vypnutí zapalování. Přitom když v zásuvce v kufru něco připojeno, tak to po vypnutí klíčku přestane nabíjet. Nerad bych, aby tu dodělanou zásuvku měl trvale pod napětím. díky

Odesláno

Zkus měřit obyčejnou žárovkovou zkoušečkou. Těch 18V je tam buď naindukovaných a potom při připojení zátěže (s vypnutým zapalováním) tam bude nula, nebo je problém v měřáku.

Odesláno

Zkus oddělat tu boční lampu, jestli bude vedle ní pod tapecem ten kotvící bod. ;)

před 23 minutami, MJSytic napsal:

Jirka má hlavně FL :myslim 

Tak to by mě nenapadlo, že faceliftem se změní i tohle. :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...